Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 40/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2xd0bS6

Hallopedit tuovat uusia ajatuksia yliopiston kehittämiseen

”Sen lisäksi, että hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit pääsevät vaikuttamaan opiskeluympäristöönsä, toiminta on myös hyvää työelämäkokemusta. Turun yliopisto on yksi kaupungin suurimmista työnantajista ja hallinto pitää sen käynnissä”, kertoo TYYn koulutuspoliittinen asiantuntija Joni Kajander.

Oletko sinä opiskelun supersankari?

Halloped-haku on auki 23.10.2017 saakka!

Tutustu hakukuulutuksiin ja löydä paikkasi:

Hyvinvointiviikko yliopistolla

Yliopiston hyvinvointiviikko 2.‒6.10. tarjoaa monipuolisen kattauksen ohjelmaa opiskelijoille ja koko henkilökunnalle HYVINVOIVA YHTEISÖ -teemalla. Ohjelmassa muun muassa:

Ke 4.10.
Liikuntakokeiluja ja hyvinvointimessut Educariumilla
YTHS:n tietoiskuja Educarumin Edu2-salissa
Uusien kavereiden ilta Sirkkalassa

To 5.10.
Meriön metrit -kävely ja juoksutapahtuma
Hyvinvointipiste Assarin Ullakon aulassa
Pyörähuoltotapahtuma Assarin Ullakon edustalla
Rekryn tietoiskuja työnhausta ja CV:n tekemisestä 

Pe 6.10.
Lämpöcore-joogaa Aurajoogassa

>> Koko ohjelma

Vastaa Tylkkärin lukijakyselyyn 15.10. mennessä ja voita 300 euroa!

Haluamme tietää, mitä ajattelet Tylkkäristä. Mikä Tylkkärissä ihastuttaa? Entä vihastuttaa? Mitkä aiheet ovat sinulle tärkeitä? Haluaisitko lukea niistä paperilta vai somesta? Ensi vuonna selvitetään, millaisena julkaisuna Turun ylioppilaslehti on parhaimmillaan. Lukijakyselyn tuloksia käytetään työn apuna. Vastanneiden kesken arvomme 300 euron rahapalkinnon.

>> Vastaa lukijakyselyyn

Kiusaaminen ei kuulu yliopistoon

Viime viikolla TYY ja saavutettavuussiipi julistivat opiskelurauhan. Kiusaamisen vastaisella kampanjaviikolla muistutettiin jokaista miettimään omaa käytöstään ja työskentelemään yhdessä viihtyisämmän opiskeluympäristön puolesta. 

>> Haastattelussa Puhutaan kiusaamisesta! -hankkeen projektipäällikkö Minttu Naarminen

>> Jukka Väisänen: Kiusaamiskokemuksia ja niistä selviämisiä

TYYn blogissa Janne Salakka

15 000 opiskelijan yhteisössä kenenkään ei tulisi olla yksin – mutta monet silti ovat

Opiskelijoiden kokema yksinäisyys on lisääntynyt viime vuosina. Ylioppilaskunnan ja yliopiston lisäksi yksittäisellä opiskelijalla on velvollisuus vaikuttaa siihen, ettei kukaan jää ulkopuolelle. Yliopistoyhteisö on samanaikaisesti riittävän suuri, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin – ja riittävän pieni, että jokaisen tulisi välittää tästä yhteisestä tavoitteesta.

Edunvalvonnan arki

Edunvalvonnan viikko on ollut jälleen kiireinen. TYY osallistui Suomen ylioppilaskuntien liiton syysseminaariin, jossa suunniteltiin ylioppilasliikkeen ensi vuoden toimintaa. Kopot tapasivat mtös yhteistyötahoja yliopistojen opintoasiainpäivillä Otaniemessä sekä tekniikan alan yhteistyöyliopiston (FITech) seminaarissa Turussa.

TYY myöntää vuosipäivänään huomionosoituksia ja tunnustuksia

Turun yliopiston ylioppilaskunta myöntää vuosipäivänään 9.11.2017 huomionosoituksia ja tunnustuksia. TYYn ansiolautakunta toivoo järjestöiltä ehdotuksia henkilöistä, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet ylioppilaskunnan tai sen järjestöjen toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ehdotukset tulee jättää 8.10. klo 23.59 mennessä.

