Olet täällä

TYYn uutiskirje 45/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 45/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2OwE9h1

Porthanin päivän lippukulkue käynnistää vuosijuhlahumun

Henrik Gabriel Porthan oli Turun akatemian professori ja Suomen 1700-luvun humanistisen tutkimuksen voimahahmo, jonka merkitys suomalaisen sivistyksen historialle tunnustetaan edelleen. Tämän merkittävän roolin ja perinnön tähden 9.11. vietettävä Porthanin päivä valikoitui myös TYYn viralliseksi juhlapäiväksi, kun ylioppilaskunta perustettiin 1922. Porthanin päivän ohjelmaan kuuluu ylioppilaiden lippukulkue sekä seppeleen lasku H.G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana. Tervetuloa mukaan! >> Lue lisää

 

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme. TYYn edustajisto valitsee vuoden 2019 hallituksen kokouksessaan tiistaina 28.11.2018. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Hallitustyöskentely kestää yhden vuoden. Huomaathan, että perehtymiseen tulee varata aikaa 29.11.-17.12. 

>> Lue lisää

TYY 96 After Party - Juhli kanssamme!

Haluamme, että entistä useampi opiskelija pääsee osalliseksi vuosijuhlahumusta ja päätimme tänä vuonna avata jatkobileiden ovet kaikille. After Party starttaa ravintola Storagessa kello 23. Alakerrassa TYYn omalla alueella Frat House Brothers, alakerrassa 90-dj Oku Luukkainen, joka on tuttu myös Radio Novan Retroperjantaista. Lippuja on rajoitettu määrä, hinta 20 euroa. Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy molemmille keikoille, narikka ja yöpala. Lipun voi lunastaa TYYn kansliasta.

>> Lue lisää      

Turun kaupunki myöntää sosiaalista luototusta

Turun kaupungilta on voinut hakea lokakuusta alkaen sosiaalista luottoa. Sosiaalisin perustein myönnettävä luotto on yksi vaihtoehto ratkaista taloudellisia ongelmia, estää ylivelkaantumista ja syrjäytymistä sekä tukea itsenäistä pärjäämistä yhteiskunnassa.TYYn tavoitteena on ollut, että Turun kaupunki ryhtyy myöntämään sosiaalista luottoa vaikeassa elämäntilanteessa oleville. Sosiaalinen luototus on sosiaalihuoltoon kuuluvaa luotonantoa. 

>> Lue lisää

Auta meitä kehittämään Kieli- ja viestintäopintojen keskusta ja voita leffaliput

Ovatko kielikurssit valmistumisesi tiellä? Oletko mahtunut haluamillesi kursseille? Onko sinulla toiveita ja kehitysideoita Kieli- ja viestintäopintojen keskukselle? Auta meitä kehittämään Kieli- ja viestintäopintojen keskusta. Samalla voit kiittää ja antaa palautetta jo onnistuneista kursseista. Kysely on auki 25.11. asti. Halutessasi voit osallistua 2 x 2 leffalipun arvontaan.

>> Lue lisää

TYYn elokuvatoimikuntaan 2019 haetaan jäseniä

Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Kinokoplan kaksi vuosittaista pääsarjaa esittelevät monipuolisesti eri maiden elokuvia, minkä lisäksi kerho järjestää kaikenlaisia elokuva-aiheisia tapahtumia.Elokuvatoimikuntaan haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2019. Hakuaika päättyy 25.11. klo 23.59. 

>> Lue lisää

TYYn siipiin haetaan jäseniä ja puheenjohtajia

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljän eri teeman ympärillä toimivaa ryhmää, jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. Haku  päättyy sunnuntaina 18.11.

