Olet täällä

Uutiskirje 17/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 17/2018
Lue selaimessa: bitly.is/1g3AhR6

Kohta on aika viettää TYYlikästä vappua!

Mitä kuuluu TYYlikkääseen vappuun? Tietysti järjestöjen vappuboolit kampuksella, lippukulkue, perinteinen lakitustilaisuus Taidemuseonmäellä ja Liljan-patsaan symbolinen pesu sekä Vartionvuorenmäen vappupiknik EELIn ja Max Beansin tahdissa. Tänä vuonna luvassa myös SiistiVappu, Vappubingo ja Vappu-Into. Pomi myös TYYn tapahtumakalenterista järjestöjen vapputapahtumat! >> Lue lisää TYYn vappusivuilta

SiistiVappu muistuttaa huolehtimaan ympäristöstä myös vappuna

#SiistiVappu on Turun korkeakoulujen yhteinen vappukampanja, jonka tavoitteena on muistuttaa opiskelijoita pitämään ympäristö siistinä vappuna. Mukana kampanjassa on myös Turun Kaupunki, Lounais-Suomen Jätehuolto, Kuntec, VG-Wok sekä Biokia. SiistiVappu lähtee pienistä teoista, joilla voidaan saada aikaan merkittävän suuri parannus. 

>> Lue lisää

Vappupiknikin pääesintyjänä EELI

Maaliskuun lopussa otimme varaslähdön vappuun Vappuintro-bändikilpailussa. Illan voittajaksi kruunattiin yleisöäänestyksellä EELI, joka nähdään TYYlikkään vappupiknikin pääesiintyjänä 1.5. EELI on turkulainen bändi, joka kasvoi yhden miehen pöytälaatikkoprojektista nelihenkiseksi rock-yhtyeeksi, ja soittaa suoraselkäistä suomipopia ja -rokkia. Yhtyeen solistina toimii Eeli Hallikainen

>> Lue lisää

Vapputuottajat Venla ja Laura tekevät vapusta TYYlikkään

Tänä vuonna TYYlikästä vappua tuottavat Venla Rousku ja Laura Rinnevuori. Heille turkulainen vappu merkitsee aurinkoa, iloisia ihmisiä, kesän aloitusta ja kevään juhlaa. Vappuna kaupunki ja turkulaiset heräävät eloon talven jäljiltä.Tämän vuoden TYYlikkääseen vappuun tuottajat ovat kehitelleet vappukansalle uusia, mukavia juttuja, kuten vappubingon ja Vappu-Inton.

>> Lue lisää

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2018

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2017-2018 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja vuoden opintojaksoksi voi esittää täyttämällä sähköisen lomakkeen 7.5. mennessä.

>> Lue lisää

Toiminnallinen työpaja kiusaamiseen puuttumiseen

Korkeakouluopiskelijoista noin yksi kahdestakymmenestä on kokenut kiusaamista opintojensa aikana. Keskiviikkona 25.4. klo 16-19 Turku-salissa järjrstettävässä työpajassa perehdytään korkeakoulukiusaamiseen ilmiönä tutkimustiedon, teorian ja toiminnallisten harjoitteiden avulla. Harjoitusten pääpaino on yhdessä tehtävissä hauskoissa harjoitteissa, joiden tarkoitus on voimaannuttaa ja luoda positiivista, turvallista ilmapiiriä. Koulutus on maksuton.

>> Lue lisää

TYY tukee heikoimmassa asemassa olevien lasten koulunkäyntiä Boliviassa ja Nepalissa

TYY jakaa vuosittain 0,7 prosenttia budjetistaan kehitysyhteistyöhön ja summa jaetaan kahden projektin kesken. Tämän vuoden 0,7 -kehitysyhteistyökohteet ovat Svenska Hörselförbundet rf:n hanke Boliviassa ja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n hanke Nepalissa. Molemmat kohteet tukevat heikommassa olevien lasten koulunkäyntiä sekä heidän vanhempiaan. 

>> Lue lisää

SHIFT Business Festival is looking for volunteers!

SHIFT is a business festival taking place at the old Kakolan Lääni prison on the 22nd and the 23rd of May. SHIFT connects potential with success, and vice versa, attracting over 4000 growing and experience entrepreneurs and experts for a 2-day business festival.The organization behind SHIFT is a non-profit, driven by a core of volunteers. By volunteering you will be a crucial part of SHIFT team and will get a true “behind the scenes” glimpse of what it takes to set up an international business event.

