Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 15/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2o0N7FY

Vastaa TYYn jäsenkyselyyn ja voita Jopo

Auta meitä kehittämään toimintaamme vastaamalla jäsenkyselyymme 28.4. mennessä. Vastaajien kesken arvotaan kullanvärinen Jopo-merkkinen polkupyörä sekä elokuvalippuja. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä ja niitä hyödynnetään TYYn palveluiden parantamisessa.

>> Vastaa TYYn jäsenkyselyyn tästä

Turun valtuustoon valittiin 11 opiskelijaa

Kuntavaaleissa Turun valtuustoon valittiin yksitoista opiskelijaa ja yhdeksän alle 30-vuotiasta. Lisäksi varalle nousi useita nuoria ehdokkaita ja opiskelijoita. Turun uudessa valtuustossa opiskelijoita on noin 16 prosenttia ja valtuuston keski-ikä on 45 vuotta. Äänestysprosentti oli 59%. Se on 3,4 prosenttia edellisiä vaaleja korkeampi. TYY onnittelee valtuustoon valittuja ja kiittää äänestäjiä aktiivisuudesta.

>> Lue myös Turun ylioppilaslehden uutinen aiheesta

Ylioppilaskylä olisi äänestänyt piraatit ja feministit turun valtuustoon

Nummenpakan koulun äänestysalueen asukkaista reilut 80 prosenttia asuu Turun ylioppilaskyläsäätiön asunnoissa. Se tarjoaa mahdollisuuden hauskaan kokeeseen: miltä valtuusto näyttäisi, jos koko Turku äänestäisi kuten opiskelijat? Heti alussa se on selvää: hyvin vihreältä. Yli kolmannes kaikista äänistä menisi kuntavaalien ylivoimaiselle voittajalle. Vihreän puolueen kolme ääniharavaa olisivat puheenjohtaja Ville Niinistö sekä opiskelijaehdokkaat Matti Vähä-Heikkilä ja Riina Lumme.

Gradu: Raskaudenehkäisy vain naisten harteilla

Etelä-Suomen korkeakouluopiskelijoita gradussaan tutkinut, sosiologian opiskelija Tytti Parjanen huomasi, että ehkäisyä vaivaa tasa-arvo-ongelma. Heteroseksuaalisten opiskelijoiden raskaudenehkäisy on enimmäkseen naisten vastuulla. Näin siitäkin huolimatta, että miehet ja naiset ajattelevat vastuun kuuluvan molemmille.

Turun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijaa

Turun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijaa elokuussa 2017 alkavaan työsuhteeseen. Työ jatkuu toukokuulle 2017 saakka ja sitä tehdään 18,75 tuntia viikossa. Työn ohessa on mahdollista opiskella. Toimitusharjoittelijan päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen sekä verkkolehden ja somekanavien päivittäminen (Facebook, Twitter, Instagram). Harjoittelupaikka on tarkoitettu korkeakouluopiskelijalle. Toimitusharjoittelijan palkkaus on Journalistiliiton työehtosopimuksen mukainen.

Edunvalvonnan arki

Viime viikolla töitä tehtiin orientaatioviikkojen kehittämisen, kansainvälisten opiskelijoiden hyvinvoinnin, YTHS:n ja soten sekä maakuntastrategian parissa. Pidämme huolta, että opiskelijan ääni kuuluu. #edunvalvonnanarki

Valmiina työelämään! - seminaari

Turun yliopiston koordinoima Valmiina työelämään! -hanke järjestää yhdessä Turun kauppakamarin kanssa iltapäiväseminaarin 17.5.2017 klo 12:00-16:00 ICT-cityssä Joukahaisenkadulla. Seminaarissa keskustellaan tulevaisuuden työelämästä: mitä tietoja ja taitoja työpaikat odottavat työelämään valmistuvilta opiskelijoilta ja mitä opiskelijat odottavat vetovoimaisilta työpaikoilta.

