Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 48/2017 | Lue selaimessa: 

Edustajiston järjestäytymiskokous 28.11.

Ennen toimikautensa alkua edustajisto kokoontuu järjestäytymiskokoukseensa Turku-saliin 28.11. kello 18:15. Kokouksessa valitaan hallitus sekä seuraavalle toimikaudelle edustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, taloustoimikunta ja valintatoimikunta.

Maksuttoman koulutuksen päivä 30.11.

Marraskuun lopussa vietetään Maksuttoman koulutuksen päivää! Maksuton koulutus on suomalaisen koulutusjärjestelmän peruskivi. Opiskelijaliike haluaa teemapäivällä kiinnittää huomion kaikkien opiskelijoiden yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin opiskella suomalaisissa korkeakouluissa. Kampanjan aihetunnus on #maksutonkoulutus. Jaa omat ajatuksesi ja osallistu keskusteluun!

Lue ajatuksia maksuttomasta koulutuksesta täällä: www.maksutonkoulutus.fi

Kinokopla mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa

Elokuvakerho Kinokopla järjestää sunnuntaina 3.12.2017 Suomen satavuotisjuhlavuotta juhlistavan elokuvanäytöksen, jossa esitetään valkokankaalta kaksi suomalaista merkkielokuvaa: Matti Kassilan ohjaaman F. E. Sillanpään romaaniin perustuvan elokuvan Elokuu (1956) sekä Tuija-Maija Niskasen ohjaaman suomenruotsalaisen runoilija Edith Södergranin elämästä kertovan elokuvan Maa jota ei ole (1977). Merkkielokuvien näytökset ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

TYY hakee tapahtumatuottajaa Turun akateemiselle vapulle ja Aprillirockille

Tapahtumatuottaja tai työpari pääsee järjestämään Turun perinteisintä ja suurinta opiskelijatapahtumaa ja TYYn tunnetuinta traditiota eli vappua sekä yhtä tuoreimmista perinteistämme eli bändikilpailu Aprillirockia.Tapahtumatuottajalle maksetaan 1300 euron palkkio (sis. lomakorvauksen). Mikäli tuottamisen hoitaa työpari, jaetaan palkkio työparin kesken. 

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa 3.12.2017 klo 23.59 mennessä sähköpostitse osoitteeseen tyy-jarjestosihteeri@utu.fi. 

TYYn edustajistovaalit tilastoina

TYY voi jälleen olla ylpeä ylioppilaskuntien keskuudessa korkeimmasta äänestysprosentistaan. Äänioikeutetuista 14 265 opiskelijasta ääntään käytti 42 %. Erityismaininnan ansaitsevat oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijat, joista peräti 62,1 % kävi sähköisellä uurnalla. 

 

Järjestöt: aika hakea TYY International Award -palkintoa 2017

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan?  TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa.

Kilpailu on auki 1.-30. marraskuuta. Voittaja julkaistaan ​​joulukuussa.

>> Ehdota järjestöä TYY International Award -palkinnon saajaksi

Edunvalvonnan arki

Viime viikolla TYY työskenteli muun muassa opiskelijoiden mielenterveyden hyväksi  ja tapasi yliopiston opintotietojärjestelmää kehittäviä ihmisiä.

Lisäksi pohdimme Opetus- ja kulttuuriministeriö toivetta siirtyä laajemmin todistusvalintaan ja sen tueksi suunniteltua ylioppilastodistuksen pisteytystyökalua. Lopullisen päätöksen sisäänotosta tekevät kuitenkin yliopistojen johtokunnat. Jokaisella tiedekunnalla on nimetty halloped-koordinaattori, joka hoitaa yhteydenpitoa TYYn ja tiedekunnan hallinnon opiskelijaedustajien välillä. Koordinaattorit tapaavat TYYtä säännöllisesti.

Tehdään Turusta Suomen paras opiskelijakaupunki – projektihaku auki marraskuun ajan

Mitä opiskelijan Turkuun tarvitaan lisää? Puuttuuko tapahtuma, sovellus tai kurssi – vai haluaisitko kehittää opiskelijakaupunkia ja opiskelijoiden palveluita jollain muulla tavalla? Hae Opiskelijakaupunki Turku -projektiavustusta ideasi toteuttamiseen. Haku on auki marraskuun ajan.

