Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 10/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2lYAHhL

Järestöjen toiminta-avustukset 2017 haettavissa nyt

Järjestöille vuonna 2017 jaettavia toiminta-avustuksia voi nyt hakea. Lomake on avoinna ja täytettävissä. Lomakesivulta löytyy myös yleisemmin tietoa avustuksista. Viimeinen hakupäivä toiminta-avustuksille on perjantai 31.3.

Opintotuki ja toimeentulotuki - hyvä tietää

Nyt kun toimeentulotuen myöntää Kela, opiskelijalla jolla ei ole säästöjä eikä muita tuloja kuin opintotuki, saattaa olla oikeus perustoimeentulotukeen opintotuen lisäksi.

Opintotuen lakimuutoksen pääkohdat 1.8.2017 lukien:

Suomessa asuvat opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin. Opintotuen asumislisän maksatus lakkautetaan 1.8.2017 lukien ja opiskelijan tulee itse hakea yleinen asumistuki Kelan asiointipalvelussa.

Keväällä eniten vapaita asuntoja TYS:llä – asunnonvaihtoviikot

Mikäli suunnittelet asunnonvaihtoa, kevät ja alkukesä on paras aika hakea asuntoa TYS:ltä. TYS:n asunnoissa vuokraan sisältyy sähkö, vesi, nettiyhteys sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa. Katso vapaat asunnot nettisivuiltamme.

TYS:llä on kattava valikoima erilaisia asuntoja; yksiöitä, kaksioita, soluja ja isompia perheasuntoja ympäri Turkua. Lue miten opiskelijakaverusten kimppa-asuminen sujuu omakotitalossa keskellä Yo-kylää täältä. Oma kotisi odottaa sinua, täytä asuntohakemus.

SportAppro 14.3.

CampusSport järjestää jälleen huippusuosioon nousseen SportAppro-tapahtuman tiistaina 14.3. Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille Turun korkeakouluissa opiskeleville ja työskenteleville. SportAppron tarkoituksena on kerätä liikuntasuorituksia erilaisissa lajeissa, jonka lisäksi päivän ohjelmassa on hyvinvointiin liittyviä luentoja.

>> Tapahtumaan tulee ilmoittautua ennakkoon Lyytissä 12.3. mennessä

>> Tapahtuma Facebookissa

TYY hakee tuottajaa järjestämään ylioppilaskunnan vuosijuhlaviikkoa ja 95. vuosijuhlia

Tänä vuonna TYYssä on juhlavuosi, koska rakas ylioppilaskuntamme täyttää pyöreät 95 vuotta. Kiinnostaisiko päästä toteuttamaan ylioppilaskuntamme juhlavinta tapahtumaviikkoa, joka huipentuu näyttäviin juhlallisuuksiin? Tapahtumatuottajalle maksetaan 1500 euron palkkio. Mikäli tehtävää hoitaa työpari, palkkio jaetaan työparin kesken. Vapaamuotoiset hakemukset tulee palauttaa torstaihin 9.3.2017 klo 23.59 mennessä.

Hae mukaan Siistivappu -työryhmään!

TYYn ympäristösiipi järjestää tänäkin vuonna Siistivappu-kampanjan, jonka tarkoituksena on muistuttaa opiskelijoita huolehtimaan ympäristön siisteydestä vappuna sekä kampuksella että kaupungissa. Kampanja on ollut edeltävinä vuosina iso menestys ja levinnyt muidenkin kaupunkien korkeakouluihin. Työryhmän hakuaika on 1.3.-15.3. ja mukaan pääsevät kaikki innokkaat. 

>> Ilmoittaudu mukaan!

Tule mukaan perheellisten opiskelijoiden tapaamiseen

TYY järjestää perheellisille opiskelijoille tapaamisen, jossa vaihdetaan kuulumisia ja jaetaan tietoa siitä, missä mennään opintotuki- ja huoltajankorotusasioiden kanssa.

>> Liity mukaan myös Turun yliopiston perheellisten opiskelijoiden Facebook-ryhmään

Pääsy kielletty – tutkijat kärsivät Trumpin mielivallasta

Presidentti Donald Trumpin asettama maahantulokielto iskee myös Turun yliopiston akateemikoihin. Viime viikolla tohtorikoulutettava Mojtaba Jafari Tadin piti osallistua Yhdysvalloissa järjestettävään Electricial and Electronics Engineers -instituutin konferenssiin. Matka jäi tekemättä, sillä iranilainen tutkija ei uskonut pääsevänsä maahan.

