Olet täällä

TYYn uutiskirje 16/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 16/2019

TYYlikäs vappu 2019 on täällä, ihan kohta!

Tuhansien ihmisten lakitus Taidemuseonmäellä vappuaattona on vapun ehdoton kohokohta, jota et halua jättää välistä. Lakitus on sekoitus Turku-rakkautta ja vappuonnea parhaimmillaan! Perinteinen lakitustilaisuus Taidemuseonmäellä alkaa kello 17.30 ja valkolakit painetaan päähän kello 18.00 TYYn hallituksen puheenjohtajan pitämän vappupuheen jälkee. Vappupäivänä 1.5. vietetään TYYlikästä vappupiknikiä Vartiovuorenmäellä. Puheen keväälle pitää Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen. Piknikillä soittaa myös Vappuintron voittaja 2019 Kalpeat Varjot. >> Lue lisää

Mutta on se vappu paljon muutakin, kuten 23.4. lähetyksensä aloittava Turun Wappuradio! >> Lue lisää

Muista myös SiistiVappu! >> Lue lisää

 

Kutsu: Yliopistoyhteisön strategia-aamupäivä 16.5.2019 

torstaina 16.5.2019 klo 10.30-12.00 järjestetään yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille strategiatyön käynnistysseminaari ja työpaja Mauno Koivisto -keskuksessa (Tykistökatu 6). Varaa aamupäivä kalenteriisi jo nyt!  Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä tilaisuutta. Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu klo 10.00 alkaen.

>> Lue lisää

Olethan jo vastannut yhteisökyselyyn, jossa kerätään henkilökunnan ja opiskelijoiden näkemyksiä strategiatyön tueksi? Jos et, kyselyyn voit vastata 24.4. saakka suomeksi tai englanniksi. Tule mukaan vaikuttamaan!

>> Lue lisää

TYY hakee vuokratilojen hoitajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee vuokratilojen hoitajaa osa-aikaiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa heti valinnan jälkeen tai sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Tarjoamme sinulle joustavat työajat ja itsenäisen työn, johon saat tukea ylioppilaskunnan toimistolta. Työ sopii hyvin esimerkiksi opintojen ohella tehtäväksi. Tuntipalkka on 12,14 euroa tunnissa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työaika riippuu vuokrausten määrästä ja on kesäaikaa lukuun ottamatta noin 10 tuntia viikossa.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 23.4.2019 klo 12.00 mennessä osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi.

>> Lue lisää

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän ympärillä tapahtuu

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen tänä keväänä. Päivää vietetään torstaina 25.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15.–26.4.2019. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.

Myös Turussa vietetään opiskelijoiden mielenterveyspäivää ja ohjelmaa on myös sen lähipäivinä. Esimerkiksi keskiviikkona 24.4. TYY vastaa kysymyksiisi opiskelijan toimeentuloon liittyen. Samana päivänä voit osallistua myös TYYn Yhdenvertaisuussiiven järkestämään kaverikoirien rapsuttelu-tilaisuuteen.

>> Lue lisää

 

TYYn siipiin haetaan jäseniä syksylle 2019 ja lukuvuodelle 2019–2020

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljä ryhmää, jotka toimivat neljän eri teeman ympärillä. Jokainen siivistä edistää tiettyä teemaa ja siivet ovat mukana tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. TYYssä on neljä siipeä: kansainvälisyys-, kehitysyhteistyö-, yhdenvertaisuus- ja ympäristösiipi.Haku päättyy sunnuntaina 21. huhtikuuta klo 23.59. 

>> Lue lisää

Tylkkärin uusi päätoimittaja Teemu Perhiö: Journalismi kutkuttelee eri hermoja kuin kaupallinen viestintä

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valitsi maaliskuun kokouksessaan Turun ylioppilaslehden päätoimittajaksi Teemu Perhiön, joka erottui hakijoiden joukosta muun muassa vahvalla visuaalisella osaamisellaan sekä lehden kehittämisideoillaan. Lehteä Perhiö haluaa uudistaa Tylkkärin strategian mukaan. ”Strategiassa keskiössä ovat opiskelijayhteisön arvostamat sisällöt, mutta lisäksi tarvitaan juttuja, jotka kiinnostavat muitakin turkulaisia. Kokeilemme myös uusia verkkoratkaisuja ja uudistamme lehteä visuaalisesti”, hän sanoo.

>> Lue lisää

TYY hakee paikalliskoordinaattoria kestävän kehityksen teemaviikolle

Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY hakee paikalliskoordinaattoria ylioppilaskunnan ilmastonmuutosaiheisen kestävän kehityksen viikon järjestämiseksi. SYL, HYY, ISYY, JYY, LYY, OYY ja TYY ovat saaneet EU-rahoitusta Frame. Voice. Report! -hankkeen kautta ilmastonmuutosteemaisen viikon toteuttamiseen. Turun yliopiston ylioppilaskunnassa ajankohta on viikko 43. Paikalliskoordinaattorina vastaat kehitysyhteistyöviikon järjestämisestä Turussa. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen osoitteeseen tyy-kvsihteeri@utu.fi torstaina 25.4. klo 23.59 mennessä.

>> Lue lisää

CampusSportin kesäkausi käynnistyy 2.5.

CampusSportin kesäkausi käynnistyy 2.5. Kesällä järjestetään ohjattua toimintaa 16.6. asti ja kuntosalit ovat auki koko kesän. Kesän liikuntamaksu on 33 euroa ja sen voi maksaa CampusSportin verkkokaupassa. Erillismaksulliset kurssit (merkitty ohjelmaan K-tunnuksella) ovat myynnissä nyt. CampusSport tarjoaa liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle. 

