Olet täällä

TYYn uutiskirje 44/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 44/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2JsNGo8

TYY 96 After Party - Juhli kanssamme!

Haluamme, että entistä useampi opiskelija pääsee osalliseksi vuosijuhlahumusta ja päätimme tänä vuonna avata jatkobileiden ovet kaikille. After Party starttaa ravintola Storagessa kello 23. Alakerrassa TYYn omalla alueella Frat House Brothers, alakerrassa 90-dj Oku Luukkainen, joka on tuttu myös Radio Novan Retroperjantaista.

Liput myynnissä: 1.11. kello 11-13 Agoralla sekä 6.11. kello 11-13 Assarin aulassa

Lippuja on rajoitettu määrä, hinta 20 euroa. Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy molemmille keikoille, narikka ja yöpala.

>> Lue lisää

 

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme. TYYn edustajisto valitsee vuoden 2019 hallituksen kokouksessaan tiistaina 28.11.2018. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Hallitustyöskentely kestää yhden vuoden. Huomaathan, että perehtymiseen tulee varata aikaa 29.11.-17.12. 

>> Lue lisää

Turun yliopistosta Suomen kahdeksas Reilun kaupan korkeakoulu

Turun yliopistossa on tehty Reilun kaupan edistämistyötä pitkään. Tavoitteena on ollut saada Turun yliopistolle Reilun kaupan korkeakoulun arvonimi vuoden loppuun mennessä. Saadakseen arvonimen korkeakoulun tulee täyttää tietyt kriteerit. Nyt hakemuksemme on hyväksytty ja Turun yliopistosta on tullut Suomen kahdeksas Reilun kaupan korkeakoulu.

>> Lue Reilun kaupan kannatustyöryhmän puheenjohtaja Maija Taljan blogi TYYn sivuilta

Laadukasta osaamista ja monialaisia innovaatioita - siis ei putkitutkinnoille!

Yliopistojen valtakunnallista rahoitusmallia ollaan uudistamassa vauhdilla osana Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiotyö 2030 -toimeenpanoa. Näemme valmistellussa uudessa mallissa sudenkuoppia etenkin koulutuksen perusteella jaettavan rahoituksen osalta. Rahoitusmalliin nyt kaavaillut muutokset eivät myöskään osaltaan ratkaise yliopistojen ohjaus- ja rahoitusjärjestelmän perustavia ongelmia.

>> Lue lisää

TYYn blogissa Anja Karppinen: Vuosijuhlia 96 vuoden kokemuksella 

Kahden viikon päästä vietetään Porthanin päivää, mikä tarkoittaa myös TYYn vuosijuhlia ja edustajiston juhlakokousta. Tällaisen traditiotapahtumien sikermän innoittamana tartuin ylioppilaskunnan historiasta kertovaan opukseen ja kurkistin TYYn alkutaipaleen juhliin. Kävi ilmi, ettei Turussa ole keksitty pyörää uudestaan, vaan 2018 vuoden juhlat muistuttavat erehdyttävästi 1900-luvun ensimmäisen puoliskon menoa.

>> Lue lisää

Vuosijuhlien tanssitreenit 6.11. kello 18

It takes TYY to tango – tangoon tarvitaan kaksi. ONNISTUNEESEEN tangoon puolestaan tarvitaan muutama tanssitunti. Tiistaina 6.11. käymme Turku-salissa läpi tangoon sovitetun foxtrotin ja buggin perusteet Jarkko Lahden (Turun tanssikoulu) johdolla. Tämä on täydellinen tilaisuus kerrata tulevia vuosijuhlia varten, mutta sopii kaikille tanssitaidosta haaveileville. Tule parin kanssa tai ilman! Ei pääsymaksua, ei lähtötasovaatimuksia, vain tanssia. Tervetuloa!

>> Lue lisää

Porthanin päivän lippukulkue käynnistää vuosijuhlahumun

Henrik Gabriel Porthan oli Turun akatemian professori ja Suomen 1700-luvun humanistisen tutkimuksen voimahahmo, jonka merkitys suomalaisen sivistyksen historialle tunnustetaan edelleen. Tämän merkittävän roolin ja perinnön tähden 9.11. vietettävä Porthanin päivä valikoitui myös TYYn viralliseksi juhlapäiväksi, kun ylioppilaskunta perustettiin 1922. Porthanin päivän ohjelmaan kuuluu ylioppilaiden lippukulkue sekä seppeleen lasku H.G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana. Tervetuloa mukaan!

