Olet täällä

TYYn uutiskirje 22/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 22/2019

Kesäinfo opiskelijalle

Koska kesä on täällä, kokosimme infopaketin kesäopintoihin ja kesän toimeentuloon, terveydenhuoltoon sekä TYYn palveluihin liittyen. TYYn kanslia on suljettu 17.6.–31.7. välisenä aikana.  Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 1.8. Muistathan myös tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen 1.6.–31.8.2019 välisenä aikana. Hyvää kesää, olkoon se pitkä ja vähäluminen! >> Lue lisää

 

Järjestö, tule mukaan TYYn avajaiskarnevaaleille!

Avajaiskarnevaalit ovat loistava tapa esitellä järjestöjen toimintaa Turun yliopiston opiskelijoille. Ilmoita järjestösi mukaan Turun yliopiston ja TYYn avajaiskarnevaalien järjestötorille alakampukselle tiistaina 3.9.2019 kello 12.00-14.00. Ilmoittautuminen umpeutuu torstaina 29.8., jonka jälkeen kaikille ilmoittautuneille lähetetään yhteisesti lisätietoja tapahtumaan liittyen.

>> Lue lisää

Onnea valmistuville!

Tänäkin keväänä moni TYYn jäsen valmistuu ja ottaa opiskelijaelämästä isoja askeleita kohti työelämää. Keräsimme listaan asioita, joita valmistuneen kannattaa huomioida esimerkiksi YTHS:n, opintolainan, asumistuen ja työelämään siirtymisen kannalta. Muistathan myös, että voit Voit täydentää jo suorittamaasi tutkintoa maksutta kahden lukuvuoden ajan valmistumisestasi. Onnea ja menestystä kaikille valmistuneille!

>> Lue lisää

TYYn uutiskirje jää kesätauolle

TYYn uutiskirje jää kesätauolle kesä- ja heinäkuun ajaksi. Seuraava uutiskirje lähetetään tiistaina 6.8. Kesäkuun ajan uutiset päivittyvät kuitenkin edelleen sekä TYYn verkkosivuille www.tyy.fi että TYYn sosiaaliseen mediaan eli Facebookiin ja Instagramiin. Oikein hyvää ja rauhallista kesää kaikille Turun yliopiston opiskelijoille, alumneillemme ja sidosryhmillemme. Nyt on aika huilata ja ladata akkuja.

>> Lue lisää

 

Turun yliopiston kollegioon haetaan jäseniä loppuvuodeksi

Turun yliopiston kollegioon haetaan neljää varajäsentä 31.12.2019 päättyvälle kaudelle. Yliopistokollegion tehtäviin kuuluu mm. päättää yliopiston hallituksen jäsenmäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta samoin kuin hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiosta, valita muut kuin yliopiston henkilöstöä. Hae maanantaihin 3.6.2019 klo 23.59 mennessä.

>> Lue lisää

Tiedekuntien ja kauppakorkeakoulun johtokuntiin haetaan jäseniä loppuvuodeksi

Turun yliopiston tiedekuntien johtokuntiin haetaan jäseniä 31.12.2019 päättyvälle kaudelle. Ne ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin, jonka tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta.Hae maanantaihin 3.6.2019 klo 23.59 mennessä.

>> Lue lisää

Yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan haetaan opiskelijajäseniä

Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskuksen johtokuntaan haetaan yhtä opiskelijajäsentä ja yhtä varajäsentä 1.9.2021 päättyvälle kaudelle. Laitoksen johtokunnan tehtävänä on mm. kehittää ja arvioida laitoksen toimintaa. Hae maanantaihin 3.6.2019 klo 23.59 mennessä.

>> Lue lisää

 

Turun yliopiston sote-akatemian koulutusryhmään haetaan varajäsentä

Turun yliopiston Sote-akatemian koulutusryhmään haetaan yhtä varajäsentä 31.12.2019 päättyvälle kaudelle.Turun yliopiston Sote-akatemia vastaa sosiaali- ja terveyspalvelujen integraation synnyttämiin osaamis- ja tietotarpeisiin. Hae maanantaihin 3.6.2019 klo 23.59 mennessä.

>> Lue lisää

Turun yliopiston strategian toinen yhteisökysely on auki – vastaa ja vaikuta strategian tavoitteisiin! 

Turun yliopiston uusi strategia valmistellaan kuluvan vuoden aikana. Strategian valmistelun toisessa yhteisökyselyssä (20.5.-7.6.) kysymme yliopistoyhteisöltä: Mitkä ovat sellaisia strategisia tavoitteita, joiden avulla luomme Turun yliopistosta ainutlaatuisen, vetovoimaisen ja vaikuttavan.

>> Lue lisää

Onnea 40-vuotias Kieli- ja viestintäopintojen keskus!

