Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 20/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2qnw8CJ

Projekti- ja erillisavustukset 2/2017 on päätetty

Hakemuksia saapui 30.4. mennessä yhteensä 16 kappaletta. Avustuksia myönnettiin yhteensä 2 582,40 eurolla muun muassa musikaalin tekemiseen, luentovideojärjestelmän hankkimiseen sekä ensimmäisten vuosijuhlien järjestämiseen.

Opiskelija, hae kesäopintotuki nyt!

Kesällä päätoimisesti opiskelevien kannattaa hakea opintotukea nyt, jotta tuki ehditään myöntää ennen kuin kesäopinnot alkavat. Hae opintotukea kesäajalle verkossa.

Varaa TYYn sauna toukokuun aikana kesä-heinäkuuksi puoleen hintaan

Nyt kannattaa lähteä kesälöylyihin. Varaa TYYn sauna toukokuun aikana kesä-heinäkuuksi ja säästät rahaa. Kaikki toukokuun aikana tehdyt kesä-heinäkuun saunavaraukset saat puoleen hintaan.

TYY hakee jäseniä siipiin

TYYn siivet ovat neljän eri teeman - kansainvälisyys, kehitysyhteistyö, ympäristö ja saavutettavuus - ympärillä toimivia vapaaehtoisryhmiä, jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa. Haku päättyy torstaina 21.5.

>> Täytä hakulomake TYYn verkkosivuilla

TET-paikkana ylioppilaskunta

"Viikko opetti paljon. Aion ehdottomasti viedä toiminnasta vaikutteita nuorisovaltuustoon, muun muassa tehokkaampaan viestintään liittyen. Olen pystynyt hahmottamaan yliopiston rakenteen paremmin ja saanut ideoita tulevaisuudessa siihen, miten siellä pystyy vaikuttamaan omaan opiskeluympäristöönsä." TYYn TET:läinen Mette kirjoitti blogin viikostaan ylioppilaskunnassa. Kiitämme Metteä aktiivisuudesta ja hyvästä asenteesta. Mekin opimme paljon.

Edunvalvonnan arki

Viime viikolla osallistuimme uudenlaisen orientaation suunnitteluun, valmistelimme toimeentuloinfoa ja pohdimme opiskelijoiden hyvinvointia kansainvälisten asioiden kevätpäivillä.

Working together for better integration

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivillä Vaasassa perehdyttiin alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. TYYn kansainvälisten asioiden asiantuntija Satu Nurmi summaa onnistuneen tapahtuman blogikirjoituksessaan.

Koulutuksen sisältö ratkaisee, eivät rakenteet

"Rakennekeskustelun asettaminen sisältökeskustelun edelle voi johtaa opiskelijan arjen kannalta turhan monimutkaisiin toteutuskeinoihin." Lue TYYn mielipide rakennejumppaan keskittyneestä Tampere3-lainsäädännöstä kokonaisuudessaan Turun Sanomien sivuilta.

CampusSportin kesäkausi 1.6.–27.8.

CampusSportin kuntosaleilla on mahdollista treenata myös kesällä! Asan ja Roddiksen kuntosalit on auki koko kesän ja Educariumin ja Ruiskadun kuntosalit 1.8. alkaen. Kesäkauden hinta on 15 euroa ja käyttöoikeuden lunastaminen on mahdollista CampusSportin verkkokaupassa (www.campussport.fi -> tule käyttäjäksi) 22.5. alkaen.

TYYn jäsenkyselyn palkinnot on arvottu

Jäsenkyselyn palkintojen arvonta on nyt suoritettu ja voittajille ilmoitettiin henkilökohtaisesti heitä kohdanneesta arpaonnesta. Kultaisen, Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi valmistetun Jopon voitti Jani Mikkola. Finnkinon elokuvalippujen kohdalla arpa valitsi voittajiksi Valtteri Miettisen sekä Petri Remanderin. Onnea voittajille!

#sometaduuniin-tutkimus

Kyselyllä kerätään tietoa STARA (Sosiaalinen media työnhaun ja rekrytoitumisen apuna) -hankkeen kehittämistyöhön. Valtakunnallinen ESR-hanke toteutetaan TAMK:n, Laurea AMK:n, Lapin AMK:n ja Itä-Suomen yliopiston yhteistyönä. Vastaamalla olet mukana kehittämässä korkeakouluopiskelijoiden uraohjausta.

