Olet täällä

TYYn uutiskirje 35/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 35/2019

Akateeminen vuosi alkaa Turun yliopiston ja TYYn yhteisillä Avajaiskarnevaaleilla 3.9. kello 12-14 Alakampuksella

Ihastu ylioppilasteatteriin, kierrä kaikki ainejärjestöpöydät ja löydä uusi akateeminen harrastus harrastejärjestöjen laajasta kirjosta. Avajaiskarnevaalien järjestötori tuo yhteen kattavan joukon ylioppilaskunnan toimijoita! Karnevaaleilla esittäytyvät myös yliopiston palvelut ja yhteistyökumppanit. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan vuoden opettaja ja opintojakso sekä vuoden kieliteko. Odotettavissa on myös yliopiston uuden rehtorin Jukka Kolan ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Sini Saarisen tervehdykset sekä musiikkia, tanssia ja hyvää tunnelmaa! Myynnissä myös TYYlikkään avauksen ennakkolippuja.

► Ilmoita järjestösi mukaan torstaihin 29.8. mennessä

Lue lisää

TYYlikäs avaus 5.9. kello 21

TYYn avajaisviikolla järjestetään syksyn suurimmat ja poikkitieteellisimmät baaribileet, kun sekä Marilyn, Vegas että Forte avaavat bilekeitaansa ovet TYYlikkään Avauksen juhlijoille. Tulet sitten yksin tai yhdessä, näitä juhlia et halua jättää väliin! Liput 3 euroa, haalarimerkkejä nopeimmille.

► Lue lisää

Opiskelijan pop up –palvelut mukana avajaiskarnevaaleilla

Helppoa arkea, kun opiskelijan Pop up -palvelut tulevat Turun yliopiston kampukselle! Tule moikkaamaan mm. TYSsiä, YTHSsää sekä Kelaa TYn ja TYYn avajaisten yhteyteen. Paikalla myös CampusSport ja Tsemppari!

Lue lisää

Turun Eurooppa-foorumi on täällä taas!

Turun Eurooppa-foorumi on vuosittainen poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma tarjoaa ajankohtaista EU-tietoa sekä edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken. Vuoden 2018 Eurooppa-foorumin aikana järjestettiin yhteensä 30 tilaisuutta, joissa sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskusteli lähes 2000 kansalaista. Suomen poliittinen syksy alkaa Turusta!

Miten haen EU-uralle?

Eurooppalainen Varsinais-Suomi järjestää Turun Eurooppafoorumin yhteydessä EU-urapaneeliin Turun pääkirjaston Kirjastopihalla 30.8. klo 11.00–11.45. Panelisteina Mikael Reiman komissiosta, Niina Saloranta parlamentista ja Maria Nurmi EPSO:sta.

► Lue lisää

TYY istuttaa Kalervo Väänäselle puun alakampukselle – tervetuloa mukaan istutustilaisuuteen

Turun yliopiston rehtorina vuodesta 2012 vuoteen 2019 toiminut Kalervo Väänänen siirtyi eläkkeelle 1.8.2019 alkaen. Ylioppilaskunta kiittää entistä rehtoria yliopiston hyväksi tehdystä työstä istuttamalla hopeavaahteran Educariumin kulmalle yhdessä Väänäsen kanssa 28.8.2019 klo 13.00. TYYn jäsenet ja muut yliopistolaiset ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lue lisää

Opiskelijan syksy alkaa Study in Turku -messuilla 29.8.

Study in Turku -messut toivottavat uudet ja vanhat opiskelijat tervetulleiksi Turkuun. Messut viettävät juhlavuotta ja sen kunniaksi messuilla on juhlaohjelmaa sekä juhlahaalarimerkki. Tule messuille tutustumaan harrastustoimintaan, yrityksiin, Turun palveluihin ja opiskelijaetuihin. Messuilla voit hankkia itsellesi esim. bussi- ja kirjastokortin. Turku järjestää messut jo 20. kerran yhdessä alueen korkeakoulujen kanssa. 

Lue lisää

Tule tutustumaan luonnokseen uusista strategisista tavoitteista – avoin kuulemistilaisuus 2.9. 

Maanantaina 2.9.2019 klo 10.00–11.30 järjestetään yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille avoin tilaisuus, jossa esitellään luonnos Turun yliopiston strategian 2021–2030 strategisista tavoitteista sekä kerrotaan syksyn strategiatyön aikataulusta. Tilaisuudessa osallistujilla on mahdollisuus kommentoida luonnosta. Tilaisuus pidetään Naturan luentosalissa IX. Tule mukaan vaikuttamaan!

Avoimia tehtäviä TYYssä:

► TYY hakee arkistoharjoittelijaa

TYY hakee järjestöä avustamaan suursitseille

TYY hakee tapahtumatuottajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee tapahtumatuottajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työaika on työsuhteen alussa 25 tuntia viikossa. Tehtävänkuvaa voidaan valittavan henkilön kiinnostuksen ja kykyjen perusteella täydentää ylioppilaskunnan yrityssuhteisiin liittyvillä tehtävillä, jolloin työaikaa lisätään harkinnan mukaan. Työ alkaa mahdollisimman pian syyskuussa 2019.

