Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 46/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2AFSGAf

TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa

TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme.Hallituslaisille maksetaan kuukausittainen palkkio, jonka tarkoituksena on mahdollistaa täysipainoinen keskittyminen hallituksessa toimimiseen.

Oletko kiinnostunut toimimaan TYYn hallituksessa?

TYYn edustajisto valitsee hallituksen järjestäytymiskokouksessaan tiistaina 28.11.2017. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro heille kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman yliopistoyhteisön eteen.

>> Lisätiedot ja yhteystiedot

TYYn siipiin 2018 haetaan jäseniä

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljän eri teeman ympärillä toimivia ryhmiä, jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa.

>> Hae mukaan 26.11. mennessä!

Turun yliopiston opintojohtosääntö on uudistumassa - TYY näkee luonnoksessa paljon hyvää, mutta myös parannettavaa

Turun yliopisto on päivittämässä opintojohtosääntöään. Uusi opintojohtosääntö tulee voimaan 1.8.2018. Opintojohtosäännön tarkoitus on edistää opintojen sujuvuutta ja taata opiskelijoiden oikeuksia antamalla selkeät hallinnolliset ohjeet erilaisiin opiskeluun liittyviin tilanteisiin. TYY on osallistunut johtosäännön päivitykseen kuluneen vuoden aikana, ja antoi tällä viikolla lausuntonsa uuden johtosäännön luonnoksesta.

SYL:n liittokokous kokoontuu 17.–18.11. Tampereen yliopistolla – liittokokouspuhujana Sanna Lauslahti

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL)  liittokokous järjestetään Tampereen yliopistolla. Liittokokous käyttää ylintä päätösvaltaa ja valitsee SYL:lle uuden puheenjohtajan sekä kuusi hallituksen jäsentä ensi vuodelle. Yksi puheenjohtajaehdokkaista on TYYn halituksen 2017 puheenjohtaja Miika Tiainen. Lisäksi liittokokous linjaa ensi vuoden tavoitteista ja toiminnasta sekä päivittää SYL:n linjapaperin, joka ohjaa koko liiton vaikuttamistyötä. 

Edustajiston juhlakokouksessa jaettiin ansiomerkkejä opiskelijatoiminnassa ansioituneille toimijoille

Edustajiston perinteinen juhlakokous järjestettiinTurun yliopiston ylioppilaskunnan vuosipäivänä 9.11. Samalla juhlistettiin myös Porthanin päivää. Lippukulkue ja H. G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana laskettu seppele ovat olleet perinne aina TYYn perustamisvuodesta 1922 lähtien. Edustajiston juhlakokouksessa ylioppilaskunta jakoi myös merkkejä ja huomionosoituksia opiskelijatoiminnassa ansioituneille. Huomionosoitukset jakoi ansiolautakunta, puheenjohtajanaan Lotta Aarikka.

Kuva: Lauri Liljenbäck

TYYn äänestysprosentti nousi jälleen

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistovaalien äänestys päättyi keskiviikkona 8.11.2017 kello 16. Äänestäminen tapahtui kokonaan sähköisesti 1.–8.11. välisenä aikana. Vaaleissa ääntään käytti yhteensä 5988 opiskelijaa, ja äänestysprosentti oli 41.98. Äänestysprosentti nousi edellisistä vuoden 2015 vaaleista ja on TYYn korkein 37 vuoteen. Vaaleissa valittiin TYYlle uusi edustajisto vuosille 2018–2019.

Turun Suomalaisen Yliopistoseura ry jakaa apurahoja perustutkinto-opiskelijoille

Turun Suomalainen Yliopistoseura julistaa Valto Takalan sekä Hilja ja Toivo Piintilän rahastoista 15.11.–15.12.2017 haettaviksi apurahoja Turun yliopiston opiskelijoille. Vuonna 2018 apurahat myönnetään opintojensa loppuvaiheessa oleville perustutkinto-opiskelijoille. Jaettava apurahasumma on noin 30 000 euroa. Yksittäisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.

