Olet täällä

TYYn uutiskirje 33/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 33/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2MvqaLz

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 31.8. mennessä ja hanki opiskelijakortti heti syksyllä

On jälleen aika tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen. Kaikkien perus- tai jatkotutkintoa suorittavien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi. Lukuvuodelle 2018–2019 voit ilmoittautua 31.8. mennessä.Kokosimme TYYn sivulle ilmoittautumiseen liittyvää tietoa niin perustutkinto kuin jatkotutkinto-opiskelijoille sekä uusille että opintojaan jatkaville. Löydät samasta uutisesta lisätietoja myös opiskelijakortin tilaamisesta ja opiskelijakortin hinnoitteluun liittyvistä muutoksista. >> lue lisää

Järjestöjen ilmoittautuminen Avajaiskarnevaaleille 4.9.2018 on alkanut

Vaikka kesä on vasta aluillaan, olemme jo kääntäneet katseet alkusyksyyn. Avajaiskarnevaalit järjestetään tiistaina 4.9.2018 klo 12-14 Educariumin ja Publicumin aukiolla. Karnevaalien tarkoitus on tarjota järjestöille, yliopiston palveluille ja yhteistyökumppaneille mahdollisuus esittäytyä opiskelijoille. Paikka ei maksa mitään ja pöydän saa paikan päältä. "Järjestötorin" lisäksi tapahtumassa on perinteistä ohjelmaa kuten vuoden opettajan ja opintojakson palkitsemiset ja Turun yliopiston rehtorin lukuvuoden avajaispuhe ja TYYn puheenjohtajan puhe. Lisäksi luvassa on musiikkia ja rentoa yhdessäoloa.

>> Lue lisää

TYYlikäs avaus 2018

TYYn avajaisviikkona järjestetään syksyn suurimmat ja poikkitieteellisimmät baaribileet torstaina 6.9., kun sekä Marilyn, Vegas että Forte avaavat ovensa TYYlikkään avauksen juhlijoille. Liput 3 euroa, nopeimmille luvassa TYYlikkään avauksen virallinen haalarimerkki.

Muista myös TYYn ja yliopiston yhteiset avajaiskarnevaalit 

Avajaiskarnevaalit tiistaina 4.9. ovat tapahtuma, jolla aloitetaan yhteinen akateeminen vuosi. Karnevaalissa on runsaasti erilaista ohjelmaa ja musiikkia. Karnevaalissa on kymmenittäin erilaisia ständejä, jossa voi tutustua esimerkiksi TYYn järjestöjen toimintaan.

>> Lue lisää TYYlikkäästä avauksesta

>> Lue lisää avajaiskarnevaaleista

TYY antaa kaikille opiskelijoille mahdollisuuden tukea kehitysyhteistyökohteita jäsenmaksun yhteydessä

Tänä vuonna kehitysyhteistyömaksun voi jälleen maksaa jäsenmaksun yhteydessä, mutta lisälahjoituksen voi halutessaan tehdä suoraan TYYn tilille. Kehitysyhteistyöhankkeiden avulla opiskelijat voivat auttaa kehittyvien maiden kansalaisia auttamaan itseään. Periaatteena on, että paikalliset järjestöt vastaavat itse hankkeiden toteutumisesta. Opiskelijakeräyksen lisäksi osaa hankkeista tuetaan ulkoasiainministeriön myöntämällä tuella.  Lahjoitukset ohjataan suoraan hankkeille.

>> Lue lisää

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta

Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. TYY tarjoaa jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 €. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei vielä Turun Sanomia tule. Etusi on voimassa 12.10.2018 asti.

>> tilaa nyt

Tutustu TYYn opiskelijan oppaaseen

Opiskelijan oppaasta saat tietoa, yliopisto-opiskelusta ja opiskelijaelämästä. Voit myös tutustua ylioppilaskuntaasi ja sen monipuolisten järjestöjen toimintaan. Oppaan lisäksi lisää tietoa löydät verkkosivuiltamme, jonne olemme koonneet muun muassa usein kysyttyjä kysymyksiä ja tietoa opiskelijakortista, neuvontapalveluistamme sekä kaikesta muusta opiskelijan toimeentuloon ja elämään liittyvästä.

>> Lue lisää

TYYn elokuvatoimikuntaan haetaan jäsentä

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Elokuvatoimikunta koostuu 6-8 jäsenestä ja puheenjohtajasta. Kinokopla on TYYn ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Elokuvatoimikuntaan haetaan nyt yhtä jäsentä loppuvuodeksi 2018. Hakuaika päättyy 24.8. klo 23.59. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet TYYn jäsenet.

>> Lue lisää

>> Tutustu Kinokoplaan

Testaa seksitaudit kätevästi kotona

>> Lue lisää

Uusin Tylkkäri ilmestyy perjantaina 17.8.

Frankin uusi ja parempi opiskelijapalvelu on pian käytettävissäsi!

 >> Lue lisää

18.7.-26.8. Turun ylioppilasteatteri: Sudenmorsian

21.8. Kv-tuutortapaaminen (suomeksi)

22.8. Kv-tuutortapaaminen (englanniksi)

30.8. Study in Turku -messut 2018

30.8. Fuksi ja Pilttibileet

4.9. Avajaiskarnevaalit

6.9. TYYlikäs avaus

12.9. Osuuspankki palvelee TYYn toimistolla

13.9.Osuuspankki palvelee TYYn toimistolla 

13.9. Aurasoudut 2018

>> Näytä kaikki tapahtumat

>> Ilmoittautuminen Uudistuvan sosiaali- ja terveydenhuollon perusteet -opintokokonaisuuden johdantokurssille alkaa 9.8. klo 10.00 

>> Ilmoittaudu tieteiden- ja taiteidenväliseen Aboagora-tapahtumaan 17.8. mennessä

>> Haku Kestävän kehityksen koulutusohjelmaan avoinna 15.8. asti 

Nouda lukuvuositarrasi TYYn kansialsta ja nappaa mukaan samalla TYYn kalenteri.

Haetaan järjestöä TYYlikkään avauksen lipunmyyntitehtäviin 6.9.2018

TYYlikäs avaus järjestetään torstaina 6.9.2018 ja TYY hakee järjestöä lipunmyyntitehtäviin ja haalarimerkkien jakoon.

Bileet järjestetään Marilynissä, Vegasissa ja Fortessa ja joka ovelle tarvitaan kaksi työntekijää myymään ja tarkistamaan sisäänpääsylippuja, eli yhteensä kuusi työntekijää pitäisi löytyä illaksi. Työvuoro kestää noin klo 20-04. TYY maksaa työstä yhteensä 300 euroa järjestölle. Järjestöllä tulee olla y-tunnus.

Haku päättyy sunnuntaina 19.8.2018.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Viimeksi päivitetty: 14.08.2018 klo 18:19