Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 45/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2ApkKIS

Vielä ehdit äänestää TYYn edustajistovaaleissa

Väliaikatietojemme mukaan 6.11. kello 13 mennessä TYYn edustajistovaalien äänestysprosentti oli 25,9 %. Vielä on aikaa antaa ääni TYYn edustajistovaaleissa. Mitä useampi äänestää sitä enemmän ylioppilaskuntamme on opiskelijoidensa näköinen.

Äänestys päättyy 8.11. kello 16.

>> Löydä oma ehdokkaasi vaalikoneella

>> Seuraa vaaleja TYYn Facebookissa

>> Usein kysyttyjä kysymyksiä vaaleista

Äänestäminen ja lisätiedot: www.tyy.fi/vaalit

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme.Hallituslaisille maksetaan kuukausittainen palkkio, jonka tarkoituksena on mahdollistaa täysipainoinen keskittyminen hallituksessa toimimiseen.

Oletko kiinnostunut toimimaan TYYn hallituksessa?

TYYn edustajisto valitsee hallituksen järjestäytymiskokouksessaan tiistaina 28.11.2017. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro heille kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman yliopistoyhteisön eteen.

>> Lisätiedot ja yhteystiedot

TYYn 0,7-lahjoitus luo hyvää Intiaan ja Burkina Fasoon

TYY on maksanut lokakuussa toisen ja viimeisen lahjoitusosan tämänvuotisille 0,7-kohteilleen. 0,7- kohteita on kaksi, ja tänä vuonna ne ovat Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunnan Intia-hanke ja Teria Sira -järjestön Ääni naisille Burkina Fasossa. Kohteet ovat vuosittain vaihtuvia kehitysyhteistyökohteita, joille ohjataan puoliksi TYYn talouden toimintabudjetista 0,7 %. Tällä toiminnalla tuetaan Agenda 2030 – mukaisia tavoitteita.

>> Lue TYYn kehitysyhteistyösiiven Kira Heikelän kijroittama juttu TYYn 0,7-kohteista  

Järjestöt: aika hakea TYY International Award -palkintoa 2017

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan?  TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa.

Kilpailu on auki 1.-30. marraskuuta. Voittaja julkaistaan ​​joulukuussa.

>> Ehdota järjestöä TYY International Award -palkinnon saajaksi

Tehdään Turusta Suomen paras opiskelijakaupunki – projektihaku auki marraskuun ajan

Mitä opiskelijan Turkuun tarvitaan lisää? Puuttuuko tapahtuma, sovellus tai kurssi – vai haluaisitko kehittää opiskelijakaupunkia ja opiskelijoiden palveluita jollain muulla tavalla? Hae Opiskelijakaupunki Turku -projektiavustusta ideasi toteuttamiseen. Haku on auki marraskuun ajan.

TYYn elokuvatoimikuntaan 2018 haetaan jäseniä

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Elokuvatoimikuntaan haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2018. Hakuaika päättyy 19.11. klo 23.59. TYYn hallitus nimittää toimikunnan jäsenet vuoden 2017 toimikunnan esityksestä. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet.

>> Hakulomake

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehtiä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon ensi keväänä. Lehti ilmestyy kevään aikana yhteensä neljä kertaa tammikuun ja toukokuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakopäivä on yleensä ilmestymisviikon perjantai.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 3.12.2017 klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus 2018”.

Edunvalvonnan arki

Tällä viikolla TYY tapasi yliopiston opintohallinnon johtoa. Säännöllisesti joka lukukausi järjestetettävän tapaamisen aiheena olivat tällä kertaa opiskelijoiden ohjaus ja opiskelijapalveluiden saavutettavuus.

TYYn kopo-asiantuntija kävi myös yliopiston opintoneuvojien palaverissa kertomassa orientaatioviikon pelillistämisen kokemuksista. Psykologian tutorin Taija Teppolan kokemuksia voit lukea myös TYYn sivuilta.

