Olet täällä

TYYn uutiskirje 42/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 41/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2IZkXaB

TYYlikäs tulevaisuus on täällä

Turun yliopiston ylioppilaskunnan kestävän kehityksen teemaviikko järjestetään 22.–26.10. Kestävän kehityksen teemaviikolla eli keke-viikolla halutaan herättää keskustelua, lisätä tietoa kestävästä kehityksestä ja motivoida yliopistoyhteisöä toimimaan konkreettisesti kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Jatkossa TYYn kestävän kehityksen viikko tunnetaan nimellä TYYlikäs tulevaisuus. >> Lue lisää

Seuraa ohjelmaa tarkemmin osoitteessa www.tyy.fi/kekeviikko

 

It takes TYY to tango - TYY 96

Juhlan aloittaa cocktail-tilaisuus ja tervehdysten vastaanotto Turun linnan Kuningattarensalissa kello 16.30.
Juhlaillallinen alkaa klo 18.00 Kuninkaansalissa. After Party ravintola Storagessa juhlaillallisen jälkeen, kello 23.30 lähtien. Silliaamiainen tarjoillaan sunnuntaina 11.11. klo 11.00 alkaen TYYn saunalla. Silliaamiaisen aikana vierailla on mahdollisuus myös pulahtaa virkistävään kylpyyn Turun uimahallissa, TYYn saunan välittömässä läheisyydessä.

>> Lue lisää

Hyvinvointiviikkoa vietetään tällä viikolla

Hyvinvointiviikon aikana yliopistolla järjestetään hyvinvointiin liittyviä tapahtumia, koulutuksia ja liikuntakokeiluja. Päätapahtuma on perinteinen Hyvinvointi- ja liikuntailtapäivä torstaina 18.10.2018, jolloin ohjelmassa on mm. aivotutkija Katri Saarikiven teemaluento Älykkyys on parasta jaettuna, liikuntakokeiluja, norsupalloturnaus, Meriön metrit ja hyvinvointimessut. Tutustu tarjontaan ja tule mukaan!

>> Lue lisää

Hae nyt uutta opiskelija-asuntoa Aitiopaikasta!

Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) uusimman asuntokohteen, Aitiopaikan, ensimmäiset asunnot valmistuvat vuodenvaihteessa 2019. Kohde sijaitsee aivan kampusalueen tuntumassa Ylioppilaskylän länsilaidalla osoitteessa Inspehtorinkatu 3. Asuntohaku on nyt alkanut! Täytä hakemus 31.10.2018 mennessä osallistuaksesi tammikuussa 2019 valmistuvien opiskelija-asuntojen arvontaan.

>> Lue lisää

Kiinnostaako sijoittaminen?

Sijoittaminen on vain salkkumiesten hommaa ja osakkeisiin kannattaa sijoittaa vain jos olet pörssihai. Nämä ja muut sijoittamiseen liittyvät myytit murretaan kymmenosaisessa OP Sijoittaja-koulussa. Jaksoissa puhutaan sijoittamisesta suoraan ja hauskasti, ilman vaikeita termejä ja titteleitä. OP Sijoittajakoulussa nähdään ja kuullaan sijoittamisen kuumia nimiä aina Merja Mähkästä Jasmin Hamidiin ja Aki Pyysingiin. Ohjelmassa puhutaan mm. siitä, miksi sijoittaminen tuntuu vaikealta ja miten kuka tahansa voi aloittaa vaurastumisen.

>> Lue lisää

TYY järjestää rentoutusharjoituksia Turku-salissa 18.10.2018

Osana Yliopiston hyvinvointiviikkoa TYY järjestää Pop up -rentoutushetkiä Turku-salissa torstaina 18.10.2018 klo 12.00, 12.30 ja 13.00. Rentoutuminen auttaa jaksamaan arjessa, vähentää stressiä, kohentaa keskittymiskykyä ja tuotteliaisuutta sekä parantaa unen laatua. Rentoutushetket sopivat kaikille. Mukaan et tarvitse muuta kuin avoimen mielen eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Harjoitus kestää noin 20 minuuttia. Rentoutuksen ohjaa TYYn hallituksen jäsen, fysioterapeutti Iina Ryhtä.

