Olet täällä

TYYn uutiskirje 34/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 33/2019

TYY & Sunborn Live esittää: "Kuukauden opiskelijakeikka"

LA 14.9. THE MUSIC FROM THE MOVIES OF DAVID LYNCH - Visual Concert
Teatro-sali, Logomo, Liput 30,00e (norm. 35,00e)

TYY:n ja Sunborn Liven lanseeraman "Kuukauden opiskelijakeikka"-kamppiksen seuraava etukeikka on Logomossa lauantaina 14.9. nähtävä "THE MUSIC FROM THE MOVIES OF DAVID LYNCH - Visual Concert". Viimeksi Twin Peaks-teemalla Logomon Teatro-salin loppuunmyynyt Gasthaus-orkesteri sukeltaa tällä kertaa David Lynchin elokuvien musiikin maailmoihin näyttävien visuaalien kera.

► Hyödynnä rajoitettu etuhinta klikkaamalla linkkiä 

Turun Eurooppa-foorumi on täällä taas!

Turun Eurooppa-foorumi on vuosittainen poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma tarjoaa ajankohtaista EU-tietoa sekä edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken. Vuoden 2018 Eurooppa-foorumin aikana järjestettiin yhteensä 30 tilaisuutta, joissa sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskusteli lähes 2000 kansalaista. Suomen poliittinen syksy alkaa Turusta!

Miten haen EU-uralle?

Eurooppalainen Varsinais-Suomi järjestää Turun Eurooppafoorumin yhteydessä EU-urapaneeliin Turun pääkirjaston Kirjastopihalla 30.8. klo 11.00–11.45. Panelisteina Mikael Reiman komissiosta, Niina Saloranta parlamentista ja Maria Nurmi EPSO:sta.

► Lue lisää

Akateeminen vuosi alkaa Turun yliopiston ja TYYn yhteisillä Avajaiskarnevaaleilla 3.9. kello 12-14 Alakampuksella

Ihastu ylioppilasteatteriin, kierrä kaikki ainejärjestöpöydät ja löydä uusi akateeminen harrastus harrastejärjestöjen laajasta kirjosta. Avajaiskarnevaalien järjestötori tuo yhteen kattavan joukon ylioppilaskunnan toimijoita! Karnevaaleilla esittäytyvät myös yliopiston palvelut ja yhteistyökumppanit. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan vuoden opettaja ja opintojakso sekä vuoden kieliteko. Odotettavissa on myös yliopiston uuden rehtorin Jukka Kolan ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Sini Saarisen tervehdykset sekä musiikkia, tanssia ja hyvää tunnelmaa! Myynnissä myös TYYlikkään avauksen ennakkolippuja.

► Ilmoita järjestösi mukaan torstaihin 29.8. mennessä

Lue lisää

TYYlikäs avaus 5.9. kello 21

TYYn avajaisviikolla järjestetään syksyn suurimmat ja poikkitieteellisimmät baaribileet, kun sekä Marilyn, Vegas että Forte avaavat bilekeitaansa ovet TYYlikkään Avauksen juhlijoille. Tulet sitten yksin tai yhdessä, näitä juhlia et halua jättää väliin! Liput 3 euroa, haalarimerkkejä nopeimmille.

► Lue lisää

UTU and TYY go Turku Pride

Lauantaina 24.8. on jälleen aika marssia ihmisoikeuksien puolesta ja juhlistaa yhdenvertaisuutta! Osallistumalla kulkueeseen näytämme, että kampuksilla ei ole sijaa syrjinnälle tai suvaitsemattomuudelle, vaan jokaisella on oikeus kuulua opiskelijayhteisöön sellaisena kuin on! Kulkueeseen kokoonnutaan Vähätorilla 24.8.2019 klo 12:00 ja kulkue alkaa klo 13:00. Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) ja Turun yliopiston yhteiseen blokkiin voi tulla opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi marssimaan kaikki muutkin, jotka haluavat marssia yhdessä korkeakouluväen kanssa. Päälle voi laittaa haalarit ja mukaan saa ottaa kylttejä tai järjestöjen lippuja. Tapahtumassa noudatetaan Turku Priden periaatteita ja pelisääntöjä.

Lue lisää

TYYn hallitus

Turku Pride is here!

Opiskelija! Jokaisen oikeus olla on myös sinun vastuullasi. Turussa vietetään Pride-viikkoa 19.-25.8. Miten Pride-viikko liittyy meihin opiskelijoihin? Ylioppilaskunnan hallituksen kesken keskustelimme siitä, mitä Pride ja Prideen osallistuminen tarkoittaa meille yhteisönä. Yliopistoyhteisön tulee olla paikka, johon jokainen voi kuulua sellaisena kuin on. Haluamme yliopiston henkilökunnan, järjestöjen ja yksittäisten opiskelijoiden ymmärtävän monimuotoisuuden arvon. Meille Prideen osallistuminen tarkoittaa erityisesti TYYn arvoja yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus.

Lue lisää

Avoimia tehtäviä TYYssä:

► TYY hakee arkistoharjoittelijaa

TYY hakee järjestöä avustamaan suursitseille

TYY hakee tapahtumatuottajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee tapahtumatuottajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työaika on työsuhteen alussa 25 tuntia viikossa. Tehtävänkuvaa voidaan valittavan henkilön kiinnostuksen ja kykyjen perusteella täydentää ylioppilaskunnan yrityssuhteisiin liittyvillä tehtävillä, jolloin työaikaa lisätään harkinnan mukaan. Työ alkaa mahdollisimman pian syyskuussa 2019.