Järjestöt: aika hakea TYY International Award -palkintoa 2017

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan?  TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa.

Kilpailu on auki 1.-30. marraskuuta. Voittaja julkaistaan ​​joulukuussa.

>> Ehdota järjestöä TYY International Award -palkinnon saajaksi

Tehdään Turusta Suomen paras opiskelijakaupunki – projektihaku auki marraskuun ajan

Mitä opiskelijan Turkuun tarvitaan lisää? Puuttuuko tapahtuma, sovellus tai kurssi – vai haluaisitko kehittää opiskelijakaupunkia ja opiskelijoiden palveluita jollain muulla tavalla? Hae Opiskelijakaupunki Turku -projektiavustusta ideasi toteuttamiseen. Haku on auki marraskuun ajan.

TYYn elokuvatoimikuntaan 2018 haetaan jäseniä

TYYn elokuvatoimikunta muodostaa elokuvakerho Kinokoplan hallituksen. Kinokopla on Turun yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1965. Elokuvatoimikuntaan haetaan nyt jäseniä vuodeksi 2018. Hakuaika päättyy 19.11. klo 23.59. TYYn hallitus nimittää toimikunnan jäsenet vuoden 2017 toimikunnan esityksestä. Hakea voivat kaikki elokuvista kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet.

>> Hakulomake

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehtiä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon ensi keväänä. Lehti ilmestyy kevään aikana yhteensä neljä kertaa tammikuun ja toukokuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakopäivä on yleensä ilmestymisviikon perjantai.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 3.12.2017 klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus 2018”.

Edunvalvonnan arki

Edunvalvonta ei huilannut edes vuosijuhlaviikolla.
Vierailimme TYS:n toimistolla keskustelemassa kv-opiskelijoiden asumisesta. TYY on myös huolissaan todistusvalinnan pohjaksi esitetystä pisteytysmallista. Pisteytysmallista ja muista opiskelijavalinnan ongelmista keskusteltiin opetus-ja kulttuuriministeriön opiskelijavalintaseminaarissa, johon kopovastaava osallistui.

>> Tervetuloa Tulevaisuusmessuille ke 13.12.2017 klo 13–18 Turun kauppakorkeakoululle 

>> Turun korkeakoulujen yhteiselle CampusSportille tunnustusta 

>> Vararehtori Pyykkö: OpintoVartua kehitetään ja laajennetaan

>> Turun yliopiston tutkimusprosessin avoimuuden politiikka valmisteilla ‒ osallistu keskusteluun! 

>> Kirjastoläppäreiden laina-aika pitenee kahdella tunnilla 

>> Opiskelijavalintojen uudistamishanke: todistuksen avulla sisäänpääsyä laajennetaan, myös muita valintaväyliä kehitetään 

>> Yliopiston kolmas Intoa!-yrittäjyystekokilpailu käynnistyi ‒ sponsorina Liedon Säästöpankki 

 

Tule mukaan TYYn mielenterveysviikon tapahtumiin!

TYY viettää viikolla 47 mielenterveysviikkoa, jonka aikana TYY:n Yhdenvertaisuussiipi (ent. Saavutettavuussiipi) järjestää monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa. Tämän lisäksi siiven FB-sivulla julkaistaan mielenterveysviikon ajan päivittäin ajankohtaisia mielenterveysaiheisia linkkejä, uutisia tai blogikirjoituksia! 

