Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 16/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2oRJOFh

Tule vappusankariksi Siistivappu-kampanjaan

Haluatko erilaisen vapun ja tehdä hyvää? Vappurieha kestää koko viikon, mutta tämä kestää vain yhden tunnin! Ota kaverisi mukaan ja ilmoittaudu vappusankariksi! Vappusankarit ovat #Siistivappu-kampanjan vapaaehtoisia. He siivoavat Vartiovuoren puistoa yhden tunnin ajan vappupäivänä. Vappusankarit saavat työstään muikean palkinnon. Ps. Ainejärjestöt: Siistivapputoiminta näyttää hyvältä ainejärjestöjen toiminnassa. 

Ilmoittaudu vappusankariksi lähettämällä viesti tyy-tiedottaja@utu.fi

Edunvalvonnan arki

Vilkas pariviikkoinen takana. Kannustimme opiskelijoita äänestämään kuntavaaleissa ja osallistuimme yliopiston auditointiin. Järjestökentällä ohjelmassa oli hyvinvointi-ilta ja International Council. #edunvalvonnanarki

TYY hakee uusia jäseniä SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan kaudelle 2017–2018

TYY etsii idearikkaita, sitoutuneita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). 15 jäsenjärjestöä ja 135 000 yliopisto-opiskelijaa edustava SYL on maan suurin opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa, ja hallinnoi SYL:n kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehitysyhteistyökoordinaattorin kanssa.

>> Lue lisää ja hae mukaan

Vastaa TYYn jäsenkyselyyn ja voita Jopo

Auta meitä kehittämään toimintaamme vastaamalla jäsenkyselyymme 28.4. mennessä. Vastaajien kesken arvotaan kullanvärinen Jopo-merkkinen polkupyörä sekä elokuvalippuja. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä ja niitä hyödynnetään TYYn palveluiden parantamisessa.

>> Vastaa TYYn jäsenkyselyyn tästä

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2017

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2016–2017 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille. Lähetä ehdotuksesi 7.5. mennessä.

Tule tekemään Turun yliopistosta Reilu korkeakoulu

Reilu kauppa on korkeakouluille konkreettinen tapa toimia yhdessä oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimi viestittää opiskelijoille ja muille sidosryhmille yliopiston globaalista vastuusta. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kampanjoimaan reilun yliopiston puolesta! Liity mukaan kannatustyöryhmään tai seuraa hanketta Facebookissa.

>> Lue lisää

Sirkkalaan ei tullutkaan ulkoilmaluentosalia – mistä uusi paikka?

Vuonna 2015 Sirkkalan kasarmille suunniteltiin uutta virkistysaluetta piha-alueelta puretun entisen sotilaskodin tilalle. Suunnitelman keskeisin elementti oli kivisistä istuimista koostuva yliopiston ensimmäinen ulkoilmaluentosali. Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänäsen mukaan kiinteistönomistajan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ajatuksesta luovuttiin. Yliopiston tilapalvelut on kuitenkin jatkanut ulkoluentosalille sopivan paikan etsimistä muun muassa Publicumin ja sen ympäristön alueelta.

Grafiikat: Panu Savolainen

Kampus kaipaa lisää keitaita

Opiskelijat toivovat yliopistolta entistä joustavampia tiloja, joissa voi tehdä ryhmätöitä tai vaihtaa kuulumisia muita häiritsemättä. Keidas on poikkeus yliopistolla. Lukemiseen ja työntekoon soveltuvia hiljaisia opiskelutiloja löytyy pitkin kampusta runsaasti, mutta jutustelupaikkoja ei juurikaan ole. Uusista ratkaisuista saattaa olla iloa myös opetustyössä.

Kuva: Juha Laurila

Tule mukaan aivotutkimukseen

Kiinnostaako sinua osallistua tieteelliseen tutkimukseen, jossa selvitetään aivojen aineenvaihdunnan, välittäjäaineiden sekä toiminnan yhteyttä muuhun terveyteen? Tutkimukseen sisältyy seulontakäynti, kuntotesti, kolme aivojen ja kehon PET-kuvausta eri merkkiaineilla sekä seurantajakso, joka koostuu yksittäisistä lyhyistä käynneistä PET-keskuksessa. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä YTHS:n kanssa ja osallistumisesta maksetaan korvaus.

Saatat olla sopiva henkilö, jos

  • olet 20-35-vuotias mies
  • et käytä säännöllisesti mitään lääkitystä eikä sinulla ole syömishäiriötä
  • et tupakoi tai käytä nuuskaa tai huumausaineita, et käytä suuria määriä alkoholia
  • painoindeksisi on välillä (20-30 kg/m2)
  • et ole aikaisemmin osallistunut PET-tutkimukseen tai altistunut muuten merkittävästi säteilylle

Mikäli kiinnostuit, laita viesti taskan@utu.fi niin kerromme lisää.

Wanted! Participans for online survey on mobile game icons

As a part of my Master's thesis, I am conducting a survey about attitudes towards mobile game icons and I need your help! Anyone can participate, it does not matter if you are not a regular mobile game player. All perspectives are valuable! The survey takes about 15 minutes to complete and all participants may enter into a prize draw after completion. Two randomly selected winners will be awarded a Polar Loop 2 Activity Tracker. The survey data will be kept anonymous and will only be used for research purposes. 

>> Link to the survey

Thanks for your time.
Henrietta Jylhä, Master’s degree student, Internet and Game studies, University of Tampere

 

Vappu 30.4.-1.5.2017

Aurinko, kevät, vappu! Pian se on taas täällä: Odotettu, perinteinen, yllättävä, säväyttävä. Mitä tapahtuu vappuna ja sitä edeltävinä päivinä? Lisää tietoa löydät TYYn sivuilta.

