Olet täällä

TYYn uutiskirje 48/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 48/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2E0cGU0

Turun yliopiston tutkintolautakuntaan haetaan opiskelijajäseniä kaksivuotiselle kaudelle

TYY hakee kahta opiskelijajäsentä ja kahta varajäsentä Turun yliopiston tutkintolautakuntaan.

Lautakunnan tehtävänä on käsitellä opintosuoritusten (lukuun ottamatta lisensiaatin tutkielmia ja väitöskirjoja) arvostelua ja opintojen tai muulla tavoin osoitetun osaamisen hyväksi lukemista koskevat oikaisupyynnöt opintojohtosäännöstä tarkemmin ilmenevällä tavalla.

>> Hae täyttämällä sähköinen lomake torstaihin 29.11.2018 klo 23.59 mennessä.

 

Tiedekuntien johtokuntiin haetaan varajäseniä

Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan ja oikeustieteellisen tiedekunnan johtokuntiin haetaan varajäseniä.Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin. Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista.

>> Täytä sähköinen lomake 29.11.2018 mennessä.

Yliopistokollegioon haetaan varajäsentä

Yliopistokollegion tehtäviin kuuluu mm. päättää yliopiston hallituksen jäsenmäärästä, valita muut kuin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita edustavat jäsenet yliopiston hallitukseen, valita yliopiston tilintarkastajat, vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille.Turun yliopiston yliopistokollegioon kuuluu 30 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä 10 edustaa opiskelijoita.

>> Täytä sähköinen lomake 29.11.2018 mennessä.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Turkulaisten ylioppilaiden perinteinen soihtukulkue sankarihaudoille järjestetään aina itsenäisyyspäivän iltana, 6. joulukuuta.Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademis Studentkårin, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novian järjestämään kulkueeseen osallistuu aina useita satoja opiskelijoita ja kaupunkilaisia ylioppilaslakit päässä. Järjestöt tuovat mukanaan myös järjestöjen liput. Lisätietoja tapahtumasta tulossa lähiaikoina.

>> Lue lisää

TYYni mieli - Opiskelijajärjestö hyvinvoinnin edistäjänä

Mielenterveysviikon TYYni mieli -kampanjan jatkoksi TYY-alumni ja psykologi Essi Karvonen vetää koulutuksen stressistä ja psyykkisestä hyvinvoinnista tällä kertaa erityisen järjestöllisestä näkökulmasta. Tällaista tapahtumaa on toivottu TYYltä paljon ja nyt se on täällä 10.12. Tapahtumassa ideoidaan muun muassa hyviä keinoja edistää psyykkistä hyvinvointia tukevia toimintatapoja järjestötoiminnassa. 

>> Lue lisää

TYYn hallitus päätti vuoden 2018 Supertuutoreista

TYYn hallitus päätti kokouksessaan 15.11. valita vuoden Supertuutoreiksi Kauppakorkeakoulun tuutoriparina toimineet Akke Kallelan ja Leevi Liittin, sekä kansainväliseksi Supertuutoriksi Muhammad Fadlian Amharin. Hallitus päätti myös myöntää Supertuutori runner up -kunniamaininnat Silva Järviselle ja Mirja Lindströmille (KV). Esityksiä saapui syys-lokakuun aikana yhteensä 30 kappaletta, joissa esitettiin yhteensä 23 henkilöä.

>> Lue lisää

Hae TYYn avustustoimikuntaan

TYYn avustustoimikunnan tehtävänä on valmistella toiminta-avustusten pisteytyskriteerit, pisteyttää toiminta-avustushakemukset sekä valmistella muut rahalliset avustuspäätökset, jotka edustajisto toimikunnalle määrää. Toimikuntaan haetaan 6-10 opiskelijajäsentä. Edustajisto valitsee avustustoimikunnan tammikuun kokouksessaan. Haku avustustoimikuntaan on nyt auki. Hakuaikaa on 2.12.2018 klo 23.59 asti.

>> Lue lisää

Tyyni mieli -mielenterveyskysely kertoo mielenterveysongelmista kärsivien opiskelijoiden huolesta ja pitkistä jonotusajoista

Viimeksi vuonna 2016 toteutetun korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen (KOTT) mukaan diagnosoidun masennuksen ja ahdistuneisuushäiriön osuus on noin kolminkertaistunut opiskelijoilla vuodesta 2000 alkaen. TYY keräsi osana Tyyni mieli -mielenterveyskampanjaa opiskelijoiden kokemuksia mielenterveysongelmista ja -palveluista. Opiskelijoilta pyydettiin kokemuksia mielenterveyteen tai mielenterveyspalveluihin liittyen ja ajatuksia miten mielenterveyspalveluita tulisi kehittää.

