Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 9/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2ma4kzT

Saisinko harjoittelupaikan? –tempaus Turun kauppatorilla

Ryhmä 40 000 järjestää keskiviikkona 1.3. klo 16-17 Turun kauppatorilla tempauksen teemalla Saisinko harjoittelupaikan? Tapahtuman tarkoituksena on kiinnittää huomiota opiskelijoiden heikkoon työ- ja harjoittelupaikkatilanteeseen Turussa. Tilaisuuden aikana kaupungin edustajilla, yrittäjillä, rekrytoijilla ja kuntapoliittisilla vaikuttajilla on mahdollisuus tulla sanomaan terveisensä tai tarjoamaan töitä opiskelijoille. Tapahtuma videoidaan.

TYY hakee tuottajaa järjestämään ylioppilaskunnan vuosijuhlaviikkoa ja 95. vuosijuhlia

Tänä vuonna TYYssä on juhlavuosi, koska rakas ylioppilaskuntamme täyttää pyöreät 95 vuotta. Kiinnostaisiko päästä toteuttamaan ylioppilaskuntamme juhlavinta tapahtumaviikkoa, joka huipentuu näyttäviin juhlallisuuksiin? Tapahtumatuottajalle maksetaan 1500 euron palkkio. Mikäli tehtävää hoitaa työpari, palkkio jaetaan työparin kesken. Vapaamuotoiset hakemukset tulee palauttaa torstaihin 9.3.2017 klo 23.59 mennessä.

Turun tietotekniikan tutkimus- ja koulutuskeskuksen johtokuntaan haetaan opiskelijaa

Keskuksen tehtävänä on muun muassa harjoittaa, koordinoida ja edistää yliopistojen yhteistä tietotekniikan tutkimusta. Johtokunnan tehtävinä on muun muassa vastata yliopistojen yhteisen koulutuksen ja keskuksen strategisesta kehittämisestä sekä tehdä esityksiä yliopistojen tiedekunnille tai vastaaville elimille yhteisen koulutuksen opetussuunnitelmasta ja opiskelijavalinnasta.

>> Täytä sähköinen hakulomake 5.3.2017 klo. 23.59 mennessä 

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokuntaan haetaan opiskelijaedustajaa

Johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi sekä päättää myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista; hyväksyä opetussuunnitelmat; hyväksyä väitöskirjat ja lisensiaatintutkimukset sekä myöntää väittelyluvat sekä tehdä esitys vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

>> Täytä sähköinen hakulomake 5.3.2017 klo. 23.59 mennessä

TYYn ilmaisliput Turun ylioppilasteatterin Messias-esityksiin TYYn jäsenille

Turun ylioppilasteatteri jakaa yhteensä 60 vapaalippua Messiaan kahteen näytökseen. TYY-näytökset, joihin kumpaankin on varattu 30 lipun kiintiö, ovat ti 21.3. sekä ke 22.3. Molemmat esitykset alkavat klo 19.00. Liput jaetaan opiskelijakorttia vastaan 2 lippua / kortti.

Lippuja jaetaan to 2.3. klo 16-17 sekä ke 8.3. 16-17 Turun ylioppilasteatterin teatteritilassa, osoitteessa Läntinen rantakatu 23. Otathan huomioon, että 60 nopeinta saa liput! 

Min story / Mun tarina -seminaari Helsingissä 22.3.2017

Puhumassa muun muassa ruotsalaiset bloggaajat Desiré Nilsson ja Johan Larsson, Friends & Brgrs -hampurilaisketjun operatiivinen johtaja Saul Mäenpää, sekä Microsoftin Architect Kimmo Forss. Mukana myös kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen ja Anne-Mari Virolainen. Tapahtumatorilla yritykset esittelevät toimintaansa ja samaan aikaan käynnissä on myös eSport-tapahtuma. Opiskelijoille mahdollisuus ilmaiseen kuljetukseen ja salaattilounaaseen paikan päällä. 

Tuhmaa ja miesvoittoista - Turun yliopiston taidekokoelma muuttuu hitaasti

Tilasuunnittelu-yksikön suunnittelija Pauliina Karjalainen, miten Turun yliopiston taidekokoelmasta on tullut näin synkeä? ”Kokoelma on perua Aarne Ervin arkkitehtuurista. Yliopistonmäen päärakennukset ovat hänen suunnittelemiaan, ja taide on ’samaa sarjaa’ eli se on sovitettu arkkitehtuuriin.”

