Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 36/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2gJx1CQ

Vuoden opettaja on Kaarina Koski

Vuoden 2017 opettajaksi valittiin folkloristiikan yliopistolehtori Kaarina Koski. Koskea on kuvailtu avuliaaksi, huumorintajuiseksi ja empaattiseksi opettajaksi, jonka opiskelijat ovat kokeneet helposti lähestyttävänä ja kannustavana. Opetustyyli on omannäköisensä, luennointitapa kevyt ja kiinnostava. Opetustyylistä näkee, että kurssit ja seminaarit on mietitty niin, että ne ovat tavoitteellisia ja mielekkäitä kaikille.

Vuoden opintojaksona palkittiin Lääketieteellisen tiedekunnan Patologian ja oikeuslääketieteen opintojakso Tautioppi.

Vuoden kieliteosta palkittiin kieli- ja viestintäopintojen keskuksen opettaja Päivi Paukku.

TYY onnittelee!

Uuden opiskelijakeskuksen nimi on Disco

Uuden opiskelijakeskuksen nimi paljastettiin hauskalla tavalla avajaiskarnevaaleissa. Vapaasti suomennettuna Disco tarkoittaa "minä opin". Latinankielisenä nimenä se myös istuu hyvin yhteen kampuksen muiden rakennusten nimien kanssa.

TYYn blogissa Lauri Lahoniitty:

Kysymyksiä ja vastauksia jäsenkyselystä

TYY toteutti viime keväänä jäsenkyselyn, johon vastasi yli 1800 fantastista opiskelijaa. Kyselyssä oli mahdollisuus jättää ylioppilaskunnan toiminnasta myös avointa palautetta nimettömänä. Anonyymi palaute on aina mielenkiintoista, niin myös tällä kertaa. Ylivoimainen enemmistö palautteesta oli kuitenkin asiallista ja monesta kommentista riittää tänne TYYn toimistolle runsaasti pohdittavaa.

TYYn blogissa järjestöasiantuntija Lauri Lahoniitty käy läpi muutamia avoimen palautteen kautta annettuja kommentteja ja vastaa opiskelijoiden huolenaiheisiin.

Universitas Turku 2017 -rahoitus jälleen haettavissa

Universitas Turku -hanke on tukenut jo useita tänä vuonna toteutettuja projekteja. Nyt käynnistyy avustuksen täydennyshaku. Opintoja ja akateemisuutta edistävään opiskelijatoimintaan jaettavat avustukset ovat osa yliopiston ja ylioppilaskunnan yhteistä Universitas Turku -hanketta. Universitas Turku kannustaa opiskelijoita toteuttamaan omaa oppimistaan ja yliopiston yhteisöllisyyttä edistäviä projekteja, kuten luentoja, seminaareja ja työpajoja. Avustusta on jaettavissa yhteensä 9000 euroa ja sitä voi hakea 29.9. asti.

Orientaatiopeli UTUstart tutustuttaa yliopistoon

UTUstart on yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan, tiedekuntajärjestö Indexin ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) yhdessä suunnittelema pelikokonaisuus, joka toteutetaan suomalaisella Seppo-pelialustalla. Pelin teemat ovat samoja kuin perinteisissä johdantoluennoissa ja tuutoroinnissa, mutta pelillistetty lähestymistapa on uusi.

My mobile Tutor-sovellus helpottaa uusien opiskelijoiden arkea

Turun yliopistosta lähtöisin oleva yritys Choose Your Future on toteuttanut yhdessä yliopistomme kanssa mobiilisovelluksen, joka on tarkoitettu helpottamaan uusien opiskelijoidemme kotiutumista Turkuun ja yliopistoyhteisöön. Sovelluksessa on mahdollista mainostaa myös sinun järjestösi tapahtumia kohdennetusti opiskelijoille. Sovellus on ladattavissa sekä Android- että IOS-käyttöjärjestelmien laitteille sovelluskaupoista. Sovellus toimii utu-tunnuksilla ja on käyttäjälle maksuton.

Edunvalvonnan arki

Syksy on alkanut kiireisenä myös TYYn toimistolla. Kuluneen viikon aikana TYYn kopot ovat tehneet UTUstart-orientaatiopelin loppuhiontaa. Pelin idea on tehdä uusien fuksien orientoitumisesta entistä mielekkäämpää. 

Toimiston väki tapasi myös TYYn siipien toimijoita ja suunnitteli tulevaa syksyä.

Lauantaina 27.8. TYY osallistui Turku Priden mielenosoituskulkueseen. Ylioppilaskunta edistää kaikessa toiminnassaan yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden periaatteita. Syksyllä julkaistavan järjestöjen yhdenvertaisuusoppaan tarkoituksena on tukea näiden arvojen toteutumista.

Lahjoita TYYn kehitysyhteistyökohteisiin ja Q-talon remonttiin!

Lahjoitukset TYYn kehitysyhteistyöhön ja Q-talolle annetaan tänä vuonna suoraan TYYn keräystilille. Tänä vuonna voit lahjoittaa kohteille myös ehdotettua pienemmän tai suuremman summan oman valintasi mukaan. TYY haluaa antaa opiskelijoille matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua hyvän asian puolesta. Pienikin summa on tärkeä. 

>> Tarkemmat tiedot lahjoituskohteista ja ohjeet lahjoittamiseen löydät TYYn verkkosivuilta.

Oppia ikä kaikki

Dare to Learn -oppimisfestivaalin avajaispäivänä lanseerattiin Oppia ikä kaikki – SYL:n elinikäisen oppimisen työkalupakki -julkaisu! Tutustu julkaisuun.

