TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 40/2019

TYYn edustajistovaalit 2019 – Sinun mahdollisuutesi vaikuttaa on nyt!

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 1.–6.11.2019 edustajiston vaalin. Vaalissa valitaan 41 edustajaa yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2020. Vaalissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä. Se toimii Turun yliopiston alustalla ja äänestäminen tapahtuu omalla utu-tunnuksella – vaikka kännykällä. Äänioikeutettuja sekä vaalikelpoisia ovat kaikki Turun yliopiston läsnä oleviksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat TYYn jäseniä. Vaalikelpoisia eivät kuitenkaan ole ylioppilaskunnan vakituiset työntekijät eivätkä ylioppilaskunnan yritysten johtavassa asemassa olevat henkilöt.

Lue lisää

Lue vaalikuulutus

Asetu ehdolle 

TYYn kannanotto: Kampus ei ole parkkipaikka

Viime viikolla yliopistolaiset yllättyivät, kun selvisi, että Educariumin  ja Calonian välinen metsikkö aiotaan lanata yliopistonmäelle rakennettavan Aurumin parkkipaikoiksi. Rakennuttajana toimii Suomen yliopistokiinteistöt. Katso taustoittava juttu Tylkkäristä. Me, Turun yliopiston ylioppilaskunta, emme halua, että suunnitelmaa toteutetaan. Kampus ei ole parkkipaikka, päinvastoin, kampuksen tulee olla viihtyisä ja vehreä yhteisön sydän.

Lue koko kannanotto TYYn verkkosivuilta

Lue Turun ylioppilaslehden taustoittava juttu

► Osallistu yliopiston ja SYK:n järjestämään keskustelutilaisuuteen 4.10. kello 9.00

Lue ja allekirjoita adressi

TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia - ehdota ansioituneita

Turun yliopiston ylioppilaskunta myöntää vuosipäivänään lauantaina 9.11.2019 huomionosoituksia ja tunnustuksia. TYYn ansiolautakunta toivoo järjestöiltä ehdotuksia henkilöistä, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet ylioppilaskunnan tai sen järjestöjen toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 20.10. klo 23.59.

Lue lisää

Opiskelun sankarit koolle! Yliopisto tarvitsee teitä!

TYY hakee 92 opiskelijaa tekemään yliopistosta entistä paremman paikan opiskella ja elää. Opiskelijaedustajia yliopiston hallintoon haetaan 17.9.-16.10.2019.

Opiskelijoilla on yhdessä muiden yliopistolaisten kanssa lain suoma oikeus osallistua yliopiston päätöksentekoon. Tänä syksynä valitaan ne opiskelun asiantuntijat, jotka edustavat meitä yliopiston päätöksenteossa seuraavat kaksi vuotta. Tunnusta sisäinen hallintosankari ja hae parantamaan yliopistoa, kannusta myös kaveri mukaan.

“It’s not who I am underneath, but what I do that defines me.” - Batman

Lue lisää

TYYn blogissa Johanna Pohjonen:

Opiskelijoiden ääni yliopistoyhteisössä - Students voice!

Ylioppilaskunnalla on edustajia Turun yliopiston eri hallintoelimissä sekä opiskelijaedustajia tiedekuntien johtokunnissa. Opiskelijaedustusta löytyy melkeinpä mistä tahansa yliopiston työryhmästä ja toimikunnasta. Opiskelijoilla on lain suoma oikeus osallistua yliopiston päätöksentekoon. Tällä hetkellä käynnissä on haku, jossa etsitään seuraavan kahden vuoden ajalle opiskelijaedustajia. Toisinaan on vaikea havaita, kuinka suuri merkitys opiskelijan osallistumisessa on, kun suunnitellaan ja päätetään yhteisistä asioista. Opiskelijana professorien ja yliopistotyöntekijöiden keskuudessa olo voi tuntua välillä pieneltä, mutta opiskelijan rooli on suuri.