Huhuja, pizzaa ja verikylpyjä

Sanotaan, että elämme nyt totuudenjälkeistä aikaa. Omaan maailmankuvaan parhaiten sopivia faktoja on kuitenkin suosittu läpi historian. Viime joulukuussa 28-vuotias Edgar Welch käveli rynnäkkökivääri kädessä washingtonilaiseen Ping Pong Comet -pizzeriaan. Hän oli tullut pelastamaan ravintolan kellariin vangitut lapset satanistisen pedofiiliringin käsistä. Pelastusoperaatio kuivui kasaan, kun kävi ilmi, että ravintolassa ei ollut kellaria – saatikka vangittuja lapsia.

Nuorisotutkimuksen opinnäytetyökilpailu 2017

Oletko tehnyt nuoria tai nuoruutta käsittelevän gradun tai ammattikorkeakoulun perustutkinnon opinnäytetyön? Nuorisotutkimusseura etsii laadukkaita opinnäytetöitä ja palkitsee niistä parhaimmat Nuorisotutkimuksen opinnäytetyöpalkinnoilla. Palkinnot jaetaan marraskuussa 2017 Oulussa järjestettävien Nuorisotutkimuspäivien yhteydessä.

 

TYYn blogissa: 

”Jodel on nykyään julkisen keskustelun syöpä.”

"TYY suhtautuu positiivisesti opiskelijoiden sosiaalisen median käyttöön. Vastuullinen käyttö on kuitenkin edellytyksenä sille, etteivät hyvät välineet muutu kuvottavan ryönän kanaviksi. Pitäkää toistenne puolia ja estäkää keskustelukulttuurin luisuminen tilanteeseen, johon vaihtoehtomediat meitä houkuttelevat", muistuttaa TYYn pääsihteeri Rauli Elenius blogikirjoituksessaan.

Yhteisillä liikuntapalveluilla parempaa opiskelu- ja työhyvinvointia

”Monipuoliset ja edulliset korkeakoulujen liikuntapalvelut mahdollistavat kaikkien turkulaisten opiskelijoiden liikunnan, joka edistää opiskelukykyä ja pitää terveenä”, kertoo CampusSportin liikuntakoordinaattori Joonas Niemi.

 

Naistenpäivän Reilu aamupala

Ympäristösiipi tarjoilee Reilun aamupalan Turun yliopistolla Educariumin aulassa keskiviikkona 8.3. klo 9.30-12 välisenä aikana. Samalla kuulet lisää Reilu korkeakoulu -hankkeesta, jonka kannatusryhmä etsii innokkaita jäseniä edistämään hankkeen toteutumista. Aamupala kustantaa juuri sen verran, kuin on halukas siitä maksamaan. Tuotot lahjoitamme Suomen luonnonsuojeluliitolle.

Ensimmäisille innokkaille aamupalailijoille luvassa naistenpäivän yllätys!