We opened TYY International Award competition for organisations. Rememeber to apply! Read more.

TYYn blogissa Lauri Lahoniitty

Suomi 100 – TYY 95 – edustajistovaalit 60

Samaan aikaan kun TYY viettää vuosijuhlaviikkoaan 95. vuosipäivänsä kunniaksi, on jäsenillämme mahdollisuus äänestää edustajistovaaleissa. Ensimmäisten vuosikymmeniensä aikana ylioppilaskunnassa päätökset tehtiin kuntakokouksissa, jossa kaikki kunnan jäsenet olivat äänivaltaisia edustajia.

>> Vielä ehdit liittyä CampusSportin käyttäjäksi - saat muitakin etuja 

>> Kampuselämää: 50-vuotias viinikerho Chevaliers de la Table Rouge 

>> Opiskelijakeskus Discon vastaanotto suljettu 8.11.2017

>> Kirjaston poikkeusaukioloajat joulukuussa 2017 ja vuodenvaihteessa julkistettu

Osallistu influenssarokotetutkimukseen Turun rokotetutkimusklinikalla!

Tutkittava rokote sisältää kaikki neljä influenssakauden virustyyppiä ja on valmistettu kasvisoluissa, joten se sopii myös kananmuna-allergisille. Osallistujista puolet saavat tutkimus- ja puolet lumevalmisteen. Osallistujille maksetaan 50 € korvaus vaivannäöstä.
 
>> Osallistu tutkimukseen

 

Meidän bileet 8.11. Vegasissa 

Viralliset edarivaalien päätösbileet ja 95. vuosijuhlaviikon avajaiset

TYYn 95. vuosijuhlaviikon käynnistävät Meidän bileet Vegas Night Clubissa. Meidän bileet toimivat myös TYYn virallisina edustajistovaalien päätösbileinä, jonne kaikki edustajistovaaliehdokkaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Tule paikalle pitämään hauskaa poikkitieteellisessä seurassa.

LIPUT: TYYn jäsenet 1 e, muut 3 e, edustajistovaaliehdokkaat ilmaiseksi sisään + haalarimerkki 

Varauduthan esittämään opiskelijakorttisi ovella.

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

Viikko 45

8.11. TYYn edustajistovaalien äänestys päättyy kello 16

8.11. Edustajistovaalien tuloksen julkistus

8.11. Meidän bileet

8.11. SKOn myyjäiset

8.11. Kvartettiklubi

8.11. Karhupoikkarit Kinossa Porissa

9.11. Porthanin päivä

9.11. Food & Hope - ilmaista ruokaa tarjoillaan

9.11. Kaatobileet

9.11. Porin Opiskelijapartiolaisten Hätäensiapukurssi

10.11. Maakuntailta

11.11. TYYn 95. vuosijuhlat

12.11. Kinokoplan syyssarja 2017: The Salesman

Viikko 46

13.11. SKOn Kyykkäliigan 4. otteluilta

14.11. Uusien kavereiden lautapeli-ilta

14.11. Pointerin rekryilta Saikulla Porissa

14.11. Rekryn CV-klinikka

16.11. Kinokoplan R&A-näytös: Close-Knit

16.11. Rekry: Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) rekrytoi

16.11. Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) rekrytoi lääkäreitä

16.11. Rekryn tietoisku: Miten pärjään työhaastattelussa

17.11. Korkkivian Suomi 100 -tasting

17.11. Winter in Finland

18.11. SKOn Seniorijuhla

19.11. Kinokoplan syyssarja 2017: The Handmaiden

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Vuosijuhlaviikon ohjelmaa

Tänä vuonna vuosijuhlia edeltävä viikko on täynnä mielenkiintoista ohjelmaa, josta löytyy jokaiselle sopiva tapa osallistua TYYn juhlallisuuksiin. Luvassa vielä:

Ke 8.11. Meidän bileet

To 9.11. Porthaninpäivän lippukulkue

Pe 10.11. TYYn alumni-ilta 

La 11.11. Vuosijuhlat

Su 12.11. Akateeminen silliaamiainen

​Rasismiin puuttumisen treenikehä

Turun YK-yhdistys järjestää yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ja Turunmaan UN Women:in kanssa Rasismiin puuttumisen treenikehä -tapahtuman 29.11. klo 13-15 Turku-salissa. Rasismiin puuttumisen treenikehä on iloinen ja energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista Forum-teatterimenetelmää. Osallistuminen on ilmaista, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta teatteri-ilmaisusta. Tarjolla pientä naposteltavaa. Ilmoittautuminen päättyy 24.11.

>> Lisätiedot ja FB-tapahtuma

Dokumenttielokuva Henrik Gabriel Porthanin elämästä

Esa Sirosen ja Raimo Salon dokumenttielokuva "Porthanin perintö" esitetään Porthanin päivänä 9.11. kello 19 Vanhalla Raatihuoneella. Sitä ennen kuvataan elokuvaan ylioppilaiden lippukulkue Porthanin patsaalle. Tervetuloa! 

Kirjaston graduklinikat eri tiedekunnille

Tiedonhaun graduklinikalta saat henkilökohtaista ohjausta tiedonhakuihin ja tiedonlähteiden valintaan. Lisäksi kertaamme yhdessä hakutekniikoita ja mietimme, olisiko viitteidenhallintaohjelmista sinulle hyötyä. Sisältö Sisältö räätälöidään ilmoittautuneiden ja heidän antamiensa tietojen pohjalta.

>> Lisätiedot lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoille

>> Lisäteidot muiden tiedekuntien opiskelijoille

Osallistu Turun yliopiston opiskelijasovelluksen kehitykseen!

Tervetuloa kehittämään Turun yliopiston omaa opiskelijasovellusta My mobile tutor. Palvelun toteuttaja, opiskelijalähtöinen Choose Your Future, järjestää uusille opiskelijoille suunnatun fokusryhmän ke 15.11. Klo 16.15-18.00. Aiempaa kokemusta kehitystyöstä tai sovelluksista ei tarvita. Tule kertomaan kehitysehdotuksesi!

Kysy lisää ja ilmoittaudu: Susanna Lahtinen, smlaht@utu.fi, puh 040 705 1991

Opiskelija, hae Tositarinoita-somettajaksi – palkkiona iPad

Tositarinoita Turun yliopistosta -sivustolle haetaan somettajia aikavälille 1.1.–31.3.2018. Tositarinoita-somettajaksi voi hakea kuka tahansa Turun yliopistossa opiskeleva. Somettajat keskittyvät joko blogitekstien, Instagram-kuvien tai Youtube-videoiden tuottamiseen. Haku somettajaksi on käynnissä 1.–15.11.2017. 

>> Hakulomake

Kela: Opintotuki yksi 100-vuotiaan Suomen merkittävimmistä sosiaaliturvauudistuksista

Kelalla on menossa kaksinkertainen juhlavuosi: Suomi täyttää 100 ja Kela 80 vuotta. Sen kunniaksi tutkijamme äänestivät, mitkä sosiaaliturvauudistukset ovat olleet Suomelle kaikkein merkittävimmät. Yksi niistä on opintotuki. Opintotuen tarkoitus on turvata eri taustoista tuleville suomalaisille mahdollisuus opiskeluun, sillä koulutus on myös yhteiskunnan etu.

Viikon Frank-vinkki

Hyödynnä Frankin kautta eksklusiivinen 20% opiskelija-alennus normaalihintaisista tuotteista adidas.fi:ssä koko marraskuun ajan. Etu on voimassa vain adidas.fi-verkkokaupassa 30.11.2017 asti. Etu ei koske EQT, YEEZY, NMD, Outlet, tai mi adidas -tuotteita.

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15