Olet täällä

YTHS-päivän teemana yksinäisyys 19.4.

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 16/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2qCCXzj

19.4. YTHS-päivän teemana yksinäisyys

Kampuksilla ympäri Suomen järjestetään 19.4 ensimmäinen valtakunnallinen YTHS-päivä. Päivän teemana on yksinäisyys. Haluamme nostaa tietoisuutta yksinäisyyden vahingoittavuudesta ja olla mukana tarjoamassa ideoita ja keinoja yhteisöllisyyden lisäämiseen opiskelijoiden keskuudessa. Turussa järjestetään yhdessä muiden toimijoiden kanssa pop-up -messut. CampusSportissa on avoimet ovet ja Educariumissa järjestetään yksinäisyystutkija Niina Junttilan luento nuorten yksinäisyydestä. Luvassa myös leffanäytös päivän teemasta. >> Tutustu Turun tapahtumiin

 

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2018

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2017-2018 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja vuoden opintojaksoksi voi esittää täyttämällä sähköisen lomakkeen 7.5.20 mennessä.

>> Lue lisää

Toiminnallinen työpaja kiusaamiseen puuttumiseen

Korkeakouluopiskelijoista noin yksi kahdestakymmenestä on kokenut kiusaamista opintojensa aikana. Keskiviikkona 25.4. klo 16-19 Turku-salissa järjrstettävässä työpajassa perehdytään korkeakoulukiusaamiseen ilmiönä tutkimustiedon, teorian ja toiminnallisten harjoitteiden avulla. Harjoitusten pääpaino on yhdessä tehtävissä hauskoissa harjoitteissa, joiden tarkoitus on voimaannuttaa ja luoda positiivista, turvallista ilmapiiriä. Koulutus on maksuton.

>> Lue lisää

TYYlikkääseen vappuun etsitään järjestyksenvalvojia

Haemme jv-kortillisia järjestyksen-valvojia TYYlikäs vappu -tapahtumiin 30.4. ja 1.5. Työntekijöiltä toivotaan reipasta ja asiakaspalveluhenkistä asennetta. Palkkaus:15 euroa/tunti. Yhteydenotot mahdollisimman pian vmjrou@utu.fi. >> Lue lisää

Lue myös:

>> Ilmoita järjestösi vapputapahtumat vappukarttaan

>> Tule Vappusankareiksi Siistivappu-kampanjaan!

>> Siistuvappu-haaste järjestöille

>> Vapun ohjelma ja aikataulut

Shift: 

SHIFT Business Festival is looking for volunteers!

SHIFT is a business festival taking place at the old Kakolan Lääni prison on the 22nd and the 23rd of May. SHIFT connects potential with success, and vice versa, attracting over 4000 growing and experience entrepreneurs and experts for a 2-day business festival.The organization behind SHIFT is a non-profit, driven by a core of volunteers. By volunteering you will be a crucial part of SHIFT team and will get a true “behind the scenes” glimpse of what it takes to set up an international business event.

>> Read more

CampusSport:

CampusSportin kesäkausi on myynnissä!

Kesäkausi käynnistyy virallisesti 2.5., mutta maksamalla liikuntamaksun jo nyt saat kevätkauden viimeiset viikot kaupan päälle. Kesän liikuntamaksu on 33 euroa ja sen voi maksaa CampusSportin verkkokaupassa. Kesäkaudella järjestetään ohjattuja tunteja ja palloiluvuoroja 2.5.–17.6. välisenä aikana. Kuntosaleista Asa, Roddis ja Formis ovat auki koko kesän. Educarium on suljettu 18.6.-31.7. ja Ruiskatu koko kesän ajan

>> Lisätiedot kesäkaudesta

LexSpex:

Kuolonkorjuu

Suomalaisessa pikkukylässä vietetään kekrijuhlaa, kun yhtäkkiä kylän idyllisen rauhan rikkoo kylmäverinen rikos. Yhdellä jos toisellakin kyläläisellä on synkkä salaisuus sydämellään, eikä mikään ole kuin ennen. LexSpex palaa suurempana, teatraalisempana ja vaikuttavampana kuin koskaan. Tänä vuonna spektaakkelimme on sekoitus täysin uudenlaista dramatiikkaa, räävitöntä speksihuumoria ja vanhaa kunnon maalaisjunttienergiaa. Esitykset Manilla-teatterilla 18.-22.4.

