Olet täällä

TYYn uutiskirje 43/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 43/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2q4PA5E

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme. Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka.

TYYn edustajisto valitsee vuoden 2019 hallituksen kokouksessaan tiistaina 28.11.2018. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro heille kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman yliopistoyhteisön eteen.

Hallitustyöskentely kestää yhden vuoden, ja uusi hallitus aloittaa tehtävässään 1.1. Huomioithan kuitenkin, että valitun hallituksen perehdytys aloitetaan jo pian valinnan jälkeen. Perehtymiseen tulee varata suurin osa arkipäivistä 29.11. alkaen 17.12. saakka.

>> Lue lisää

 

Elokuviin Kekeviikon ja Kinokoplan kanssa

Kestävän kehityksen viikon kunniaksi TYY ja Kinokopla järjestävät yhteistyöelokuvanäytöksen, jossa näytetään Aleksi Salmenperän ohjaama Jättiläinen (2016). Jättiläinen on faktaan pohjaava fiktioelokuva vakavan ympäristöonnettomuuden aiheuttaneesta Talvivaaran kaivoshankkeesta. 

Torstaina 25.10. klo 18.00 Logomon Move 2 -elokuvasalissa. Elokuvan kesto on 97 min ja ikäraja 12. Liput 3 euroa.

>> Lue lisää

TYYlikäs tulevaisuus on täällä

Turun yliopiston ylioppilaskunnan kestävän kehityksen teemaviikko järjestetään 22.–26.10. Kestävän kehityksen teemaviikolla eli keke-viikolla halutaan herättää keskustelua, lisätä tietoa kestävästä kehityksestä ja motivoida yliopistoyhteisöä toimimaan konkreettisesti kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Jatkossa TYYn kestävän kehityksen viikko tunnetaan nimellä TYYlikäs tulevaisuus.

Seuraa ohjelmaa tarkemmin osoitteessa www.tyy.fi/kekeviikko

>> Lue lisää

TYYn blogissa Sanna Lindgren: Mitä kehitysyhteistyösiivessä tapahtuikaan viime lukukaudella?

Yliopistolain mukaan ylioppilaskunnan tehtävänä on osallistua yliopiston kasvatustehtävän hoitamiseen ”valmistamalla opiskelijoita aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen”. Globaalit haasteet koskettavat meitä kaikkia, ja siksi myös yliopistolla on tärkeää toimia kestävän kehityksen ja globaalin oikeudenmukaisuuden eteen. Kehitysyhteistyösiivessä saatiinkin viime keväänä paljon aikaan. 

>> Lue lisää

TYY 96 After Party - Juhli kanssamme!

Haluamme, että entistä useampi opiskelija pääsee osalliseksi vuosijuhlahumusta ja päätimme tänä vuonna avata jatkobileiden ovet kaikille. After Party starttaa ravintola Storagessa kello 23. Alakerrassa TYYn omalla alueella Frat House Brothers, alakerrassa 90-dj Oku Luukkainen.

Lippujen myynti alkaa 26.10.
kello 11-13 Assarin aulassa.
 Lippuja on rajoitettu määrä, hinta 20 euroa. Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy molemmille keikoille, narikka ja yöpala.

>> Lue lisää ja katso muut myyntipaikat ja ajat

Vuosijuhlien tanssitreenit 6.11. kello 18

It takes TYY to tango – tangoon tarvitaan kaksi. ONNISTUNEESEEN tangoon puolestaan tarvitaan muutama tanssitunti. Tiistaina 6.11. käymme Turku-salissa läpi tangoon sovitetun foxtrotin ja buggin perusteet Jarkko Lahden (Turun tanssikoulu) johdolla. Tämä on täydellinen tilaisuus kerrata tulevia vuosijuhlia varten, mutta sopii kaikille tanssitaidosta haaveileville. Tule parin kanssa tai ilman! Ei pääsymaksua, ei lähtötasovaatimuksia, vain tanssia. Tervetuloa!

