Olet täällä

TYYn uutiskirje 24/2018

Jaa +

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 24/2018
Lue selaimessa: bit.ly/2t58LgT

Järjestöjen ilmoittautuminen Avajaiskarnevaaleille 4.9.2018 on alkanut

Vaikka kesä on vasta aluillaan, olemme jo kääntäneet katseet alkusyksyyn. Avajaiskarnevaalit järjestetään tiistaina 4.9.2018 klo 12-14 Educariumin ja Publicumin aukiolla. Karnevaalien tarkoitus on tarjota järjestöille, yliopiston palveluille ja yhteistyökumppaneille mahdollisuus esittäytyä opiskelijoille. Paikka ei maksa mitään ja pöydän saa paikan päältä. "Järjestötorin" lisäksi tapahtumassa on perinteistä ohjelmaa kuten vuoden opettajan ja opintojakson palkitsemiset ja Turun yliopiston rehtorin lukuvuoden avajaispuhe ja TYYn puheenjohtajan puhe. Lisäksi luvassa on musiikkia ja rentoa yhdessäoloa. >> Lue lisää

TYYn palvelut kesällä

TYYn kanslia on auki normaalisti 15.6. saakka ja suljettu 16.6.–29.7. välisenä aikana. Turku-salia, Kappelia ja Osakuntasalia ei voi varata TYYn kanslian ollessa suljettuna. Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 1.8.

Lakineuvonta jäi tauolle toukokuun lopussa. Syksyllä neuvontalakimies aloittaa päivystykset 4.9. ja oikeusaputoimikunta 5.9.

>> Lue lisää

TYYn kesäinfo opiskelijalle

Ihana, lämmin kesä on kohta täällä. Kokosimme jälleen perinteisen infopaketin kesäopintoihin ja kesän toimeentuloon, terveydenhuoltoon sekä TYYn palveluihin liittyen. Iloista, rentoa ja railakasta kesää kaikille!

Myös TYYn uutiskirje jää kesätauolle. Seuraava uutiskirje ilmestyy elokuussa.

>> Lue lisää

Opiskelijavaihdon todellisista kustannuksista ja hyödyistä tulisi puhua enemmän

Tartuimme opiskelijoilta tulleeseen toiveeseen ja selvitimme syitä, miksi opiskeluvaihtoon ei lähdetä. Kyselyn perusteella löytyi sekä opintoihin liittyviä syitä että henkilökohtaisia syitä. Vastaajat olivat tyytyväisiä yleisen tiedon ja neuvonnan tasoon, mutta yhteistyötä kansainvälisten palvelujen, TYYn ja kansainvälisten yhdyshenkilöiden välillä voisi tiivistää.

>> Lue lisää

Tutustu TYYn opiskelijan oppaaseen

Opiskelijan oppaasta saat tietoa, yliopisto-opiskelusta ja opiskelijaelämästä. Voit myös tutustua ylioppilaskuntaasi ja sen monipuolisten järjestöjen toimintaan. Oppaan lisäksi lisää tietoa löydät verkkosivuiltamme, jonne olemme koonneet muun muassa usein kysyttyjä kysymyksiä ja tietoa opiskelijakortista, neuvontapalveluistamme sekä kaikesta muusta opiskelijan toimeentuloon ja elämään liittyvästä.

>> Lue lisää

Unican Piccu Maccia tarjoaa uudenlaisen ravintolaelämyksen

Syyskuussa Educariumille avautuu uusi Unican ravintola. Päiväsaikaan Piccu Maccia tuo lisää tilaa suositun Macciavellin opiskelijalounaalle, vähentää jonoja ja sujuvoittaa ruokailua. Ilta-aikaan uusi ravintola muuttuu viihtyisäksi ruokaravintolaksi, joka palvelee keskiviikosta lauantaihin. Huolella suunniteltu menu täydentyy Unican viinivalikoimalla. Kerromme lisää uudesta ravintolasta lähempänä syksyä.

>> Lue lisää

Anja Karppinen on valittu vahvistamaan TYYn ja FITechin yhteistyötä

TYY ja tekniikan alan yhteistyöyliopisto FITech ovat sopineet yhteistyöstä tekniikan alan yhteisötoiminnan kehittämiseksi. TYY:lla ja FITechilla aloittaa elokuussa yhteinen työntekijä, jonka tehtäviin kuuluu opiskelijoiden, yritysten ja yliopistojen muodostaman FITech-yhteisön vahvistaminen eri keinoin sekä toisaalta ylioppilaskunnan tapahtumien tuottaminen.Tehtävään on rekrytoitu FM Anja Karppinen.

>> Lue lisää

Harjoitteluun ulkomaille? Parisataa Turun yliopiston opiskelijaa suuntaa vuosittain kansainväliseen harjoitteluun

>> Lue lisää

Viikon Frank-vinkki:

Nauti opiskelijaelämästä mobiilisti myös kesällä lataamalla digitaalinen opiskelijakortti Frank App. 

 >> Lue lisää

16.-27.6. Turun ylioppilasteatteri: Seven Brothers

11.7. TYY-lippujen jako TYT:llä: Sudenmorsian

13.7. TYY-lippujen jako TYT:llä - Sudenmorsian

18.7. Turun ylioppilasteatteri: Sudenmorsian, ensi-ilta

20.7. TYY-näytös - Turun ylioppilasteatteri: Sudenmorsian

22.7. TYY-näytös - Turun ylioppilasteatteri: Sudenmorsian

14.-15.7. Finncon 2018

>> Näytä kaikki tapahtumat

Uusi opinto-opas on julkaistu ‒ tutustu Peppiin! 

Turun yliopiston uusi sähköinen opinto-opas on julkaistu. Opas.peppi.utu.fi-osoitteessa toimiva ohjelma kokoaa kaikkien tiedekuntien opetussuunnitelmat ja opetusohjelmat samaan paikkaan. Tiedekuntien tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmat on nyt julkaistu Pepin opinto-oppaassa osoitteessa opas.peppi.utu.fi. Kurssi- ja tentti-ilmoittautumiset säilyvät edelleen Nettiopsussa. Opiskelijan näkökulmasta parannusta on se, että nyt seuraavan lukuvuoden opetussuunnitelmat julkaistaan jo kevätlukukauden lopussa. Aiemmin suunnitelmat on julkaistu heinäkuussa.

Haetaan järjestöä TYYlikkään avauksen lipunmyyntitehtäviin 6.9.2018

TYYlikäs avaus järjestetään torstaina 6.9.2018 ja TYY hakee järjestöä lipunmyyntitehtäviin ja haalarimerkkien jakoon. Bileet järjestetään Marilynissä, Vegasissa ja Fortessa ja joka ovelle tarvitaan kaksi työntekijää myymään ja tarkistamaan sisäänpääsylippuja, eli yhteensä kuusi työntekijää pitäisi löytyä illaksi. Työvuoro kestää noin klo 20-04. TYY maksaa työstä yhteensä 300 euroa järjestölle. Järjestöllä tulee olla y-tunnus. Haku päättyy sunnuntaina 19.8.2018.

>> Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

www.tyy.fi

Viimeksi päivitetty: 13.06.2018 klo 15:35