Miltä muraalien ylioppilaskylä voisi näyttää?

Suurikokoiset seinämaalaukset, tuttavallisemmin muraalit, ovat saapuneet viime vuosien aikana ryminällä myös Suomeen. Sopisivatko muraalit myös Ylioppilaskylään?

 

Rauman opiskelijasihteerinä aloitti Aleksi Tupasela

Rauman opiskelijasihteeri huolehtii Turun yliopiston Rauman toimipisteessä TYYn palveluista. Häneltä voit tiedustella mm. Rauman opiskelijoiden opiskelijakorteista ja lukuvuositarroista. Opiskelijasihteeri toimii myös linkkinä Rauman ja Turun välillä TYYn asioista tiedottamisessa, ja hänen puoleensa voit kääntyä, jos haluat tietää jotain Rauman toimipisteeseen tai raumalaisiin opiskelijoihin liittyvistä asioista.

Tapahtumat

TULEVIA TAPAHTUMIA

Viikko 9

1.3. Taloudenhoitajien I koulutus

1.3. Rekry: Työssä henkilöstöalalla

1.3. Vihreän vasemmiston uusien ilta

2.3. Food & Hope - ilmaista ruokaa tarjoillaan

3.3. Laturi-ilta opiskelijoille

5.3. Kinokopla: Tanna

5.3. Kammion antologian uusi tekstideadline

Viikko 10

7.3. Eläköön 22 040! -Teatteria tieteellä

7.3. StepEurope ry:n toiminnan suunnittelua

8.3. Rekryn tietoisku: Tee toimiva hakemus ja CV

8.3. Who Run the World -bileet

9.3. Digital Futures Kick-off

9.3. Neuvostositsit vol. V

9.3. Bierfest 2017

9.3. Seitsemän kuolemansyntiä: Laiskuussitsit

9.3. Seitsemän kuolemansyntiä: Vihabileet

10.3. Kinokoplan Elokuvapäivän erikoisnäytös: Seitsemäs sinetti

11.3. TVO:n 89. vuosijuhlat

12.3. TVO:n sillissauna

12.3. Kinokopla: Yön eläimet

Viikko 11

15.3. Rekryn CV-klinikka

19.3. Kinokopla: Fuocoammare - tuli merellä

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

SYL hakee viestintäasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen

Palatko halusta tehdä työksesi yhteiskunnallista vaikuttamista? Oletko viestinnän huippuammattilainen tai nouseva tähti? Kehitätkö mielelläsi toimintaa ja sparraatko muita yhä parempiin suorituksiin? Kirjoitatko tiedotteen aiheesta kuin aiheesta samalla, kun kerrot siitä Facebook-livessä? Saatat olla juuri oikea henkilö tekemään SYL:n viestintää! Haku päättyy keskiviikkona 1.3.2017 klo 23.59.

>> Klikkaa itsesi Study in Turun Facebook-sivulle, kommentoi ja voita liput ruisrockiin!

>> Tiesitkö, että voit löytää kirjaston e-lehtiä Google Scholarista?

>> Opiskelijakonferenssi Ukrainassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteista 2030

>> 3 minuutin tiedeluentokilpailun finaali 9.3.

>> Uudistettu Ohjelmistokatalogi julkaistu

>> Seafile-pilvitallennuspalvelussa käyttöön Office Online -sovellukset

Kansanedustaja Krista Kiuru on Turun yliopiston vuoden alumni

"Olen todella otettu ja kiitollinen saamastani tunnustuksesta. Turun yliopisto on tarjonnut minulle korvaamatonta tietoa ja taitoa sekä erittäin hyvän valtiotieteiden maisterin koulutuksen. Oppi on kantanut niin nuoruuden kasvuvuosina kuin monissa vastuullisissa tehtävissä tänä päivänä", Kiuru sanoo.

Viikon Frank-vinkki

>> Huipputarjous opiskelijoille! Kun vaihdat Sonera X -liittymään nyt, saat 25 € lahjakortin Zalandoon.

Etu on saatavilla vain frank.fi -sivustolle lisätyn Sonera X -edun kautta Soneran palveluun siirryttäessä. Katso tarkemmat tiedot ja ehdot Frankin sivuilta.

Mikä Frank? Frank kokoaa hyödylliset opiskelija-alennukset yhdelle sivustolle, juuri sinua varten.

>> Lue lisää

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15