Olet täällä

Uutiskirje 18/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 18/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2I6QDg2

Yliopiston uudet sähköiset työkalut helpottavat opiskelijan arkea!

1.8.2018 Turun yliopisto ottaa käyttöön kolme uutta sähköistä työkalua, jotka korvaavat vanhat työkalut ja helpottavat opiskelijan arkea. Kokosimme yhteen tärkeimmät tiedot muutoksista. >> Lue lisää

Vappupuhe 2018

"Ihanteideni Suomi on tasa-arvoinen. Ennakkoluulot syntyvät ihmismielissä. Siksi maksuton ja saavutettava koulutus on ratkaisu. Ratkaisu, jolla ei pelkästään lisätä henkistä pääomaa vaan myös tasa-arvoa. Ratkaisu, joka vie yhteiskuntaa eteenpäin. Sellainen yhteiskunta on vahva, jonka jäsenet tukevat toisiaan. Yhteiskunta, jossa kiltteys ei ole kirosana. Ja Yhteiskunta, joka ymmärtää yksilöidensä erilaisuuden ja siitä huolimatta kohtelee kaikkia tasa-arvoisesti."

>> Lue lisää

Universitas Turku -hanke jakoi lähes 15 000 euroa opintoja edistävään toimintaan

Turun yliopiston ja TYYn yhteinen Universitas Turku -hanke myönsi lähes 15 000 euroa akateemiseen ja opintoja edistävään opiskelijatoimintaan. Tämän vuoden Universitas Turku -hakuun tuli yhteensä 12 hakemusta, joista yksitoista todettiin hakukriteerien mukaisiksi ja joille myönnettiin avustusta. Avustuksilla tuetaan TYYn järjestöjen erilaisia opintoja tukevia projekteja vuonna 2018.

>> Lue lisää

YTHS:ltä apua mielenterveyden ongelmiin

Opiskelijan ensimmäinen apu terveysongelmien hoitamisessa on Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (myöhemmin YTHS) - näin myös mielenterveysasioissa. Mutta minkälaisiin ongelmiin YTHS oikein tarjoaa apua, miten avun hakeminen käytännössä tapahtuu ja miten hoitoprosessi etenee? Haastattelimme YTHS:n Turun terveyspalveluyksikön johtajaa ja yleisterveyden ylilääkäri Maisa Kuuselaa.

>> Lue lisää

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2018

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2017-2018 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja vuoden opintojaksoksi voi esittää täyttämällä sähköisen lomakkeen 7.5. mennessä.

>> Lue lisää

Ville Ritola on TYYn uusi asiantuntija

TYYn hallitus valitsi kokouksessaan 26.4. sosiaalipoliittisen asiantuntijan sijaiseksi Ville Ritolan. Ritola on ympärillään tapahtuvista ilmiöistä ja asioista kiinnostunut yhteiskunta-tieteilijä. Työkokemuksen lisäksi Ritola osoitti motivaatiota tehtävään sekä kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia muun muassa ennakkotehtävän perusteella. TYYn sosiaalipoliittisen asiantuntijan tehtävässä hän aloittaa toukokuun loppupuolella.

>> Lue lisää

Opiskelijan kesän toimeentuloinfo

Toimeentuloinfossa käydään läpi yleiseen asumistukeen, kesäopintotukeen sekä toimeentulotukeen liittyviä kysymyksiä, kuten miten kesätyötulot vaikuttavat asumistuen määrään, miten opintotukea haetaan kesäajalle, missä tilanteessa voit olla oikeutettu toimeentulotukeen. Kelan palveluneuvoja on paikalla vastaamassa kysymyksiin. Info järjestetään Kupittaan ICT-kampuksella, auditoriossa B1041, Omega (Joukahaisenkatu 3).

>> Lue lisää

Vastaa kyselyyn ja vaikuta opiskelijakaupungin kehittämiseen

Mahtavaa, että opiskelet Turussa! Nyt sinulla on loistava tilaisuus vaikuttaa opiskelijakaupunkimme kehittämiseen vastaamalla tähän opiskelijoiden viihtyvyyttä koskevaan Opiskelijakaupunki Turku -kyselyyn. Vastaajien kesken jaossa myös upeita palkintoja! Vastaa kyselyyn 10.5. mennessä. 

>> Vastaa kyselyyn

Oikeusaputoimikunta – ilmaista lakineuvontaa opiskelijoilta opiskelijoille

Oikeustieteen opiskelijoiden pyörittämä oikeusaputoimikunta auttaa opiskelijoita oikeudellisissa ongelmissa. Oikeustieteen opiskelijalle se tarjoaa myös hyvää oman alan työkokemusta. Haku toimikunnan 1.9.2018 alkavalle vuoden mittaiselle kaudelle on parhaillaan auki.

>> Lue lisää

Hallinnon opiskelijaedustaja on ylioppilaskunnan avaintekijä

Hallinnon opiskelijaedustaja eli hallopedi löytyy lähes kaikista yliopiston työryhmistä tiedekuntien ja kauppakorkeakoulun johtokuntiin sekä yliopistomme hallitukseen asti. TYYn ydintehtäviin kuuluvaa edunvalvontaa ei voida tehdä ilman näitä opiskelijoita.TYY ohjaa hallopedejä muun muassa hallopedkoordinaattoreiden kautta.

>> Lue lisää

Tätä ei Paavo Nurmi olisi arvannut: patsas sai lakin legendaarisen teekkarijäynän ansiosta 
>> Lue lisää

Viikon Frank-vinkki:

Frankin kautta saat jopa -10 % alennusta Applen tietokoneista.

 >> Lue lisää

9.5. Opiskelijan kesän toimeentuloinfo

9.-13.5. Turku Impro Festival 2018

9.5. Academic Nintendo Clubin päivystys

11.5. TIF Talks#1 - Luova ala ammattina

12.5. TVO:n Floran päivän reissu 2018

14.5. Edustajiston toukokuun iltakoulu

16.5. Edustajiston toukokuun kokous

23.5. Academic Nintendo Clubin päivystys

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Intoa!-yrittäjyystekokilpailun TOP 4 on julkistettu – tule kuulemaan pitchaukset yrittäjyyspäivään 9.5.!

>> Missasitko kirjaston pienpainatekierroksen? – Ilmoittaudu uudelle kierrokselle 16.5. Raisiossa 

>> Elisa uudistaa kampusalueen matkapuhelinverkkoa 26.4. - 4.5.

>> Tieteiden ja taiteiden välistä vuoropuhelua edistävä Aboagora-tapahtuma on vuoden humanistiteko

>> Varsinais-Suomeen synnytetään tekniikan alan osaamiskeskittymää

>> Turun yliopisto avaa syksyllä moniaistiseen asiakaskokemukseen keskittyvän ruokaelämyskeskus Flavorian

#edunvalvonnanarki:

Osallistuimme yliopiston järjestämään kansainvälisten tuutoreiden koulutuspäivään.

Järjestimme yhdessä Nyyti ry:n Puhutaan kiusaamisesta -hankkeen kanssa toiminnallisen työpajan kiusaamiseen puuttumisesta.

Jaoimme opiskelijoiden omaehtoisiin akateemisiin projekteihin Universitas Turku -hankkeen rahaa yhdessä yliopiston kanssa lähes 15 000€.

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Viimeksi päivitetty: 03.05.2018 klo 16:39