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehtiä

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin, TYS:n kohteisiin ja kaupunkijakoon ensi keväänä. Lehti ilmestyy kevään aikana yhteensä neljä kertaa tammikuun ja toukokuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakopäivä on yleensä ilmestymisviikon perjantai.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 3.12.2017 klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus 2018”.

Ilmoittaudu tarkkaavaisuustutkimukseen

Tutkija Anton Öttl etsii 18-35 vuotiaita äidinkielenään suomea puhuvia  koehenkilöiksi tarkkaavaisuustutkimukseen, jossa tehtävänä on tehdä tietokoneella kaksi lukemiseen ja luokitteluun perustuvaa tehtävää ja täyttää kysely koskien asenteitasi ja mielipiteitäsi. Tehtävien tekemisen aikana silmänliikkeet rekisteröidään. Kesto 50 min. Osallistumisesta saa FinnKinon elokuvaliput ja tunnin suorituksen psykologian pakollisesta koehenkilövelvollisuudesta sitä tarvitseville. Koepaikka on Publicumin kellarilaboratoriossa.

Lisätietietoja saat englanniksi: anton.oettl@ntnu.no tai puhelimella +47 48231797.

>> Yliopistolaisille luotiin ohjeistus uhkailuun ja vihapuheeseen reagoimiseen 

>> Osallistu itsenäisyyspäivän kunniavartioon sankarihaudoilla

>> Turun yliopisto nimesi Mauno Koiviston muistoksi luentosalin

>> Yliopiston vaalien tulos ratkennut, kollegio vahvistaa hallitusvalinnat 

>> Fysiikan ja tähtitieteen laitos jakoi kannustusstipendit viidelle luonnontieteiden kandidaatille 

 

Tule mukaan itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen

Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden yhteinen soihtukulkue sankarihaudoille järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Kulkueen kärjessä on Suomen lippu ja sen jäljessä TYYn ja sen järjestöjen liput airueineen. Lippujen jälkeen kulkuetta jatkavat muut opiskelijat, joille jaetaan soihtuja. Pukukoodina kulkueessa on ylioppilaslakki.

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

Viikko 48

28.11. Edustajiston kauden 2018-2019 järjestäytymiskokous

29.11. Jatko-opiskelijana yliopistoyhteisössä -seminaari

29.11. ISTU: Board Game Night

30.11. Järjestöjen Taloudenhoitajakoulutus II

30.11. Maksuttoman koulutuksen päivä

30.11. Walk of Fame -bileet

1.12. SKÖffen-sitsit (SKO&Öffen)

2.12. Turun ylioppilasteatterin LAUMA - Ensi-ilta

3.12. Kirpputori joulukuussa

3.12. Kinokoplan Suomi 100 -näytös

Viikko 49

4.12. TYYn Sopo-tapaaminen

5.12. Koponeuvosto

5.12. TYY-näytös LAUMA

6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

7.12. Korkkivian glögi-ilta

7.12. TYY-näytös LAUMA

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

LAUMA Turun ylioppilasteatterissa

Turun ylioppilasteatterin taidetta ja tiedettä yhdistävä LAUMA saa ensi-iltansa 2.12.2017. Esityksen idea syntyi ohjaaja Veera Alaverrosen mukaan havainnosta, että yhteisöllisyys on murroksessa. LAUMA tutkii kollektiiveja, niiden muodostumista ja muokkautumista. Yhteisö voi löytyä monesta suunnasta: ruokapöydästä, katseista, puhelimen päästä – tai olla löytymättä. Läheisyyden kaipuu ja kohtaamiset ova keskeisiä aiheita LAUMASSA.

Esitykset 2.12.2017—2.2.2018. 

Jatko-opiskelijana yliopistoyhteisössä -seminaari

TYY, Turun yliopiston tieteentekijät ja Turun yliopiston tutkijakoulu UTUGS haluavat kutsua jatko-opiskelijat ja muut jatko-opiskelukysymyksistä kiinnostuneet keskustelemaan jatko-opiskelijoiden roolista yliopistoyhteisössä puolipäiväiseen seminaarin keskiviikkona 29.11. kello 13-16. Seminaari järjestetään kauppakorkeakoulun tiloissa.

Haluatko tehdä hyvää, mutta aika ei riitä? 