>> Read more

TYY varmistaa, ettei sen sijoituksissa ole pahimpia saastuttajia

TYYn edustajisto on päättänyt huhtikuun kokouksessaan 18.4., ettei se jatkossa sijoita Carbon Underground 200 -listalla oleviin yhtiöihin, joilla on laskennallisesti eniten potentiaalia tuottaa hiilidioksidipäästöjä. Yhtiöt ovat paljolti energiasektorilta. Esitys edustajistolle tuli jäsenaloitteena. Useita ylioppilaskunnan jäseniä oli aloitteentekijöinä ja vetoomuksen allekirjoittajina. Jäsenaloitteen voi tehdä yksittäinenkin ylioppilaskunnan jäsen tai järjestö. 

>> Lue lisää

Kela: Tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki 31.5. mennessä

Vuoden 2017 opintotukien vapaaehtoiset palautukset on maksettava viimeistään 31.5.2018. Opintotuen saaja voi nyt tarkistaa Kelan asiointipalvelusta ennakkotiedot opintotuessa huomioon otettavista vuosituloistaan. Jos opiskelijan tulot ylittivät vuositulorajan vuonna 2017, hän voi palauttaa liikaa maksetut opintorahat ja asumislisät toukokuun loppuun mennessä. Jos liikaa maksettua tukea ei palauta toukokuun loppuun mennessä, Kela perii tuen ensi keväänä takaisin 7,5 %:lla korotettuna.

>> Lue lisää

Vesta: ”Oon tavallinen ihminen, en mikään ylijumalallinen satuolento”  
>> Lue lisää

Viikon Frank-vinkki:

Makujakauppa.fi: -10% alennus kaikesta + ilmainen toimitus

 >> Lue lisää

24.4. Lätkässä vappuun: MM95

25.4. Toiminnallinen työpaja kiusaamiseen puuttumiseen

25.4. Academic Nintendo Clubin päivystys

25.4. Picnic & Pubquiz

25.4. Vivan dokumentti-ilta

26.4. TY:n kuoron Kampuskonsertti

26.4. VappuStartti 2018

27.4. MayDay Mayhem 2018 - Opiskelijativoli

28.4. NeonVappu

29.4. Akateemisen Mölkyn Maailmanmestaruuskilpailut 2018

29.4. Kinokopla: Lady Macbeth

30.4.-1.5. TYYlikäs vappu, lakitus ja vappupiknik

30.4. Kirkkotien Wappu

30.4. Wappusoudut

30.4. Lexin Wappupiknik

30.4. Osakuntavappu 2018

9.5. Opiskelijan kesän toimeentuloinfo

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> UTUGradu jättää painetut opinnäytteet menneisyyteen

>> Vatselankadun opiskelijoiden pysäköintialue pois käytöstä peruskorjauksen ajaksi

>> Humanistinen tiedekunta tulevaisuudessa saman katon alle Arcanumiin

>> Kampuselämää: Tietosuojavastaava Camilla Engman

>> OHO!-hanke: Opiskelukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta korkeakouluarkeen

>> Sote-akatemia kokoaa alan tutkijat ja tarjoaa aivan uudenlaisen koulutuspaketin

>> English Group Discussion Skills intensive course in May 

>> Yrittäjyyspäivä ja Intoa!-yrittäjyystekokilpailun palkintojenjakotilaisuus

>> Raision Sanomalehti- ja pienpainatepalveluiden aukiolot laajenevat

>> Join EIT Digital Academy Summer School – Get Insights in the Latest Digital Technology Innovation and Business Development

Edunvalvonnan arki:

Tällä viikolla:

Tällä viikolla vietettiin ensimmäistä valtakunnallista opiskelijoiden mielenterveyspäivää ja TYY oli aktiivisesti mukana.

Hallituksen puheenjohtaja osallistui keskusteluun siitä, miten Turusta saadaan hiilineutraali. Tärkeää on kaupungin kehittäminen joukkoliikenteen ehdoilla.

Järjestimme yhteisen tapaamisen, jossa järjestöt ja kv-tuutorit pääsivät tutustumaan toisiinsa. Järjestöt haluavat lisää kv-opiskelijoita tapahtumiinsa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti vappua!

#edunvalvonnanarki

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Viimeksi päivitetty: 24.04.2018 klo 17:43