Vappuviikon ohjelma ja vappukartta - Ilmoita tapahtumasi mukaan nyt!

TYY kerää järjestöjen vappuviikon tapahtumia vappuviikon ohjelmaan. Jos järjestölläsi on vappuviikolla ohjelmaa, ilmoita meille tapahtuman nimi, aika, paikka ja mahdolliset lisätiedot. Kokoamme myös perinteisen vappukartan, josta löytyvät järjestöjen vappuboolien sijainnit. Laittakaa siis meille tietoa, mikä järjestö boolinpisteen järjestää, sekä missä ja milloin boolia tarjoillaan, niin merkitsemme pisteen yhteiseen karttaan. Molemmista tiedot voi ilmoittaa osoitteeseen tyy-tiedottaja@utu.fi.

Huomioithan, että mukaan vappuviikon ohjelmaan ja vappukarttaan mahtuvat vain kaikille avoimet tapahtumat ja boolit.

Tapahtumat

TULEVIA TAPAHTUMIA

Viikko 16

20.4. TurkuGether: a visit to Ruissalo botanical gardens

20.4. Zimbabwe-ilta

20.4. Kinokoplan AIDS-seminaarinäytös: Philadelphia

20.4. Food & Hope laittaa hyvän kiertämään

20.4. KesäSitsit

20.4. Rekryn tietoisku: Tee toimiva hakemus ja CV

21.4. International Vappu/Kansainvälinen vappu

21.4. Progea TVO:lla – Proge-klubi esittää: Sisare -levyjulkkarit

22.4. Keväinen kirpputori

22.4. Action workshop - urheilukuvauksen työpaja

22.4. Jytää TVO:lla – Kivesveto Go Go//Kaupungin Valot//ABORTTI 13//The Phoenix Foundation

Viikko 17

24.4. Rekryn CV-klinikka / CV-Clinic

24.4. TVO ry:n ylimääräinen osakuntakokous – juhlavastaavan ja kopo-vastaavan rekry!

25.4. Rekryn tietoisku: Miten pärjään työhaastattelussa? 

26.4. SKOn vappuisa rastikierros / SKO’s Vappu Checkpoint Race

26.4. Edustajiston huhtikuun kokous

27.4. Rekryn LinkedIn-työpaja

27.4. VappuStartti 2017

28.4. TYY International Vappu

28.4. NeonVappu

29.4. Sohon Torwien kevätkonsertti 2017: Nuorisomusiikkia 100-vuotiaasta Suomesta

29.4. Valoon - Turun yliopiston kuoron 30-vuotisjuhlakonsertti

30.4. TYYlikäs vappu

30.4. Osakuntavappu 2017

30.4. TYT:n Wappukabaree 2017

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

TYYn Zimbabwe-ilta 20.4.

TYY on tukenut Zimbabwen AIds Orvot -ry:tä vuodesta 2008 asti. Zimbabwen Aids Orvot huolehtii n. 400 lapsen koulunkäynnistä ja hyvinvoinnista. Järjestön edustajat sekä 19-vuotias zimbabwelainen Letwin saapuvat vieraaksemme Turku-saliin 20. huhtikuuta. 
Luvassa tietoa yhdistyksen toiminnasta, jutustelua, pientä hiukopalaa, DVD-esitys zimbabwelaisten nuorten elämästä sekä Letwinin omia kokemuksia laulun tai kertomuksien muodossa. Tule mukaan viettämään antoisaa iltaa kanssamme! 

TYT:n Wappukabaree 2017

TYT:n 28-vuotias Wappukabaree kuuluu turkulaiseen vappuun kuin skumppatahrat valkolakkiin tai rusinat simaan. Kolmenkympin kriisistä ei ole tietokaan, kun häpeilemätön ja aina uudistuva kabaree tekee kieroutuneen lempeästi pilaa tutuista ilmiöistä. Tänäkin vappuna 30.4. kabaree mehustelee kahden näytöksen verran ajankohtaisilla asioilla itseironiassa kieriskellen. Varmista pääsysi vapun parhaaseen katsomoon varaamalla liput alla olevasta linkistä! Liput 5 €.

>> Katso lippujen varauslinkit ja lunastusajankohdat

Valoon - Turun yliopiston kuoron 30-vuotisjuhlakonsertti

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi kuoro esittää kaksi tilausteosta kuorolle läheisiltä säveltäjiltä. Nuoren säveltäjälupauksen ja kuoron tenorin Arttu Punkkisen Metsä-teoksessa tunnelmoidaan luonnon tuoksuja ja leikitellään oksilla oravien kanssa. Kuoron entisen taiteellisen johtajan Mikko Sidoroffin filosofisessa Motiivi nro 2 -teoksessa pohditaan, mitä uskallus on.

Valoon - Turun yliopiston kuoron 30-vuotisjuhlakonsertti la 29.4.2017 klo 16, Turun konserttitalo. Liput 22/16/12e, lippu.fi.

 

Kela: Tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki

Vuoden 2016 opintotukien vapaaehtoiset palautukset on maksettava viimeistään 31.5.2017. Opintotuen saaja voi nyt tarkistaa Kelan asiointipalvelusta opintotuessa huomioon otettavien vuositulojensa ennakkotiedot.

>> SAIL for Students -kurssin opiskelijahaku on auki 18.4. asti

>> Opiskelija: kerro työnhaussa myös vapaa-ajan harrastuksesta

Viikon Frank-vinkki

>> -10 % alennus, kun tilaat EU:n sisäisen ovelta ovelle toimituksen Eurosenderiltä

Mikä Frank? Frank kokoaa hyödylliset opiskelija-alennukset yhdelle sivustolle, juuri sinua varten.

>> Lue lisää

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15