Olet täällä

TYYn uutiskirje 37/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 37/2019

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta!

Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. Lisäksi Turun Sanomat tarjoaa luettavaksesi pidempiä taustoittavia uutisia ja analyysejä niin kotimaastamme kuin maailmalta.

TYY tarjoaa nyt jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä vain niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei tule vielä Turun Sanomia. Etusi on voimassa 11.10.2019 asti.

Tilaa nyt

Kommentoi Turun yliopiston strategian ensimmäistä luonnosta

Turun yliopiston strategia 2021–2030 on työn alla. Vuorovaikutus ja yhteisön osallistaminen ovat strategiaprosessin kantavia periaatteita. Yliopistoyhteisöltä kerätään nyt kommentteja strategisten tavoitteiden ensimmäisestä luonnoksesta. Lisäksi kyselyssä on mahdollista kommentoida yliopistoa profiloivia temaattisia kokonaisuuksia. Webropol-kysely on auki 9.-23.9.2019.

Vastaa kyselyyn

Lisätietoa strategiatyöstä

Edustajistovaalit järjestetään marraskuussa!

On jälleen aika vaalisyksyn. Ylioppilaskunnan edustajiston kaksivuotiskausi paketoidaan vuoden vaihteessa ja uuden kokoonpanon on määrä aloittaa toimintansa tammikuussa 2020. Vaalit järjestetään sähköisesti marraskuun alussa 1.-6.11. Ehdolle voi asettua jokainen TYYn vaalikelpoinen jäsen. Ehdokkaaksi asettelu päättyu 11.10. Mikäli ehdolle asettuminen kiinnostaa on helpointa olla yhteydessä itseä kiinnostavan edustajistovaalilistan vaalikoordinaattoriin.

► Lue lisää

Turun korkeakoulujen Suursitsit kokoavat 300 laulavaa ruokailijaa Turun Tuomiokirkkotorille

Suursitsit ovat Varsinais-Suomen suurin, korkeakoulurajoja ylittävä ja kaupunkilaisia opiskelijakulttuuriin yhdistävä sitsitapahtuma, jossa pidetään hauskaa, lauletaan lauluja, syödään ja nautitaan Turun lämpimästä syysillasta. Tilaisuus on ainutkertainen mahdollisuus päästä kilisyttämään laseja kaikkien Turun viiden korkeakoulun opiskelijoiden sekä kaupungin asukkaiden kanssa! Suursitsit järjestetään Tuomiokirkkotorilla lauantaina 21.9. klo 17 alkaen. Osta lippusi 15.9. mennessä. 

Lue lisää

Opettajaopiskelijat järjestävät ilmastokasvatuksen luentosarjan Universitas Turku -hankkeen rahoittamana

Keväällä 2019 syntyi kahdelle Turun yliopiston opettajaopiskelijoiden ainejärjestölle, Turun Auskultanteille ja OPEXille, idea kestävän kehityksen ja ilmastokasvatuksen opintojaksosta, sillä opetussuunnitelmat ja vaatimukset opettajille elävät ajassa. Opettajankoulutus ei aina ehdi vastaamaan koulumaailman kehittyviä tarpeita, jotka syntyvät siitä, että opetusalan tulee seurata ja pysyä mukana yhteiskunnallisessa muutoksessa samalla kun se itse luo muutosta. Opintojaksolle saatiin tukea Universitas Turku -hankkeesta. Kaikille avoimet luennot alkavat lokakuussa.

Lue lisää

Do you like brainstorming, creating for people and innovation?

Dash Design Hackathon, a successful concept for students originally from Helsinki, is coming to Turku on the 20th of September 2019. A hackathon is a kind of problem-solving method, where people gather in teams and together, under intense and short-time, solve problems for companies. Dash x Boost is a one day-hackathon where design-thinking is central. Design is about understanding and creating for humans - it can be anything from UX/UI, planning and organising to physical products. This hackathon is for everyone interested in innovation and networking. Participants will be divided into multidisciplinary teams with expert designers and the winning team will get tickets to SHIFT Business Festival 2020. There will also be mentors present to help the teams out if needed. Participation is free of charge, food is included and you get the chance to gather some student credits. Dare to try something new this semester!

► Apply here

► Find out more information on Facebook or on our website

TYY & Sunborn Live esittää: "Kuukauden opiskelijakeikka"

LA 14.9. THE MUSIC FROM THE MOVIES OF DAVID LYNCH - Visual Concert
Teatro-sali, Logomo, Liput 30,00e (norm. 35,00e)

TYY:n ja Sunborn Liven lanseeraman "Kuukauden opiskelijakeikka"-kamppiksen seuraava etukeikka on Logomossa lauantaina 14.9. nähtävä "THE MUSIC FROM THE MOVIES OF DAVID LYNCH - Visual Concert". Viimeksi Twin Peaks-teemalla Logomon Teatro-salin loppuunmyynyt Gasthaus-orkesteri sukeltaa tällä kertaa David Lynchin elokuvien musiikin maailmoihin näyttävien visuaalien kera.

► Hyödynnä rajoitettu etuhinta klikkaamalla linkkiä 

SportAppro-tapahtuma 26.9.

