Olet täällä

TYYn uutiskirje 41/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 41/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2y9sTS6

Kestävän kehityksen viikko on nyt TYYlikäs tulevaisuus

Kestävän kehityksen viikko järjestetään 22.-26.10. Ympri kampusta voit tutustua esimerkiksi hyönteisravintoon, joogaan tai erilaisiin järjestöihin. Viikon päätteeksi perjantaina 26.10. tehdään ekskursio Helsinkiin  Kepan ja UM:n toimistoille. Seuraa ohjelmaa tarkemmin osoitteessa www.tyy.fi/kekeviikko. >> Lue lisää

 

It takes TYY to tango - Vuosijuhlan ilmoittautuminen avataan 6.10.

Ylioppilaskunta juhlistaa vuosipäiväänsä näyttävästi lauantaina 10.11.2018. Juhla alkaa cocktail-tilaisuudella, josta siirrymme pöytäjuhlaan Turun linnan kuninkaansaliin. Myöhäisillan tanssit jatkuvat kaupungin keskustassa ja koko komeus kruunataan akateemisella silliaamiaisella seuraavana päivänä. 

>> Lue lisää

Uusi opiskelija, vastaathan YTHS:n terveyskysely Sätkyyn

YTHS kutsuu kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat terveystarkastukseen, joka koostuu sähköisestä terveyskyselystä (Sätky) sekä tarvittaessa henkilökohtaisesta tapaamisesta. Kyselyssä esitetään yleisterveyteen ja suunterveyteen liittyviä kysymyksiä. Terveydenhoitaja arvioi vastauksesi ja lähettää sinulle arvion yleisestä ja suun terveydentilastasi. 

>> Lue lisää

Tervetuloa elokuviin Kinokoplan kanssa

Iltojen pimetessä ja syksyn saapuessa, käynnistyy myös elokuvakerho Kinokoplan syyssarja. Syksyn sarja on monipuolinen näkökulmiltaan, aiheiltaan, teemoiltaan – sekä tuotannoiltaan: sarja sisältää elokuvia esimerkiksi Chilestä, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Hallitus myhäilee tyytyväisenä sarjan kovaa tasoa ja toivoo saman tunnelman välittyvän katsojille.

>> Lue lisää

Kiinnostaako sijoittaminen?

Sijoittaminen on vain salkkumiesten hommaa ja osakkeisiin kannattaa sijoittaa vain jos olet pörssihai. Nämä ja muut sijoittamiseen liittyvät myytit murretaan kymmenosaisessa OP Sijoittaja-koulussa. Jaksoissa puhutaan sijoittamisesta suoraan ja hauskasti, ilman vaikeita termejä ja titteleitä. OP Sijoittajakoulussa nähdään ja kuullaan sijoittamisen kuumia nimiä aina Merja Mähkästä Jasmin Hamidiin ja Aki Pyysingiin. Ohjelmassa puhutaan mm. siitä, miksi sijoittaminen tuntuu vaikealta ja miten kuka tahansa voi aloittaa vaurastumisen.

>> Lue lisää

Muista vastata Kelalle 18.10. mennessä, mikäli sait selvityspyynnön opintojesi etenemisestä

Kela lähetti lokakuun alussa n. 15 000 opiskelijalle selvityspyynnön opintojen edistymisestä lukuvuonna 1.8.2017 - 31.7.2018. Selvityspyyntöön on vastattava 18.10.2018 mennessä. Vastauksessa tulee selvittää syyt, joiden vuoksi opinnot eivät ole edistyneet. Voit saada edelleen opintotukea, jos opintosi ovat hidastuneet tilapäisesti ja hyväksyttävästä syystä. Aikaisempaa korkeampi määrä selvityspyyntöjä johtuu muuttuneesta lainsäädännöstä.