Lue lisää

UTU-sovellus: My Mobile Tutor

Joko sinulla on Turun yliopiston oma sovellus My Mobile Tutor, joka auttaa tutustumaan ja kotiutumaan opiskelukaupunkiisi Turkuun ja Turun yliopistoon? Lataa sovellus osoitteesta www.studentmobileapp.com/utu ja kirjaudu UTU-tunnuksilla. Huom! Et tarvitse sovelluskauppoja. Sovelluksesta löydät tietoa ja paikkoja liittyen opiskeluun, arkeen ja vapaa-aikaan, opiskelijoille suunnattuja tapahtumia, karttoja ja tietenkin sen tärkeimmän, eli lounaslistat. Sovellus saatavilla suomeksi ja englanniksi. Tervetuloa yhteisöömme!

Opiskelijan syksy alkaa Study in Turku -messuilla 29.8.

Study in Turku -messut toivottavat uudet ja vanhat opiskelijat tervetulleiksi Turkuun. Messut viettävät juhlavuotta ja sen kunniaksi messuilla on juhlaohjelmaa sekä juhlahaalarimerkki. Tule messuille tutustumaan harrastustoimintaan, yrityksiin, Turun palveluihin ja opiskelijaetuihin. Messuilla voit hankkia itsellesi esim. bussi- ja kirjastokortin. Turku järjestää messut jo 20. kerran yhdessä alueen korkeakoulujen kanssa. 

Lue lisää

CampusSportin kausi käynnistyy maanantaina 2.9.!

Kahden ensimmäisen viikon ajan (2.9.-15.9.2019) liikuntavuoroille on avoimet ovet eli voit tulla tutustumaan palveluihimme maksutta. Avointen ovien viikoilla tunneille ei ole käytössä ennakkovarauksia, vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Myös kaikille CampusSportin kuntosaleille on mahdollista päästä tutustumaan ennen liikuntamaksun maksamista. Tutustumismahdollisuus on tarjolla molemmilla avointen ovien viikoilla (2.9.-15.9.) maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 16-19. Tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää

Uutisia opiskelijalle:

► Vastaa TYY 100 historiakyselyyn!

Syksyllä voit vaikuttaa ylioppilaskunnassa ja yliopistossa!

► Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 31.8. mennessä

Myös verkkopankissa maksettu jäsenmaksu päivittyy opintorekisteriin parin päivän viivellä

Turun ylioppilaslehti

Missio Namibiassa: Turun yliopiston uudessa koulutusohjelmassa vain yksi maksava opiskelija, jos sitäkään – professori kutsuu suomalaiset kauas etelän lämpöön

Digitaalisen opiskelijakortin saa nyt ilmaiseksi

Frank on uudistanut opiskelijakorttien hinnoittelua ja digitaalinen opiskelijakortti on nyt ilmainen! Lisäksi Frank lanseeraa Danske Bankin kanssa ISIC-kampanjan, jossa viiden vuoden kansainväisen ISIC -opiskelijakorttilisenssin saa käyttöönsä täysin ilmaiseksi maksuominaisuudelliseen opiskelijakortin yhteydessä! (Kampanjaetu koskee  Danske Bankin uusia asiakkaita). Sovelluksesta on julkaistu myös uusi versio, jossa on paljon käytettävyysparannuksia ja muuta kivaa! 

► Lue lisää

Yliopiston sivuilta:

Tervetuloa Avajaiskarnevaaleihin ja yliopiston avajaisjuhlaan 3.9.2019

► Tule tutustumaan luonnokseen uusista strategisista tavoitteista – avoin kuulemistilaisuus 2.9.

► Yliopisto ja TYY kutsuvat väen yhteiseen Pride-blokkiin 

► Kesälomat takana, opiskelu edessä. Kirjasto palaa normaaleihin aukioloaikoihin maanantaina 26.8. 

► Uuden opiskelijan kirjasto-opas

► Ilmoittaudu Circumpolar Studies opintoihin syyslukukaudelle 2019 

► Budjettiesityksen lisärahoitus yliopistoille neljännes hallitusohjelman lupauksesta

Vapaakappaleoikeuden juhlavuosi jatkuu - 100-vuotias kulttuuriaineisto –näyttely ja tutustumiskierroksia 

TYYn tapahtumakalenrerissa:

25.8. Puskafarssi 2019 / Turun ylioppilasteatteri (katso muut esitykset täältä)

29.-31.8. Turun Eurooppa-foorumi

29.8. Study in Turku -messut

29.8. TYK ry, Nucleus ry, Digit ry: Piltti- ja fuksibileet

30.8. Welcome Fair

3.9. Avajaiskarnevaalit

3.9. Openan kauden avaus - avoimet harjoitukset

3.9. CMT: syksyn ensimmäiset harjoitukset

4.9. Kestävän kehityksen viikon suunnittelukokous

4.9. Turun yliopiston kuoron koelaulut

4.9. Iltapuku Outlet

5.9. Kv-siiven avoin kokous

5.9. TYYlikäs Avaus

7.9Yo-kylä Block Party 2019

8.9. Henrikin syyspihakirppis

Katso lisää tapahtumia TYYn tapahtumakalenterista

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada järjestöuutiskirjettä, ota yhteyttä tyy-jarjestot@utu.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan
sivulla www.tyy.fi/tietosuoja kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 22.08.2019 klo 18:16