Olet täällä

TYYn uutiskirje 39/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 39/2019

Opiskelun sankarit koolle! Yliopisto tarvitsee teitä!

TYY hakee 92 opiskelijaa tekemään yliopistosta entistä paremman paikan opiskella ja elää. Opiskelijaedustajia yliopiston hallintoon haetaan 17.9.-16.10.2019.

Opiskelijoilla on yhdessä muiden yliopistolaisten kanssa lain suoma oikeus osallistua yliopiston päätöksentekoon. Tänä syksynä valitaan ne opiskelun asiantuntijat, jotka edustavat meitä yliopiston päätöksenteossa seuraavat kaksi vuotta. Tunnusta sisäinen hallintosankari ja hae parantamaan yliopistoa, kannusta myös kaveri mukaan.

“It’s not who I am underneath, but what I do that defines me.” - Batman

Lue lisää

Oikeusaputoimikunta - maksutonta oikeudellista neuvontaa TYYn, TUOn ja ÅAS:n jäsenille

Turun yliopiston ylioppilaskunnan, TYYn, oikeusaputoimikunnan tehtävänä on tarjota maksutonta oikeudellista neuvontaa kaikille TYYn, Åbo Akademis Studentkårin sekä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenille. Toimikunnan puoleen voi kääntyä kaikissa juridisissa ongelmissa, lukuun ottamatta rikos- ja vero-oikeudellisia asioita sekä asiakirjojen laadintaa. Asiakaskuntaamme kuuluvat myös vaihto-opiskelijat ja annammekin neuvontaa suomen ja ruotsin lisäksi myös englanniksi. Kaikki neuvot ovat ilmaisia ja luottamuksellisia. Tämän lisäksi neuvomme myös ainejärjestöjä oikeudellisissa kysymyksissä. Oikeusaputoimikunta päivystää lukukausien ajan joka keskiviikko klo 18-20 TYYn toimistolla.
 

Keskustelutilaisuus alakampuksen pysäköintialueesta 4.10.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on aloittamassa Turun yliopiston alakampukselle, Educariumin ja Calonian väliin uuden parkkialueen rakentamista. Parkkialue liittyy Aurumin uudisrakennukseen.​ Uusi parkkialue on herättänyt runsaasti keskustelua. Yliopisto ja SYK haluavat kuulla eri näkökulmia ja ehdotuksia sekä kertoa hankkeen taustoista ja toteuttamisesta yliopiston kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Aiheesta järjestetään keskustelu- ja infotilaisuus perjantaina 4.10.2019 klo 9.00 Agoran luentosalissa XXII (Vesilinnantie 5). SYKistä ovat keskustelemassa johtaja Aki Havia, rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä ja ympäristöinsinööri Ari-Pekka Lassila. Yliopistosta paikalla keskustelemassa on johtoa ja kestävän kehityksen asiantuntijoita. Tilaisuus on avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tilaisuus pidetään suomeksi, mutta keskustelua käydään tarvittaessa myös englannin kielellä. 

Lue lisää

Turun Tieteen päiviä ja Tutkijoiden yötä vietetään 27.-28. syyskuuta - tutustu ohjelmaan ja osallistu

Perjantai 27.9. on varattu kouluvierailuille. Yliopistolla järjestetään myös kaikille avoin paneelikeskustelu "Kun tutkija kohtaa vihaa". Turun yliopisto ja Åbo Akademi järjestävät Tieteen päivien aikaan myös eurooppalaisen Tutkijoiden yön perjantaina 27.9. kello 18.00 Turun tuomiokirkossa. Kaikille avoimessa tapahtumassa teemana ovat tunteet sekä musiikki. Lauantaina 28.9. Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa on kello 10–14 kuultavana tutkijoiden puheenvuoroja sekä koettavana toiminnallisia pisteitä, joissa kävijät pääsevät itse testaamaan, millaista on työskennellä tutkijana.

Tapahtuman toteuttavat Turun yliopisto ja Åbo Akademi ja ne ovat yleisölle maksuttomia.

Lue lisää

Kinokoplan syyssarja alkaa sunnuntaina 29.9.