>> Lue lisää

TYYn blogissa Sara Koiranen: Kaikilla on mielenterveys

On harhaluuloa sanoa, että mielenterveyden ongelmat olisivat uusi ilmiö. Ne ovat aina olleet olemassa, yhtä todellisina kuin tänään. Tänään me kuitenkin elämme murroskohdassa. Sellaisessa ajanjaksossa, jossa ihmiset etsivät aktiivisesti sanoja mielenterveytensä kuvaamiseen. Yhä useampi uskaltaa sanoa ääneen, että voi huonosti. Ja ennen kaikkea antavat itselleen luvan voida huonosti. Se on alku muutokselle, ei päätepiste kehitykselle. Meillä kaikilla on mielenterveys - myös niillä, jotka kokevat olonsa nyt vakaaksi. Kun opimme huoltamaan ja vaalimaan sitä yksilö- ja yhteiskuntatasolla, tuntuvat marraskuutkin hieman helpommilta.

>> Lue lisää

Taloudenhoitajien II koulutus

Vuosi lähenee loppuaan ja monelle järjestöllemme se tarkoittaa myös tilinpäätöksen tekoa ja toiminnantarkastukseen valmistautumista. Jotta tämä sujuisi mutkattomasti, järjestämme TYYn järjestöjen taloudenhoitajille koulutuksen  29.11.2018 kell 17:00 alkaen Turku-salissa osoitteessa Rehtorinpellonkatu 4A. Aiheena koulutuksessa ovat järjestön tilinpäätöksen tekemiseen liittyvät asiat. Pyydämme kaikki koultukseen osallistuvia ilmoittautumaan etukäteen oheisesta linkistä löytyvällä lomakkeella, jotta voimme varata riittävän määrän koulutusmateriaalia.

>> Ilmoittaudu tästä

>> Lue lisää

Opiskelijat vaativat lisää rahaa mielenterveyspalveluihin: ”Piti olla todella paha tilanne, jotta minut otettiin tosissaan”

>> Lue lisää

Clas Ohlson

Näyttämällä voimassa olevaa opiskelijakorttia saat 10 %:n alennuksen koko valikoimasta.

 >> Lue lisää

29.11. P-lexit 2018

29.11. Taloudenhoitajien II koulutus

29.11. TYY-lippujen jako: Non Existere - esitys katoavista asioista Turun ylioppilasteatterilla

1.12. Non Existere - esitys katoavista asioista Turun ylioppilasteatterilla

2.12. Kinokopla: Phantom Thread

4.12. Pre-Xmas hangout for SciEn students

5.12. ANC:n hengailuilta

5.12.Itsenäisyyspäivänaaton vastaanotto eli Linnan ståtsit

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Turun yliopisto ja Åbo Akademi tiivistävät yhteistyötään meritutkimuksessa 

>> Joulukuun 2018 ja vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat kirjastossa

>> Osallistu Big Data Hack -tapahtumaan – haku auki 12.12. saakka 

>> Turun yliopiston opiskelija valittiin Huawein globaaliin opiskelijaohjelmaan 

>> Yliopiston uusi verkkosivusto julkaistaan 28.11.

>> Akateemista aikidoa

>> Turun yliopiston blogissa Timo Vuorisalo: Saisiko olla reilua kahvia?

Vetoomus mielenterveyspalveluiden rahoituksen puolesta

Ennen kaikkea tulee panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin ja tehdä niiden pariin hakeutumisesta mahdollisimman helppoa. Niiden tulee olla laadukkaita ja nopeasti saatavilla. Tutkimusten mukaan mielenterveyden ongelmien, päihteiden käytön ja syrjäytymisen välillä on havaittu yhteys. Siksi kaupungin tulee panostaa päihdetyöhön ja ennaltaehkäiseviin toimiin kuten nuorisotoimen palveluihin. Lisäksi taiteella ja kulttuurilla on todettu olevan positiivinen vaikutus mielenterveyteen. Vetoamme päättäjiin mielenterveyspalveluiden riittävän rahoituksen sekä palveluiden saatavuuden puolesta.

TYYn edustajisto 2018-19

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 27.11.2018 klo 18:46