Olet täällä

TYYn uutiskirje 18/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 18/2019
Lue selaimessa: bit.ly/2Y6bvZk

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2019

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2018-2019 ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille. Vuoden opettaja ja opintojakso julkistetaan syksyn avajaiskarnevaaleissa. >> Lue lisää

 

Hae TYYn edustajaksi SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Välitätkö ilmastonmuutoksesta? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta?Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). Hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää osoitteeseen tyy-kvsihteeri@utu.fi 6.5. mennessä.

>> Lue lisää

Mitä yliopiston strategia tekee yhteisöllesi

Yliopiston strategia laaditaan kymmeneksi vuodeksi. Millainen organisaatio haluamme olla 2030-luvun alu? Uusien avausten pohtimiseksi TYYn edustajisto piti joulukuussa 2018 työpajan, jossa mietittiin tulevaisuuden trendejä ja niiden vaikutuksia Turun yliopistoon. Erityisesti keskityttiin trendeihin, joiden merkitys koettiin suureksi, mutta toteutuminen epävarmaksi tai epätodennäköiseksi. Esiin mm. aineettomien yhteisöjen roolin kasvaminen. Lue TYYn koulutuspoliittisen asiantuntija Joni Kajanderin blogikirjoitus.

>> Lue lisää

Vappupiknikin pääesiintyjä Kalpeat varjot: Me ei olla suunnittelijoita

Vappupiknikin pääesiintyjänä soitti tänä vuonna turkulainen Kalpeat Varjot. Melodis-melankolista poprock-musiikkia jo vuodesta 2016 soittanut power trio on saanut vaikutteita muun muassa Eppu Normaalilta, Hassisen Koneelta, Arctic Monkeysilta sekä rautalankamusiikista. Vappupiknikin keikasta jäi yhtyeelle hyvä fiilis fiilis.
"Porukkaa oli paljon ja meininki hyvä."
Yhtyeeen ensimmäinen single Vapauta mut ilmestyi noin kuukausi sitten. Voit katsoa videon Youtubesta tai kuunnella kappaleen suoratoistopalveluista, kuten spotify:sta.

>> Lue lisää

 

TYYn 0,7 % kehitysyhteistyökohteet valittu vuodelle 2019

TYY näyttää esimerkkiä jäsenilleen, järjestöille ja yhteiskunnalle noudattamalla toiminnassaan 0,7 -periaatetta. Tänä vuonna lahjoitettava summa on 5473 € ja se jaetaan kahden järjestön kesken. TYYn hallitus päätti kehitysyhteistyösiiven esityksestä 0,7 % lahjoituskohteet vuodelle 2019. Valituksi tulivat African Care ry:n hanke Somaliassa sekä Suomen Partiolaiset ry:n hanke Ugandassa.

>> Lue lisää

Tule työpajaan kehittämään palveluita ja viestintää opiskelijoille

Turun yliopiston viestintä järjestää kaikille perustutkinto-opiskelijoille suunnatun työpajan tiistaina 7.5. klo 12-14. Työpajassa kartoitetaan opiskelijoiden näkemyksiä nykyisten palveluiden ja viestinnän toimivuudesta sekä kehitystarpeista. Palkkioksi osallistujat saavat lahjakortin ravintola Piccu Macciaan. Paja ei edellytä osallistujilta valmistautumista ja sen tarkoituksena on kerätä opiskelijoiden mielipiteitä ja ideoita matalalla kynnyksellä.

>> Lue lisää

Tyylikäs vappuphe 2019

TYYn hallituksen puheenjohtaja Sini Saarinen piti perinteisen vappupuheen
Taidemuseonmäen lakituksessa 30.4. kello 18.00. "Suuri osa opiskelijoista voi edelleen huonosti. Kokee stressiä, masennusta ja riittämättömyyden tunnetta. Sen ehkäisemiseksi tehdään töitä, jotta tulevaisuudessa työelämässä jokainen jaksaa ja voi hyvin. Turun yliopistossa yhteisön hyvinvointi on strategian yksi kärki.miksi kuitenkin ymmärrämme toisiamme väärin? Miksi emme kuule viestiä sanojen takana?"

>> Lue lisää

Miten arvioisit opiskelumotivaatiotasi – vastaa kyselyyn ja voita palkinto!

Kysely on avoinna 10.5.2019 saakka.
Kysely on kehitetty Turun yliopistossa hyvinvointipalveluiden ja psykologian oppiaineen yhteistyössä OHO!-kärkihankkeessa. Kyselytutkimuksessa tarkastellaan korkeakouluopiskelijoiden opiskelumotivaatiota ja hyvinvointia. Kyselyssä saatujen vastausten pohjalta kehitetään korkeakouluopiskelijoille väline motivaation arviointiin ja ohjaamiseen. 

>> Lue lisää

Hae näytteilleasettajaksi Study in Turku -messuille!