>> Lue lisää

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

Viikko 46

16.11. Kinokoplan R&A-näytös: Close-Knit

16.11. Rekry: Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) rekrytoi

16.11. Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) rekrytoi lääkäreitä

16.11. Rekryn tietoisku: Miten pärjään työhaastattelussa

16.11. Suomi 100 Movie Night with ISTU

16.11. Suuret Humanistibileet Vol. X

17.11. Korkkivian Suomi 100 -tasting

17.11. Winter in Finland

18.11. SKOn Seniorijuhla

19.11. Kinokoplan syyssarja 2017: The Handmaiden

19.11. ISTU learns Yoga

19.11. Photo Shoot- Long Exposure

Viikko 47

20.11. SHO Teekerho: Masala Chai teeilta

20.11. ISTU Open Board Meeting

20.11. Hyvinvointiluento - Mielen voimaa Porissa

21.11. TYY-lippujen jako Turun ylioppilasteatterilla LAUMA-esitykseen

22.11. Sipsikaljavegaani sitz party

23.11. Turun yliopiston Luomupiirin uusien ilta

23.11. Mauerfest - Muuribileet

24.11. Cultural Evening – Kulttuuri-ilta

25.11. Spektrin sateenkaarisitsit

26.11. Kinokoplan syyssarja 2017: Swiss Army Man

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Jatko-opiskelijana yliopistoyhteisössä -seminaar 29.11.

TYY, Turun yliopiston tieteentekijät ja Turun yliopiston tutkijakoulu UTUGS haluavat kutsua jatko-opiskelijat ja muut jatko-opiskelukysymyksistä kiinnostuneet keskustelemaan jatko-opiskelijoiden roolista yliopistoyhteisössä puolipäiväiseen seminaarin keskiviikkona 29.11 kello 13-16. Seminaari järjestetään kauppakorkeakoulun tiloissa.

>> ilmoittaudu mukaan 26.11. mennessä. 

Tänä vuonna on aika ottaa selvää, mikä TYYn järjestöistä on ykkönen kyykässä!

Turun yliopiston Savo-Karjalainen Osakunta järjestää maanantaina 27.11.2017 yhden illan mittaisen kyykkäturnauksen, johon jokainen TYYn järjestö voi nimetä mukaan joukkueen kisaamaan TYYn sisäisestä kyykkäherruudesta ja kiiltävistä palkinnoista. Kyykkäjoukkueen koko on neljästä kahdeksaan pelaajaa. Tapahtuma alkaa Educariumin hiekkakentällä klo 16.00. Pelit alkavat n. 16.30 ja päättyvät 20.30 mennessä, minkä jälkeen siirrytään jatkoille ja palkintojenjakoon. Osallistumismaksu on 15 euroa joukkueelta ja siihen sisältyy pelilupa turnaukseen sekä pääsy palkintojenjakotilaisuuteen ja jatkoille saunoineen.

>> Lue lisää

​Rasismiin puuttumisen treenikehä

Turun YK-yhdistys järjestää yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ja Turunmaan UN Women:in kanssa Rasismiin puuttumisen treenikehä -tapahtuman 29.11. klo 13-15 Turku-salissa. Rasismiin puuttumisen treenikehä on iloinen ja energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista Forum-teatterimenetelmää. Osallistuminen on ilmaista, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta teatteri-ilmaisusta. Tarjolla pientä naposteltavaa. Ilmoittautuminen päättyy 24.11.

>> Lisätiedot ja FB-tapahtuma

Olli Haapala (TyTe) on edustajistovaalien ääniharava: ”Vetää hiljaiseksi”

Hoitotieteen opiskelija Olli Haapala sai Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistovaaleissa suurimman henkilökohtaisen äänipotin: 146 ääntä.  ”Huikeeta, vetää hiljaiseksi”, TYY Terveeksi -listan Haapala toteaa hämillään.

Paula Vesala: ”Ei ole mitään tekosyytä jatkaa kolonialistisia ja rasistisia representaatioita taiteessa”

Renessanssinero Paula Vesalan, 35, saavutukset eivät mahdu enää yhdelle mantereelle. Menestyksekästä musiikkiuraansa artisti jatkaa Suomessa, mutta teatteriin hän keskittyy tosissaan Yhdysvalloissa.

