Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 22/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2rjibpJ

TYYn kesävinkit opiskelijalle

Kesä saapuu tänäkin vuonna ja TYY kokosi verkkosivuilleen perinteisen kesäpaketin opintoihin, toimeentuloon, terveydenhuoltoon ja TYYn palveluihin liittyen. Aurikoista ja mukavaa kesää kaikille!

Opiskelijan kesäajan toimeentulo

Opiskelija voi saada opintotukea kesäajalle, jos hän suorittaa tutkintoonsa kuuluvia opintoja päätoimisesti. Myös kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha, asumislisä ja lainatakaus. Opiskelijat eivät voi saada opintotuen asumislisää 1.8.2017 alkaen. Siitä alkaen opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea. Asumistukea voi hakea jo kesän aikana Kelan asiointipalvelussa tai lomakkeella AT 1.

TYYn blogissa Ali Benkherouf

Turku summer is always fun!

Summer is on its way, the best time of the year. Since we are living in Finland, warm days with  clear sky and sunshine are not that common. That’s why every opportunity has to be taken to the fullest when it comes, everyday counts! Days are long and if you are not travelling abroad there is a plenty of time to discover new places and events in Turku.

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 1.6.-31.8.2017 välisenä aikana

Tiedote lukuvuoden 2017-2018 ilmoittautumisista lähetetään toukokuun lopussa sähköpostitse utu.fi-osoitteeseen kevätlukukaudeksi 2017 läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneille opiskelijoille, mikäli opiskeluoikeus on voimassa vielä syyslukukaudella 2017. Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi merkitään ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Maksutiedot löytyvät Nettiopsusta ilmoittautumisaikana.

Opiskelijakorteissa tilaustauko

Yliopisto- ja AMK-opiskelijoiden opiskelijakorttitilauksissa on kesätauko 5.6. alkaen. Jos haluat kesäksi muovisen opiskelijakortin, tilaa se viimeistään 4.6. osoitteesta www.frank.fi/opiskelijakortti. Seuraavan kerran muovisen opiskelijakortin voi tilata vasta heinäkuussa. Frank App palvelee koko kesän ajan virallisena opiskelijatunnisteena. Lataa Frank App osoitteesta www.frank.fi/lataa.

Q-talo sai oman sivun

Jatkossa löydät kaikki Q-taloa koskevat tiedot Q-talon omalta sivulta. Sieltä löydät muun muassa hinnaston, vuokrausohjeet ja varauskalententerin, josta näet ajantasaisen varaustilanteen. Q-talo on syksyllä 2017 käyttöön otettava uusi ylioppilastalo. Tilat soveltuvat esimerkiksi juhlien järjestämiseen tai kerhotiloiksi. Q-talon tilojen vuokraus tapahtuu TYYn kanslian kautta osoitteesta tyy-kanslia@utu.fi.

Edunvalvonnan arki

Viikolla 21 TYYssä puuhasteltiin opintopsykologien ja Q-talon parissa. Lisäksi TYY otti kantaa opiskelijavalinnan uudistamiseen ja tulevaan kielikokeiluun, jossa oppilas voisi itse päättää toisen kotimaisen kielen opiskelusta.

 

TYYn kanslian kesäaukioloajat

  • TYYn kanslia on suljettu perjantaina 2.6.
  • Kanslia palvelee normaalisti 15.6. saakka.
  • Kanslia on suljettu 16.6.–30.7.
  • Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 1.8.

Ylimääräinen lakimiespäivystys järjestetään torstaina 1.6. kello 18.00-19.00.

Lakimiespäivystys jää kesätauolle 1.6. jälkeen ja jatkaa taas syksyllä.

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

1.6. TVOn Terassitorstai 1.6.

3.6. Sulkapallotreeni opiskelijoille

10.6. Sulkapallotreeni opiskelijoille

17.6. Sulkapallotreeni opiskelijoille

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

CampusSportin kesäkausi 1.6.–27.8.

CampusSportin kuntosaleilla on mahdollista treenata myös kesällä! Asan ja Roddiksen kuntosalit on auki koko kesän ja Educariumin ja Ruiskadun kuntosalit 1.8. alkaen. Kesäkauden hinta on 15 euroa ja käyttöoikeuden lunastaminen on mahdollista CampusSportin verkkokaupassa (www.campussport.fi -> tule käyttäjäksi) 22.5. alkaen.

Tähtitieteilijä ratkoo avaruuden halki matkaavia salakoodeja

Tutkija Elina Lindfors työskentelee Tuorlan observatoriossa. Vuonna 2015 hän oli mukana tutkimustiimissä, joka havaitsi 7,6 miljardin valovuoden päässä sijaitsevan galaksi PKS 1441+25:n lähettävän korkeaenergistä gammasäteilyä. Säteilyn ansiosta galaksin ominaisuuksia päästiin tutkimaan entistä paremmin.

Gradu: Vastuulliset arvot eivät toteudu ostoskorissa

Kuluttajien asenteet kestävää kehitystä kohtaan ovat myönteisiä, mutta eettiset periaatteet eivät näy kulutuksessa. Näin toteaa markkinoinnin opiskelija Joonas Savolainen gradussaan. Hänen mukaan vastuullisuusajattelu on kuluttamis- ja yritysmaailmassa niin uusi juttu, että se vaatii oman aikansa muotoutuakseen itsestään selväksi osaksi yritystoimintaa.

>> Äänestä vuoden kielitekoa 2017 

>> Kielikeskus etsii kielten pää- tai sivuaineopiskelijaa tai kielikeskuksen opiskelijaa kieli-iltatoiminnan koordinaattoriksi.

>> Uusi Webropol-versio käyttöön touko-kesäkuun vaihteessa

>> Kesän aukioloajat IT-palvelupisteillä 

>> Naturan IT-palvelupiste siirtyy väistötiloihin Educariumille

>> Palvelupyyntölomake käynnistää sisäilmaongelman ratkaisun

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15