Olet täällä

TYYn uutiskirje 15/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 15/2019
Lue selaimessa: bit.ly/2Iu3Mzo

Oletteko allerginen koivun siitepölylle - haluatteko selvittää oireidenne aiheuttajan?

Haemme osallistujia tutkimukseen, joka selvittää koivun siitepölyn merkitystä allergisten oireiden aiheuttajana. Saatatte soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos olette 18-65 -vuotias, Teillä esiintyy keväisin tai alkukesästä koivun siitepölyn aiheuttamaksi epäiltyjä oireita ja olette muutoin kutakuinkin terve. Tutkimukseen kuuluu kaksi käyntiä tutkimuskeskuksessa. Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys CRST Oy. Lisätietoa tutimuksesta: allergia@crst.fi, puhelin arkisin (klo:12-15) 02-42064716 tai 040-5234887

 

#siksiäänestän vai äänestänkö?

Jokainen käyttämättä jätetty ääni, nostaa käytetyn äänen vaikutusvaltaa. Vaikka kuinka kerääntyisimme turuille ja toreille mieltä osoittamaan, jää vaikutusvaltamme hyvin pieneksi jos emme saa itseämme ja ystäviämme liikkeelle äänestyspäivänä.

"Itse aion äänestää kaikissa vaaleissa, joissa minulla on äänioikeus. Aion myös kannustaa kaikkia ystäviäni ja tuttujani äänestämään, jotta meillä olisi parlamentti, joka oikeasti edustaa koko Suomen mielipidettä, oli se mielipide mikä tahansa. Tuodaan nuorten ääni kuuluviin. Äänestä ja ota kaverisikin mukaan äänestämään. Käyttäkäämme meille kaikille kuuluvaa valtaa!" kirjoittaa TYYn kuntapoliittinen vastaava Otto Elomäki Tylkkärissä.

>> Lue lisää

Turun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijaa

Turun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijaa elokuusta 2019 toukokuuhun 2020 alkavaan työsuhteeseen. Tehtävä on puolipäiväinen ja työajat joustavat, lehden ilmestymiseen liittyvät aikataulut huomioiden. Työn ohessa on mahdollista opiskella. Toimitusharjoittelijan päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen sekä verkkolehden ja somekanavien päivittäminen. Harjoittelijalta vaaditaan hyvää kirjoitustaitoa, vankkaa suomen kielen osaamista ja idearikkautta sekä someosaamista. Lähetä hakemuksesi viimeistään 29.4.2019 klo 16.00 osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi.

>> Lue lisää

Tule mukaan rakentamaan Turun yliopiston uutta strategiaa 

Turun yliopiston seuraava strategiakausi on 2021–2030. Yhteisön näkemyksiä ja kommentteja strategiaan kerätään strategiatyön alusta saakka. Vastaa ensimmäiseen yhteisökyselyyn 24.4. mennessä. Mitkä ilmiöt tai asiat vaikuttavat korkeakouluihin tai tulevat muuttamaan niiden toimintaa tulevaisuudessa? Mitä asioita tai konkreettisia tavoitteita Turun yliopiston seuraavan strategian tulisi sisältää? Vastaaminen ja ideoiden kommentointi tapahtuvat omalla nimellä.  Kyselyyn voit vastata suomeksi tai englanniksi.Lisätietoa strategiatyöstä ja sen vaiheista löydät yliopiston intranetistä: 
intranet.utu.fi/uniturku2030

>> Lue lisää

 

SiistiVappu on taas täällä!

Vappu on monelle opiskelijalle vuoden kohokohta. Keräännymme yhdessä juhlimaan ympäri kaupunkia, ja sen jäljet näkyvät ympäristössä. Siivous on kaupungille suuri kuluerä, jota on kuitenkin helppo pienentää. Omalla toiminnalla voimme vaikuttaa vapunjuhlinnan ympäristöhaittoihin. Vappu voi olla siisti juhla monella eri tavalla. Tehdään vapusta 2019 siistein vappu ikinä! #siistivappu2019 #makevappucleanagain

>> Lue lisää

Muista myös huikea vappu-uutuus eli Turun Wappuradio, joka aloittaa lähetyksensä 23.4. kello 12. Erinomainen tilaisuus virittäytyä tunnelmaan ja ottaa varaslähtö vappuun!

>>Lue lisää

Tutustu kesäopintoihin - avoimessa yliopistossa maksuttomia opintoja tutkinto-opiskelijoille 

Tiedekunnat, kieli- ja viestintäopintojen keskus sekä avoin yliopisto-opetus tarjoavat tutkinto-opiskelijoille mahdollisuuksia opintojen suorittamiseen myös touko-elokuun aikana. Tiedot kaikista opiskelumahdollisuuksista julkaistaan intran Kesäopinnot - ympärivuotinen opiskelu -sivuilla viimeistään 15.4. Useimmissa avoimena yliopisto-opetuksena järjestettävissä kesäopinnoissa on maksuttomat kiintiöt perustutkinto-opiskelijoille. Ensimmäiset ilmoittautumiset alkavat Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa 17.4.

>> Lue lisää

Poikkeukset YHTS:n kevään aukioloajoissa

Kevään juhlapyhät tuovat poikkeuksia YTHS:n aukioloaikoihin pääsiäisenä ja vappuna.

18.4. kiirastorstaina toimipisteet ovat avoinna klo 8.00 – 12.30.

