Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 47/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2AFSGAf

TYYn siipiin 2018 haetaan jäseniä

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin eli siipiin. TYYn siivet ovat neljän eri teeman ympärillä toimivia ryhmiä, jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa.

>> Hae mukaan 26.11. mennessä!

Tutustu vuoden 2018 TYYn hallitukseen hakeviin henkilöihin

hallitukseen 2018 hakee yhteensä yksitoista henkilöä. Heistä yksi hakee TYYn hallituksen puheenjohtajaksi ja kymmenen hakijaa pyrkii hallituksen jäseniksi. TYYn edustajisto valitsee hallituksen järjestäytymiskokouksessaan tiistaina 28.11.2017. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulivat edustajistoryhmiltä. Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja viidestä seitsemään hallituksen jäsentä, joiden kaikkien tulee olla ylioppilaskunnan vaalikelpoisia jäseniä.

Suomen ylioppilaskuntien liittokokous 2017: Korkeakouluvisiota toteutettava pitkäjänteisesti ja kannustavasti

SYL:n liittokokous pitää opetus- ja kulttuuriministeriön esittämän korkeakouluvision tavoitteita pääosin hyvinä. Liittokokous kuitenkin vaatii, että tavoitetilaan tähdätään ensisijaisesti kannustavilla toimenpiteillä ja koulutukseen ollaan valmiita jatkossa myös panostamaan rahallisesti.

Miika Tiainen valittiin SYL:n puheenjohtajaksi 2018

23-vuotias Tiainen opiskelee tietojärjestelmätiedettä Turun yliopistossa. Tiainen on toiminut kaksi vuotta TYYn hallituksessa – vuonna 2017 puheenjohtajana ja vuonna 2016 varapuheenjohtajana. Turun yliopiston ylioppilaskunnalle Tiaisen valinta SYL:n puheenjohtajaksi on merkittävä, sillä tehtävään valittiin jo toista kertaa peräkkäin TYYn ehdokas.

TYY hakee tapahtumatuottajaa Turun akateemiselle vapulle ja Aprillirockille

Tapahtumatuottaja tai työpari pääsee järjestämään Turun perinteisintä ja suurinta opiskelijatapahtumaa ja TYYn tunnetuinta traditiota eli vappua sekä yhtä tuoreimmista perinteistämme eli bändikilpailu Aprillirockia.Tapahtumatuottajalle maksetaan 1300 euron palkkio (sis. lomakorvauksen). Mikäli tuottamisen hoitaa työpari, jaetaan palkkio työparin kesken. 

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa 3.12.2017 klo 23.59 mennessä sähköpostitse osoitteeseen tyy-jarjestosihteeri@utu.fi. 

Kela: Muutoksia opintotukeen 1.1.2018 alkaen – 18–19-vuotias opiskelija, muista hakea opintorahaa

Vuoden 2018 alusta vanhempien tulot eivät vaikuta itsenäisesti asuvan 18–19-vuotiaan toisen asteen opiskelijan opintorahan määrään. Tällöin nämä opiskelijat voivat saada perusmääräisen opintorahan, 250,28 e/kk. Vanhempien tulot vaikuttavat opintorahan määrän vielä vuoden 2017 loppuun: opintoraha pienenee tai sitä ei makseta ollenkaan, kun vanhempien yhteenlasketut vuositulot ovat vähintään 61 010 euroa.

Turun Suomalaisen Yliopistoseura ry jakaa apurahoja perustutkinto-opiskelijoille

Turun Suomalainen Yliopistoseura julistaa Valto Takalan sekä Hilja ja Toivo Piintilän rahastoista 15.11.–15.12.2017 haettaviksi apurahoja Turun yliopiston opiskelijoille. Vuonna 2018 apurahat myönnetään opintojensa loppuvaiheessa oleville perustutkinto-opiskelijoille. Jaettava apurahasumma on noin 30 000 euroa. Yksittäisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.

Järjestöt: aika hakea TYY International Award -palkintoa 2017

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan?  TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa.

Kilpailu on auki 1.-30. marraskuuta. Voittaja julkaistaan ​​joulukuussa.

>> Ehdota järjestöä TYY International Award -palkinnon saajaksi

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehtiä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon ensi keväänä. Lehti ilmestyy kevään aikana yhteensä neljä kertaa tammikuun ja toukokuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakopäivä on yleensä ilmestymisviikon perjantai.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 3.12.2017 klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus 2018”.

