Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 5/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2kQUNcA

Turun yliopiston ylioppilaskunta juhlistaa 95-vuotista taivaltaan usealla tapahtumalla vuoden 2017 aikana

”Ylioppilaskunnan juhlavuosi on mainio tapa tarkastella opiskelijayhteisömme identiteettiä - sitä mistä olemme tulleet ja mitä olemme saavuttaneet. Pidämme juhlavuoden aikana kiinni vakiintuneista kulttuuriperinteistämme mutta haluamme kuitenkin esitellä ja laajentaa näkyvyyttämme entistä isommilla ja suurempaa massaa liikuttavilla tapahtumilla”,kertoo TYYn 95-juhlavuositoimikunnan puheenjohtaja Juha Laurila.

Avaruusfysiikkaa Arktiksella

Maailman pohjoisimmassa kaupungissa on piskuinen yliopistokeskus (UNIS), jossa tutkitaan Arktista aluetta ja avaruutta. Turkulainen Erkka Heino on ollut UNISissa syksystä alkaen tohtorikoulutettavana. ”Huippuvuoret tarjoaa mahtavan mahdollisuuden tutkia arktista aluetta. Tämä on hieno paikka myös ainutlaatuisen luonnon takia, ja onhan 78. leveyspiirillä asuminen aika erikoista”, Heino sanoo.

Mistä Etelä-Afrikan opiskelijaprotesteissa on kyse?

Etelä-Afrikan korkeakoulujärjestelmä on vakavassa kriisissä. Maan rodullistettu väestö kärsii taloudellisesta ahdingosta samalla, kun valkoinen vähemmistö kahmii valtaosan opiskelupaikoista. ”Haluamme, että yliopistoihin otetaan lisää mustia opiskelijoita ja että heillä on [aikaisempaa] paremmat mahdollisuudet työllistyä”, kertoo opiskelija Busisiwe Seabe CNN-uutissivustolle.

Yliopiston kuoron kvartettikonsertti

Turun yliopiston kuoron pienyhtyekonsertti soi tuttuun tapaan Sibelius-museon kauniissa akustiikassa lauantaina 11.2. kello 19! Kuoron omat ja sen ulkopuolelta vierailevat taitavat pienyhtyeet esittävät monipuolisen tarjonnan niin tuttuja kuin täysin uusiakin sävellyksiä ja sovituksia. Tule kokemaan hiljentäviä ja riemastuttavia hetkiä a cappella -musiikin ihastuttavassa maailmassa! Liput tuntia ennen ovelta 12€/8€.

>> Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Rauman opiskelijasihteeriä osa-aikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen

Rauman opiskelijasihteerin tehtävänä on TYYn palveluista huolehtiminen ylioppilaskunnan Rauman toimipisteessä. Työ alkaa helmikuun aikana. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden joustavaan työskentelyyn opiskelijamaailmassa, monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuden kehittää ylioppilaskunnan näkyvyyttä Raumalla. 

>> Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelushenkilöä 

Tehtäviin kuuluvat kirjoittaminen ja valokuvaaminen, verkkolehden ja somekanavien päivittäminen sekä lehtien jako. Lisäksi siviilipalvelushenkilö hoitaa erilaisia tehtäviä ylioppilaskunnassa, esimerkiksi toimistotyötä. Tarjoamme työnohjausta, innostavan paikan opiskelijamaailmassa ja kokemusta toimitustyöstä. Haku on jatkuva. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä.

TLKS ry järjesti terveysmessut

 Viime vuonna tukea sai myös Turun Lääketieteenkandidaattiseura ry järjesti Universitas Turun -hanketuella Parempi mieli-terveysmessut Turun Hansakorttelissa. Terveysmessujen tavoitteena olivat turkulaisten terveyteen liittyvän tiedon kasvattaminen sekä lääketieteen opiskelijoille oppimiskokemusten tarjoaminen.

>> Koulutuksen toimiala palvelee opiskelijoita ja opettajia 

>> Palvelu-uudistus konkretisoituu pala palalta

>> Tammikuun IT-uutiset: Uusi roskapostisuodatin, graduprosessin sähköistäminen etenee, vaihteelle ja fakseille uusi numero 

>> Kaivuutöitä Calonian ja Arcanumin välissä 

>> Maaherran makasiiniin ravintola

 

 

Vielä ehdit ostaa ennakkolipun TYY95-avajaisbileisiin

Ennakkolippuja myydään keskiviikkona 1.2. kello 11-13 ravintola Assarin ullakon vanhassa aulassa. 20 nopeinta ostajaa saa kaupan päälle uuden TYY-kassin. Lisäksi ennakkolippuja voi ostaa TYYn kansliasta aukioloaikoina. Ennakkolipun lunastaneille oma sisäänkäynti.