>> Lue lisää

TYYn blogisa Lotta Aarikka: Kuka saa ja kenelle annetaan

On taas se aika vuodesta, kun kaikkien järjestöjen ja ylioppilaskuntayhteisön jäsenten on mahdollista ehdottaa ansiomerkin saajia. Toimin nyt toista vuotta ansiolautakunnan puheenjohtajana. Homma on hauskaa, koska mikä olisi sen iloisampaa kuin palkita ihmisiä hyvästä työstä. Ilolla on kuitenkin kääntöpuolensa. Vaikka päätökset tehdään ehdotuksiin perustuen, ansiomerkkien myöntäminen on rinta-alaa riipivän subjektiivista, välillä hähmäistäkin, siitä huolimatta että pyrkimys järjestelmällisyyteen ja periaatteellisuuteen on kova.

>> Lue lisää

Vielä ehdit hakea opiskelijaedustajaksi

Voit hakea 15.10. mennessä Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallitukseen  sekä Turun yliopiston tasa-arvotoimikuntaan. Opiskelijajäseniksi ovat TYYn ohjesäännön mukaan hakukelpoisia henkilöt, joilla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin opinnot Turun yliopistossa. 

>> Lue lisää

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta - nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen

Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. TYY tarjoaa jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei vielä Turun Sanomia tule. Etusi on voimassa 12.10.2018 asti.

>> Tilaa nyt

Hae Running Dinner kokiksi!

Haluatko illallistaa ilmaiseksi rennosti kansainvälisessä porukassa ja tarjota aimo annoksen suomalaista kulttuuria vaihtareille? ESN Uni Turku järjestää tiistaina 16.11. vaihtareille Running Dinner -tapahtuman, johon tarvitaan rutkasti suomalaisia kokkeja, jotka ovat valmiita avaamaan kotiensa ovet vaihtareille. Running Dinnerin idea on, että vaihtarit kulkevat 3-4 hengen ryhmissä kolmen kodin kautta ja tutustuvat suomalaiseen ruokaan.

>> Lue lisää

Tietokirjailija Tiina Raevaara: "Isoin yleisö ei ole välttämättä ihanneyleisö"

>> Lue lisää

OPISKELIJA-ALENNUS -10%

Brothers on miestenvaateketju, jonka valikoimasta löydät kaikki miehen vaatekaappiin.

 >> Lue lisää

10.10. Tutustu Osakuntaan -päivä

10.10. ANC:n hengailuilta

10.10. Kinokoplan R&A -näytös: The Swan

10.10. Sarjakuvabileet (Biosfääri)

11.10. Fiesta Latina

11.10. Uusien Varjomafia

11.10. Mad Hatter's sitz party / Hullun Hatuntekijän teekutsu(sitsi)t

12.10. Syksyn uudet animesarjat

12.10. Turun ylioppilasteatteri: Adalmiinan helmi

15.10. ANC:n lokakuun peli-ilta 1

21.10. Kinokopla: The Florida Project

21.10. SHO: Syksyinen teeretriitti (kaikille avoin)

22.10. Kestävän kehityksen viikko alkaa

24.10. ANC:n hengailuilta

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Kohti parempaa työhakemusta – näin erotut joukosta

>> Haluaisitko vaikuttaa ruoan aistittavaan laatuun? Liity Aistilan kuluttajarekisteriin! 

>> Kampuksen rakennustyömaiden läheisyydessä liikkuvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen

>> Seafilen hakutoiminto korjattu

Kasviproteiinit maistamalla tutuksi 8.-12. lokakuuta

Turun yliopiston Brahea-keskus ja Unica järjestävät yhdessä Vastuullista proteiinia pöytään -kampanjaviikon 8.-12.10. joka esittelee kotimaisia kasviproteiinilähteitä. Mukana olevat ravintolat tarjoilevat viikon aikana muun muassa hernettä, härkäpapua ja lupiinia lounastarjonnassa. Paikalla on myös kotimaisia kasviproteiinituotteita tuottavia yrityksiä esittelemässä tuotteitaan ja Paavo Nurmi Keskus tarjoamassa neuvontaa.

>> Lue lisää

>> Järjestöt! TYY hakee järjestöä vastaamaan vuosijuhlien jälkeisen silliksen järjestelyistä 11.11.2018.

#edunvalvonnanarki

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-lisalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.

Viimeksi päivitetty: 09.10.2018 klo 18:16