Olet täällä

TYYn uutiskirje 3/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 2/2019
Lue selaimessa: bit.ly/2T36OwY

Ice Age 2019 -avantouintitapahtuma 31.1.

Talviuinnin SM-kilpailut on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Tapahtuma on klassinen osoitus suomalaisesta hulluudesta ja luovuudesta. Turun seudun opiskelijoilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua tähän hienoon tilaisuuteen. Opiskelijoille luodussa Ice Age -tapahtumassa on mahdollisuus osallistua joukkueena nopeusuintikilpailuun tai käydä vain pulahtamassa avannossa. Jos avanto ei nappaa, voit toki myös osallistua tunnelman kohottamiseen yleisön joukossa ja kannustaa kavereitasi. Illalla järjestetään jatkobileet, jonne ovat tervetulleita kaikki, kävit sitten avannossa tai et! >> Lue lisää

 

Jukka Kola Turun yliopiston rehtoriksi

Turun yliopiston hallitus valitsi Turun yliopiston rehtoriksi 1.8.2019 alkavalle viisivuotiskaudelle professori Jukka Kolan. Hallitus painotti valinnassa erityisesti laajaa yliopistomaailman tuntemusta. Kolalla on monipuolinen ja pitkä johtamiskokemus. Lisäksi hänellä on laajat kansainväliset verkostot sekä yhteistyösektoreiden ja rahoituskanavien syvällinen tuntemus. Turun yliopiston nykyisen rehtori Kalervo Väänäsen toimikausi päättyy 31.7.2019.

>> Lue lisää

Aino Pohjanvirta aloittaa TYYn järjestö- ja hallintoasiantuntijana helmikuussa

TYYn hallitus valitsi 8.1.2019 järjestö- ja hallintoasiantuntijan sijaiseksi valtiotieteiden ylioppilas Aino Pohjanvirran. Pohjanvirralla on kokemusta monipuolisesti erilaisista järjestöistä useissa eri tehtävissä. ”Odotan innolla sitä, että pääsen tukemaan TYYn järjestöjä. Huippua päästä antamaan omaa osaamistani muille ja samalla kehittää itseäni täysin uudenlaisessa tehtävässä”, Pohjanvirta toteaa. 

>> Lue lisää

Kuukauden opiskelijakeikka

Sunborn Liven ja TYY:n lanseeraaman "kuukauden opiskelijakeikka"-kampanjan seuraavaksi etukeikka on Kalevauva.fi Logomossa la 16.3.2019.
Suurta keikkasuosiota nauttivan folk-duon sanoitukset on kerätty suoraan kansan suusta, internetin keskustelupalstoilta. Vuoden takainen Logomon keikka myi ennakkoon loppuun, joten nappaa lippusi pikaisesti. Etuhintaisia 16,00 euron lippuja (20,00e norm.) on myynnissä rajallinen määrä. Etuhintaiset liput löydät ainoastaan linkkiä klikkaamalla: 

>> Osta liput

Nyytin chat

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatteja järjestetään joka toinen torstai klo 18 – 20.00. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa!

>> Lue lisää

TYYn suuri koulutuspäivä 2019

Arvoisat järjestötoimijat, tervetuloa TYYn suureen koulutuspäivään tiistaina 22.1. kello 16 alkaen Naturassa! Tänä vuonna järjestöjen puheenjohtajille järjestetään samanaikaisesti johtamiskoulutus, jonka jälkeen kokoontuu vuoden ensimmäinen puheenjohtajien neuvosto.

 

>> Lue lisää ja katso ohjelma

Welcome Party Spring 17.1.

It’s time to welcome the new international students studying in UTU, ÅA, TUAS, and Novia to Turku! Come to meet international students, international tutors and other international and internationally minded people! 17 January at 22 Night Club Marilyn & Vegas, 3 € + cloakroom fee (or your free ticket!)

>> Lue lisää

TYYn siivet:

Oletko jo tutustunut TYYn siipien toimintaan?

Siivet ovat matalan kynnyksen toimijaryhmiä, joiden kautta on helppoa osallistua ylioppilaskunnan toimintaan. Niissä on vapaus toteuttaa itseään, luoda uutta, valvoa ja ajaa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa, nostaa aiheita julkiseen keskusteluun sekä kasvaa kriittiseksi kansalaiseksi.

>> Lue lisää

Porissa:

Miten asiat voi tehdä toisin? Linda Liukas Porin kampuksella 25.1.

Lastenkirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas luennoi tulevaisuuden työstä ja sen tekijöistä SAMKin Porin kampuksella 25.1. klo 12. Puheenvuorossa tutkitaan käytännön kautta sitä, mihin suuntaan teknologia-ala kehittyy, unohtamatta tarinankerrontaa. 

>> Lue lisää

Raumalla:

Loksit 31.1. Odd Fellow -talolla

Loksit on akateeminen Open Stage & Mic -ilta, joka vietetään hyvien esiintyjien, hyvän ruuan ja juoman sekä hyvien ystävien kanssa. Lokseilla lava on vapaa ja jokainen saa ilmoittautuessaan valita esiintyjän tai yleisön roolin. Esityksen voi toteuttaa yhdessä ystävien kanssa tai varata lavan vain itselleen. 

>> Lue lisää

Myös ahdistuskohtauksesta voi somettaa – opiskelija Jenni Mäkisalo haluaa hälventää mielenterveyden stigmaa

>> Lue lisää

Hotels.com

-10% kaikista hotellivarauksista, kun varaat hotellin 31.12.2019 mennessä. Matkustusaikaa on aina 30.6.2020 saakka! >> Lue lisää

16.1. Turun yliopiston kuoron koelaulut

16.1. ANC:n hengailuilta

16.1. Non Existere - esitys katoavista asioista Turun ylioppilasteatterilla (katso lisää esitysaikoja TYYn kalenterista)

17.1. Welcome Party Spring

17.1. Nyytin chat

17.1. Food & Hope - ilmaista ruokaa & ruokakasseja

21.1. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Turun yliopiston kansainväliset opiskelijalähettiläät kertovat sosiaalisessa mediassa opinnoistaan Turussa

>> Vuoden suurin opiskelijavaihtohaku on avoinna 14.1.-7.2.

>> Hallituksen kokous 11.1.2019: Jukka Kola Turun yliopiston rehtoriksi

>> Yliopiston alueella autoilevilta toivotaan tiiviimpää pysäköintiä

>> Tarkista, onko käyttämäsi lehti luettavissa vielä helmikuussa – yli 3000 lehden tilaukset päättymässä 

>> Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tule mukaan!

Paluuorientaatio vaihdosta palanneille opiskelijoille

TYY, ESN Uni Turku ja Turun yliopiston kansainväliset palvelut järjestävät vaihdosta palanneille opiskelijoille paluuorientaation, jossa tapaat muita vaihdossa olleita, kuulet Turun yliopiston kotikansainvälistymis-mahdollisuuksista ja saat vertaistukea paluushokkiin.

Voit osallistua, vaikka vaihdostasi olisi kulunut jo kauemmin aikaa.
Tarjoamme pientä purtavaa.

Aika: ke 30.1. klo 15–17
Paikka: opiskelijakeskus Discon opiskelijatilassa (Yliopistonmäki)

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 15.01.2019 klo 16:12