>> Lue lisää

Tutustu uuteen OpintoVartuun: varhaista tukea opiskelun ja oppimisen ongelmiin

OpintoVartu tarjoaa paitsi opiskelijoille myös opetus- ja ohjaustyötä tekeville ja tukipalveluita tuottaville ratkaisuja tilanteisiin, joissa hankalaksi koettu tilanne ei ratkea osana opintojen arkea vakiintuneiden opetus- ja ohjauskäytänteiden avulla. OpintoVartu on kehitetty yhteistyössä ylioppilaskunnan ja YTHS:n kanssa. Sen pohjana on käytetty aikaisempia koulutuksen toimialalla käsiteltyjä tapauksia, opettajankoulutuslaitoksella kehitettyä mallia sekä yliopiston henkilökunnan varhaisen tuen mallia.

>> Lue lisää

Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön Eurooppaa etäämmälle? Hae ICYE-ohjelmaan viimeistään 1.11.2018!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Olisiko elo–syyskuu 2019 sopiva aika lähteä matkaan?Hae osallistujaksi ICYE-vapaaehtoisohjelmaan Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Etelä-Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Ghanaan, Indonesiaan, Intiaan, Hondurasiin, Keniaan, Kolumbiaan, Marokkoon, Meksikoon, Mosambikiin, Nepaliin, Nigeriaan, Taiwaniin, Ugandaan, Uuteen-Seelantiin tai Vietnamiin!

>> Lue lisää

 

Kiinnostaako sijoittaminen?

Sijoittaminen on vain salkkumiesten hommaa ja osakkeisiin kannattaa sijoittaa vain jos olet pörssihai. Nämä ja muut sijoittamiseen liittyvät myytit murretaan kymmenosaisessa OP Sijoittaja-koulussa. Jaksoissa puhutaan sijoittamisesta suoraan ja hauskasti, ilman vaikeita termejä ja titteleitä. OP Sijoittajakoulussa nähdään ja kuullaan sijoittamisen kuumia nimiä aina Merja Mähkästä Jasmin Hamidiin ja Aki Pyysingiin. Ohjelmassa puhutaan mm. siitä, miksi sijoittaminen tuntuu vaikealta ja miten kuka tahansa voi aloittaa vaurastumisen.

>> Lue lisää

Turun yliopisto lahjoitti aikoinaan Suomen valtiolle Kultarannan ja valtio yliopistolle Seilin. Entä jos näin ei olisikaan tapahtunut?

>> Lue lisää

Nextory ja Frank tarjoavat sinulle 30 päivän maksuttoman tilausjakson, joka antaa sinulle mahdollisuuden lukea ja kuunnella e-kirjoja ja äänikirjoja rajoituksetta.

 >> Lue lisää

29.10.-2.11. Unican ravintolakysely

31.10. Fantastic Students

31.10. Kv-siipi kokoustaa

2.-4.11. LANit with Asteriski & TuKYData

4.11. Kinokopla: Kohti valoa

5.-11.11. Peliviikko (SHO ja Yo-talojen asukastoim.)

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Opiskelijakeskus Discon uudet aukioloajat 1.11.2018 alkaen

>> Hallitus päätti rehtorihaun haastateltavista

>> Uusi ehdotus korkeakoulujen rahoitusmallista

>> Turun Yliopistosäätiö on jakanut syksyn apurahat

>> Haku opiskelijavaihtoon käynnistyy!

Myös opiskelijan ääni kuuluu Turun yliopiston uuden rehtorin valinnassa

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänäsen toimikausi päättyy 31.7.2019. Uuden rehtorin valitsee Turun yliopiston hallitus. Opiskelijan ääni kuuluu myös rehtorivallinnassa, sillä Turun yliopiston hallituksessa istuu kaksi opiskelijaedustajaa.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 06.11.2018 klo 15:12