Olet täällä

TYYn uutiskirje 14/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 14/2019
Lue selaimessa: bit.ly/2WDYKEk

Järjestä laudaturin arvoinen tilaisuus Punaisilla laivoilla

Oletko opiskelija-aktiivi? Suunnitteletko opinahjosi, osakunnan, killan tai ainejärjestön kokousta, ekskursiota, vuosijuhlaa tai sitsejä? Miten olisi laiva vaihtoehtona? Nyt siihen on oiva mahdollisuus, sillä Viking Line ja TYY ovat aloittaneet yhteistyön 2019. Sopimuksen mukaisesti Viikkari tukee TYY:n alaisten järjestöjen matkoja reilulla 4 tonnilla tänä vuonna. Matkarahaa on käytössä niin kauan kuin sitä riittää, eli nopeat syövät hitaat… Punaisten laivojen parhaat opiskelijalähdöt pidetään torstaisin, jolloin ikäraja on poikkeuksellisesti 18 v, kun ryhmän koko on vähintään 10 henkilöä. Muina päivinä alaikäraja on 20 vuotta. >> Lue lisää

 

Opiskelijoiden ilmastolakko Turussa 5.4. kello 12

Ympäri maailman nuoret ovat nousseet ilmastotoimiin lakkoilemalla, ja nyt on meidän opiskelijoiden aika tehdä sama Suomessa! Me vaadimme, että puolueiden on sitouduttava torjumaan ilmastonmuutosta ja toimittava ainaisten puheiden sijasta. Valtakunnallinen opiskelijoiden ilmastolakko järjestetään 5.4. Järjestämme Turussa kaikille lakkoilijoille yhteisen tapahtuman klo 12 alkaen Tuomiokirkontorilla.Laita haalarit jalkaan ja ota kaverit mukaan, sillä nyt on meidän opiskelijoiden aika pitää ääntä ilmaston puolesta!

>> Lue lisää

Sivuainemessut ja opiskelijan palveluiden pop-up. 9.4

Mietitkö seuraavia sivuainevalintojasi? Oletko kenties löytänyt mielenkiintoisen oppiaineen, muttet tiedä voiko sitä lukea sivuaineena tai mikä on oppiaineen ydin?  Ovatko sivuainevalinnat mielessäsi vain yksi iso kysymysmerkki? Mietitkö miten yhdistää opiskelijavaihdon sivuaineen opiskeluun? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, on tämä tapahtuma sinulle! Lisäksi tapahtumassa opiskelijan palveluiden pop-up, jossa mukana CampusSport, Föli, Kela, Opintopsykologi, Rekry, Tsemppari, TYS ja YTHS.

>> Lue lisää

Ennakkoäänestys on alkanut, äänestää voit myös Naturassa Yliopistonmäellä

Vuoden 2019 eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut 3.4. ja päättyy 9.4. Äänestäminen onnistuu myös Turun kampuksella Naturassa Yliopistonmäellä. Myös Porissa ja Raumalla ennakkoäänestyspaikkoja löytyy läheltä kampuksia. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14.4. Jos oma ehdokas vielä mietityttää, voit seurata esimerkiksi TYYn somepaneelia. Seuraa myös #Koulutustaprkl ja #siksiäänestän kampanjoita. 

>> Lue lisää

>> Facebookpaneeli

>> Koulutustaprkl

 

Haemme pääsihteerin sijaista

Haemme pääsihteerin sijaista kokopäiväiseen työsuhteeseen ajalle 9.10.2019–8.10.2021. Pääsihteerillä on kokonaistyöaika. Palkka määräytyy sopimuksen mukaan. Oletko sinä etsimämme aiempaa johtamis-kokemusta ja järjestötoiminnan tuntemusta omaava henkilö?  Hae 9.4. mennessä. Voit myös tulla toimistollemme tutustumaan tehtävään tarkemmin 28.3. klo 16–17 tai 2.4. klo 16–17.

>> Lue lisää

Kuukauden opiskelijakeikka: Sanni Naantalissa 18.4.

Sunborn Liven ja TYY:n lanseerama "Kuukauden opiskelijakeikka"-kamppis laajenee Naantaliin, jossa
kiirastorstaina esiintyy SANNI. Nappaa liput keikalle ja yhdistä vaikkapa alkuiltaan polskiminen altaan puolella!

TO 18.4. SANNI @ Naantalin Kylpylä
Rajoitettu erä lippuja myynnissä vain linkin takaa etuhintaan 22,50e (norm. 26,00e) https://bit.ly/2I3JtZN

>> Lue lisää

Tervetuloa seuraamaan TYYn avointa vaalipaneelia Facebookiin

TYYn sosiaalisen median vaalipaneeliin voivat vastata kaikki eduskuntavaaleissa 2019 Varsinais-Suomen sekä Satakunnan vaalipiireissä ehdolla olevat ehdokkaat. Vastausaika päättyy keskiviikkona 10.4. klo 16. Koulutusta ja ilmastoa käsittelevät kysymykset liittyvät suomalaisten ylioppilaskuntien ja opiskelijakuntien yhteiseen #KOULUTUSTAPRKL -kampanjaan.