CampusSport järjestää jälleen huippusuosioon nousseen SportAppro-tapahtuman to 26.9.! SportAppron tarkoituksena on kerätä liikuntasuorituksia erilaisissa lajeissa, jonka lisäksi päivän ohjelmassa on hyvinvointiin liittyviä luentoja. Tapahtuma on avoin kaikille Turun korkeakouluissa opiskeleville ja työskenteleville ja osallistumismaksu on 5€. Tapahtuman liput ovat myynnissä CampusSportin verkkokaupassa 16.9. asti.

Lisätiedot Facebook-tapahtumasta  ja nettisivuilta

TYY hakee arkistoharjoittelijaa

Haemme arkistoharjoittelijaa syksyllä 2019 alkavaan, kolme kuukautta kestävään työsuhteeseen. Harjoittelu on mahdollista tehdä osa-aikaisena, jolloin työsuhteen kesto vastaavasti pitenee. Harjoittelija järjestää, seuloo ja luetteloi ylioppilaskunnan toiminnasta syntynyttä aineistoa TYYn toimistolla ja Kansallisarkiston Turun toimipisteessä ja tarvittaessa päivittää arkistonmuodostussuunnitelmaa. Edellytämme harjoittelijalta arkistoalan opintoja tai hänellä tulee olla aikaisempaa kokemusta arkistoaineistojen järjestämisestä. Harjoittelusta maksetaan Kansaneläkelaitoksen työssäoloehdon mukainen 1 211 euroa kuukaudessa kokoaikaisesta harjoittelusta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 15.9.2019 klo 23.59 mennessä.

Lue lisää

Vastaa TYYn historiakyselyyn

TYY täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Historiakysely on TYY100 -historiatyöryhmän laatima organisaation 100-vuotishistoriteosta varten. Pyydämme sinua kertomaan omia kokemuksiasi opiskeluajoiltasi sekä suhteestasi ylioppilaskuntaan. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja siihen voi osallistua nimettömänä. Jokainen vastaus on meille arvokas.

Lue lisää

Tiedekuntien johtokuntia täydennetään

Turun yliopiston tiedekuntien johtokuntiin haetaan jäseniä 31.12.2019 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin. Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi, päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

Lue lisää

Mentoroinnista tukea työelämään siirtymiseen – hae yliopiston mentorointiohjelmaan

Turun yliopiston mentorointiohjelma tukee valmistumista lähellä olevien opiskelijoiden työelämään siirtymistä. Työelämävalmiuksien kehittämisen lisäksi mentorointi tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden verkostoitua oman alansa toimijoiden kanssa. Mentoreina toimivat työelämässä olevat Turun yliopiston alumnit. Hae mukaan mentorointiohjelmaan, jos olet kiinnostunut pohtimaan erilaisia uravaihtoehtoja, työnhakua tai omaa osaamistasi kokeneen mentorin kanssa. Haku tammikuussa käynnistyvään vuoden 2020 ohjelmaan on auki 9.9.-6.10.

Lue lisää ja hae mukaan!

Uutisia opiskelijalle:

► Opiskele kieltä vapaa-aikanasi – hanki kielikaveri!

► Arvioi ruotsin kielitaitosi

► Täydennyshaku vaihtoon kevätlukukaudelle 2020

► Vastaa kyselyyn ohjauksesta, poissaolokäytännöistä ja työtiloista!

► Osallistu kielikursseille DigiCampus-hankkeen Moodle-alustalla

► Tervetuloa KieVin Studia Generalia 2019 -luennoille: Kielet, kulttuuri ja viestintä 2020-luvulla

Viikon Frank-vinkki: Opiskelijan K-Plussa

Korkeakouluopiskelija, hanki Plussa-kortti veloituksetta ja saat 5 % takaisin ruokaostoksistasi!

Lue lisää 

Yliopiston sivuilta:

► Opiskelija, hae Turun yliopiston lähettilääksi 

► Turun päivän appro 15.9. on omistettu turkulaisille korkeakouluopiskelijoille

► Ilmoittaudu kieli- ja kulttuuritandem –opintojaksolle!

► Tutkimusravintola Flavorian ruokalinjastot ovat auki kaikille käyttäjille. Tule nyt mukaan, opi syömisestäsi ja tienaa etuja!

Miltä Turun yliopisto maistuu?

Katso rehtori Jukka Kolan Kohtauspaikka-haastattelun tallenne

► Aurora-tietokanta helpottaa apurahanhakijan urakkaa

► Turun Tieteen päivät avaa erityisesti yliopistolaisille suunnattu paneelikeskustelu Kun tutkija kohtaa vihaa

TYYn tapahtumakalenrerissa:

11.9. Paluuorientaatio vaihdosta palanneille opiskelijoille

11.9. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

11.9. Turun yliopiston kuoron koelaulut

11.9. TSS: Lindy Hop -alkeet: eka kerta ilmainen

12.9. 59. Aurasoudut & AurasoutuAppro

12.9. Argentiinalainen tango -alkeet: ilmainen eka kerta

14.9. Animekaraoke ja mangakirppis

14.9. SHO:n rapujuhlat

15.9. Turun päivän appro

17.9. Openan kauden avaus - avoimet harjoitukset

19.9. Uusia alkuja -kierrätystapahtuma

19.9. Cantus Mercurialiksen koelaulut

21.9. Puhallus 2019

21.9. Tutkan Studia Varjomafia 3

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 10.09.2019 klo 16:07