TYYn blogissa Heidi Saarinen

Terveiset Guatemalasta!

SYL:n yhteistyöprojekti AMEU:n kanssa Guatemalan Maya-naisten tukemiseksi avokadojen kasvattamisen ja myynnin kanssa tulee päätökseen vuoden loppuun mennessä. Pääsin mukaan arvioimaan projektia yhdessä SYL:n kehitysyhteistyökoordinaattori Johanna Ursin-Escobarin kanssa. Viimeisellä hankematkalla vierailimme neljässä Maya-yhteisössä ja kyselimme kuulumisia ja ajatuksia projektin päättymisestä.

Edunvalvonnan arki

Kuvasimme videota osa-asunnon normista. Voit katsoa videon TYYn YouTubesta.

TYY osallistui SYL:n liittokokoukseen. Liittokokouksessa muun muassa päätettiin liiton seuraavan vuoden toiminnasta ja taloudesta sekä valittiin seuraavan vuoden hallitus.

TYY on osallistunut Turun yliopiston opintojohtosäännön päivitykseen kuluneen vuoden aikana, ja antoi lausuntonsa uuden johtosäännön luonnoksesta. Lue lausunto TYYn verkkosivuilta.

>> Strategian toimenpideohjelmia päivitetään ‒ tule mukaan avoimiin työpajoihin

>> Opetuksen ja oppimisen digitalisaation strateginen ohjelma pohjustaa tulevaisuuden yliopistoa

>> Työryhmä julkaisi ehdotuksen yliopistojen todistusvalinnan pisteytyksestä – yliopistoilta pyydetään lausuntoja tammikuun loppuun mennessä 

>> Lue yliopiston Aurora-lehden uusin numero verkossa

>> Yliopistonmäen rakennusten sähköt ovat poissa käytöstä ja käynti suljettuna 22.11.–23.11. välisenä yönä

 

TYYn mielenterveysviikon ohjelmaa

TYY viettää mielenterveysviikkoa, jonka aikana TYY:n Yhdenvertaisuussiipi järjestää monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa. Tämän lisäksi siiven FB-sivulla julkaistaan mielenterveysviikon ajan päivittäin ajankohtaisia mielenterveysaiheisia linkkejä, uutisia tai blogikirjoituksia! 

Ke 22.11. Kypsien opiskelijoiden lounastapaaminen Macciavellissa klo 14-16

To 23.11. Vertaistapaaminen klo 17-20 (ennakkoilmoittautuminen)

Pe 24.11. Kypsien opiskelijoiden lounastapaaminen Macciavellissa klo 12-14

Pe 24.11. Kansainvälisyyssiiven Kulttuuri-ilta Turku-salissa klo 17.30-20

Su 26.11. Ulkoiluhetki jokirannassa + kaffet Café Art:ssa klo 13-16

>> Lue lisää

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

Viikko 47

22.11. Edustajiston marraskuun 2017 kokous

22.11. Sipsikaljavegaani sitz party

23.11. Turun yliopiston Luomupiirin uusien ilta

23.11. Mauerfest - Muuribileet

24.11. Food & Hope - ilmaista ruokaa tarjoillaan

25.11. Spektrin sateenkaarisitsit

26.11. Kinokoplan syyssarja 2017: Swiss Army Man

Viikko 48

27.11. SKO-TYYkkä 2017 - TYYn järjestöjen välinen kyykkäturnaus

27.11. TYY-lippujen jako Turun ylioppilasteatterilla LAUMA-esitykseen

28.11. Edustajiston kauden 2018-2019 järjestäytymiskokous

29.11. Jatko-opiskelijana yliopistoyhteisössä -seminaari

29.11. ISTU: Board Game Night

30.11. Järjestöjen Taloudenhoitajakoulutus II

1.12. SKÖffen-sitsit (SKO&Öffen)

2.12. Turun ylioppilasteatterin LAUMA - Ensi-ilta

3.12. Kinokoplan Suomi 100 -näytös

 

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

CampusSportilaiset ilmaiseksi TUTOn jääkiekkopeleihin

Jos et ole vielä käyttänyt CampusSportin korkeakoululiikuntapalveluita, niin nyt on erinomainen ajankohta aloittaa. Sen lisäksi, että CampusSportin kautta pääsee käyttämään edullisesti monipuolisia liikuntapalveluita, pääsee samalla hinnalla nykyään ilmaiseksi TUTOn jääkiekko-otteluihin! Edun saat maksamalla liikuntamaksun ja rekisteröitymällä 30.11. mennessä.

