Olet täällä

TYYn uutiskirje 46/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 46/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2OEJR0g

TYYn siipiin haetaan jäseniä ja puheenjohtajia

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljän eri teeman ympärillä toimivaa ryhmää, jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. Haku  päättyy sunnuntaina 18.11. >> Lue lisää

 

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme. TYYn edustajisto valitsee vuoden 2019 hallituksen kokouksessaan tiistaina 28.11.2018. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Hallitustyöskentely kestää yhden vuoden. Huomaathan, että perehtymiseen tulee varata aikaa 29.11.-17.12. 

>> Lue lisää

Kuukauden opiskelijakeikka

Sunborn Live ja TYY ovat lanseeranneet uuden "kuukauden opiskelijakeikka"-kampanjan! Tästäedes joka kuukausi tulemme tarjoamaan eri tapahtumiin
opiskelijakukkarolle suunnattuja etuhintaisia keikkalippuja. Ensimmäiseksi etukeikaksi valikoitui ylistetyn rap-artisti Paperi T:n sekä kovassa nosteessa olevan VIEW'n keikka Logomossa pe 23.11. Etuhintaisia 20,00 euron permantolippuja (28,00e norm.) on myynnissä rajallinen määrä.

>> Etuhintaiset liput löydät ainaostaan klikkaamalla tätä linkkiä

 

Yliopiston kevään opetusohjelmat julkaistaan ensimmäistä kertaa jo 15.11.

Yliopisto otti lukuvuoden alusta käyttöön uuden opintojohtosäännön, joka velvoittaa yksikköjä julkaisemaan opetusohjelman kevätlukukauden osalta viimeistään 15.11. Aiemmin opetusohjelmat julkaistiin vasta joulukuun puolella. Uudistuksella haluttiin parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia suunnitella opintojaan. Vastaavasti myös syyslukukauden opetusohjelma julkaistaan aiemmin kuin ennen, kesäkuun puolessavälissä.

>> Lue lisää

Auta meitä kehittämään Kieli- ja viestintäopintojen keskusta ja voita leffaliput

Ovatko kielikurssit valmistumisesi tiellä? Oletko mahtunut haluamillesi kursseille? Onko sinulla toiveita ja kehitysideoita Kieli- ja viestintäopintojen keskukselle? Auta meitä kehittämään Kieli- ja viestintäopintojen keskusta. Samalla voit kiittää ja antaa palautetta jo onnistuneista kursseista. Kysely on auki 25.11. asti. Halutessasi voit osallistua 2 x 2 leffalipun arvontaan.

>> Lue lisää

TYYn elokuvatoimikuntaan 2019 haetaan jäseniä

Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia.Elokuvatoimikuntaan haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2019. Hakuaika päättyy 25.11. klo 23.59. 

>> Lue lisää

Vastaa puheenjohtajien neuvoston palautekyselyyn

Vuosi lähenee jo loppuaan ja on aika summata hieman kuluneen vuoden toimintaa. Hyvä TYYn järjestön puheenjohtaja, kaipaamme nyt sinun mielipidettäsi. Vastaa puheenjohtajien neuvoston palautekyselyyn ja pääset vaikuttamaan neuvoston tulvaan toimintaan. Kaikki palaute käsitellään anonyymisti, eikä vastauksia voida yhdistää yksittäisiin vastaajiin. Kiitos palautteestasi, se on meille arvokasta.

>> Lue lisää

Järjestöt: aika hakea TYY International Award -palkintoa 2018

Englanninkielisen viestinnän ja kansainvälisille opiskelijoille sopivien tapahtumien lisäksi TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa. Jos järjestösi täyttää kriteerit tai sillä on muita hyviä ominaisuuksia, ehdota sitä TYYlle! Paras hakija voittaa TYY International Award -palkinnon 2018! Voit myös ehdottaa muuta TYYn järjestöä, joka täyttää osan tai kaikki vaatimukset. Kilpailu on auki 1.-18. marraskuuta. Voittaja julkaistaan ​​marraskuun lopussa.

>> Lue lisää

Yhdenvertaisuusiltapäivä: hyvinvointi, osallisuus ja saavutettavuus

TYYn Yhdenvertaisuussiipi kutsuu ylioppilaskunnan järjestötoimijat keskustelemaan keskiviikkona 21.11. yliopiston ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöstä ja -toiminnasta. Teemoja ovat alustamassa yliopiston esteettömyyssuunnittelija Paula Pietilä, OHO!-hankkeen projektikoordinaattori Aleksi Huhta, yliopistopappi Tiina Hallikainen ja TYYn sosiaalipoliittinen asiantuntija Ville Ritola sekä TYYn Yhdenvertaisuussiipi. Tavoitteena on muun muassa lisätä tietoisuutta hyvinvoinnista, osallisuudesta ja saavutettavuudesta. Ilmoittaudu tapahtumaan keskiviikkoon 14.11. mennessä.

>> Lue lisää

Taloudenhoitajien II koulutus

Vuosi lähenee loppuaan ja monelle järjestöllemme se tarkoittaa myös tilinpäätöksen tekoa ja toiminnantarkastukseen valmistautumista. Jotta tämä sujuisi mutkattomasti, järjestämme TYYn järjestöjen taloudenhoitajille koulutuksen  29.11.2018 kell 17:00 alkaen Turku-salissa osoitteessa Rehtorinpellonkatu 4A. Aiheena koulutuksessa ovat järjestön tilinpäätöksen tekemiseen liittyvät asiat. Pyydämme kaikki koultukseen osallistuvia ilmoittautumaan etukäteen oheisesta linkistä löytyvällä lomakkeella, jotta voimme varata riittävän määrän koulutusmateriaalia.

>> Ilmoittaudu tästä

>> Lue lisää

Graduapurahaa myöntää moni, mutta hakee harva

>> Lue lisää

MyTrendyPhone.fi

Saat -10 % alennusta kaikista puhelintarvikkeista.

 >> Lue lisää

14.11. Akateos: Eläinten perusoikeudet

14.11. TYYn Ympäristösiipi kokoustaa

16.11. Sateenkaarihistoriaa sekä etkot että jatkot

17.11. Akateemisen Nintendon pelaamisen SM-kisat 

18.11. Kinokopla: Lady Bird

20.11. TYYn Kansainvälisyyssiipi kokoustaa

21.11. Yhdenvertaisuusiltapäivä: hyvinvointi, osallisuus ja saavutettavuus

21.11. Uusien kavereiden ilta

21.11. Hyvän mielen Joulukorttitempaus

21.11. ANC:n hengailuilta

21.11. Hassun hauskat hattusitsit

22.11. Hullu tiedemies -bileet

24.11. Sateenkaarisitsit

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Yliopistonmäen raskas työmaaliikenne on lisääntynyt

>> Kirjaston graduklinikat syksyllä 2018 

>> Educariumin IT-palvelutiski muuttaa 4. kerrokseen

>> Read the New UTU Life & Science 2018 Magazine

>> Lasten yliopisto kutsuu kuulemaan joulun rakennuspalikoista

Myös #edunvalvonnanarki pukeutui viime viikolla juhlaan, sillä TYY on valvonut, edistänyt ja vahvistanut opiskelijoiden asemaa jo 96 vuotta, jotta opiskelu Turun yliopistossa olisi laadukasta, sujuvaa ja hauskaa – eli parasta mahdollista.

Haluatko mukaan vaikuttamaan yliopistoyhteisöön? Hae TYYn siipiin tai hallitukseen!

Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 13.11.2018 klo 15:43