>> Lue lisää

Järjestöt: aika hakea TYY International Award -palkintoa 2018

Englanninkielisen viestinnän ja kansainvälisille opiskelijoille sopivien tapahtumien lisäksi TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa. Jos järjestösi täyttää kriteerit tai sillä on muita hyviä ominaisuuksia, ehdota sitä TYYlle! Paras hakija voittaa TYY International Award -palkinnon 2018! Voit myös ehdottaa muuta TYYn järjestöä, joka täyttää osan tai kaikki vaatimukset. Kilpailu on auki 1.-18. marraskuuta. Voittaja julkaistaan ??marraskuun lopussa.

>> Lue lisää

Yhdenvertaisuusiltapäivä: hyvinvointi, osallisuus ja saavutettavuus

TYYn Yhdenvertaisuussiipi kutsuu ylioppilaskunnan järjestötoimijat keskustelemaan keskiviikkona 21.11. yliopiston ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöstä ja -toiminnasta. Teemoja ovat alustamassa yliopiston esteettömyyssuunnittelija Paula Pietilä, OHO!-hankkeen projektikoordinaattori Aleksi Huhta, yliopistopappi Tiina Hallikainen ja TYYn sosiaalipoliittinen asiantuntija Ville Ritola sekä TYYn Yhdenvertaisuussiipi. Tavoitteena on muun muassa lisätä tietoisuutta hyvinvoinnista, osallisuudesta ja saavutettavuudesta. Ilmoittaudu tapahtumaan keskiviikkoon 14.11. mennessä.

>> Lue lisää

Haku opiskelijavaihtoon on käynnissä!

Haluaisitko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla? Opiskelijavaihto on tilaisuus parantaa kielitaitoa ja avartaa maailmankuvaa sekä luoda uusia verkostoja. Ensimmäinen vaihtohaku lukuvuodeksi 2019-2020 päättyy 30. marraskuuta. Haussa ovat Yhdysvaltojen kahdenväliset vaihtopaikat sekä ISEP-verkoston vaihtopaikat (Yhdysvaltoihin ja Euroopan ulkopuolelle).  Vaihtokohteisiin ja hakuprosessiin voi tutustua lähemmin kansainvälisen liikkuvuuden intranet-sivuilla. Myös ohjeet vaihtoon hakemiseen löytyvävät oheisesta linkistä. Sähköinen hakemus vaihtoon täytetään SoleMove-järjestelmässä.

>> Lue lisää

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon keväälle 2018.

>> Lue lisää

Tarvitsetko kenties uuden puhelimen, pelinäytön, imurin tai television? Hyödynnä huippuetusi heti Samsung-opiskelijaverkkokaupasta. 

 >> Lue lisää

9.11. Porthanin päivä

10.11. TYY 96  ja After Party

10.11. CMT 90

11.11. Kinokopla: The Death of Stalin

14.11. Akateos: Eläinten perusoikeudet

14.11. TYYn Ympäristösiipi kokoustaa

17.11. Akateemisen Nintendon pelaamisen SM-kisat 

18.11. Kinokopla: Lady Bird

21.11. ANC:n hengailuilta

21.11. Hassun hauskat hattusitsit

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Apurahoja Turun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille

>> Turun yliopiston neljäs Intoa!-yrittäjyystekokilpailu on käynnissä

>> Career in an international NGO - International Committee of the Red Cross visits campus 20th November

>> Get Inspired by UTU! 

>> Yliopiston uudet verkkosivut julkaistaan marraskuun lopulla

>> Haettavana tutkijanhuone "Manun kammari"

>> EUI saapuu esittelemään palkallista tohtorikoulutust 8.11.

>> Opiskelijakeskus Disco suljettu 8.11. 

>> Opiskelijoiden futsal-kisat Vierumäellä

>> Osallistu tutkimukseen – saat mindfulness-sovelluksen vuodeksi käyttöösi ilmaiseksi


Kirjaston graduklinikat syksyllä 2018

Oletko tekemässä gradua ja kaipaat tiedonhaussa apua? Tule ottamaan vauhtia graduntekoon kirjaston klinikoilta ja ilmoittaudu mukaan.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 13.11.2018 klo 10:50