>> Lue lisää CampusSportin nettisivuilta

Opinnäytteet verkkoon - entä tekijänoikeudet?

Turun yliopisto siirtyy ylemmän korkeakoulututkinnon osalta sähköiseen opinnäytetyöprosessiin eli UTUGraduun vuoden 2018 aikana. Nyt jos koskaan on hyvä hetki ottaa selvää, mitä tekijänoikeudet tarkoittavat opinnäytettä tekevälle. ​TY:n koulutuksen toimiala ja kirjasto järjestävät kaikille avoimen tilaisuuden "Opinnäytetyö ja tekijänoikeudet" tiistaina 12.12.2017 klo 10-12 Educariumin luentosalissa 1. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen!

Sitsit: Näin akateemisista pönötysjuhlista syntyi snapsilaulujen terästämää bilekulttuuria

Jotta 2010-luvun jonnet voivat skoolata energiajuomilla nykypäivän sitseillä, ovat akateemiset pöytäjuhlat luoneet nahkaansa 400 vuotta läpi kurinpitotoimien, naisten opiskeluoikeuden ja politisoituneiden vuosikymmenten.

Kaisa Matomäki: ”Matematiikassa ei ole oppiriitoja”

Rohkeus ja poikkeukselliset tutkimusmenetelmät ovat tehneet Kaisa Matomäestä yhden matematiikan nousevista tähdistä.

Gradukysely: Ostoksilla verkossa: internet-taidot kuluttajan tukena

Miten internet-taidot näkyvät verkon markkinapaikoilla? Teen Pro Gradu -tutkielmaa kuluttajien internet-taitojen merkityksestä heidän asioidessa verkossa. Kyselyyn voivat vastata kaikki, jotka toimivat omin avuin internetissä. Linkkiä saa myös jakaa.

>> Vastaa kylselyyn: https://goo.gl/forms/4lQzZbCPXduUMIb63

Jokainen vastaaja on tutkielman kannalta erittäin tärkeä!

Ystävällisin terveisin
Eero Prusila

Ruotsinkielinen: Osallistu psykologiseen online-haastattelututkimukseen!

Haemme online-tutkimukseen osallistujia, joiden ensimmäinen tai toinen äidinkieli on ruotsi.

Vi undersöker effektiviteten av olika psykologiska intervjuer online! Experimentet går ut på att man deltar i en 10-15 min lång online-intervju. Frågorna i intervjun handlar om hur ens vardag ser ut och om hur man i allmänhet mår. Som tack för att man deltar får man en lunchkupong till Unica-kaféerna i Åbo. Plats: psykologins korridor i Arken (Åbo Akademi), träff i Arkens aula.

Boka tid för intervju: http://doodle.com/poll/94g5sethsrax4es7

Vid frågor mejla anoromie@abo.fi

Terveisin, Anna-Karin Noromies

Turun ylioppilasteatteri TYY:n jäsenille mahdollisuuden tulla katsomaan ilmaiseksi teatteria! 

Turun ylioppilasteatteri jakaa yhteensä 40 vapaalippua LAUMAN kahteen näytökseen. TYYn näytökset, joihin kumpaankin on varattu 20 lipun kiintiö, ovat ti 5.12. sekä to 7.12. Molemmat esitykset alkavat klo 19.00. 

Liput jaetaan opiskelijakorttia vastaan 2 lippua / kortti. Lippuja jaetaan ma 27.11. klo 16-17 Turun ylioppilasteatterin teatteritilassa, osoitteessa Läntinen rantakatu 23. Otathan huomioon, että 40 nopeinta saa liput.

>> Lue lisää LAUMASTA

Viikon Frank-vinkki

Opiskelija! Nyt saat 11 %:n alennuksen EMP.fi-verkkokaupassa!

EMP.fi:stä löydät yli 30000 bändi- ja leffatuotetta sekä aina tyylikkäitä klassikkopukimia. Alennuskoodi toimii ainoastaan frank.fi sivustolta löytyvän EMP:n verkkoedun "verkkokauppaan" linkin kautta. Muista käyttää kampanjakoodia.

Tarjous voimassa 31.1.2018 saakka. Alennus ei koske mediatuotteita (CD-levyt yms), kirjoja ja lahjakortteja.

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15