Study in Turku -messut toivottavat perinteisesti syksyllä uudet opiskelijat tervetulleeksi opiskelijoiden kaupunkiin. Messut juhlivat jo 20. vuottansa ja kutsuu yhdistyksiä ilmoittautumaan näytteilleasettajiksi. Juhlavuoden kunniaksi messuille on mahdollisesti tulossa lava/esiintymisalue ja harrastusjärjestöjä kannustetaan ottamaan tästä ilo irti. Ilmoittautuminen on auki nyt. Messut järjestetään 29.8. klo 10-16 ICT-cityssä. 

>> Lue lisää

Tietoisku ulkomaille lähteville opiskelijoille ja ulkomailta Suomeen saapuville opiskelijoille

Kelan KV-kevätpäivät tarjoavat tietoiskun Suomeen saapuville ja Suomesta lähteville opiskelijoille. Tilaisuutta voi seurata verkkolähetyksenä 8.5. klo 13-14.30. Tietoisku on katsottavissa Kelan Youtube-kanavalla myöhemmin. Yhteistyössä Eläketurvakeskuksen, Verohallinnon, Maahanmuuttoviraston, Väestörekisterikeskuksen ja Helsingin kaupungin kanssa.

>> Lue lisää

Blogissa Johanna Pohjoinen

Kesäopinnot

Nyt on aika katsoa tulevaan kesään ja miettiä, mitä silloin haluaisi tehdä. Monet menevät töihin, toiset taas ovat päättäneet ottaa kesän rentoutumisen kannalta. Kesä on kuitenkin myös erinomaista aikaa täydentää opintoja, jos lukuvuoden aikana ei ole ehtinyt tehdä kaikkia niitä kursseja, jotka olisi halunnut suorittaa.

>> Lue lisää

Porissa

Keisarin uudet vaatteet - uskalla olla se mikä olet!

Huippusuositut klovnit Mike ja Zin vievät lapset klovnerian ja Keisarin uusien vaatteiden maailmaan. Keisarin uusien vaatteiden myötä pohditaan, miten meemit syntyvät ja kannattaako kaikkia uutisia uskoa. Letkeän luentoshown kruunaa livemusiikki. Luento sopii alakouluikäisille.

>> Lue lisää

Raumalla

Opekkaan kevään viimeinen toimistovuoro 7.5.

Toimistovuoro normaalisti klo 11-12.15. Ennen kesälomille lähtemistä, on vielä aikaa käydä ostamassa kuntosali- tai ryhmäliikuntakortteja Kuntosumppuun. Voit ostaa koko kesän kortit kerralla jos mielesi tekee koko kesä treenailla! Tuu siis vielä moikkaan meitä ja palataan sen jälkeen taas syksyllä.

>> Lue lisää

”Kestävän kehityksen tulee läpileikata kaikki toiminta opettajankoulutuksessa” – Rauman yksikön kasvatti Sanni Salmenoja opettajaopiskelijoiden johtoon
 >> Lue lisää

GINA TRICOT <3 OPISKELIJAT!

10 % opiskelija-alennusta verkkokaupasta ginatricot.com.

>> Lue lisää

5.5. Kinokoplan ilmaisnäytös: Paris, Texas

7.5. Akateemisuus, eläimet ja aktivismi -seminaari

8.5. Opena ry: Disney-konsertti: When You Wish Upon A Star

10.5. Tulevien sukupolvien Euroopasta päätetään keväällä 2019 -vaalipaneeli

15.5. Turku Impro Festival - Keskiviikkoshow: Läsnäolopakko & Sic

16.5. TIF Talks! Luova ala ja raha -keskustelutilaisuus

16.5. TIF - Torstaishow: Täpäräteatteri & Tohni & Teinilä

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Turun yliopistossa sadastuhannes sähköinen tentti – Jo yli puolet tenteistä digitaalisia

>> Mitä meidän opiskelijoille kuuluu?

>> UNESCO Chair in Bioethics Suomen valokuvakilpailu yliopisto-opiskelijoille

>> Auta kirjaston aineistojen kehittämisessä - tee hankintaehdotus

>> Turun yliopiston kauppakorkeakoululle kansainvälinen AACSB-akkreditointi

>> Screen Studies - uudenlainen resurssi elokuvatutkimuksesta kiinnostuneille

Kela palvelee asiakkaita nyt myös Instagramissa

Palveluasiantuntijat Helmi, Joona ja Juho palvelevat asiakkaita Kelan Instagram-tilillä. Kelan tili Instagramissa on @kela_fpa.

Kelan Instagram-tilillä julkaistaan viikoittain vinkkejä, jotka auttavat asiakkaita Kela-asioiden hoitamisessa. Lisäksi palveluasiantuntijat vastaavat asiakkaiden esittämiin yleisiin kysymyksiin.

Tili on kaksikielinen, eli asiakkaat voivat esittää kysymyksiä suomeksi ja ruotsiksi.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 03.05.2019 klo 18:10