Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 21/2017 | Lue selaimessa: 

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 1.6.-31.8.2017 välisenä aikana

Tiedote lukuvuoden 2017-2018 ilmoittautumisista lähetetään toukokuun lopussa sähköpostitse utu.fi-osoitteeseen kevätlukukaudeksi 2017 läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneille opiskelijoille, mikäli opiskeluoikeus on voimassa vielä syyslukukaudella 2017. Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi merkitään ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Maksutiedot löytyvät Nettiopsusta ilmoittautumisaikana.

Opiskelijan toimeentulo muuttuu 1.8. alkaen – mitä sinun tulee tietää

"Tulevaisuudessa opiskelijan toimeentulo tulee muodostumaan opintorahan ja lainan lisäksi yleisestä asumistuesta, joka korvaa opintotuen asumislisän. Yleinen asumistuki on opintotuesta täysin erillinen tukimuoto. Lainan osuus opintotuesta kasvaa." TYYn sopo Janne Salakka avaa toimeentulon muutoksia TYYn blogissa.

Vuokraa uuden Q-talon tiloja syksyksi

Uusi ylioppilastalo sai nimekseen Q-talo. Nimi sopii sekä talon sijaintiin Kuuvuoressa että seuraksi perinteisille ylioppilastaloille A, B ja C. Myös englanniksi talon nimi kääntyy mutkattomasti ­ - Q House. Q-talon tilojen vuokraaminen aloitetaan 29.5.2017 kello 10.00. Vuokraus tapahtuu TYYn kanslian kautta osoitteesta tyy-kanslia@utu.fi.

>> Lue myös Matti Vähä-Heikkilän blogikirjoitus Q-talon vaiheista

TYY jakoi toiminta-avustukset vuodelle 2017

Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus on päättänyt jakaa toiminta-avustukset vuodelle 2017. Toiminta-avustuksia jaettiin tänä vuonna yhteensä 72 100 euroa. Avustusta myönnettiin yhteensä 124 järjestölle, ja avustukset maksetaan näillä näkymin kesäkuun alussa.

Äänestä vuoden kielitekoa 2017

Äänestä mielestäsi paras ehdokas Turun yliopiston vuoden kieliteoksi 2017. Äänestys on auki 23.5.–7.6. välisenä aikana. Vuoden kieliteko -palkinto jaetaan syyskuussa yliopiston avajaiskarnevaalissa.

Edunvalvonnan arki

Viime viikolla TYYssä ollaan pohdittu yliopisto-opettajien pedagigista osaamista, yliopiston hyvinvointiohjelmaa ja opiskelijoiden toimeentuloa.

CampusSportin kesäkausi 1.6.–27.8.

CampusSportin kuntosaleilla on mahdollista treenata myös kesällä! Asan ja Roddiksen kuntosalit on auki koko kesän ja Educariumin ja Ruiskadun kuntosalit 1.8. alkaen. Kesäkauden hinta on 15 euroa ja käyttöoikeuden lunastaminen on mahdollista CampusSportin verkkokaupassa (www.campussport.fi -> tule käyttäjäksi) 22.5. alkaen.

How students in Nordic countries view China’s rise and its impact 

Take part in survey of Chinese Studies and Director of Confucius Institute at the University of Helsinki. The questionnaire of includes five parts which will take about 10–15 minutes. We would like you to express your personal views. We will not record your name or any identifying information about you on the questionnaire. Your assistance will be very much appreciated. Thank you!

Valitsisitko lautasellesi sinisen/liilan perunan, jos se osoittautuisi keltaista terveellisemmäksi?

Haemme 18–45-vuotiaita miehiä Turun yliopiston ravitsemustutkimukseen, jossa selvitetään sinisten perunoiden vaikutusta aterianjälkeiseen tilaan. Tutkimus sisältää kaksi noin viiden tunnin käyntiä. Tutkimuksesta maksetaan korvaus. Ota yhteyttä: Johanna Salo, joevsa@utu.fi​

Hae Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen kouluttajaksi!

Globaalikasvatuksen kouluttajana perehdyt globaalikasvatuksen menetelmiin ja vierailet peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa pitämässä työpajoja lapsen oikeuksista. Taksivärkki kouluttaa tehtävään. Kampanjan aiheena ovat Malawin nuoret ja erityisesti tyttöjen yhteiskunnallisen osallisuuden vahvistaminen. 

 

 

TYYn kanslia on suljettu 25.5.-26.5.

Hyvää helatorstaita kaikille!

Lakimiespäivystystä ei ole TYYn toimistolla 30.5. Ylimääräinen lakimiespäivystys järjestetään torstaina 1.6. kello 18.00-19.00.

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

25.5. Helatorstain Hulluttelut TVO:lla – Lokit, Seksihullut, Flaming Skull of the Eagle

26.5. Kiarama ry esittää – Lemuralia Aboensis Pt. II: Fortuna Primigenia

27.5. Sulkapallotreeni opiskelijoille

1.6. TVOn Terassitorstai 1.6.

3.6. Sulkapallotreeni opiskelijoille

10.6. Sulkapallotreeni opiskelijoille

17.6. Sulkapallotreeni opiskelijoille

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Varaa TYYn sauna toukokuun aikana kesä-heinäkuuksi puoleen hintaan

Nyt kannattaa lähteä kesälöylyihin. Varaa TYYn sauna toukokuun aikana kesä-heinäkuuksi ja säästät rahaa. Kaikki toukokuun aikana tehdyt kesä-heinäkuun saunavaraukset saat puoleen hintaan.

ICT-Kirppis

ICT-Cityn ensimmäinen kirppis toivottaa kaikki tervetulleiksi 27.5. kello 12 alkaen. Tapahtuma on maksuton ja myymään pääsevät ensimmäiset 30 paikan ennakkoon varannutta. ICT-kirppis on mukana Siivouspäivä-tapahtumaa. Kupittaan kampus haluaa tarjota mahdollisuuden tehdä löytöjä myös (lumi)sateen sattuessa.

Ensimmäinen opiskelijoiden osuuskunta on perustettu

Korkeasti koulutetun keskiluokan työt katoavat. Työelämän murroksessa Turun yliopistoon on perustettu ensimmäinen opiskelijoiden oma osuuskunta.

5 syytä hypätä Ruissalon vesibussiin

Turun keskustasta voi nyt seilata Ruissaloon. Vesibussi liikennöi alustavasti vain tämän kesän ajalla 22.5.–13.8.2017. Kokeilun perusteella päätetään, jatkuuko reitti tulevaisuudessa. Tylkkäri listasi viisi hyvää syytä hypätä kyytiin.

>> Yliopisto perustaa sote-alan koulutus- ja tutkimuskeskuksen

>> Uusinta-auditoinnin tulos esitellään loppuseminaarissa 20.6.

>> Maan hallitus esittää lisätukea Lounais-Suomen koulutukselle 

>> Naturan korjaustyöt käynnistyvät toukokuun lopussa

>> Salasanojen vaihtosivu idm.utu.fi uudistuu - käyttökatko 2.-4.6.

>> Suojaa tietokoneesi kiristyshaittaohjelmilta 

>> Lue uusi UTU Life & Science 2017 -lehti

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15