Olet täällä

TYYn uutiskirje 49/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 49/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2Pg9y7L

Tervetuloa itsenäisyyspäivän perinteiseen soihtukulkueeseen sekä seppeleenlaskuun torstaina 6.12.2018!

Toivomme teidän osallistuvan runsaslukuisina tähän talviseen tapahtumaan. Erityisesti kaipaamme mukaan järjestöjä lippuineen, sillä itsenäisyyspäivän soihtukulkue on loistava tilaisuus lippujenne esittelyyn ja näkyvyyden hankkimiseksi. Tapahtuman ohjelma poikkeaa tänä vuonna hieman aikaisempien vuosien tutuista kuvioista. TYYn. ÅAS:n ja TUOn opiskelijat kokoontuvat kaikki kello 15.30 Tuomiokirkkotorille, josta lähdemme yhtenä kulkueena kohti hautausmaata. Tuomiokirkkotorilla tarjolla glögiä. >> Lue lisää

 

Unican uusi Piccu Maccia on kampusalueen oma à la carte ravintola

Unica avasi uuden ravintolan syksyllä educariumille. Päivisin ravintolassa tarjoillaan opiskelijoiden delilounasta. Iltaisin Piccu Maccia muuttuu viihtyisäksi seurusteluravintolaksi. Keittiömestari Seppo Vanhala on hankkinut kannuksensa Turun ykkösravintolassa Kaskiksessa. Piccu Macciaan hän on koonnut ruokalistan, josta löytyy varmasti jokaiselle jotain.Tule testaamaan kansainvälinen menu.

>> Lue lisää

Tutustu TYYn hallitukseen 2019

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valitsi TYYlle uuden hallituksen kokouksessaan 28.11. Puheenjohtajaksi valittiin Sini Saarinen ja hallitukseen Otto Elomäki, Sofia Engblom, Risto Jokinen, Ville Keränen, Jeremi Nyyssönen ja Johanna Pohjonen. Uusi hallitus aloitti perehtymisensä ylioppilaskunnan toimintaan ja tulevan vuoden tavoitteisiin tiistaina 4.12. Mitä uusi hallitus odottaa tulevalta vuodelta ja, mitä he tekevät joululomalla ennen uuden hallitusvuoden alkua?

>> Lue lisää

Opiskelijat vaativat ratikan rakentamista

Turun alueen korkeakoulujen opiskelija- ja ylioppilaskuntien muodostama Ryhmä 40 000 -verkosto kannattaa modernin ja ekologisen raitiotien rakentamista. Opiskelijat ovat olleet jo pitkään ratikan takana ja toivovat valtuustolta vauhtia hankkeen edistämiseksi. Kannustuksena raitiotien rakentamiselle alueen korkeakouluopiskelijat ovat lahjoittaneet 3.12.2018 Turun kaupunginvaltuustolle joululahjaksi pätkän Tamperelaista raitiotiekiskoa.

>> Lue lisää

TYYni mieli - Opiskelijajärjestö hyvinvoinnin edistäjänä

Mielenterveysviikon TYYni mieli -kampanjan jatkoksi TYY-alumni ja psykologi Essi Karvonen vetää koulutuksen stressistä ja psyykkisestä hyvinvoinnista tällä kertaa erityisen järjestöllisestä näkökulmasta. Tällaista tapahtumaa on toivottu TYYltä paljon ja nyt se on täällä 10.12. Tapahtumassa ideoidaan muun muassa hyviä keinoja edistää psyykkistä hyvinvointia tukevia toimintatapoja järjestötoiminnassa. 

>> Lue lisää

TYYn blogissa Emmi Simonen: The Finnish success story of education is not the same for all

When I did my exchange in Australia my local friends were often interested in three topics: sauna, snowy winters and how is it to study in “the country of the best educational system in the world”.  I always felt happy to talk about our hyped educational system – without, honestly speaking, knowing too much more about it than going to school as all Finnish people are privileged to do. 