>> Lue lisää

Tiede ja taide lyövät kättä tyttösotilaista kertovassa poikkeuksellisessa tutkimuksessa: "Puiseva akateeminen kieli ei ole ainoa vaihtoehto tutkia asioita"  >> Lue lisää

Viikon Frank-vinkki:

Mapifulilta 15% alennus kaupunkijulisteista >> Lue lisää

18.4. Edustajiston huhtikuun kokous

18.4. Wapunaloitusbileet ja wappulehden julkkarit

19.4. Opiskelijoiden terveyden edistämisen hyvinvointitapahtuma

19.4. Vapun ympäristökoulutus

19.4.Yksinäisyysteemapäivän elokuvanäytös: Blade Runner 2049

19.4. Food & Hope - ilmaista ruokaa tarjoillaan

19.4. Pienet Humanistisitsit

19.4. Pienet Humanistibileet

19.4. Ainejärjestöhääbileet!

21.4. Bahamabileet

21.4. Kuohuviinitanssiaiset

22.4. ISTU Photowalk 3 + Sauna

22.4. Kinokopla: Kosketuksissa

23.4. Lasikattoja murtamassa – Naisena työelämässä

24.4. Lätkässä vappuun: MM95

25.4. Toiminnallinen työpaja kiusaamiseen puuttumiseen

25.4. Academic Nintendo Clubin päivystys

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Hyödynnä uudet taukoliikuntapisteet ympäri kampusta!

>> YTHS-päivä torstaina 19.4. – tule mukaan!

>> Hae opiskelijaksi työelämän ja henkilöstöasioiden opintokokonaisuuteen!

>> Calonian kirjasto avautuu myöhemmin 24.4.

>> Hallituksen kehysriihessä esillä jatkuvan oppimisen reformi


Vastaa opinäytetyökyselyyn:

Tutkin suomen kielen syventävien opintojeni sivuainetutkielmassa sukupuolisia ilmauksia sisältäviä yritysten nimiä. Toivoisin, että voisit auttaa minua osallistumalla kyselyyn. Kyselyssä on esitetty 12 yrityksen nimeä, joista jokaisesta on esitetty 3 kysymystä. Tutkimuksessani en pyri selvittämään, vastaatko esitettyihin kysymyksiin oikein tai väärin, ETHÄN siis käytä hakupalvelimia apunasi. Kysely toteutetaan anonyyminä ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. Kiitos osallistumisestasi!

>> Vastaa kyselyyn

Ystävällisin terveisin: Marianna Saarekas

Edunvalvonnan arki:

Tällä viikolla:

1. Turun yliopiston hyvinvointijaosto aloitti toimintansa. Jaoston puheenjohtajana toimii TYYn sosiaalipoliittinen asiantuntija. 

2. Osallistuimme yliopiston tasa-arvoseminaariin, jossa pohdittiin häirinnän ja epäasiallisen käyttäytymisen ehkäisyä yliopistoyhteisössä.

3. Tapasimme Turun kaupungin nuoria valtuutettuja ja puhuimme muun muassa kampusalueen kehittämisestä.

4. Koulutimme tuutoreita Porissa ja keskustelimme Pointer ry:n kanssa kampuksen ajankohtaisista asioista.

#edunvalvonnanarki


Vastaa opinnäytetyökyselyyn: 

Theo Tyrväinen tekee Humakissa opinnäytetyötä yhteisöllisistä tapahtumista ja niiden tekemisestä. Osana kulttuurituotannon ja yhteisöpedagogin tutkintojen lopputyötä hän suorittaa kyselyä, jossa hän selvittää osallistujan näkökulmaa tapahtuman yhteisöllisyyteen. Vastaamiseen menee 7-12min.

>> Vastaa kyselyyn

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Viimeksi päivitetty: 24.04.2018 klo 12:38