>> Ilmoittautuminen 10.5.2017 mennessä

Ajatusilta opiskelijoille 24.4.: Uusia näkökulmia osaamiseen

Boost ja Yrittäjyysyliopisto yhdistävät voimansa toteuttaessaan SparkUpin tiloissa ajatusillan ”Uusiä näkökulmia osaamiseen”. Tilaisuus on avoin kaikille yliopisto-opiskelijoille. Illan tarkoituksena on löytää poikkeuksellisia tapoja hyödyntää oppimiaan asioita. Ajatusilta on suomenkielinen.
 

 

TYYn kanslia on suljettu 14.-18.4.

Vappu 30.4.-1.5.2017

Aurinko, kevät, vappu! Pian se on taas täällä: Odotettu, perinteinen, yllättävä, säväyttävä. Mitä tapahtuu vappuna ja sitä edeltävinä päivinä? Lisää tietoa löydät TYYn sivuilta.

Tapahtumat

TULEVIA TAPAHTUMIA

Viikko 15

12.4. Terapiabileet

12.4. Wapunaloitusbileet 2017

13.4. Munajahtibileet

13.4. Eggcellent Easter Party 2017

16.4. Kinokopla: Captain Fantastic

Viikko 16

17.4.Vapaat kyykkäharjoitukset

20.4. TurkuGether: a visit to Ruissalo botanical gardens

20.4. Zimbabwe-ilta

20.4. Kinokoplan AIDS-seminaarinäytös: Philadelphia

20.4. KesäSitsit

20.4. Rekryn tietoisku: Tee toimiva hakemus ja CV

21.4. International Vappu/Kansainvälinen vappu

22.4. Keväinen kirpputori

Viikko 17

24.4. Rekryn CV-klinikka / CV-Clinic

25.4. Rekryn tietoisku: Miten pärjään työhaastattelussa? 

26.4. Edustajiston huhtikuun kokous

27.4. Rekryn LinkedIn-työpaja

28.4. TYY International Vappu

29.4. Sohon Torwien kevätkonsertti 2017: Nuorisomusiikkia 100-vuotiaasta Suomesta

30.4. TYYlikäs vappu

30.4. Osakuntavappu 2017

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

TYYn Zimbabwe-ilta 20.4.

TYY on tukenut Zimbabwen AIds Orvot -ry:tä vuodesta 2008 asti. Zimbabwen Aids Orvot huolehtii n. 400 lapsen koulunkäynnistä ja hyvinvoinnista. Järjestön edustajat sekä 19-vuotias zimbabwelainen Letwin saapuvat vieraaksemme Turku-saliin 20. huhtikuuta. 
Luvassa tietoa yhdistyksen toiminnasta, jutustelua, pientä hiukopalaa, DVD-esitys zimbabwelaisten nuorten elämästä sekä Letwinin omia kokemuksia laulun tai kertomuksien muodossa. Tule mukaan viettämään antoisaa iltaa kanssamme! 

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2017

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2016–2017 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille. Lähetä ehdotuksesi 7.5. mennessä.

>> Tervetuloa yliopiston yrittäjyyspäivään 25.4.2017! 

>> Vaikuta opetuksen ja oppimisen digitalisaation suunnitteluun – kommentoi työryhmän ehdotusta 

>> Kirjastot kiinni pääsiäisviikon - muistathan myös 24/7-tilat

>> Kansainvälisten palveluiden aukioloajat 

>>  Pylly ylös -Jopo sai uuden omistajan

>> Mikä ihmeen EU-uralähettiläs? 

>> Hae työelämän ja henkilöstöasioiden opintokokonaisuuteen (25-40 op). Haku: 8.-26.5.

>> Webropol-kyselyjärjestelmä uudistuu 

>> Turun yliopistoon 18 994 hakijaa kevään yhteishaussa – toiseksi eniten suomalaisyliopistoista

Viikon Frank-vinkki

>> Osallistu Adlibriksen kisaan Frankin facebook-sivuilla ja voita Fujifilmin Instax Mini 8 -polaroid-kamera, jolla tallennat kesän parhaat hetket!

Mikä Frank? Frank kokoaa hyödylliset opiskelija-alennukset yhdelle sivustolle, juuri sinua varten.

>> Lue lisää

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15