Lue lisää

Johanna Pohjonen ehdolla SYL:n hallitukseen

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2020 hallituksen jäseneksi Johanna Pohjosta. TYYn edustajisto valitsi Pohjosen ehdokkaakseen kokouksessaan 20.9. Johanna Pohjonen on 27-vuotias hoitotieteen opiskelija, joka on toiminut vuoden 2019 TYYn hallituksessa. Vastuualueina Johannalla ovat olleet koulutuspolitiikka ja työelämä. Ennen hoitotieteen opintoja Johanna on valmistunut sairaanhoitajaksi ja hänellä on laaja työelämäosaaminen. Johanna haluaa olla mukana rakentamassa yhdenvertaista, saavutettavaa ja kaikille avointa korkeakouluyhteisöä. Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) valitsee liittokokouksessaan puheenjohtajan ja hallituksen vuodelle 2020 sekä päättää liiton taloudesta ja toiminnasta. Liittokokous järjestetään 15.–16. marraskuuta Lahdessa.

Lue lisää

► johannapohjonen.com

TYYn 0,7 -syyslahjoitukset Ugandaan ja Somaliaan

Turun yliopiston ylioppilaskunta päätti aiemmin keväällä vuoden 2019 0,7 -kehitysyhteistyökohteet. Kohteet ovat tänä vuonna African Care -järjestön hanke Somaliassa sekä Suomen partiolaisten hanke Ugandassa. Lahjoituskohteiden valinnassa painotettiin tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämistä sekä koulutuksen tukemista. Tänä vuonna molemmille hankkeille on lahjoitettu yhteensä 2736,50 €, puolet keväällä ja puolet syksyllä. Kohteilta on saatu kesän aikana raportit hankkeiden toiminnasta.

Lue lisää

Järjestö, hae avustamaan vuosijuhlien järjestelyissä!

Järjestöt! Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee järjestöä avustamaan vuosijuhlien järjestelyissä 9.11.2019 ja vastaamaan vuosijuhlien jälkeisen silliksen järjestelyistä 10.11.2019. Tehtävän palkkio on 500€. Narikassa ja silliksesssä työskenteleville tarjotaan ruokailu. Haku päättyy tiistaina 16.10. klo 16:00. 

Lue lisää

Kärsitkö ilmastoahdistuksesta? Tuntuuko, että teoillasi ei ole merkitystä? Tule mukaan viettämään kestävän kehityksen viikkoa! Olemme kaikki samassa veneessä. Meillä on yliopistoyhteisönä mahdollisuus vaikuttaa, jos lähdemme kaikki mukaan etsimään ratkaisuja ilmastokriisiin. TYY järjestää Kestävän kehityksen viikon 21.-27.10.2019. Tule mukaan keskustelemaan, oppimaan ja jakamaan ajatuksia viikon moniin eri tapahtumiin! Viikolla järjestetään muun muassa ekskursio Helsinkiin, ilmastonmuutosaiheinen paneelikeskustelu ja Reilun kaupan viinimaistelu. Kestävän kehityksen viikkoja järjestetään yliopistoissa eri puolilla Suomea syksyllä 2019. Viikko on osa EU-rahoitteista Frame.Voice.Report! -hanketta.

► Lue lisää

Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämäruokaa torstaisin kello 16

Turkulaiset ylioppilas- ja opiskelijakunnat aloittavat yhteistyössä Fingeroosin säätiön ja yliopistopappien kanssa ylijäämäruoan jakelun Kampuskappelissa. Kampuskappelilla jaetaan torstaisin kello 16-17 turkulaisen Voi Veljet -ravintoloiden viikon lounailta ylijäänyttä ruokaa opiskelijoille, ruokaa, joka menisi muutoin hävikkiin. Kannattaa siis varata mukaan oma astia, esim. muovirasia, jossa ruoan voi kuljettaa. Samalla teet palveluksen ympäristölle ja itsellesi. Kampuskappeli sijaitsee Ylioppilastalo C:n katutasossa.

Lue lisää

Kuukauden opiskelijakeikka: CHISU

CHISU nähdään Naantalin Kaivohuoneen kesäkauden päättäjäisbileissä lauantaina 5.10.!