>> Lomake ehdotuksille

Kysely korkeakouluopiskelijoiden suhtautumisesta ilmastonmuutokseen

Vapaa toimittaja ja Turun AMK:n journalisminopiskelija Elisa Varalahti tekee uutista korkeakouluopiskelijoiden suhtautumisesta ilmastonmuutokseen ja sen ehkäisemiskeinoista. Voit osallistua vastaamalla kyselyyn osoitteessa: https://www.kyselynetti.com/s/4c5b5a3

Mukaan STÅn produktioon

Studentteatern i Åbo, eli STÅ, etsii näyttelijöitä tulevaan produktioonsa Törnrosa Exposed!, joka on aikuinen komediaversio lastensadusta Prinsessa Ruusunen. Näytelmästä vastaa Anni Vaenerberg. Jos olet kiinnostunut tekemään teatteria ruotsiksi, joko näyttelijänä tai muuten auttamalla näytelmän toteuttamisessa, tule näytelmän startti-iltaan maanantaina 9.10. kello 19.00 Blåkullaan, osoitteessa Agricolankatu 6. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/StudentteaternIAbo/

Vapaa pääsy Turun Taidemuseoon opiskelijakortilla 4.10.

Turun taidemuseo juhlistaa koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon! -viikkoa tarjoamalla opiskelijoille vapaan pääsyn näyttelyihinsä keskiviikkona 4.10.2018 klo 11–19. Edun saa esittämällä voimassaolevan opiskelijakortin museon kassalla. Erityisesti kansainvälisille opiskelijoille suunnattu opastuskierros esittelee museon näyttelyitä englanniksi klo 17 alkaen. Kierros on avoin kaikille kiinnostuneille, ei ennakkoilmoittautumista.

Ryhmäalennus Jo-Jo Teatterilla

Jo-Jo Teatterilla pyörii moniulotteinen, psykologisen pohdinnan draama Kaiken se kestää, joka nähdään ensimmäistä kertaa niin Suomessa kuin teatterin lavallakin. Jo-Jo tarjoaa 15.10. saakka ryhmäalennuksia vähintään 10 hengen ryhmille. Normaaliliput 18e, alennusryhmät 12e. Ryhmäliput voi kätevästi varata osoitteesta jojoteatteri@gmail.com tai numerosta 040 513 4215. Lippuja voi myös varata nettipalvelusta osoitteesta www.ideaticket.fi/jo-jo

Participate in an eye-tracking study

You have the chance to participate in an eye-tracking study at the Department of Teacher Education. The aim of the study is to analyze the strategies that players use while playing a computer-based mathematics game. If you would like to participate, please send an email to dielgr@utu.fi. Because this is an eye-tracking study, we prefer participants that do not have (large) eye vision problems. Participants should also have a good command of English language. Participants will be thanked with a movie ticket upon completion of all tasks.

>> Turun yliopisto tuo tutkitun tiedon Kirjamessuille

>> Hae harjoittelutukea vuodelle 2018! 

>> Seafilen käyttäjämäärä kasvaa - hitausongelmat ratkaistu

>> Calonian ja Kauppakorkeakoulun kirjastot kahdeltatoista kiinni 12.10. 

>> DAAD-kesäkurssille stipendejä Saksaan

 

Edustajistovaaleissa äänestäminen on helppoa ja vaikuttavaa!

TYYn edustajistovaaleissa 1.–8.11.2017 valitaan Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä. Äänestäminen on nopeaa ja helppoa, tarvitset vain utu-tunnuksen.

Sähköinen äänestysjärjestelmä varmentaa äänioikeuden vaaliluettelosta, joka löytyy TYYn viralliselta ilmoitustaululta. Vaaliluettelosta puuttuvan, mutta äänioikeuden ehdot täyttävän henkilön tulee ilmoittautua TYYn pääsihteerille (tyy-paasihteeri@utu.fi), mikäli hän haluaa tulla merkityksi vaaliluetteloon.

Asetu edustajistovaaliehdokkaaksi 11.10.2017 mennessä

Ehdokkaaksi asetutaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama ehdokasilmoitus TYYn kansliaan keskiviikkoon 11.10.2017 klo 12.00 mennessä.

>> Lisätiedot: tyy.fi/vaalit

Kestävän kehityksen viikko:

Kehitysyhteistyösiiven ja Ympäristösiiven teemaviikko 2.-8.10. 

Ke 4.10. 
Työllisyystapahtuma
Uusien kavereiden ilta

To 5.10. 
pyöränhuoltotapahtuma Assarin edustalla 
Kinokoplan dokumentti-ilta: Tulevilla rannoilla

Pe 6.10.
Kehitysyhteistyösiiven Eriarvoisuuskahvit
Lämpöcore-joogaa Aurajoogassa 

Su 8.10.
Kirppis ja kestävän kulutuksen ohjelmaa Kårenilla

>> Lisätiedot

>> Lue myös: Kestävää kehitystä ja hyvinvointia – mistä ”keke”-viikossa on kyse?