>> Lue lisää

Hae Projektiässät-valmennukseen!

Haluatko päästä ratkaisemaan aitoa työelämän haastetta oikealle asiakkaille? Projektiässissä pääset harjoittelemaan projektinhallintaa ja ryhmätyötaitoja sekä kokeilemaan, miten opiskelutietojasi voisi hyödyntää työelämässä. Lähde mukaan Projektiässät-valmennukseen! Haku on käynnissä 18.3.-12.4.2019. Valmennus toteutetaan 20.5. - 28.8.2019 välisenä aikana. Voit osallistua valmennukseen muiden kesäopintojen tai osa-aikaisten kesätöiden ohella.

>> Lue lisää

OpiskelijavaihdonTäydennys-
haku auki 15.4.2019 asti

Hakuohjeet löytyvät intrasta. Sähköinen hakemus täytetään SoleMovessa. Vaihtopaikat koskevat lukuvuotta 2019-2020. Vaihtopaikkoja on haussa seuraavissa ohjelmissa ja maissa:Nordlys Pohjoismaihin, Erasmus+ (tiedekunnat)Eurooppaan, Erasmus+ (kaikki alat) Eurooppaan, Coimbra Group Eurooppaan, Erasmus+ Globaali liikkuvuus Euroopan Unionin ulkopuolelle, FIRST+ Venäjälle. Lisäksi haussa on yleinen apuraha itsehankittuun vaihtopaikkaan.

>> Lue lisää

TYYlikkäät vappumerkit ja TYYn vappusivut ovat vihdoin täällä!

Pienen vappupilamme jälkeen TYYlikkään vapun viralliset haalarimerkit ovat vihdoin täällä.Merkkejä voit ostaa TYYn kansliasta 3 euron hintaan niin kauan kuin merkkejä riittää. Ilmoitamme muista myyntiajoista erikseen.

Koska vappu on jo lähellä, päätimme  julkaista TYYlikkään vapun Facebooksivut, jonne kokoamme myös TYYn järjestöjen tapahtumia ja tietoa turkulaisen opiskelijavapun vietosta. Tehdään tästä TYYlikkäin ja siistein vappu ikinä!   

>> Lue lisää

CampusSport: 

Vaikuta CampusSportin visioon

Mikä on sinun näkemyksesi korkeakoululiikunnan tulevaisuudesta? CampusSport aloittaa oman visionsa työstämisen ja haluaa kuulla korkeakouluyhteisöltä millainen CampusSportin tulisi olla vuonna 2025. Voit osallistua visiokilpailuun keskiviikkoon 10.4. asti.

>> Lue lisää

Porissa:

Pointerin bändi-ilta 4.4. Saikulla

Pointerin bändi-ilta palaa jälleen. Mukana on esiintyjää laidasta laitaan kun lavan valtaavat videopeli-vaikutteinen räpduo Error Error, indie/hip hop-yhtye Grafiikka sekä viime vuonna bändi-illassa esiintyneestä RTK-yhtyeestä tuttu Riku Luoma. Ilmainen sisäänpääsy!

>> Lue lisää

Raumalla:

Hyvinvointiviikko ja viikonloppu Raumalla

Painaako kevätstressi? Tuntuuko, että elämä on pelkkää koulua? Nyt on aika pysähtyä ja miettiä omaa hyvinvointia sekä jaksamista, kun hyvinvointiviikko ja viikonloppu Raumalla alkaa viikolla viisitoista eli maanantaina 8.4. Katso viikon ohjelma Facebookista.

>> Lue lisää

Teemu Perhiö Turun ylioppilaslehden uudeksi päätoimittajaksi

>> Lue lisää

 

Ilmastoapu

-10% hiilijalanjälkesi kompensoinnista!

>> Lue lisää

4.4. TYYn Kansainvälisyyssiipi kokoustaa

4.4. Fobia ja Putex: Trooppiset bileet

4.4. T-Klubi: Haluan miljonääriksi -bileet

5.4. OpintoVartu: mitä meidän opiskelijoille kuuluu?

5.4. Opiskelijoiden ilmastolakko Turussa

6.4. Pyhän Satakuntalais-Hämäläisen Keisarikunnan 1. valtiopäivät

7.4. Kinokopla: Widows

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Hille – virtuaalinen IT-avustaja

>> Feeniks-kirjaston tutkijanhuoneiden haku 

>> Yhteislainaus Varastokirjastosta päättyy

>> Coimbra Group -verkosto tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen yhteistyöhön ja liikkuvuuteen

Rehtori ja TYYn hallitus äänestivät eduskuntavaaleissa – Ennakkoäänestys Naturassa 3.4.–9.4.

Rehtori Kalervo Väänänen ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Sini Saarinen toivoivat opiskelijoiden aktivoituvan vaaliuurnilla.

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 03.04.2019 klo 19:06