Tapahtumat

TULEVIA TAPAHTUMIA

Viikko 10

8.3. Naistenpäivän Reilu aamupala

8.3. Turun YK-yhdistyksen naistenpäiväständi

8.3. TYYn ilmaislippujen jako: Turun ylioppilasteatteri: Messias

8.3. Rekryn tietoisku: Tee toimiva hakemus ja CV

8.3. Who Run the World -bileet

9.3. Digital Futures Kick-off

9.3. Neuvostositsit vol. V

9.3. Bierfest 2017

9.3. Seitsemän kuolemansyntiä: Laiskuussitsit

9.3. Seitsemän kuolemansyntiä: Vihabileet

9.3. KARJALA TAKAISIN -bileet

10.3. Kinokoplan Elokuvapäivän erikoisnäytös: Seitsemäs sinetti

11.3. TVO:n 89. vuosijuhlat

12.3. TVO:n sillissauna

12.3. Kinokopla: Yön eläimet

Viikko 11

13.3. P-klubin & TYY:n kunnallisvaalipaneeli

14.3. SportAppro

14.3. The Origin of the Universe

14.3. Suomen Pakolaisavun vapaaehtoisten ilta

15.3. Lost in TURKU - Mystery Path

15.3. Rekryn CV-klinikka

16.3. Rekryn tietoisku: Miten pärjään työhaastattelussa?

16.3. Saint Patrick's Day Party by ESN Uni Turku & Anglica

17.3. Rekry: Työnhaun tehokurssi alkaa

18.3. Turku Swing Societyn West Coast Swing alkeistaster

19.3. Kinokopla: Fuocoammare - tuli merellä

Viikko 12

20.3. Vapaat kyykkäharjoitukset 

20.-22.3. Rasisminvastainen viikko kampuksella

21.3. Rekryn tietoisku: Mitä minä osaan?

21.3. Läksykerhoinfo

22.3. Pylly ylös -hankkeen päätöstilaisuus

22.3. Rekry: Töihin Eurooppaan

23.3. Rekry: LinkedIn-työpaja

23.3. Suomituristibileet

26.3. Kinokopla: Hymyilevä mies

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

P-klubin & TYY:n kunnallisvaalipaneeli

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry järjestää yhteistyössä Turun yliopiston ylioppilaskunnan kanssa kunnallisvaalipaneelin maanantaina 13. maaliskuuta klo 12:00 lähtien Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan Pub 1-salissa. Tapahtuman kesto on noin kaksi tuntia.

Oletko tekemässä gradua? llmoittaudu tiedonhaun graduklinikkaan!

Olet sitten vasta-alkaja tai pidemmälle ehtinyt graduntekijä, olet tervetullut tutustumaan tiedonlähteisiin ja kohentamaan tiedonhakutaitojasi kirjaston avoimille tiedonhaun graduklinikoille. Klinikalla saat henkilökohtaista ohjausta tiedonhakuihisi ja tiedonlähteiden valintaan. Samalla kerrataan hakutekniikoita ja viitteidenhallintaohjelmien käyttöä.

Pylly ylös -hankkeen päätöstilaisuus

Pylly ylös -hankkeen päätöstilaisuus järjestetään keskiviikkona 22.3 Edu 1 -luentosalissa klo 13.45 - 16.00. Tervetuloa kuuntelemaan luentoa ja keskustelemaan kampanjan jatkosta! Kahvitarjoilu.

>> Ilmoittaudu mukaan 17.3. mennessä

>> Valmistuneiden uraseurantakyselyjä ehdotetaan yliopistojen rahoituksen kriteeriksi

>> Hae vaihto-opiskelijan tuutoriksi - hakuaikaa jatkettu 7.3. asti!

>> Opiskelijakonferenssi Ukrainassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteista 2030

>> Apuraha Arctic Academy in Korea -kurssille 

Ella Keski-Panula SYL:n sosiaalipolitiikan asiantuntijaksi

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitus on valinnut valtiotieteiden ylioppilaan Ella Keski-Panulan uudeksi sosiaalipolitiikan asiantuntijakseen. Työ on määräaikainen perhevapaan sijaisuus. Keski-Panula aloittaa työt heti ensi viikolla. Keski-Panula toimi SYL:n hallituksessa vuonna 2016 vastuualueenaan mm. YTHS- ja asumisasiat.

Opiskelija-alennus Kalevala-oopperaan Logomossa! 

Opiskelijat saavat nyt liput torstain 9.3. esitykseen erityistarjouksella hintaan 10 € ostaessaan liput esityspäivänä (norm. 58,50 €). Liput tulee lunastaa Ars Musicasta Turun konserttitalolta kulttuurikaupan aukioloaikoina klo 11–17 (Tarjoushintaisia lippuja ei voi ostaa Logomosta). Lippuja on tarjolla rajoitettu määrä. 

Die Kalewainen in Pochjola on tarina viisaudesta, vallasta, onnesta ja rakkaudesta. Suurooppera tulkitsee Kalevalan iänikuisen tarinan modernilla otteella. Kesto n. 3h. Esityskieli saksa. Tekstitykset suomeksi ja ruotsiksi.

Viikon Frank-vinkki

>> Opiskelijaelämästä saa jatkossa irti yhä enemmän, yhä helpommin  -  Frank ja Danske Bank tarjoavat uusia tapoja opiskelijaelämän parantamiseen

Mikä Frank? Frank kokoaa hyödylliset opiskelija-alennukset yhdelle sivustolle, juuri sinua varten.

>> Lue lisää

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15