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

Viikko 40

2.-8.10. Kehitysyhteistyösiiven ja Ympäristösiiven teemaviikko (katso tarkempi ohjelma alta)

2.-6.10. Hyvinvointiviikko yliopistolla

4.10. Palapelibileet Vol.10 1/4

5.10. Vuosijuhlakirppis

5.10. Rekryn tietoisku: Tee toimiva hakemus ja CV

5.10. Food & Hope - ilmaista ruokaa tarjoillaan

5.10. Oktoberfest 2017

7.-8.10. Shakin opiskelijoiden SM Porissa

8.10. Kinokoplan syyssarja 2017: Paterson

Viikko 41

9.10. SKOn Kyykkäliigan 2. otteluilta

9.10. Rekryn tietoisku: Miten pärjään työhaastattelussa

10.10. Koponeuvosto

10.10. Uskalla tutustua! Intro uusille opiskelijoille

11.10. How to start a business in Finland

11.10. Pori o parast paika pääl!

12.10. TUUKS TÖIHIN -rekrytointitapahtuma Satakunnan TE-toimistossa

12.10. Fiesta Latina

12.10. Jonnebileet

14.10. Academic Nintendo Clubin 10-vuotisjuhlat

14.10. ChTR:n 50. vuosijuhla

15.10. Kinokoplan syyssarja 2017: Isäni Toni Erdmann

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Uusien kavereiden ilta 4.10.

Kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin viikolla TYYn siivet yhdistävät voimansa ja lähtevät yhdessä etsimään uusia kavereita. Illan aikana pääset tutustumaan speed-friendingiin, osallistumaan tietovisaan sekä ravitsemaan Hyvien tekojen puuta. Olet lämpimästi tervetullut mukaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Sinun ei tarvitse arkailla tai jäädä yksin, sillä kaveritakuu on 100%. Tapahtuma on alkoholiton.

5.10. Kinokopla ja TYY: Tulevilla rannoilla - Little Yellow Boots

Kestävän kehityksen viikon kunniaksi TYY ja Elokuvakerho Kinokopla järjestävät Logomossa yhteistyönäytöksen, jonka elokuvana näytetään John Websterin ohjaama Tulevilla Rannoilla. Ohjaaja Webster on myös tilaisuudessa paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin. Liput maksavat 3 euroa sarjakortin omistajille ja 5 euroa ilman sarjakorttia. 

Pyöränhuoltotapahtuma 5.10.

Tule huoltamaan polkupyörääsi! TYY ja Kierrätyspyöräverstas Recykkeli järjestävät torstaina 5.10. klo 12-15 Assarin edustalla pyöränhuoltotapahtuman osana TYYn kestävän kehityksen teemaviikkoa sekä yliopiston hyvinvointiviikkoa.

Vuosijuhlakirppis

Juhlavuoden vuosijuhlien kunniaksi järjestämme vuosijuhlakirppiksen torstaina 5. lokakuuta klo 12 - 18 välisenä aikana Turku-salissa, jonne kaikki halukkaat voivat tuoda myyntiin omia vuosijuhliin liittyviä vaatekappaleitaan tai asusteitaan. Päivässä on myös mukana ompelija, jolta voitte varata juhlapukujenne lyhennyksiä tai muita korjaustöitä. 

Turun yliopiston pääsykokeisiin ei vielä isoja muutoksia: "Yliopisto pelkää, miten saamme eroteltua hakijat"

Turun kauppakorkeakoulu valitsee ensi keväänä 60 prosenttia opiskelijoista pelkän ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Opiskelijavalinnan ja opintohallinnollisten palveluiden osastopäällikkö Nea Särkikosken mukaan muissa tiedekunnissa ei näy vastaavia merkittäviä muutoksia vielä ensi keväänä.

Arvio: Koskettavaa musiikkiteatteria arkipäivän yksinäisyydestä

Milloin viimeksi tervehdit naapuriasi? Turun ylioppilasteatterin näytelmässä yksinäisyys on kaikkialla ja ei missään, kätkeytyen suljettujen ovien taakse, leijuen ilmassa kuin kerrostalon rappukäytävään tunkeutuva lemu.

Viikon Frank-vinkki

Muista ladata Frank Appin uusin tietoturvapäivitys

Frank Appiin tehtiin tärkeä tietoturvapäivitys sunnuntaina 1.10. Siitä johtuen saatat kokea tilapäisiä ongelmia digikortin käytössä. Päivityksen asennuksen jälkeen sinun täytyy uudelleenkirjautua Appiin.

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15