Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 19/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2qZtb8n

TYY hakee jäseniä siipiin

TYYn siivet ovat neljän eri teeman - kansainvälisyys, kehitysyhteistyö, ympäristö ja saavutettavuus - ympärillä toimivia vapaaehtoisryhmiä, jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. Haku päättyy torstaina 21.5.

>> Täytä hakulomake TYYn verkkosivuilla

Toimeentuloinfo 18.5.

Mietityttääkö toimeentulon muutokset? TYY, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu järjestävät toimeentuloinfon torstaina 18.5. klo 14.30-16.00 Turun Kauppakorkeakoululla, luentosalissa ls. 01. Aiheita tilaisuudessa ovat kesäopintotuen hakeminen, opintotuen muutokset, perustoimeentulotuen hakeminen sekä yleinen asumistuki. Kysymyksiä opintotuen muutoksista voi esittää jo etukäteen 15.5. mennessä.

>> Esitä kysymyksiä opintotuen muutoksista 

Muista myös:

Kelan Opiskelijoiden tuet -webinaari

Voit seurata webinaaaria maanantaina 15.5. klo 12-15 osoitteessa: http://videonet.fi/web/kela/20170515/. Lisäksi voit esittää Kelalle kysymyksiä webinaarin aikana aihetunnisteella #opiskelu2017.

Kelan pop-up -infopiste

Kelan pop-up -infopiste järjestetään ICT-Cityn aulassa torstaina 23.5. klo 12-15. Voit kysyä toimeentulosta 
suoraan Kelan asiantuntijoilta kampuksella!

Vielä ehdit ehdottaa Turun yliopiston vuoden kielitekoa 

Ehdota vuoden kielitekoa 2017 keskiviikkoon 10.5. mennessä. Yliopistolaiset saavat äänestää suosikkiaan intranetissä toukokuun lopulla ja voittaja julistetaan yliopiston avajaiskarnevaalissa syyskuussa.

Uusi ylioppilastalo Turkuun

TYYn hallitus on päättänyt kokouksessaan 10.5. solmia sopimuksen Kuuvuoren vanhan nuorisotilan vuokrauksesta. Kesän aikana tilaan tehdään remontti ja tilaa on tarkoitus alkaa vuokrata käyttäjille syyskuun alussa. Etenkin juhlasalille ja kerhohuoneille on kysyntää ja uusi ylioppilastalo tulee vastaamaan näihin tarpeisiin.

Lisätietoja sekä talon virallinen nimi julkaistaan myöhemmin toukokuussa. Alustavia varauksia otetaan vastaan 22.5. alkaen.

Edunvalvonnan arki

Viime viikon aikana TYY painiskeli muun muassa liikuntatilojen, opinto-ohjauksen ja opiskelutaitojen parissa. Hyvää viikonloppua kaikille! 

Etsitään koehenkilöitä

Etsin koehenkilöitä Turun ammattikorkeakoulun tutkimukseen arvioimaan erilaisia tietokoneella esitettäviä kuvia ja ääniä. Kokeeseen voivat osallistua 19-45-vuotiaat suomenkieliset, normaalikuuloiset henkilöt. Koe kestää korkeintaan tunnin ja siitä saa korvaukseksi 15 e lahjakortin. Tutkimuspaikka sijaitsee Lemminkäisenkadulla DataCityssä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: psykologi Annu Haapakangas, annu.haapakangas@turkuamk.fi

 

 

 

Huom! Lakimiespäivystystä ei ole TYYn toimistolla 30.5. Ylimääräinen lakimiespäivystys järjestetään torstaina 1.6. kello 18.00-19.00.

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

11.5. Rekryn CV-klinikka

11.5.  Food & Hope: live-musiikkia ja vietnamilaista ruokaa

13.5. Flooran päivän risteily 2017

13.5. Sulkapallotreeni opiskelijoille

15.5. Kelan Opiskelijoiden tuet -webinaari

18.5. Opiskelijan kesän toimeentuloinfo

20.5. Café Tutka ravintolapäivässä

22.5. Vapaat kyykkäharjoitukset

23.5. Kelan pop-up -infopiste ICT-Cityssä

24.5. Rekryn CV-klinikka

27.5. Sulkapallotreeni opiskelijoille

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

The Monkey sulki ovensa

Yökerho The Monkey avasi ovensa viimeistä kertaa viime viikonloppuna. Lama, fitness-buumi ja nuorten vähentynyt alkoholinkäyttö iskivät ravintolan talouteen.

Yliopiston pääsykokeet ovat alkaneet

Kuukauden aikana Turun yliopistolla järjestetään lähes neljäkymmentä pääsykoetta. Ensimmäiset hakijat suorittivat kokeensa viime viikolla, viimeiset odottavat koitosta kesäkuun alkuun. 

Tänä keväänä Euroviisujen epäpoliittisuudesta on ehkä vaikeampaa pitää kiinni kuin koskaan

Euroviisujen säännöissä kielletään politiikka. Esitys ei saa sisältää minkäänlaisia poliittisia eleitä tai sanoituksia – muuten koko ehdokas saattaa tulla hylätyksi. Kansallisuuden rakentumisesta Euroviisuissa väitöskirjansa tehneen Mari Pajalan mukaan sääntöä on kuitenkin mahdoton toteuttaa käytännössä.

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehtiä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon ensi syksynä. Työstä maksetaan palkkio. Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään keskiviikkona 17.5.2017 klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi.

>> Opiskelijahaku Työelämän ja henkilöstöasioiden opintokokonaisuuteen avoinna 26.5. asti

>> Toukokuun ja kesän poikkeusaukiolot kirjastoissa 

>> Opiskelijat toivovat opintoihin lisää ohjeistusta ja joustavuutta

>> Calonian remontti eteni harjakaisvaiheeseen

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15