Tule mukaan HPV-rokotetutkimukseen

Tampereen yliopiston Turun rokotetutkimusklinikalla alkaa kesäkuussa HPV-rokotetutkimus, joka on tarkoitettu 16–45-vuotiaille naisille. Tutkimuksella selvitetään jo käytössä olevan Gardasil®9-HPV-rokotteen tehoa. Kaikki tutkimukseen osallistuvat saavat maksutta kolme annosta Gardasil®9-HPV-rokotetta. Rokotteen tehoa tutkitaan verinäyttein. Rokote on käytössä Yhdysvalloissa ja sillä on myyntilupa Euroopassa.

>> Lisätietoa tutkimuksesta löytyy rokotetutkimuksen sivuilta

 

Opiskelijan toimeentulo muuttuu - mitä se tarkoittaa?

Toimeentuloinfo 18.5.

Mietityttääkö toimeentulon muutokset? TYY, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu järjestävät toimeentuloinfon torstaina 18.5. klo 14.30-16.00 Turun Kauppakorkeakoululla, luentosalissa ls. 01. Aiheita tilaisuudessa ovat kesäopintotuen hakeminen, opintotuen muutokset, perustoimeentulotuen hakeminen sekä yleinen asumistuki. Kysymyksiä opintotuen muutoksista voi esittää jo etukäteen 15.5. mennessä.

>> Esitä kysymyksiä opintotuen muutoksista 

Muista myös:

Kelan pop-up -infopiste

Kelan pop-up -infopiste järjestetään ICT-Cityn aulassa torstaina 23.5. klo 12-15. Voit kysyä toimeentulosta 
suoraan Kelan asiantuntijoilta kampuksella!

Huom! Lakimiespäivystystä ei ole TYYn toimistolla 30.5. Ylimääräinen lakimiespäivystys järjestetään torstaina 1.6. kello 18.00-19.00.

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

18.5. Opiskelijan kesän toimeentuloinfo

20.5. Café Tutka ravintolapäivässä

22.5. Vapaat kyykkäharjoitukset

23.5. Kelan pop-up -infopiste ICT-Cityssä

24.5. Rekryn CV-klinikka

27.5. Sulkapallotreeni opiskelijoille

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

On aika julistaa kesälomarauha

"Noin joka viides turkulainen on opiskelija. Opiskelijat tuovat kaupunkiin uutta eloa. Kesän lähestyessä valtaamme jokirannan nurmikot ja läheiset puistot." TYYn hallituksen varapuuheenjohtaja Inari Harjuniemi piti puheen AATUssa ja julisti samalla kesälomarauhan.

Tule tutustumaan avoimeen yliopisto-opetukseen 

Opintoneuvoja ja oppiaineiden edustajat esittelevät opintoja ja opiskelutapoja keskiviikkona 17.5. kello 14-19 Forum kauppakeskuksen Kansalaistilassa. Voit myös kysellä neuvoja omien tavoitteittesi mukaisten opintojen suunnitteluun. Opinnot avoimessa yliopistossa sopivat tutkintoon tähtääville, ammatilliseksi lisäkoulutukseksi ja opiskeluun omaksi iloksi.Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

ICT-Kirppis

ICT-Cityn ensimmäinen kirppis toivottaa kaikki tervetulleiksi 27.5. kello 12 alkaen. Tapahtuma on maksuton ja myymään pääsevät ensimmäiset 30 paikan ennakkoon varannutta. ICT-kirppis on mukana Siivouspäivä-tapahtumaa. Kupittaan kampus haluaa tarjota mahdollisuuden tehdä löytöjä myös (lumi)sateen sattuessa.

Lyhtypylväästä tuli kaupunkikulttuurin taistelukenttä

Turun virallinen kanta kaupunkikulttuuriin on yksiselitteisen positiivinen. Käytännössä kampanja lyhtypylväiden siistimiseksi voi haitata pienten kulttuuritahojen toimintaa.

Tee-se-itse-skeittiparkki joutuu jyrän alle

Turkulaiset skeittaajat ovat tyytymättömiä kaupungin tarjoamiin skeittauspaikkoihin. Nyt omin luvin rakennettu betoninen skeittipuisto on jäämässä kaavoituksen jalkoihin.

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehtiä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon ensi syksynä. Työstä maksetaan palkkio. Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään keskiviikkona 17.5.2017 klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi.

>> Tervetuloa Orionin tutkimusideakilpailun lanseeraukseen Turun yliopistossa ma 29.5.2017 

>> Yliopistot tukevat työnsä vuoksi vainottuja tutkijoita 

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15