>> Lue lisää

Opintorahasta ei vähennetä ennakonpidätystä 1.1.2019 alkaen

Tammikuusta 2019 alkaen opintorahasta ei enää automaattisesti vähennetä ennakonpidätystä. Opiskelijoiden on huomioitava tämä muiden tulojensa ennakonpidätyksessä. Jos opiskelija on jo aiemmin toimittanut Kelaan muutosverokortin vuodelle 2018, tammikuun ennakonpidätys tehdään vielä sen mukaan ja ennakonpidätys poistuu vasta helmikuusta alkaen.

>> Lue lisää

TYYn blogissa Jukka Väisänen: Toiveita kansainvälisenä vammaisten päivänä

Kansainvälistä vammaisten päivää vietetään vuosittain 3.12. Mitä toivoisin vammaisuuteen liittyen ei-vammaisilta? Nähkää ihminen omana itsenään ja vasta sen jälkeen niitä erilaisia ominaisuuksia, joita hänessä on. Tämän kyllä sallisi koskevan kaikkia ihmisiä. Toiseksi olisi hyvä, että ottaisitte vammaiset mukaan niin opiskeluissa pari- ja ryhmätöihin kuin eri tilaisuuksiin ja tapahtumiinkin. Kolmanneksi kannattaa ottaa selvää vammaisuudesta ja kysyä siitä.

>> Lue lisää

Kelan palvelupiste Raumalla muuttaa tilapäisesti

Rauman palvelupiste muuttaa osoitteesta Nortamonkatu 24 osoitteeseen Aittakarinkatu 21. Muutto on väliaikainen. Kela palvelee Aittakarinkadulla maanantaista 3.12. alkaen seuraavasti: ma–ti ja to klo 10–12 ja 13–15.30 ilman ajanvarausta
ke ja pe ajanvarauksella. Nortamonkadun palvelupiste on suljettuna 29.–30.11. Väliaikainen muutto johtuu Nortamonkadun tilojen remontista. Palvelupiste palaa takaisin Nortamonkadulle remontin valmistuttua.

>> Lue lisää

Kuukauden opiskelijakeikka

Sunborn Live ja TYY ovat lanseeranneet loppuvuodesta 2018 uuden "kuukauden opiskelijakeikka"-kampanjan! Seuraavaksi etukeikaksi olemme valinneet David Lynchin legendaarisen Twin Peaks-sarjan musiikkia esittävän
TWIN PEAKS with Gasthaus Orkesterin konsertti Logomossa la 16.2.2019. Etuhintaisia 20,00 euron permantolippuja (25,00e norm.) on myynnissä vain rajoitettu määrä. Etuhintaiset liput löydät ainoastaan oheisesta linkistä.

>> Lue lisää

Vain yksi liharuokapäivä viikossa? Opiskelijaravintoloita ilmastotalkoot eivät sytytä: "Liiketoimintaan ei voi sekoittaa politiikkaa"

>> Lue lisää

Ifolor

Yllätä läheisesi omista kuvista tehdyillä joululahjoilla. Kaikista muista kuvatuotteista -28% opiskelija-alennuksen!

 >> Lue lisää

8.12. Turun yliopiston kuoron joulukonsertti

8.12. TYRMYn keikkailta: Riesa ja Desperial

8.12. TYRMY presents: RiESA & Desperial @ Streetbar95

9.12. Non Existere - esitys katoavista asioista Turun ylioppilasteatterilla

10.12. Cantus Mercurialiksen Kansainvälinen joulukonsertti

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Lähetä kysymyksiä rehtoriehdokkaille 

>> Luo uutta liiketoimintaa kevään 2019 StartUp-kurssilla!

>> Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa voi virittäytyä joulun tunnelmaan

>> Yliopiston uusi www-sivusto julkaistu 

>> Joulukuun 2018 ja vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat kirjastossa

Seuraa TYYlikästä joulukalenteriamme TYYn Facebookissa

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 05.12.2018 klo 17:26