TYYn 95-juhlavuoden käynnistävissä megabileissä 2.2. Börs Night Clubin lavalle nousevat DJ Duo Frat House Brothers sekä Vilma Alina

Mukana myös Turun yliopiston spekseistä koostuva lämmittelytiimi, joka nostattaa tunnelmaa Shamrockin puolella kello 23 alkaen.

>> tapahtuma Facebookissa

 

Tapahtumat

TULEVIA TAPAHTUMIA

Viikko 5

1.2. Seitsemän kuolemansyntiä: Ylpeys-sitsit

1.2. Seitsemän kuolemansyntiä: Ylpeys-bileet

1.2. Agnosy (UK), Viha, D-Beatl:s TVO:lla

1.2. Kuukausi ensi-iltaan -bileet

2.2. TYYn 95-juhlavuoden aloitusbileet

2.2. Food & Hope laittaa hyvän kiertämään

3.2. Keikkaa TVO:lla – Kumikameli, All Over Maniacs, West Ghost & Shitboot

4.3. Punkrock-elämys TVO:lla – Tohtori Koira, Lähtevät Kaukojunat, Miettiin & Suudelmat

Viikko 6

7.2. Kesätöihin Ahvenanmaalle ja Pohjoismaihin -tapahtuma

7.2. OPKOn opiskelijailta

9.2. Anglica presents: Britpop!

10.2. Tunnelmaperjantai TVO:lla – folkkia & rytmejä

11.2. Yliopiston kuoron kvartettikonsertti

11.2. Keikkaa TVO:lla – Sink, Throat, Below The Graves & Hexhammer

Viikko 7

13.2. Working in Finland seminar for international students

14.2. Kinokoplan kevätsarjakarkelot

15.2. No onkos tullut kesä? -bileet

16.2. EXTRATERRESTRIAL-bileet

19.2. Kammion antologian tekstihaku päättyy

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

TYY kerää palautetta järjestöjen suuresta koulutuspäivästä

Kiitoksia kaikille koulutuspäivään osallistuneille! Vastaathan palautekyselyymme oheisesta linkistä. Mielipiteesi on meille tärkeä. Vastausaikaa on 9.2. asti. Hyvää ja menestyksekästä järjestötoiminnan täytteistä vuotta kaikille!

>> Vastaa kyselyyn

SAMOK hakee koulutuspoliittista asiantuntijaa

SAMOKin koulutuspoliittisena asiantuntijana pääset vaikuttamaan korkeakoulutuksen rakenteisiin sekä järjestämiseen. Työsuhde on vakituinen ja tehtävään valitun henkilön toivotaan aloittavan mahdollisimman pian. Haku päättyy 13.2. kello 8.00.

Kesätöihin Ahvenanmaalle ja Pohjoismaihin

Kiinnostaisiko sinua kesätyö Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Färsaarilla tai vaikkapa Islannissa? Tule kuulemaan lisää Ohjaamoon tiistaina 7.2. klo 16.30 (Yliopistonkatu 25 A). Puheenvuorojen lisäksi voit tavata asiantuntijoita henkilökohtaisesti ja osallistua halutessasi Jobzonen pikatyöhaastatteluihin, ota CV mukaan!

Haetaan nuoria rauhanlähettiläs-koulutukseen

Opiskeletko yhteiskunnallisella alalla vai oletko muuten kiinnostunut kansainvälisistä kysymyksistä ja kansalaisvaikuttamisesta? Sadankomitea järjestää koulutusjakson, joka tarjoaa tietoa ja osaamista rauhantyöhön ja globaalien turvallisuuspoliittisten haasteiden ymmärtämiseen. Koulutukseen haetaan erilaisista taustoista tulevia 18–29-vuotiaita osallistujia.

Saatko vatsaoireita kaupan maidosta? - Osallistu tutkimukseen

Turun yliopiston Biokemian laitoksen Elintarvikekemian ja Elintarvikekehityksen osasto hakee kaupallisesta maidosta vatsaoireita saavia 18-65-vuotiaita vapaaehtoisia miehiä ja naisia tutkimukseen, jossa selvitetään vain pastöroidun, homogenoidun ja pastöroidun, sekä homogenoidun ja UHT-käsitellyn maidon aiheuttamia vatsavaivoja oirepäiväkirjan ja verinäytteiden avulla.

>> Katso lisätiedot

Auta Frankia tekemään arjestasi parempaa

Osallistu kyselyyn, jolla kartoitetaan ajatuksia opiskelijaelämän solmukohdista. Kyselyyn vastaaminen vie muutaman minuutin ja viisi onnekasta vastaajaa voittaa Spotify Premiumin koko vuodeksi. Lisäksi yksi onnekas pokkaa itselleen 500 euron arvoisen lahjakortin Verkkokauppa.comiin. 

>> Vastaa kyselyyn

Mikä Frank? Frank kokoaa hyödylliset opiskelija-alennukset yhdelle sivustolle, juuri sinua varten.

>> Lue lisää

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15