Turun YK-yhdistys kerää kirjoituksia valmiisiin joulukortteihin tavoitteenaan lahjoittaa joulutervehdys 144 vanhukselle Kerttulin vanhainkodissa. Etkö tiedä mitä kirjoittaa? Meiltä saa siihenkin ideaa ja mukana on valmiita mallitekstejä. Tärkeintä on antaa jokaiselle vanhukselle oma joulutervehdys - sinun kirjoittamasi kortti voi olla jonkun ainoa jouluntoivotus. Sinun tarvitsee vain tulla käymään Educariumin aulassa 30.11. kello 10.30-14.00, käyttää muutama minuutti kortin kirjoittamiseen, ja me toimitamme kortit vanhuksille joulukuun alussa. Tule nauttimaan glögimukillinen ja tee samalla joulun hyvä teko!

Hyönteisistä hyötyä suolistobakteereille

Biologian opiskelija Otto Selenius tutki gradussaan hyönteisistä saatujen ravintoaineiden vaikutusta ihmisten suolistobakteereihin. Tutkimuksen mukaan ruoansulatus voi hajottaa hyönteisen tukirangan rakenneainetta, eli kitiiniä, hyödyllisiksi ravintoaineiksi.

SELL Student Games 18.-20.5.2018 Virossa

SELL-kisat ovat vuosittain SELL-maissa (Suomi, Eesti, Liettua, Latvia) järjestettävät tasorajattomat urheilukisat, joihin osallistuu korkeakouluopiskelijoita laajasti myös muista maista, esim. Venäjältä ja Kiinasta. Tänä vuonna lajikattaukseen kuuluu koripallo, lentopallo, salibandy, 7v7 jalkapallo, voimanosto, paini, judo, sulkapallo, pöytätennis, uinti, yleisurheilu, shakki ja suunnistus.

Lue lisää: https://www.sellgames2018.com/

Turun Suomalaisen Yliopistoseura ry jakaa apurahoja perustutkinto-opiskelijoille

Turun Suomalainen Yliopistoseura julistaa Valto Takalan sekä Hilja ja Toivo Piintilän rahastoista 15.11.–15.12.2017 haettaviksi apurahoja Turun yliopiston opiskelijoille. Vuonna 2018 apurahat myönnetään opintojensa loppuvaiheessa oleville perustutkinto-opiskelijoille. Jaettava apurahasumma on noin 30 000 euroa. Yksittäisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.

STÅ etsii kuningasta

Studentteatern i Åbo etsii kuningasta ja keijuja näytelmäänsä Törnrosa Exposed!, mutta kaikki, jotka ovat kiinnostuneet tulemaan mukaan ovat tervetulleita, vaikka eivät olisikaan kiinnostuneita juuri mainituista rooleista. Mukaan tarvitaan myös avustajia vartijoiksi ja juhlavieraiksi. Heidän ei tarvitse sanoa mitään, joten sellaisen roolin harjoittelemiseen ei mene kauan. Ensi-ilta on 14.3.2018. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, halu esiintyä ruotsiksi riittää! Ota yhteyttä osoitteeseen steatern@abo.fi tai facebookissa, niin lähetämme käsikirjoituksen sinulle!

>> Tervetuloa myös STÅn joulujuhlaan!

Pohjoismaiden suurin genre-elokuvafestivaali Night Vision laajenee turkuun

Pohjoismaiden suurin fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvä elokuvafestivaali Night Visions International Film Festival laajentaa toimintaansa Turkuun joulukuussa 2017. Logomossa 1.-2. joulukuuta järjestettävän Night Visions Turku -tapahtuman ohjelmistoon on valikoitu seitsemän elokuvaa, jotka edustavat kattavasti festivaalin suosikkilajityyppejä. Mukana on 21. toimintavuottaan paraikaa juhlistavan Helsingin Night Visions -festivaalin tapaan sekä kansainvälisesti kohutuimpia uutuuselokuvia että harvoin valkokankaalla nähtyjä klassikoita.

Viikon Frank-vinkki

Jätä tenttikirjat rannalle ja vaihda vapaalle – Viking Line on opiskelijan viihdyttävin matkakumppani! Frankin kautta saat matkasi jopa 50 % edullisemmin!

Etu koskee risteilyjä ja reittimatkoja Helsingistä Tallinnaan ja Tukholmaan sekä Turusta Tukholmaan. Katso opiskelijahinnat ja varaa matkasi täältä.

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15