Syys on saapunut ja pimenevien iltojen myötä myös TYYn elokuvakerho Kinokoplan kauan odotettu syyssarja. Tarjolla on sekä vanhojen konkarien että lupaavien uusien tekijöiden elokuvia Aasiasta, Euroopasta ja Yhdysvalloista. Sarjaan, jonka elokuvista käytiin hallituksen kesken kiivasta keskustelua, valikoitui taiteellisesti kunnianhimoista elokuvaa jokaiseen makuun. Elokuvanäytökset järjestetään sunnuntaisin kello 17 ja kello 20 Logomon Kino-salissa (entinen Move 2-sali) osoitteessa Köydenpunojankatu 14. Logomon Kino-saliin on esteetön pääsy. Sarjakortti opiskelijoille 22 euroa ja täysihintaisena 27 euroa. Yksittäisliput, 6 euroa, myynnissä hintaan kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua.

Lue lisää

TYY hakee kumppania yhteiseen kehitysyhteistyöhankkeeseen

TYYn tekemän kehitysyhteistyön tavoitteena on vähentää köyhyyttä ja globaalia eriarvoisuutta. Lisäksi tavoitteena on tuottaa keskustelua sekä tarjota jäsenille oppimismahdollisuuksia globaaleista vuorovaikutuskysymyksistä ja kestävästä kehityksestä. TYY hakee kumppania, jonka kanssa voisi toteuttaa kehitysyhteistyöhankkeen tulevina vuosina.

Lue lisää

Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämäruokaa torstaisin kello 16

Turkulaiset ylioppilas- ja opiskelijakunnat aloittavat yhteistyössä Fingeroosin säätiön ja yliopistopappien kanssa ylijäämäruoan jakelun Kampuskappelissa. Kampuskappelilla jaetaan torstaisin kello 16-17 turkulaisen Voi Veljet -ravintoloiden viikon lounailta ylijäänyttä ruokaa opiskelijoille, ruokaa, joka menisi muutoin hävikkiin. Kannattaa siis varata mukaan oma astia, esim. muovirasia, jossa ruoan voi kuljettaa. Samalla teet palveluksen ympäristölle ja itsellesi. Kampuskappeli sijaitsee Ylioppilastalo C:n katutasossa.

Lue lisää

Kuukauden opiskelijakeikka: CHISU

CHISU nähdään Naantalin Kaivohuoneen kesäkauden päättäjäisbileissä lauantaina 5.10.!

Hyödynnä Sunborn Liven ja TYY:n lanseeraaman "Kuukauden opiskelijakeikan" etuhinta 15,00e (norm. 29,50e) klikkaamalla linkkiä ► https://bit.ly/2kuXOoB

Turun ylioppilaslehti uudistui: uusi logo, uusi ilme, uutta sisältöä – ”Tärkein tavoite on tarjota mielenkiintoista luettavaa”

Ehkä huomasitkin jo uudistetun Tylkkärin? Lehden visuaalinen ilme on uusittu kokonaan. Samalla lehden sisältö ja sen rakenne on kokenut muutoksia. Tarkoituksena on tarjota lukijoille rehellistä, samaistuttavaa ja tunteita herättävää sisältöä. Päätoimittaja Teemu Perhiön mielestä lehti on kokonaisuus, jossa on tärkeää erottaa erilaiset juttutyypit toisistaan. Lukijan tulee huomata, mitkä jutut vaativat hieman perehtymistä ja mitkä ovat nopeammin silmäiltävissä. Suurempi nettisivu-uudistus on tarkoitus tehdä myöhemmin TYYn nettisivu-uudistuksen yhteydessä, mutta vanhaan nettisivupohjaan on nyt päivitetty uusi ilme.

Lue lisää

Osallistu kyselyyn ja voita lahjakortti Piccu Macciaan!

Kyselyn avulla kartoitamme, mitä mieltä opiskelijat ovat saamastaan ohjauksesta, poissaolokäytännöistä ja työtilojen saatavuudesta. Kysely on tarkoitettu kaikille Turun yliopiston opiskelijoille. Tarkoituksemme on kartoittaa, miten asiat ovat tällä hetkellä. Vastaa siis kysymyksiin viime lukuvuoden näkökulmasta. Vastausaikaa on 8.10.2019 asti. Jos jätät yhteystietosi kyselyyn osallistumisen jälkeen, osallistut arvontaan, jossa voit voittaa 20€ lahjakortin ravintola Piccu Macciaan.