Kirjaston graduklinikat eri tiedekunnille

Tiedonhaun graduklinikalta saat henkilökohtaista ohjausta tiedonhakuihin ja tiedonlähteiden valintaan. Lisäksi kertaamme yhdessä hakutekniikoita ja mietimme, olisiko viitteidenhallintaohjelmista sinulle hyötyä. Sisältö Sisältö räätälöidään ilmoittautuneiden ja heidän antamiensa tietojen pohjalta.

>> Lisätiedot lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoille

>> Lisäteidot muiden tiedekuntien opiskelijoille

Turun Ohjaamon CV-kuvaukset

Turun Ohjaamo järjestää CV-kuvaukset keskiviikkona 15.11. kello 12-17. Kuvaukset ovat maksuttomia, ja kuvat toimitetaan kuvattaville / työnhakijoille sähköisesti kuvausten jälkeen.

>> www.facebook.com/nuortenturku

Opiskelija, hae Tositarinoita-somettajaksi – palkkiona iPad

Tositarinoita Turun yliopistosta -sivustolle haetaan somettajia aikavälille 1.1.–31.3.2018. Tositarinoita-somettajaksi voi hakea kuka tahansa Turun yliopistossa opiskeleva. Somettajat keskittyvät joko blogitekstien, Instagram-kuvien tai Youtube-videoiden tuottamiseen. Haku somettajaksi on käynnissä 1.–15.11.2017. 

>> Hakulomake

Turun ylioppilasteatteri TYY:n jäsenille mahdollisuuden tulla katsomaan ilmaiseksi teatteria! 

Turun ylioppilasteatteri jakaa yhteensä 40 vapaalippua LAUMAN kahteen näytökseen. TYYn näytökset, joihin kumpaankin on varattu 20 lipun kiintiö, ovat ti 5.12. sekä to 7.12. Molemmat esitykset alkavat klo 19.00. 

Liput jaetaan opiskelijakorttia vastaan 2 lippua / kortti. Lippuja jaetaan ti 21.11. klo 18-19 sekä ma 27.11. klo 16-17 Turun ylioppilasteatterin teatteritilassa, osoitteessa Läntinen rantakatu 23. Otathan huomioon, että 40 nopeinta saa liput.

>> Lue lisää LAUMASTA

yksin odottavien äitien keskusteluilta

Turun Kriisikeskus järjestää yksin odottaville äideille mahdollisuuden saada vertaistukea sekä käytännöntietoa yksinhuoltajuuteen liittyen  maanantaina 27.11.2017 klo 17 – 20. Yksin odottavien äitien tapaamisen tavoitteena on luoda mahdollisuus luottamukselliselle vertaiskeskustelulle ja kontaktien muodostukselle sekä antaa käytännön vinkkejä yksinhuoltajuusarkeen liittyen. Osallistuminen on maksutonta. Tiedustelut sekä ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot pe 24.11. mennessä:
044 5879 800 / 040 8223 961
Katri Blomqvist / Turun Kriisikeskus
tai harjoittelija@turunkriisikeskus.fi.

Sami Hedberg tulee Turkuun ja TYY:n jäsenillä on mahdollisuus ostaa liput showhun opiskelijaystävälliseen hintaan!

Sami Hedberg On Ice -show Gatorade Centerillä perjantaina 8.12. klo 20.00. Yhden miehen stand up –show:ssa Sami Hedberg pistää itsensä täysillä peliin ja todistaa, että lämpimän tunnelman saa aikaan myös isoihin halleihin! Jäätön ja luistimeton show sisältää reilut kaksi tuntia aitoa kokovartalomiestä sekä uutta sisältöä. Huomioithan, että etu on vain opiskelijoille! Opiskelijakortit/-todistukset tarkastetaan sisäänpääsyn yhteydessä.

>> Superopiskelijaetu 25€ (norm. 35,50€) 

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15