>> Lue lisää

TYYn hallitus kiersi varsinaissuomalaiset vaalivalvojaiset

TYYn hallitus päätti tutustua vaalien jälkeisiin tunnelmiin heti tuoreeltaan ja lähti kiertämään kaikille avoimia vaalivalvojaisia Turussa sunnuntaina 14.4. äänestyksen päätteeksi. Halusimme päästä kurkistamaan, mihin koko kevään kestänyt vaalityö huipentuu!  Lyhyet videot eri puolueiden avoimista vaalivalvojaisista löytyvät TYYn Facebookista.

>> Lue lisää

Järjestä laudaturin arvoinen tilaisuus Punaisilla laivoilla

Miten olisi sitsit tai vuosijuhlat laivalla? Nyt siihen on oiva mahdollisuus, sillä Viking Line ja TYY ovat aloittaneet yhteistyön. Viikkari tukee TYY:n järjestöjen matkoja. Matkarahaa on käytössä niin kauan kuin sitä riittää, eli nopeat syövät hitaat… Punaisten laivojen parhaat opiskelijalähdöt pidetään torstaisin, jolloin ikäraja on poikkeuksellisesti 18v, kun ryhmän koko on vähintään 10 henkilöä. Muina päivinä alaikäraja on 20 vuotta.

>> Lue lisää

TYYn blogissa Sofia Engblom: 

#makevappucleanagain

Tällä blogipostauksella kutsun sinut, turkulaisen vappujuhlijan, mukaan viettämään SiistiVappua! SiistiVappu on turkulaisten korkeakoulujen hanke, jossa yhdistetään hauskanpito ja vastuunkanto. SiistiVappuun kuuluu se, että niin yksittäiset vapun viettäjät kuin vapputapahtumia järjestävät järjestöt kiinnittävät vapun vietossaan huomiota ympäristöseikkoihin.

>> Lue lisää

Porissa:

Puutarhuri - Wappusitsit

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja puutarhat saattavat rehottaa talven jäljiltä. Nyt jos koskaan on tarvetta puutarhurille!

MISSÄ: Jointerin puutarha, Paikka X
MILLOIN: Sunnuntai 28.4.
MITÄ MAKSAA: Pointerin jäsen 15€, muille 17€

Ilmoittautuminen on sitova.

>> Lue lisää

Raumalla:

Ilmoittaudu Valmistuvien juhlaan

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikön valmistuvien opiskelijoiden juhlaa vietetään 4.5.2019 klo 12.00 Norssin salissa. Ilmoittautuminen juhlaan päättyy 26.4.2019. Tilaisuuden jälkeen järjestetään kahvitus. Max. 5 vierasta/valmistuva. Lisätietoja tapahtumasta tulossa myöhemmin Rauman kampuksen omissa kanavissa.

>> Lue lisää

Tuore kulttuurihistorian maisteri on myös Cirque du Soleil’n ensimmäinen suomalainen: ”Ajattelin, että tehdään kunnolla, jos tehdään." >> Lue lisää

Turun Ekotori

Opiskelija saa 20% alennusta vähintään 5€ kertaostoksista Turun Ekotorilta.

>> Lue lisää

17.4. Wapunaloitusbileet

18.4. Fiesta Latina

18.4. TYRMYn tutustumisilta, kevät

21.4. Kinokopla: Nuori Astrid

23.4. Kahden tähden bileet

23.4. Uskonto digitaalisissa peleissä -luento

24.4. Valkea vappu -bileet

25.4. TYY’s organisations meet international tutors

28.4. Poikkitieteellinen Wabufest

30.4.-1.5. TYYlikäs vappu, lakitus ja vappupiknik

30.4. kello 16 TYT:n Wappukabaree 30w! 

30.4. kello 19 TYT:n Wappukabaree 30w!

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Pääsiäisen poikkeusaukiolot opiskelijakeskus Discossa

>> Tutustu kesäopintoihin - avoimessa yliopistossa maksuttomia opintoja tutkinto-opiskelijoille

>> Wileyn aineistot käytössä vuoden 2019 loppuun asti nykyisillä ehdoilla ja lehtisisällöillä

>> Hallituksen kokous 12.4.2019: Kansainvälisen henkilöstön määrä kasvanut edelleen

>> Kestävä kehitys osaksi yliopiston kaikkea toimintaa

>> Liity mukaan Reilun kaupan kahvitaukoon

>> Sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta käsiteltiin tasa-arvotoimikunnan kevätseminaarissa

>> Puhutaan kiusaamisesta -kampanja ja opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.

Speksikevät 2019

Arvio: Lexspexissä huolella rakennettu miljöö kannattelee juonta

Teksti: Emmi Ketonen

Arvio: I/O-speksi on kevyttä viihdettä painavalla sanomalla

Teksti: Henni Eronen


>> Kirjallisia kohtaamisia 25.4.- Keskusteluja kirjallisuudesta ja maailmasta

>> Eturivin kirjailijat kokoontuvat Turun Kaupunginteatterille TS Kirjan Kevätjuhlaan 10.5.

>> Tunnetko jo kulttuuriaineistot? Tule tutustumiskierrokselle Feeniks-kirjastoon

>> Intoa!-kilpailun TOP4 selvillä! Tule kannustamaan ja kuulemaan finalistien pitchauksia 13.5. järjestettävään palkinnonjakotilaisuuteen!

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 17.04.2019 klo 17:06