Osallistuimme Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen 40-vuotisjuhlaan. Teemme kiinteää yhteistyötä KieVin kanssa, ja yhteistyöhömme on vuosien varrella kuulunut muun muassa KieVin johdon ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajien yhteiset tapaamiset ja yhdessä toteutettava palautekysely. Onnea KieVi!

>> Lue lisää

 

TYYn blogissa Sini Saarinen:

Puhe Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen 40-vuotisjuhlissa

Kielten ja viestinnän opetus on merkittävässä osassa korkeakoulutettujen osaamisen varmistamisessa. Ilman selkeää ja ymmärrettävää ilmaisua kirjallisesti sekä suullisesti on turhaa kuvitella menestyvänsä niin yksilönä työelämässä, kuin yhteiskunnan kehittämisessä. Itse koen selkeän ilmaisun olevan entistä tärkeämmässä roolissa, kun julkisessa keskustelussa toisen ymmärtäminen vaikuttaa päivä päivältä vaikeammalta. KieVi tekee arvokasta työtä opettaessaan meitä viestimään yhteiskunnassa.

>> Lue lisää

Opiskelijakaupunki Turku:

Opiskelijan kesä Turussa on tapahtumista ja retkeilystä tehty

Opiskelijoiden kesä alkaa useimmilla vapusta tai viimeistään Akateemisesta Aurajokilaivuri -tutkinnosta eli AATUsta. Turku tarjoaa tekemistä kesää viettäville opiskelijoille, olit sitten tekemässä kesäopintoja, -töitä tai ihan vain lomalla. Kesällä rentojen tapahtumien perässä voi suunnata kohti Boost Turkua. Kesän yli jatkuva Startup Journey pitää sisällään pieniä tapahtumia, kuten osallistuvien startuppien järjestämiä grillailuja ja illanviettoja. Boost Turku tiedottaa aktiivisesti facebook- ja Instagram-kanavillaan tapahtumista.

>> Lue lisää

Kuukauden opiskelijakeikka:

TYY & Sunborn Live esittää: Kuukauden opiskelijakeikka 16.6. LISÄRAUHA

Suuren ennakkosuosion saavuttanut Kesärauha-festivaalin yhteydessä järjestetään erillinen LISÄRAUHA-konsertti. Sunnuntaina 16.6.2019 Turun Vanhalla Suurtorilla nähdään maaliskuisen Turun Logomon keikkansa loppuunmyynyt Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB. Sunnuntaita täydentää The Flaming Sideburns, Death Hawks sekä Mara Balls. TYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus ostaa rajoitettu erä lippuja alehintaan 30,00e (norm. 40,00e). 

>> Osta liput

Parasta lähimatkailua: kätketyt kirkot ja uimarannat ovat Kakskerran pyöräreitin kesähelmiä


 >> Lue lisää

Frank-sarjalippu Kansallisteatteriin (60 €) sisältää liput viiteen vapaavalintaiseen näytäntöön — edullisempaa kuin luulit!

>> Lue lisää

29.5. Tyrmy Presents: Celesti Alliance, Fire Action, Two-by-four

8.-9.6. Eurooppanuorten kesäpäivät

15.6. Ensi-ilta: Kuutti / Turun ylioppilasteatteri (katso muiden esitysten aikataulut täältä

20.8. Kv-tuutortapaaminen

29.8.-31.8. Turun Eurooppa-foorumi

29.8. Study in Turku -messut

29.8. TYK ry, Nucleus ry, Digit ry: Piltti- ja fuksibileet

30.8. Welcome Fair

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Arcanumin remontti on käynnistynyt

>> Kola valitsi vararehtorit ja dekaanit kaudelle 1.8.–31.12.2019

>> Kesän 2019 poikkeusaukioloajat kirjastossa 

>> Hallituksen kokous 24.5.2019: Hallitus päätti kansainvälisestä tutkintokoulutuksesta ja kansallisista tehtävistä

>> Yliopistolaisten kieli- ja viestintävalmiuksien kehittäjä 40 vuotta 

>> IT-palveluita rajoitetusti 31.5.2019 

>> FITech invites tech students to SHIFT Business Festival

Uusi ilme, selkeä sisältö - Kirjaston uusi www-sivusto julkaistaan viikolla 23

Turun yliopiston kirjaston verkkosivut uudistuvat ensi viikosta alkaen. Uusien sivujen on tarkoitus olla kevyet, selkeät ja mahdollisimman helppokäyttöiset. Samassa yhteydessä myös LibGuides-alustalle tehdyt kirjaston oppaat uudistuvat ja selkeytyvät.Uusien verkkosivujen lähtökohtana on tuoda kirjaston palveluita esille mahdollisimman selkeästi, mutta kuitenkin huomioiden erilaisten kohderyhmien kuten opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja muiden asiakkaiden tarpeet.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 29.05.2019 klo 15:51