Lue lisää

Lahjoitetaan hygieniatuotteita vähävaraisille

Turussa on paljon vähävaraisia, jotka tarvitsevat apua arjesta selviytymiseen, kuten suojaan, ravintoon ja peseytymiseen. Tällä hetkellä suurin pula on hygieniatuotteista. Nyt voit auttaa heitä lahjoittamalla hygieniatarvikkeita. Kerätyt hygieniatarvikkeet annetaan Turun Pelastusarmeijalle, joka jakaa tuotteet niitä tarvitseville vähävaraisille turkulaisille.
Suurin pula on esimerkiksi hammasharjoista ja -tahnasta, palasaippuasta, hajusteettomasta deodorantista, kuukautissuojista ja kosteuspyyhkeistä. Tuothan tuotteet niiden alkuperäispakkauksissaan, käyttämättöminä. Keräyksen järjestäjät ovat Turun yliopiston opiskelijoita.

Keräysajat ja -paikat:

  • Ti 1.10. klo 10-14 Educariumin aulatila
  • Ke 2.10. klo 10-14 Agoran aulatila

Lue lisää

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta!

Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. Lisäksi Turun Sanomat tarjoaa luettavaksesi pidempiä taustoittavia uutisia ja analyysejä niin kotimaastamme kuin maailmalta.

TYY tarjoaa nyt jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä vain niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei tule vielä Turun Sanomia. Etusi on voimassa 11.10.2019 asti.

Tilaa nyt

Vastaa TYYn historiakyselyyn 6.10. mennessä

TYY täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Historiakysely on TYY100 -historiatyöryhmän laatima organisaation 100-vuotishistoriteosta varten. Pyydämme sinua kertomaan omia kokemuksiasi opiskeluajoiltasi sekä suhteestasi ylioppilaskuntaan. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua nimettömänä 6.10. mennessä. Jokainen vastaus on meille arvokas.

Lue lisää

CampusSportin kilpailutoiminta

Tiesitkö, että CampusSport järjestää lukuvuoden aikana turnauksia ja kilpailuita monista eri lajeista? Lähiaikoina kilpaillaan mm. suunnistuksen, lentopallon ja salibandyn parissa. Kilpailuihin on erillinen osallistumismaksu eli myös muut kuin CampusSportin jäsenet voivat osallistua.

Lue lisää CampusSportin nettisivuilta 

Turun ylioppilaslehdessä: 

Essee: Ensimmäinen vuoteni yliopistossa oli musertava

Kokkolan Halpa-Halli

15% alennus koko verkkokaupan valikoimasta. Hanki kaikki opiskelijan hyötytavarat ja paljon muuta!

Yliopiston sivuilta:

► CampusSportin syksyn 2019 kurssit

► Opiskelija, hae mukaan monitieteiselle Fican West Innovation Campille – haku päättyy 26.9.!

► Osallistu seminaariin sosiaali- ja terveydenhuollon tietoaltaista 2.10.

► Turun yliopistokirjastojen 100-vuotista vapaakappaleoikeutta juhlistetaan Turun kirjamessuilla 5.10.2019

► Yliopiston kampuksen toimitiloista syntyvien jätteiden lajittelu ja kierrättäminen

► Educariumin ja Calonian väliin uusi pysäköintialue – yliopistolaisten käyttöön toukokuussa 2021

► Maan hallitus päätti esittää korkeakoulujen perusrahoituksen lisäämistä

TYYn tapahtumakalenrerissa:

26.9. Kampuskappelilla jaetaan ravintoloiden ylijäämälounaita klo 16-17

26.9. Amerikkalaisen jalkapallon näytösottelu

26.9. Legendaariset Pokémon-bileet

27.9. Ilmastolakko Turku

27.9. Kansainvälisen Kääntäjienpäivän After Work

28.9. SKÄL-kokous Turussa + verkostoitumista!

28.9. ASS-Appro Vol. 2

29.9. Kinokopla: The Favourite

30.9. Amerikkalaisen jalkapallon infotilaisuus

1.10. ANC: Lokakuun peli-ilta

1.10. TYY Council election info (englanniksi)

3.10. Germanican ja Kääntöpiirin Oktoberfest-etkot

3.10. Oktoberfest 2019

4.10. Poltettu oranssi / Turun ylioppilasteatteri

5.10. Poltettu oranssi TYY-esitys / Turun ylioppilasteatteri

6.10. Kinokopla: Burning

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 25.09.2019 klo 16:21