Hyödynnä Sunborn Liven ja TYY:n lanseeraaman "Kuukauden opiskelijakeikan" etuhinta 15,00e (norm. 29,50e) klikkaamalla linkkiä ► https://bit.ly/2kuXOoB

Hyödyllisiä uutisia:

Kirjastojärjestelmä vaihtuu vuodenvaihteessa, e-aineistojen käyttö helpottuu

► Allianssi ja YK-liitto hakevat aktiivista nuorisotoimijaa Suomen YK-nuorisodelegaatiksi vuodelle 2020

► Harjoittelutuen haku käynnissä lokakuun

Yliopistoyhteisön strategiailtapäivä 9.10.

Yliopiston strategiatyössä 2021–2030 ollaan siirtymässä vaiheeseen, jossa aletaan muodostaa konkreettisia toimenpiteitä yhdessä määriteltyjen tavoitteiden alle. Yhteisön kommentteja luonnokseen strategisista tavoitteista kerättiin 23.9. päättyneessä kyselyssä. Tervetuloa keskustelemaan toimenpiteistä henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteiseen strategiailtapäivään, joka järjestetään 9.10. kello 14.15–16.00 kokouskeskus Maunossa (Tykistökatu 6). Ilmoittaudu mukaan. Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu klo 13.45 alkaen.

Lue lisää

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta!

Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. Lisäksi Turun Sanomat tarjoaa luettavaksesi pidempiä taustoittavia uutisia ja analyysejä niin kotimaastamme kuin maailmalta.

TYY tarjoaa nyt jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä vain niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei tule vielä Turun Sanomia. Etusi on voimassa 11.10.2019 asti.

Tilaa nyt

Vastaa TYYn historiakyselyyn 6.10. mennessä

TYY täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Historiakysely on TYY100 -historiatyöryhmän laatima organisaation 100-vuotishistoriteosta varten. Pyydämme sinua kertomaan omia kokemuksiasi opiskeluajoiltasi sekä suhteestasi ylioppilaskuntaan. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua nimettömänä 6.10. mennessä. Jokainen vastaus on meille arvokas.

Lue lisää

Turun ylioppilaslehdessä: 

Ulossulkemista, mitätöintiä ja nälvimistä – Kaksi yliopisto-opiskelijaa kertoo, mitä korkeakoulukiusaaminen voi olla

Viaplay

Viaplay sarjat ja elokuvat -paketti 3kk yhteensä 9,99€ (arvo 29,97€).

Yliopiston sivuilta:

Uraseuranta- ja kandipalauteraportti julkaistu – valmistuneet työllistyvät hyvin

► Mentorointiohjelmien hakuaika päättyy 6.10. 

► Yliopistoyhteisön hyvinvointiviikko järjestetään 30.9.–4.10. – tutustu monipuoliseen ohjelmaan ja tule mukaan!

► Uutta potkua ansioluetteloon - Turun yliopisto tukee tutkijaa ja opiskelijaa

Vuorovaikutustaitoja opiskelun tueksi

► Yliopiston yhteisiä palveluja ja palveluprosesseja kehitetään

► Virheellisiä viestejä tunnusten sulkeutumisesta 27.9.

► Vierailuluento: Ikääntymisen ja hoivan huippuyksikön johtaja Teppo Kröger

► Save the date! Turun yliopiston yrittäjyyspäivä 25.11. – Tekoälyä ja osaamista 

TYYn tapahtumakalenrerissa:

3.10. Well Gymin demotunti Turku-salissa

3.10. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

3.10. Germanican ja Kääntöpiirin Oktoberfest-etkot

3.10. Oktoberfest 2019

4.10. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

5.10. Poltettu oranssi TYY-esitys / Turun ylioppilasteatteri

6.10. Kinokopla: Burning

8.10. Kansainvälisyyssiiven kokous

9.10. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

9.10. Viettelysten sitsit

9.10. Viettelysten bileet

10.10. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

11.10. Senpai: Syksyn uudet animesarjat

13.10. Kinokopla: Transit

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.