Olet täällä

TYYn uutiskirje 13/2019

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 12/2019
Lue selaimessa: bit.ly/2HVBAp5

Tervetuloa starttaamaan vappu Vappuintroon Storagessa 28.3.

Vappuintrossa esiintyvät yhtyeet ovat Farah, Kalpeat Varjot, Max Beans ja Tormenta de Tequila. Tule kannustamaan oma suosikkisi voittoon TYYlikkään vappupiknikin pääesiintyjäksi ja hankkimaan TYYn kuuma vappumerkki jo ennakkoon! Ovelimmat saattavat löytää myös Storageen piilotetut merkit. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy koko illan, ja baarin juomatarjonta on hinnaltaan opiskelijaystävällistä. Tervetuloa!  >> Lue lisää

 

Haemme pääsihteerin sijaista

Haemme pääsihteerin sijaista kokopäiväiseen työsuhteeseen ajalle 9.10.2019–8.10.2021. Pääsihteerillä on kokonaistyöaika. Palkka määräytyy sopimuksen mukaan. Oletko sinä etsimämme aiempaa johtamis-kokemusta ja järjestötoiminnan tuntemusta omaava henkilö?  Hae 9.4. mennessä. Voit myös tulla toimistollemme tutustumaan tehtävään tarkemmin 28.3. klo 16–17 tai 2.4. klo 16–17.

>> Lue lisää

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2019

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2018-2019 ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille. Vuoden opettaja ja opintojakso julkistetaan syksyn avajaiskarnevaaleissa.

>> Lue lisää

Yliopistojen vaalipaneeli haastaa puolueiden edustajat kertomaan tiede- ja koulutuspoliittiset näkemyksensä

Turkulaiset yliopistoyhteisöt järjestävät  Tiedevaalipaneelin tiistaina 2.4. kello 14 Educariumin Edu1-salissa. Paneelissa käsitellään tieteen ja tutkimuksen merkitystä yleisesti, tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden rahoitusta sekä sitä, miten tutkimus ja tiede voivat auttaa parempaa tulevaisuutta luotaessa.

>> Lue lisää

Ilmoittaudu mukaan järjestöjen yhdenvertaisuuskoulutukseen

TYYn järjestöjen yhdenvertaisuuskoulutus pidetään tiistaina 16.4. klo 16.00–18.00 Calonian Cal2-salissa. Tilaisuudessa keskitytään erityisesti epäasiallisen käytöksen kohtaamiseen. Tilaisuuden tarkoituksena on antaa järjestöille työkaluja yhdenvertaisuuden edistämiseen omassa toiminnassa ja tukea häirintään ja epäasialliseen käytökseen liittyvissä kysymyksissä.

>> Lue lisää

Opiskelija, vastaa kyselyyn kansainvälisyydestä!

Turun yliopisto osallistuu Coimbra-yliopistojen verkoston jäsenyliopistojensa keskuudessa toteuttamaan kyselyyn kansainvälisyydestä. Kyselyn avulla osallistuvat yliopistot voivat mitata ja arvioida kansainvälisyyttään. Kyselyssä vertaillaan osallistuvia yliopistoja myös keskenään. Kyselyyn vastaaminen kestää noin kymmenen minuuttia, ja se on englanninkielinen.

>> Lue lisää

TYYlikäs vappu tulee! Järjestö, ilmianna tapahtumasi!

Mikäli järjestätte vapun tienoolla opiskelualasta riippumatta kaikille sopivia tapahtumia tai muuta vappuun liittyvää, ilmoittakaa tapahtumanne 7.4. mennessä osoitteeseen tyy-kulttuuri@utu.fi ja lisätkää se TYYn tapahtumakalenteriin. Näin tapahtumanne pääsee mukaan TYYlikkään vapun piiriin. Vapun FB-sivu julkaistaan huhtikuun alussa ja tapahtumia aletaan promota 15.4. 

>> Lue lisää

TYYn blogissa Sofia Engblom: How to create inclusion?

This week is week against racism, a theme week organised by the Finnish Red Cross. The theme week is annually held on the same week as the UN’s day against racism. TYY takes part in this week because we believe that students should be able to fulfil themselves without fear of discrimination at the university and TYY organisations.

>> Lue lisää

Eduskuntatutkimuksen keskuksen sarja kutsuu puheenjohtajat vaalivierailulle Turkuun

Tämänhetkisten eduskuntapuolueiden puheenjohtajat tai heidän sijaisensa saapuvat Turkuun Eduskunta-tutkimuksen keskuksen järjestämään puheenjohtajavierailusarjaan. Sarja pyörähtää käytiin keskiviikkona 20.3. ja päättyy aivan vaalien alla perjantaina 12.4.

>> Lue lisää

Apuraha Arctic Academy in Korea -kurssille 2019 

​University of Arctic ja Korea Maritime Institute järjestävät 10 päivän Arctic Academy in Korea -kurssin 3.-13.7.2019. Kurssi sopii kaikkien alojen opiskelijoille ja edellyttää ainakin kahden vuoden opintoja. Apuraha kattaa matkat ja majoituksen. Hakeminen tapahtuu lähettämällä CV ja n. 600 sanan motivaatiokirje Turun yliopiston UArctic-koordinaattorille.

>> Lue lisää

Pelinörttien festareista ammattilaisliigoiksi: E-urheilu on jopa miljardibisnes, jossa voi päästä maailmanluokan tähdeksi

>> Lue lisää

JD Sports

Opiskelijana saat 10% alennusta kaikista normaalihintaisista tuotteista!

>> Lue lisää

28.3. TYYn Ympäristösiipi kokoustaa

28.3. SKO: Game of Thrones -sitsit

28.3. TYYn Vappuintro 2019

29.3. ISTU Goes Bowling

30.3. Ilmastovaalipaneeli

30.3. Earth Hour with ISTU

31.3. Kinokopla: Raja

1.4. Ympäristökoulutus

1.4. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

1.4. Global Career Evening

1.4. ISTU Open Board Meeting

1.4. TYYlikäs vappumerkki julkistetaan

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Turun yliopiston ylioppilaskunta osallistuu opiskelijoiden ilmastolakkoon 5.4.

>> Päärakennuksen työmaa-alue laajentunut – katso kartta

>> Aurumin työmaan viikkotiedote: Naturan ja työmaan välinen pelastustie suljettuna viikolla 13 

>> Opiskelija, osallistu oppimisanalytiikkatyöpajaan 4.4.2019

>> Statista - tutustu tilastotietoon ja markkinadataan

>> Johtosääntömuutos mahdollistaa akateemisen johdon jatkamisen yli nykyisen rehtorikauden päättymisen

>> Yhteishaun markkinointi käynnissä some- ja digikanavissa

Opiskelijan palvelut pop up -kiertueella Turun kampuksilla 2.–9.4. Mukana Kela, Föli ja monet muut!

Opiskelijakaupunki Turku tuo pop up -palveluita Turun korkeakoulujen kampuksille. Tule paikalle kysymään opintotuesta, opiskelijaeduista, asumisesta, liikuntamahdollisuuksista ja muista arjen palveluista sekä tutustumaan Föli-fillareihin. Kiertueella on mukana myös Fölin liikkuva myyntipiste, josta voit hankkia joukkoliikenteen matkakortin.

Opiskelija voi käydä millä tahansa kiertueen pop up -pisteellä tutustumassa eri palveluihin. Samalla voi tutustua eri kampuksiin ja käydä vaikka lounaalla uudessa paikassa.

>> Lue lisää ja katso aikataulut

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 27.03.2019 klo 17:04