>> Palvelut ja yhteyskanavat aiempaa paremmin esillä intrassa

>> Turun yliopisto palkkaa lähes 50 uutta tohtorikoulutettavaa 

>> Budjettiriihessä sovittiin osaamisen ja koulutuksen lisäpanostuksista vuodelle 2018

>> Rekry: Työnhaun tehokurssi syyskuussa 

>> Päärakennuksen väki muuttaa lokakuun alussa Hämeenkatu 2:een ja 4:ään

>> Turun yliopiston uusi julkaisuportaali UTUPub korvaa Dorian

>> Kirjaston some-näkyvyys laajenee – uudet Twitter- ja Instagram-tilit

 

Osallistu avajaisviikon ohjelmaan

TYYn avajaisviikolla 7.9. järjestetään syksyn suurimmat ja poikkitieteellisimmät baaribileet Marilynissä, Vegasissa ja Fortessa. Viimeiset ennakkoliput myydään TYYn toimiston avoimissa ovissa 6.9. klo 12-16. Lipun hinta 3 €, vain käteisellä.

>> Muista myös avajaisviikon leimapassi!

TYYn kansliassa pidennetty aukioloaika

TYYn Kansliassa on pidennetty aukioloaika 28.8.-8.9. maanantaista torstaihin kello 10-17 ja perjantaisin kello 10-15. 

Tapahtumat

SYKSYN TULEVAA OHJELMAA

Viikko 36

5.-7.9. Terrakodin avoimet ovet

6.9. Turun ylioppilasteatterin Uusien ilta

6.9. Turun yliopiston kuoron koelaulut

6.9. Guess Who’s Back-bileet

6.-7.9. OP Turun Seutu tavattavissa TYYn toimistolla

9.9. Kinokopla esittää: Laulavat sadepisarat / Elokuvapäivä 9.9.

Viikko 37

11.9. Vapaat kyykkäharjoitukset

12.-13.9. OP Turun Seutu tavattavissa TYYn toimistolla

13.9. Lost in Turku

13.9. Koponeuvosto

13.9. Turun yliopiston kuoron koelaulut

13.9. Sauna- ja ehdokasilta

13.9. Welcome Party Autumn 2017

14.9. Spektrin jäsenilta

16.9. SHO:n Rapujuhlat

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Edustajistovaalien ehdokasinfo

Edustajistovaalien ehdokasinfo järjestään maanantaina 25.9. kello 18.00 ja vaalipäälliköille tarkoitettu info maanantaina 11.9. kello 18.00.

Turun uusien opiskelija-asuntokohteiden arkkitehtuurikilpailut on ratkaistu

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) on järjestänyt kahdesta uudesta opiskelija-asuntokohteesta arkkitehtuurikilpailut. Tyyssijan asuinkortteli sijoittuu nykyisen TYS:n toimistorakennuksen tontille (os. Inspehtorinkatu 4, 20540 Turku) Yo-kylän länsipuolelle ja Kylänkulman kortteli sijoittuu Halisten kosken tuntumaan, Yo-kylän itäpuolelle (os. Kuraattorinpolku 7-9, 20540 Turku).

Eksy Turussa ja tapaa kansainvälisiä opiskelijoita

Lost in Turku on korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu rastikierros, johon voivat osallistua sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Ilmoittaudu mukaan! Lost in Turku -kierroksen jälkeen voit jatkaa iltaa syksyn Welcome party -bileissä

Kameratarjous frankilaiselle

INSTAX MINI9 -kamera -20% Adlibrikselta

Osuuspankki vierailee TYYn toimistolla syyskuussa

Osuuspankki vierailee TYYn toimistolla 6.-7. Syyskuuta ja 12.-13. Syyskuuta klo 10-16. Tule keskustelemaan itsellesi tärkeistä pankkiasioista tai varaamaan aika Osuuspankin konttoriin.

TYYn jäsenenä saat Turun Sanomat veloituksetta

Hyvä tapa tutustua opiskelupaikkakuntasi asioihin on oma paikallinen sanomalehti. TYY tarjoaa jäsenilleen Turun Sanomat 1 kk 0 euroa. Voit valita haluatko lukea lehtesi paperisena tai täysin digitaalisena. Tilauksen voi tehdä niihin opiskelijatalouksiin, joihin ei vielä Turun Sanomia tule. Etusi on voimassa 10.10.2017 asti.

Hearthstonen ja Overwatchin opiskelijoiden SM-kisaturnaus

Opiskelijoiden SM-kisat ovat täydessä vauhdissa syksyn aikana, jolloin Aalto-yliopiston Aalto Gamers sekä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Gaming Barracks järjestävät Hearthstonen ja Overwatchin suomen opiskelijoiden SM-kisaturnaukset. Kerätkää siis oman oppilaitoksenne, tai jopa oman järjestönne sisältä porukka kasaan ja liittykää mukaan kisaamaan suomen ensimmäisistä elektronisen urheilun opiskelijoiden SM-kisatitteleistä!

>> Lue lisää

Kiinnostavia mahdollisuuksia

>> Pakolaisapu hakee vapaaehtoisia Puhutaan! -ryhmiin ja Kaveriksi-tapahtumiin 

>> Kansainvälinen klubi starttaa taas kesätauon jälkeen

>> Mahdollisuuksien tori tuo turkulaiset ja maailman yhteen Turun päivänä 

>> Turun kriisikeskuksen Löydä oma tarinasi® –ryhmä nuorille aikuisille

>> Turun kriisikeskuksen Yksin odottavien vertaisryhmät

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–to klo 10–17
pe klo 10–15