Lue lisää

TYY & Sunborn Live esittää: "Kuukauden opiskelijakeikka"

LA 14.9. THE MUSIC FROM THE MOVIES OF DAVID LYNCH - Visual Concert
Teatro-sali, Logomo, Liput 30,00e (norm. 35,00e)

TYY:n ja Sunborn Liven lanseeraman "Kuukauden opiskelijakeikka"-kamppiksen seuraava etukeikka on Logomossa lauantaina 14.9. nähtävä "THE MUSIC FROM THE MOVIES OF DAVID LYNCH - Visual Concert". Viimeksi Twin Peaks-teemalla Logomon Teatro-salin loppuunmyynyt Gasthaus-orkesteri sukeltaa tällä kertaa David Lynchin elokuvien musiikin maailmoihin näyttävien visuaalien kera.

► Hyödynnä rajoitettu etuhinta klikkaamalla linkkiä 

Kevyt liikenne pelastustiellä Naturan edessä kielletty 

Koko kampusalueen raskas työmaaliikenne on lisääntynyt. Liikennettä on paljon Rehtorinpellonkadulla, Vesilinnankadulla ja yliopistonmäellä Natura-rakennuksen edustalla. Vaaratilanteiden sekä onnettomuuksien välttämiseksi työmaan läheisyydessä liikkuvilta jalankulkijoilta pyydetään erityistä valppautta.
 

Föli liikennöi Turun ja Kuhankuonon/Kurjenrahkan kansallispuiston välillä 22.9.2019 asti.

Föli-matkan hinnalla pääsee Kuhankuonolle asti niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. Fölin, Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin, Pöytyän, Raision, Ruskon, Metsähallituksen ja Varsinais-Suomen liiton yhdessä rahoittamaa liikenneyhteyttä kokeiltiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 ja positiivisten kokemusten vuoksi liikennöintiä päätettiin jatkaa kesällä 2019. Kuhankuonon liikenteessä kelpaavat kaikki Fölin liput.

Lue lisää

CampusSportin kausi käynnistyy maanantaina 2.9.!

Kahden ensimmäisen viikon ajan (2.9.-15.9.2019) liikuntavuoroille on avoimet ovet eli voit tulla tutustumaan palveluihimme maksutta. Avointen ovien viikoilla tunneille ei ole käytössä ennakkovarauksia, vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Myös kaikille CampusSportin kuntosaleille on mahdollista päästä tutustumaan ennen liikuntamaksun maksamista. Tutustumismahdollisuus on tarjolla molemmilla avointen ovien viikoilla (2.9.-15.9.) maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 16-19. Tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää

Uutisia opiskelijalle:

Täydennyshaku vaihtoon kevätlukukaudelle 2020

► Vastaa kyselyyn ohjauksesta, poissaolokäytännöistä ja työtiloista!

► Vastaa TYY 100 historiakyselyyn!

Syksyllä voit vaikuttaa ylioppilaskunnassa ja yliopistossa!

► Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 31.8. mennessä

Myös verkkopankissa maksettu jäsenmaksu päivittyy opintorekisteriin parin päivän viivellä

Kampuskiertue tulee Turkuun!

Frank ja kansainvälinen opiskelijakortti ISIC saapuvat yliopistokampuksille ympäri Suomen. Tule moikkaamaan ständille ja tutustumaan Frankin ja ISIC:n tarjoamiin opiskelijakortteihin ja -etuihin sekä muihin opiskelijan arkea helpottaviin ratkaisuihin. Lisäksi pisteellä voitat huikeita palkintoja esimerkiksi Viaplaylta, RFSU:lta ja Fitness24Seveniltä. Turkuun kiertue saapuu 29.8. Study in Turku -messuille ja 3.9. Turun yliopiston ja TYYn avajaiskarnevaaleille.

Lue lisää

Yliopiston sivuilta:

► Kohtauspaikka-haastattelussa rehtori Jukka Kola 3.9. – seuraa lähetystä ja lähetä kysymyksiä 

► Haku monitieteiseen Asklepios-opintokokonaisuuteen on meneillään

► Turun Yliopistosäätiön syksyn 2019 apurahat 

► Päärakennuksen harjannostajaisia vietettiin Yliopistonmäellä

► Vapaakappalerieha 4.9. Feeniks-kirjastossa – tutustu kirjaston aineistoihin, palveluihin ja osallistu varastokierroksille 

► Hallituksen kokous: Budjettia ryhdytään valmistelemaan, tekniikan uudet DI-koulutukset käynnistyvät ensi vuonna 

TYYn tapahtumakalenrerissa:

29.8. Puskafarssi 2019 / Turun ylioppilasteatteri

29.-31.8. Turun Eurooppa-foorumi

29.8. Study in Turku -messut

29.8. TYK ry, Nucleus ry, Digit ry: Piltti- ja fuksibileet

30.8. Welcome Fair

1.9. Ilmainen tanssilajikokeilupäivä

2.9.-6.9. Terrakodin avoimet ovet

3.9. Avajaiskarnevaalit

3.9. Openan kauden avaus - avoimet harjoitukset

3.9. CMT: syksyn ensimmäiset harjoitukset

4.9. Kestävän kehityksen viikon suunnittelukokous

4.9. Turun yliopiston kuoron koelaulut

4.9. Iltapuku Outlet

5.9. Kv-siiven avoin kokous

5.9. TYYlikäs Avaus

7.9Yo-kylä Block Party 2019

7.9. Syyskyykkäturnaus

8.9. Henrikin syyspihakirppis

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 27.08.2019 klo 17:25