>> Lue lisää

Aika nostaa pyllyt ylös! - Instagram-haaste

Istumisesta ja liikkumattomuudesta johtuvia terveyshaittoja on helppo ehkäistä. Siksi haastammekin teidät nyt mukaan liikkumaan! Käy yhdessä CampusSportin taukoliikuntapaikassa ja kuvaa itsesi pisteellä. Julkaise kuva Instagramissa 21.10.2018 mennessä. Pääpalkintona CampusSportin ilmainen käyttöoikeus kevätkaudelle 2019. Lisäksi jaamme maanantaina 22.10.2018 sadalle ensimmäiselle kampanjaan osallistuneelle CampusSportin tarjoaman yllätyspalkinnon.

>> Lue lisää

>> Katso myös TYYn video

TYYn blogissa Joni Kajander: Miten opiskelijoiden palveluita kehitetään – yhdessä

TYY ja yliopiston koulutuksen toimiala (KoTo) järjestävät yhdessä lokakuussa Palautetyöpajan opiskelijoille. Tilaisuus antaa mahdollisuuden antaa palautetta suoraa opintohallintomme johdolle opiskelijapalveluiden toimivuudesta. Samalla tarjoutuu tilaisuus tutustua heidän tekemäänsä työhön. Ilmoittaudu tapahtumaan 23.10. klo 12 mennessä.

>> Lue lisää

Haluaisitko aloittaa liikuntaharrastuksen?

CampusSport järjestää liikunnan aloittajille suunnatun Liikkeelle-kurssin. Ryhmässä keskitytään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseen liikunnan avulla. Kurssin hinta on 20 euroa ja se alkaa 5.11.2018. 

CampusSport tarjoaa edullisia ja monipuolisia liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle. 

>> Lue lisää

Maistuisiko delilounas Unican uudessa Piccu Maccia
-ravintolassa?

Macciavellin henkilökuntaruokailu ja delilounaat ovat tiistaista 9.10. alkaen tarjolla Unican uudessa ravintolassa PIccu Macciassa Educariumilla. Tervetuloa klo 11-14! Tyylikkäästi sisustettu ja tunnelmallinen ravintola tuo uudenlaisen ravintolaelämyksen Unican valikoimaan, kun aukioloajat pidentyvät ja Piccu Macciassa voi nauttia myös illallista.

>> Lue lisää

Pääkirjoitus: Opiskelijat haluavat raitiotien Turkuun

>> Lue lisää

Saat 2 kk ilmaista katseluaikaa HBO Nordicin sisältöihin, kun otat Danske Bankin mobiilipankin käyttöösi tilattuasi opiskelijakortin maksuominaisuudella!

 >> Lue lisää

17.10. Itämeri - Pohjasta pintaan -seminaari

17.10. TYYn Yhdenvertaisuussiipi kokoustaa

17.10. Avoimet jenkkifutistreenit

17.10. Jurabileet

18.10. Turun ylioppilasteatteri: Adalmiinan helmi

18.10. Kauheat pariutumisbileet

18.10. Norppabileet

19.10. TYYn Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa

21.10. Kinokopla: The Florida Project

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> DigiCampus-hankkeen Roadshow

>> Tutustu uuteen OpintoVartuun: varhaista tukea opiskelun ja oppimisen ongelmiin

>> Kampuksen rakennustyömaiden läheisyydessä liikkuvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen

>> Skannauspalvelu kehittyy - skannaa suoraan Seafileen

>> Tervetuloa avoimen yliopisto-opetuksen 40-vuotisjuhlaseminaariin 23.10.2018!

Itämeri - Pohjasta pintaan -seminaari

Tervetuloa Kritiikki ry:n ja Synapsi ry:n järjestämään Itämeri-hyväntekeväisyystapahtuman seminaariin! Seminaari järjestetään Naturan 4. kerroksen Granö-salissa (XV) 17.10 klo.10:15 alkaen.

Olemme kutsuneet neljä luennoitsijaa kertomaan poikkitieteellisiä näkökulmia Itämeren hyvinvoinnista ja suojelusta sekä antamaan mielenkiintoisen katsauksen Itämeren vaikutuksesta historian saatossa. 

Tule siis kuuntelemaan mielenkiintoisia luentoja ja oppimaan uutta Itämerestä!

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 16.10.2018 klo 17:52