Olet täällä

Uusi vuosi toi mukanaan muutoksia myös opiskelijoille

Jaa +

Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 1/2018 | Lue selaimessa: bit.ly/2A6mOEb

TYYn uutiskirje uudistuu!

Ensi viikon tiistaina 9.1. saat sähköpostiisi uudennäköisen TYYn uutiskirjeen. Uudistus ei edellytä sinulta toimenpiteitä ja uutiskirje ilmestyy jatkossakin aina tiistaisin. Uudistuksen tarkoituksena on tehdä TYYn uutiskirjeestä luettavampi ja selkeämpi kokonaisuus.

Uusi vuosi toi mukanaan muutoksia myös opiskelijoille

Opintotukeen huoltajakorotus

Opintotukeen tulee 75 euron suuruinen opintorahan huoltajakorotus, jolloin opintorahan määrä nousee vuoden alussa alaikäistä lasta huoltavalla opiskelijalla 250,28 eurosta 325,28 euroon kuukaudessa.

Opiskelijan tulorajoja korotetaan

Opiskelijalla saa olla opintotuen lisäksi vuositulorajan verran muita tuloja. Vuoden 2018 alusta opintotuen tulovalvonnan vuositulorajoja korotetaan 1 %:lla. 

Opintotuen maksupäivä aikaistuu

Opintotuen maksupäivä muuttuu. Vuoden 2018 alusta alkaen opintoraha, asumislisä ja koulumatkatuki maksetaan kuukauden 1. päivänä tai sitä seuraavana pankkipäivänä. 

Mahdollisuus saada pidennystä enimmäistukiaikaan paranee

Tammikuusta alkaen pidennys voidaan myöntää riippumatta siitä, kuinka paljon opintoja on suorittamatta.

Opintotukilautakuntien tehtävät sekä opintojen edistymisen seuranta siirtyivät Kelaan

Opiskelijan henkilökohtaisesta palvelusta opintotukiasioissa vastaa jatkossa Kela. Oppilaitosten tehtävänä on antaa yleisneuvontaa ja opintotukiasioiden käsittelyssä tarvittavia tietoja.

20 neliön minimikoko ei enää koske opiskelija-asuntoja

Opiskelija-asunnoissa voi oma tila olla 16 neliömetrin suuruinen, kunhan yhteisillä tiloilla samassa rakennuksessa lisätään käytettävissä olevaa tilaa. 

TYY hakee jäseniä avustustoimikuntaan

Avustustoimikuntaan haetaan 6–10 jäsentä vuodelle 2018. Toimikuntaan valittavilta edellytetään kokemusta toiminnasta TYYn järjestöissä. Ylioppilaskuntatoiminnan tuntemus katsotaan eduksi. Avustustoimikunta kokoontuu vuodessa noin kymmenen kertaa käsittelemään keväällä jaettavia toiminta-avustuksia.

Haku avustustoimikuntaan tapahtuu täyttämällä sähköinen hakulomake TYYn www-sivuilla (www.tyy.fi/avustustoimikunta) 12.1.2018 mennessä.

TYYn blogissa Rume Siemuri:

How can wages and incomes that enable all workers and producers live a decent life be reached?

As a wing member you can take part in many interesting events. Rume Siemuri, member of TYY's Development Cooperation Wing took part in 3 events this autumn and wrote about them in TYY's blog. Are you interested in Development Cooperation Wing? Read more on their website and Facebook page.

>> Kv-liikkuvuus toivottaa uudet vaihto-opiskelijat tervetulleiksi vuoden alussa 

>> Yliopiston kertakirjautumisjärjestelmä päivitettiin mobiililaiteystävälliseksi

>> Päärakennuksen peruskorjaus käynnistyy alkuvuodesta 

>> Rehtori Väänänen: Rauhallista joulua ja uutta vuotta

>> Turun yliopisto järjestää Three Minute Thesis -kilpailun, ilmottautumisaikaa jatkettu 11.1. saakka

>> Avoin julkaiseminen lisää näkyvyyttä, voi parantaa tutkijan oikeuksia julkaisuunsa - ja voi säästää rahaa

 

Ongelmia Frank Appin kanssa?

Eikö Frank App toimi, vaikka olet läsnäoleva opiskelija ja maksanut opiskelijajärjestön jäsenmaksun? Olethan muistanut päivittää Frank Appin viimeisimpään versioon! Frank Appista ilmestyi tietoturvaan liittyvä versiopäivitys muutamia viikkoja sitten, minkä takia kaikkien käyttäjien on päivitettävä sovellus uusimpaan versioon ja aktivoitava kortti uudelleen. Mikäli sovelluksen mukaan opiskelijastatuksesi ei ole voimassa, mutta kaiken pitäisi olla kunnossa, voi sinulla olla yhä vanha versio sovelluksesta käytössä, mikä aiheuttaa virheilmoituksen. Päivittämällä appin uusimpaan versioon ongelma ratkeaa!

Tammikuun tapahtumia

16.1. OP Turun Seutu tavattavissa TYYn toimistolla

17.1. OP Turun Seutu tavattavissa TYYn toimistolla

17.1. 100 päivää wappuun bileet

18.1. Welcome Party spring 2018

22.1. OP Turun Seutu tavattavissa TYYn toimistolla

23.1. OP Turun Seutu tavattavissa TYYn toimistolla

23.1. TYYn suuri koulutuspäivä

24.1. Siipien kevätstartti

TYYn suuri koulutuspäivä

Arvoisat järjestötoimijat, tervetuloa TYYn suureen koulutuspäivään! Jo kolmatta vuotta järjestettävä ja hyvää palautetta saanut suuri koulutuspäivä tulee jälleen 23.1. kello 16 alkaen. Tarkempia tietoja ja ilmoittautumistiedot seuraavat lähempänä ajankohtaa.

Q-talosta syksyn aikana useita valituksia – "Ratkaisu tulee tavalla tai toisella"

TYYn hallinnoiman Q-talon äänet ovat häirinneet asukkaita etenkin kolmessa itäisen Ylioppilaskylän naapurirakennuksessa. Alkuvuodesta Q-talon äänentoistolaitteet säädetään niin, että vuokralaiset eivät pysty enää nostamaan maksimiäänenkorkeutta. Lisäksi ikkunoihin laitetaan ääniä entistä paremmin eristävät verhot. TYYn Q-talon vastaava Juha Laurila toivoo lisää vuorovaikutusta melusta kärsivien asukkaiden ja tapahtumajärjestäjien välille. ”Ratkaisu tulee tavalla tai toisella – emme tietenkään voi jatkaa niin, että ympäristöä häiritään", Laurila toteaa. 

Viikon Frank-vinkki

Kiipeilypalatsin kiipeilyt  -10%

Opiskelija-alennus on voimassa arkisin (ke-pe) klo 14.00-16.30 välisenä aikana. Tällöin kiipeily maksaa 9 euroa (-10%) ja välinevuokra on 1 euron. Kiipeilyaikaa ei ole rajoitettu, mutta asiakkaan tulee maksaa kiipeilymaksunsa alennuksen voimassaoloaikana. Opiskelija alennusta ei myönnetä liikuntaseteleillä maksettaessa. Näytä opiskelijakorttisi kassalla. Opiskelijoiksi hyväksytään kaikkien oppilaitosten opiskelijat. Varustevuokra sisältää kenkä- ja valjasvuokran.

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

 
Viimeksi päivitetty: 02.01.2018 klo 15:16