>> Lue lisää

Porthanin päivän lippukulkue käynnistää vuosijuhlahumun

Henrik Gabriel Porthan oli Turun akatemian professori ja Suomen 1700-luvun humanistisen tutkimuksen voimahahmo, jonka merkitys suomalaisen sivistyksen historialle tunnustetaan edelleen. Tämän merkittävän roolin ja perinnön tähden 9.11. vietettävä Porthanin päivä valikoitui myös TYYn viralliseksi juhlapäiväksi, kun ylioppilaskunta perustettiin 1922. Porthanin päivän ohjelmaan kuuluu ylioppilaiden lippukulkue sekä seppeleen lasku H.G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana. Tervetuloa mukaan!

>> Lue lisää

Palautetyöpaja opiskelijoille

TYY ja yliopiston koulutuksen toimiala (KoTo) järjestävät yhdessä lokakuun koponeuvoston. Tilaisuudessa on mahdollista antaa palautetta suoraa opintohallintomme johdolle opiskelijapalveluiden toimivuudesta. Samalla tarjoutuu tilaisuus tutustua heidän tekemään työhönsä. 

Milloin ja Missä?
Maanantaina 29.10.2018 klo 16:00-17:45 Turku-salissa (Ylioppilastalo A, 2. krs, Rehtorinpellonkatu 4 A, Turku)

>> Lue lisää

TYYjobberin kautta löydät opiskelun kanssa yhteensopivia työpaikkoja!

Tällä hetkellä avoimia paikkoja on muun muassa yrityksillä kuten Silta, Sarokas, Subway, Perheleipuri Salonen, Poistoa Oy. Siivouspalvelu Kota, Whitestone ja Sauvon Säilyke.

TYYjobberiin pääset liittymään täyttämällä TYYn sivuilta löytyvän lomakkeen, jonka jälkeen saat sähköpostiisi muutaman päivän sisällä ohjeet työnhakijaprofiilisi luomiseen.

Tule mukaan jo tänään!

>> Lue lisää

Vietä päivä töissä asiantuntijan seurassa

Haluaisitko tutustua päivän ajan asiantuntijatyöhön? Rekry järjestää Päivä töissä -ohjelman. Voit hakea mukaan mikäli opiskelet vähintään kolmatta vuotta generalistialalla. Ohjelmaan mukaan valitut opiskelijat pääsevät päiväksi vierailemaan heille valittuun yritykseen seuraamaan asiantuntijan työpäivää. Vierailupäivä voidaan sopia joustavasti marraskuun 2018 aikana. Hae mukaan 26.10. mennessä

>> Lue lisää

Gradu: Varustelekan sissimarkkinointi vetoaa sensaatiohakuisiin kuluttajiin, mutta kärjekkäät mainokset ovat saaneet huomautuksia hyvän tavan vastaisuudesta

>> Lue lisää

Hauskimmat naamiaisasut, peruukit, maskeeraustarvikkeet ja paljon muuta juhlarekvisiittaa helposti netistä tai Punanaamioon myymälöistä -10% alennuksella!

 >> Lue lisää

24.10. Duobileet: Got Ham 1/2

24.10. Akateoksen eläinystävällinen välipala

24.10. ANC:n hengailuilta

24.10. International Halloween Sitz Party

24.10. International Halloween Party

25.10. Ilmoittautuminen Akateemiselle heviristeilylle päättyy / DL Academic heavy metal cruise

25.10. Food & Hope - ilmaista hävikkiruokaa

27.10. Torwisitsit

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Turun kaupungilta apurahoja pro graduihin

>> Kokoa joukkue ja osallistu kansainväliseen luonnontieteiden kilpailuun Tallinnassa 

>> Elävää tiedettä – Tohtorikoulutettava, ilmoittaudu mukaan tiedeviestinnän kurssille

>> Alakampuksen purettavien puutalojen paikalle oppimispiha

>> Kirjaston poikkeusaukioloja marraskuussa 

>> Turun yliopiston ja Åbo Akademin uuden monikäyttäjärakennuksen nimeksi valittiin Aurum

Educariumin kirjaston aukioloajat laajenevat loppuvuodeksi

Educariumin kirjasto on 22.10.-16.12.2018 avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 20 saakka. >> Lue lisää


Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 23.10.2018 klo 17:54