Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 33/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2vCzmnW

Tervetuloa uusi opiskelija

Tutustu TYYn uuden opiskelijan oppaaseen. Myös tuutoriltasi saat paljon hyödyllistä tietoa opintojen aloittamiseen. 

TYYn edustajisto päättää ylioppilaskunnan hallituksen täydentämisestä

TYYn hallituksessa tapahtuu muutos. Hallituksen jäsen Ali Benkherouf on valmistunut kesällä, eikä näin ollen voi enää toimia hallituksen jäsenenä. Ylioppilaskunnan edustajisto on kutsuttu koolle ylimääräiseen kokoukseen 23.8. päättämään mahdollisesta hallituksen täydentämisestä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan TYYn hallituksessa, ota yhteys haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro heille kiinnostuksestasi maanantaihin 21.8. mennessä.

>> Lisätietoja ja edustajistoryhmät löydät täältä

Kielikeskus on nyt kieli- ja viestintäopintojen keskus

​Turun yliopiston hallitus on hyväksynyt kielikeskuksen (Language Centre) nimen muuttamisen muotoon "kieli- ja viestintäopintojen keskus / Centre for Language and Communication Studies". Uuden nimen on tarkoitus kuvastaa paremmin uuden laitoksen laajaa työkenttää yliopistossa.

Kannanotto: SYL, SAMOK, Sakki ja Lukiolaiset:

Opiskelijoiden mahdollisuudet junamatkustukseen turvattava

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esitteli suunnitelmaa vapauttaa henkilöjunaliikenne kilpailulle 2020-luvun alussa. Suomen ylioppilaskuntien liitto, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry ja Suomen lukiolaisten liitto vaativat, että kilpailutuksen valmistelussa otetaan huomioon pienituloisten väestöryhmien, kuten opiskelijoiden, varusmiesten ja eläkeläisten, nykyinen erityisryhmä-asema junalippujen hinnoittelussa.

TYY hakee lipunmyyjiä TYYlikkääseen avaukseen

TYY hakee yhtä tai useampaa järjestöä lipunmyyntitehtäviin. Lippuja myydään TYYlikkään avauksen aikana 7.9.2017 Marilyn, Vegas ja Forte -ravintoloiden ovilla. Tehtävästä maksetaan 300,00 euron palkkio, joka voidaan jakaa myös useamman tehtävää yhdessä hakeneen järjestön kesken. Lisäksi jokainen lipunmyyjä saa TYYlikkään avauksen haalarimerkin. 

Lukuvuositarran ja TYYn kalenterin saat TYYn kansliasta

TYYn Kansliassa on pidennetty aukioloaika 28.8.-8.9. maanantaista torstaihin kello 10-17 ja perjantaisin kello 10-15. Lisäksi tarroja jaetaan Medisiinassa 14.–15.8. ja 21.–22.8. kello 10–13.  

Lataa Frank App ja vältä jonottaminen

Frank App tomii virallisena opiskelijatunnisteena. Lataa Frank App ilmaiseksi osoitteesta www.frank.fi.

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 31.8.2017 mennessä

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi merkitään ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Maksutiedot löytyvät Nettiopsusta. Uudet opiskelijat tekevät lukuvuosi-ilmoittautumisen Opintopolussa.

TYYn edustajistovaalit

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 1.–8.11.2017 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2018 ja päättyy vuoden 2019 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä. Voit myös itse asettua ehdolle.

>> Lisätietoa vaaleista: www.tyy.fi/vaalit

Lahjoita TYYn kehitysyhteistyökohteisiin ja Q-talon remonttiin!

Lahjoitukset TYYn kehitysyhteistyöhön ja Q-talolle annetaan tänä vuonna suoraan TYYn keräystilille. Tänä vuonna voit lahjoittaa kohteille myös ehdotettua pienemmän tai suuremman summan oman valintasi mukaan. TYY haluaa antaa opiskelijoille matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua hyvän asian puolesta. Pienikin summa on tärkeä. 

>> Tarkemmat tiedot lahjoituskohteista ja ohjeet lahjoittamiseen löydät TYYn verkkosivuilta.

Tuutori, varaa ryhmällesi TYY-kierros!

Noin tunnin mittaisella TYY-kierroksella kerrotaan tiiviissä paketissa tietoa TYYn toiminnasta ja palveluista sekä kierretään ylioppilaskunnan tiloissa. Kierrokset järjestetään Ylioppilastaloilla 14.8.–22.9.2017. 

Varaa kierrosaika sähköisen varauskalenterin kautta: https://tyy.youcanbook.me. Yksi tuutori voi ilmoittaa useamman ryhmän kerralla, ja saman ajan voi varata useampi ryhmä myös eri oppiaineista. Yhdelle kierrokselle mahtuu enintään 30 henkilöä. Jos ryhmäsi on pääasiassa englanninkielinen, otathan yhteyttä sähköpostilla (tyyjarjestosihteeri@gmail.com).