Kaikki YTHS:n toimipisteet ovat kiinni pääsiäisenä 19.–22.4.2019.

30.4. vappuaattona toimipisteet ovat avoinna 8.00 – 12.30. Vappupäivänä 1.5. YTHS:n toimipisteet ovat kiinni.

Tarkista lähimmän toimipisteesi aukioloajat YTHS:n sivuilta.

YTHS:n Turun toimipiste palvelee normaalisti ma-to 8-15 ja pe 8-14 osoitteessa Kirkkotie 13.

>> Lue lisää

Pop-Up Elokolo Kampuskappelilla!

Ehyt ry haluaa tuoda opiskelioiden saataville paikan, jossa oleskella luentojen jälkeen, keskustella eri aiheista (tarvittaessa eri ammattilaisten kanssa) ja nauttia pientä purtavaa ja kahvia/teetä. Pop-Up Elokololla on myös mahdollisuus pelata erilaisia lautapelejä. Tapahtumissa pystyy myös toimimaan englanniksi. Keväällä Pop-Up Elokolo on auki kello 16-19 seuraavina päivinä 23.4., 2.5., 7.5., 14.5., 22.5.

>> Lue lisää

Vastaa kyselyyn oppimisanalytiikasta

Opiskelija, ole mukana kehittämässä oppimisanalytiikan hyödyntämistä opinnoissasi, osallistu kyselyyn! Oppimisanalytiikan avulla voidaan käsitellä dataa eli digitaalisia jälkiä erilaisiin lähteisiin kertyvistä opiskelutapahtumista ja esittää se käyttäjälle ymmärrettävinä visualisoituina lopputuloksina. Vastaa nyt kyselyyn ja auta kehittämään oppimisanalytiikan käyttöä yliopistossa.

>> Lue lisää

Järjestä laudaturin arvoinen tilaisuus Punaisilla laivoilla

Miten olisi sitsit tai vuosijuhlat laivalla? Nyt siihen on oiva mahdollisuus, sillä Viking Line ja TYY ovat aloittaneet yhteistyön. Viikkari tukee TYY:n järjestöjen matkoja. Matkarahaa on käytössä niin kauan kuin sitä riittää, eli nopeat syövät hitaat… Punaisten laivojen parhaat opiskelijalähdöt pidetään torstaisin, jolloin ikäraja on poikkeuksellisesti 18v, kun ryhmän koko on vähintään 10 henkilöä. Muina päivinä alaikäraja on 20 vuotta.

>> Lue lisää

TYYn blogissa Sini Saarinen: 

Opiskelijoiden ilmastolakko

Olen opiskelija ja mulle alkaa riittää. Greta Thurnberg sanoo, että hän ei enää halua aikuisilta ihmisiltä lupauksia toivosta. Mä oon samaa mieltä. Ei toivolla tee mitään jos ei oo tulevaisuutta. Meidän maailma palaa, jos mitään ei tehdä. Meille ei jää tänne tulevaisuutta, mitä odottaa. Ilmastonmuutos on totta ja se on niin valtava asia, että koko maailman pitäis painaa stop -nappia ja huolehtia meidän kodista.

>> Lue lisää

Porissa:

Wappusafari

Safarin tarkoituksena on tutustua satakunnan eksoottisimpiin baareihin ja bussissa pääsemme tutustumaan myös aitoon satakuntalaiseen maisemaan. Bilebussissa on taattu huikea meininki ja hyvä musiikki. Baarien lisäksi pysähdymme grillaamaan. Bussissa saa siemailla omia juomia ja baarit tarjoavat janoisille safarilaisille opiskelijahintaisia juomia. Hinta 14€. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 09.04.

>> Lue lisää

Raumalla:

Rauman uusi opiskelijasihteeri on Jenni Laaksonen

Opiskelijasihteeri huolehtii Rauman kampuksella TYYn palveluista. Maaliskuussa Rauman uutena opiskelijasihteerinä aloitti Jenni Laaksonen. "Toivoisin, että opiskelijapalveluita Raumalla saataisiin jalkautettua paremmin osaksi arkea, ja että TYY näkyisi kampuksellamme tulevaisuudessa paremmin mäen jokaisen opiskelijan kautta", Jenni kertoo.

>> Lue lisää

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn järjestöjä jakamaan lehteä

>> Lue lisää

Turun Ekotori

Opiskelija saa 20% alennusta vähintään 5€ kertaostoksista Turun Ekotorilta.

>> Lue lisää

11.4. Akateos: Hyönteishotellityöpaja

11.4. Huhtikuun lautapeli-ilta

11.4. Aurajoki antologia / Turun ylioppilasteatteri

12.4. TYYn Ympäristösiipi kokoustaa

13.4. Studia Varjomafia 2

15.4. Huhtikuun peli-ilta 2

16.4. TYYn järjestöjen yhdenvertaisuuskoulutus

16.4. Elokuvanäytös: Ikitie

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Yhteiskunnallinen digimedia MustRead luettavissa

>> Katso tiedevaalipaneelin tallenne

>> Pääsiäisen 2019 kiinnioloajat kirjastossa

>> Fulbright stipendejä haussa Yhdysvaltoihin

>> Yhteislainaus Varastokirjastosta päättyy 

>> Tule mukaan tieteellisen julkaisemisen arviointivälineet -koulutukseen

Speksikevät 2019

Arvio: Hybridispeksissä visuaalisuus ja energia ovat kohdillaan

Teksti: Helmi Henell

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 10.04.2019 klo 12:11