Olet täällä

TYYn uutiskirje 20/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 20/2019

Äänestä Turun yliopiston vuoden kielitekoa 2019

Yliopiston vuoden kieliteko myönnetään henkilölle, ryhmälle, yksikölle tai muulle taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Turun yliopiston kieliohjelman toteutumista. Yliopistolaiset voivat äänestää suosikkiaan 31.5. mennessä kolmesta ehdokkaasta: Vastalääke ry, Suomipassi ja professori Ilari E. Sääksjärvi. Palkinnon jakaa Turun yliopiston kielityöryhmä syyskuussa yliopiston avajaiskarnevaalissa. >> Lue lisää

 

TYYn järjestöjen toiminta-avustukset ovat pisteytetty ja jaettu!

Toiminta-avustukset maksetaan yhdistyksen järjestöilmoituksessa ilmoittamalle tilille toukokuun aikana. Jos toiminta-avustusten pisteytyksestä ilmenee kysymyksiä, voitte olla yhteydessä minuun tai avustustoimikunnan puheenjohtajaan Ville Keräseen (tyy-yritysyhteistyo@utu.fi). 

>> Lue lisää

Kesätöitä vailla? TYYjobberista niitä löytyy

Kesä koittaa. Mee töihin. TYYjobberista löytyy opiskelijoille kesäksi tekemistä. Käy täyttämässä lomake ja yhteistyökumppanimme ottaa sinuun yhteyttä. Tekemäsi profiilin pohjalta on mahdollisuuksia päästä tekemään töitä joko vakituisesti tai tarpeen mukaan. Ehdit nauttia kesästä tai täydentää syksyn opiskelukassaa.

>> Lue lisää

Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan nyt avoinna

KEKO on Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien opiskelijoille tarjottava ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia 25 opintopistettä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia kestävyyshaasteiden parissa työskentelyyn. KEKO koostuu lukuvuoden mittaisesta tiimityökurssista (10 op) sekä valinnaisista kursseista (15 op).

>> Lue lisää

 

Äänestä suosikkisi Suomen parhaaksi hostelliksi 2020! Saat ilmaisen kotimaan hostellikortin!

Vaikuta Suomen Parhaan Hostellin 2020 valintaan ja äänestä suosikkihostelliasi perusteluineen. Kaikille äänestäneille lähetetään ilmainen Kotimaan Hostellikortti, jolla saa 10 % majoitusalennuksen kaikista verkostomme hostelleista Suomessa sekä paljon muita matkailullisia etuja. Päätöksen valinnasta tekee Suomen Hostellijärjestön hallitus ja tieto kunniakirjan saajasta kerrotaan tammikuussa 2020.

>> Lue lisää

Vastaanotolle etänä mistä vain

YTHS:n terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle pääsee nyt videovälitteisesti mistä vain. Etävastaanottoa pilotoidaan kevään 2019 aikana. Voit sopia etävastaanotosta YTHS:n terveydenasiantuntijan kanssa ajanvarauksen yhteydessä. Mahdollisuutta etävastaanottoon laajennetaan talvella 2019–2020:  voit valita halutessasi etävastaanoton silloin, kun se on Selfin ajanvarauksessa annettu vaihtoehtona tavalliselle vastaanotolle.

>> Lue lisää

Vuokraa S-Osakuntien Bäkkäri vaikka gradutyöskentelyyn

S-Osakunnat ry tarjoaa yliopiston järjestöille ja opiskelijoille vuokralle Ylioppilastalo B:n katutasossa sijaitsevaa Bäkkäri-tilaa, jota sopimuksen mukaan voi varata joko vuorokausivuokrauksina, pidempiaikaisesti määräaikaisina tai toistaiseksi jatkuvina kuukauden jaksoina. Yksi tilan mahdollinen käyttötarkoitus on opiskelutilana toimiminen, jolloin sinne mahtuu työskentelemään vaivatta esimerkiksi 1-2 gradun tai väitöskirjan kirjoittajaa.

>> Lue lisää

 

Pop-Up Elokolo Kampuskappelilla!

Ehyt ry haluaa tuoda opiskelioiden saataville paikan, jossa oleskella luentojen jälkeen, keskustella eri aiheista (tarvittaessa eri ammattilaisten kanssa) ja nauttia pientä purtavaa ja kahvia/teetä. Pop-Up Elokololla on myös mahdollisuus pelata erilaisia lautapelejä. Tapahtumissa pystyy myös toimimaan englanniksi. Keväällä Pop-Up Elokolo on auki kello 16-19 vielä päivinä 22.5.

>> Lue lisää

Tervetuloa Fossil Free Bridge Party -siltabileisiin!

Perjantaina 31.5. Teatterisillalla on luvassa poikkitaiteellisesta ohjelmaa, elektronista musiikkia ja taide-installaatioita. Tarjolla on myös katuruokaa, mikäli nälkä yllättää. Tule siis nauttimaan rennosta tunnelmasta ihanan Aurajoen ääreen!Juhlat pidetään ilmastonsuojelun merkeissä Fossil Free Turku - kampanjan puolesta.Keväällä 2018 TYY divestoi kampanjan puitteissa.

>> Lue lisää

Kinokopla laajentaa turkulaista elokuvakulttuuria

Vuonna 1965 perustettu elokuvakerho Kinokopla toimii turkulaisen elokuvakulttuurin rikastuttajana. Kaikille avoimen elokuvakerhon toiminnan ytimen muodostaa Logomolla näytettävät elokuvat. Kinokoplan tarjontaan kuuluu elokuvia monipuolisesti eri teemoista ja maista. Kinokoplan hallituksen puheenjohtaja Axel Ojala kertoo Kinokoplasta TY:n haastattelussa.

>> Lue lisää

Maisterit karkaavat Helsinkiin, kun Turusta ei saa töitä – "Jos yritykset tavoittelevat valmistuneita, on liian myöhäistä."
 >> Lue lisää

Brothers

OPISKELIJA-ALENNUS -10%

>> Lue lisää

15.5.-19.5. Turku Impro Festival

17.5. Mailan päivän yökyykkä -turnaus

18.5. Turun yliopiston kuoron kevätkonsertti: I dream – Uneksin

21.5. The Political Economies Climate Change: North-South Cooperation

21.5. Reilujärjestö-koulutus

26.5. Cantus Mercurialiksen kevätkonsertti 2019

28.5. ANC:n Toukokuun peli-ilta

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Tutustu - tarjolla uusia humanistisia ja yhteiskuntatieteellisiä tietokantoja 

>> Ilmoittaudu rehtori Kalervo Väänäsen muotokuvan paljastustilaisuuteen

>> Tutkijahaastattelu: Pienpainatteita ja sanomalehtiä tutkimus- ja kirjailijantyön lähdeaineistona

>> Suomessa ei juuri esiinny tiedevilppiä – tutkijat työskentelevät vastuullisesti ja hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen

>> Turun yliopisto istuttaa Namibiaan puita hiilinieluiksi

Opiskelija, ole mukaan strategiatyössä!

​Turun yliopiston seuraava strategia valmistellaan vuoden 2019 aikana. Osallistumme ylioppilaskuntana aktiivisesti strategiatyöhön, mutta jokainen opiskelija voi osallistua strategiatyöhön vastaamalla kyselyihin ja osallistumalla tilaisuuksiin.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 21.05.2019 klo 16:16