 

Tapahtumat

SYKSYN TULEVAA OHJELMAA

Elokuu

17.8. Kinokoplan ja Kirjakahvilan Taiteiden yön elokuvanäytös

17.8. Teviksen Terassitorstai#12: Bobahau, Dirtybed, One More Excuse

19.8. Osakuntien tuutorisitsit

21.-22.8. Lukuvuositarrojen jako Medisiinassa

24.8. Teviksen Terassitorstai #13: Jep Jep Jep, Wombatmen, Santeri Seessalo

27.8. Turun ylioppilasteatterin Lauma-produktion starttitilaisuus

29.8. Seminaari hyönteissyönnistä

30.8. Kauheen kiva keskiviikko: pelejä IV

 

TYYn avajaisviikko

4.9. Kansainvälisyyssiiven International borad game evening

5.9. Avajaiskarnevaalit

6.9. TYYn toimiston ja saunan avoimet ovet

7.9. Q-talon tupaantuliaiset

7.9. TYYlikäs Avaus 2017

8.9. Piknik Yliopistonmäellä

10.9. Laulukirjan julkistamissitsit

 

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Kulttuuri- ja tapahtumavastaavien verkostotapaaminen 12.9.2017

Kutsumme järjestöjen kulttuuritoimijat sekä tapahtumavastaavat verkostotapaamiseen, jossa kartoitetaan, millä tavoin TYY pystyisi tukemaan järjestöjensä kulttuuri- ja tapahtumatoimintaa, ja millaisille kohdennetuille koulutuksille tai työpajoille olisi tarvetta järjestötoimijoiden parissa. 

Kinokoplan ja Kirjakahvilan Taiteiden yön elokuvanäytös

Kirjakahvilan ja Kinokoplan Taiteiden yö 17.8. on mystinen ja melankolinen. Ilta käynnistyy levymusiikilla, josta vastaavat Noidat suviyössä -dj:t, sekä elävän musiikin esityksillä yhtyeiltä KO:MI, Kaamosmasennus ja Ya Tosiba. Keskiyötä lähestyttäessä heijastetaan Brinkkalan pihan peräseinälle kaksi noituutta tarkastelevaa elokuvaa, Lauri Löytökosken "Louhi, Pohjan noita" (Suomi 2017) sekä Erik Blombergin "Valkoinen peura" (Suomi 1952).

Vielä ehdit nähdä PELOTTOMAN

Turun ylioppilasteatteri ja Liedon Vanhalinna yhdistivät ensi kertaa voimansa, kun yhteisproduktio PELOTON sai ensi-iltansa Vanhalinnassa heinäkuussa. Tarinallista teatteria, musiikkia ja tanssillisuutta yhdistelevä sekä huumoria, kaihoisia lauluja ja leikkisiä hetkiä tarjoileva esitys ammentaa inspiraationsa Bertolt Brechtin klassikkonäytelmästä Äiti Peloton ja hänen lapsensa. Esityksen on ohjannut ja käsikirjoittanut Tarja Sahlstedt ja esityksiä on 31.8. asti.

Tule mukaan Laumaan!

Turun ylioppilasteatterin syksyn toinen ensi-ilta on 2.12. Veera Alaverrosen ohjaama Lauma. Nyt produktioon haetaan työryhmää. TYT:lle voit tulla mukaan toimintaan helposti ja teatterin toiminnassa mukana oleminen ei maksa mitään! Produktion startti pidetään Turun ylioppilasteatterilla sunnuntaina 27.8. klo 17-21. 

Uusi Tylkkäri on ilmestynyt!

”Tosi hyvä fiilis!” – lääkiksen opiskelijat aloittivat lukuvuoden

Kesäsäät ovat vasta todenteolla alkaneet, kun Medisiinan käytävillä käy jo kova kuhina. Lääketieteen fuksit – kavereiden kesken fetukset – aloittavat lukuvuoden jo elokuun toisella viikolla. Suurin osa muista opiskelijoista saapuu kampukselle syyskuun vaihteessa.

Colleget valtasivat kampuksen – Turku luo uutta opiskelijakulttuuria

Opiskelijahaalarit ovat saaneet varteenotettavan kilpailijan: Turussa jo tuhannet opiskelijat pukeutuvat ainejärjestöjen omiin collegeihin.

>> Vararehtori Riitta Pyykkö: Uutta lukuvuotta aloittamassa

>> Kaupunkitutkimus kutsuu opiskelijoita kurssille kehittämään Narvan kaupunkia

>> Harjoittelijaksi Rekryyn! 

>> OKM:n talousarvioehdotuksessa yliopistolle ennakoitu määrä perusrahoitusta 

>> Poikkeusaukiolo kirjastossa maanantaina 21.8.2017  

>> UTUGradu-pilotti testaa sähköisen graduprosessin toimivuutta

>> Uusi opiskelija – näin hankit kirjastokortin

>> Osa Teknikan opetustiloista pois käytöstä sisäilmaongelman vuoksi, muiden tilojen käyttöä turvataan alipaineistuksella ja ilmanpuhdistimilla

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15