Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 31/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2hkcd4s

Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua yliopiston kehittämiseen

Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi eli hallopediksi ja pääset aitopaikalle koulutuspolitiikan ytimeen. Voit hakea useamman tiedekunnan johtokuntaan, yliopistokollegioon tai yliopiston kirjaston neuvottelukuntiin. Hakeminen tapahtuu täyttämällä TYYn nettisivuilla sähköinen hakulomake 13.8.2017 mennessä.

Lue hakukuulutukset:

>> hakukuulutus tiedekuntien johtokuntiin
>> hakukuulutus yliopistokollegioon
>> hakukuulutus kirjaston neuvottelukuntiin

Lukuvuositarrojen jako on alkanut

TYYn Kansliassa on pidennetty aukioloaika 28.8.-8.9. maanantaista torstaihin kello 10-17 ja perjantaisin kello 10-15. Lisäksi tarroja jaetaan Medisiinassa 14.–15.8. ja 21.–22.8. kello 10–13.  

Lataa Frank App ja vältä jonottaminen

Frank App tomii virallisena opiskelijatunnisteena. Lataa Frank App ilmaiseksi osoitteesta www.frank.fi.

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 31.8.2017 mennessä

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi merkitään ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Maksutiedot löytyvät Nettiopsusta. Uudet opiskelijat tekevät lukuvuosi-ilmoittautumisen Opintopolussa.

Lahjoita TYYn kehitysyhteistyökohteisiin ja Q-talon remonttiin!

Lahjoitukset TYYn kehitysyhteistyöhön ja Q-talolle annetaan tänä vuonna suoraan TYYn keräystilille. Tänä vuonna voit lahjoittaa kohteille myös ehdotettua pienemmän tai suuremman summan oman valintasi mukaan. TYY haluaa antaa opiskelijoille matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua hyvän asian puolesta. Pienikin summa on tärkeä. 

>> Tarkemmat tiedot lahjoituskohteista ja ohjeet lahjoittamiseen löydät TYYn verkkosivuilta.

TYYn edustajistovaalit

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 1.–8.11.2017 edustajistovaalit. Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa ylioppilaskunnan vaalikelpoisten jäsenten joukosta Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2018 ja päättyy vuoden 2019 lopussa. Vaaleissa on käytössä sähköinen äänestysjärjestelmä. Voit myös itse asettua ehdolle.

>> Lisätietoa vaaleista: www.tyy.fi/vaalit

Tuutori, varaa ryhmällesi TYY-kierros!

Noin tunnin mittaisella TYY-kierroksella kerrotaan tiiviissä paketissa tietoa TYYn toiminnasta ja palveluista sekä kierretään ylioppilaskunnan tiloissa. Kierrokset järjestetään Ylioppilastaloilla 14.8.–22.9.2017. 

Varaa kierrosaika sähköisen varauskalenterin kautta: https://tyy.youcanbook.me. Yksi tuutori voi ilmoittaa useamman ryhmän kerralla, ja saman ajan voi varata useampi ryhmä myös eri oppiaineista. Yhdelle kierrokselle mahtuu enintään 30 henkilöä. Jos ryhmäsi on pääasiassa englanninkielinen, otathan yhteyttä sähköpostilla (tyyjarjestosihteeri@gmail.com).

Turun yliopisto läpäisi laadunhallinnan uusinta-auditoinnin

Yliopisto sai auditointiryhmältä kiitosta muun muassa strategian ja laatujärjestelmän tiiviistä yhteydestä sekä opiskelijoiden kokemasta kiinnostuksesta yliopiston kehittämiseen.

Kuva: Hanna Oksanen

Turun Opiskelijoiden Pohjola-Nordenin matka Ahvenanmaalle!

Elokuun lopulla TOPN järjestää jäsenmatkan Ahvenanmaalle 25.-27.8.2017. Mukaan mahtuu kymmenen nopeinta ilmoittautujaa ja matkan kokonaishinta on 50 euroa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki TOPNin jäsenet. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä ilmaiseksi osoitteessa www.topn.fi/liity-jaseneksi.

Kilpailu: Suunnittele Suomen Hääsuunnittelijat ry:lle logo

Suomen Hääsuunnittelijat ry järjestää avoimen kilpailun kaikille luoville henkilöille, joilla on osaamista logosuunnitteluun. Tehtävänä on suunnitella Suomen hääsuunnittelijoiden yhdistykselle sen ensimmäinen logo. Kilpailun kolme ensimmäistä palkitaan.

 

Kela: Opintotuki ja opiskelijoiden asumisen tuki muuttuvat 1.8.2017

Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin. Myös opintorahan ja opintolainan valtiontakauksen myöntämisperusteisiin tuli useita muutoksia. Lisää aiheesta TYYn verkkosivuilta.

Tapahtumat

SYKSYN TULEVAA OHJELMAA

Elokuu

14.-15.8. Lukuvuositarrojen jako Medisiinassa

17.8. Kinokoplan ja Kirjakahvilan Taiteiden yön elokuvanäytös

19.8. Osakuntien tuutorisitsit

21.-22.8. Lukuvuositarrojen jako Medisiinassa

Syyskuu

TYYn avajaisviikko

4.9. Kansainvälisyyssiiven International borad game evening

5.9. Avajaiskarnevaalit

6.9. TYYn toimiston ja saunan avoimet ovet

7.9. Q-talon tupaantuliaiset

7.9. TYYlikäs Avaus 2017

8.9. Piknik Yliopistonmäellä

10.9. Laulukirjan julkistamissitsit

13.9. Welcome Party Autumn 2017

22.9. Kaupunkisitsit

Lokakuu

2.10.-8.10. Kehitysyhteistyösiiven ja Ympäristösiiven teemaviikko

Marraskuu

1.11.-8.11. TYYn edustajistovaalit

6.–12.11. Vuosijuhlaviikko

9.11. Porthanin päivä

11.11. TYYn 95. vuosijuhlat

12.11. Akateeminen silliaamiainen

Joulukuu

6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Sulkapalloyhdistys etsii uutta puheenjohtajaa ja sihteeriä

TYY:n sulkapalloharrastusjärjestö Academic Badminton Club of Turku ry eli ABC etsii uutta puheenjohtajaa ja uutta sihteeriä. ABC järjestää Turussa opiskelijoille sulkapallotreenejä. Aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta ei tarvita. Uusille toimijoille annetaan kattava perehdytys. Yhdistyksen johtaminen tai sihteerinä toimiminen ei vie paljon aikaa eikä vaivaa. Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Tuomas Tähteen: tuomas.tahti@gmail.com / puh. 0407362228.

Kinokoplan ja Kirjakahvilan Taiteiden yön elokuvanäytös

Kirjakahvilan ja Kinokoplan Taiteiden yö 17.8. on mystinen ja melankolinen. Ilta käynnistyy levymusiikilla, josta vastaavat Noidat suviyössä -dj:t, sekä elävän musiikin esityksillä yhtyeiltä KO:MI, Kaamosmasennus ja Ya Tosiba. Keskiyötä lähestyttäessä heijastetaan Brinkkalan pihan peräseinälle kaksi noituutta tarkastelevaa elokuvaa, Lauri Löytökosken "Louhi, Pohjan noita" (Suomi 2017) sekä Erik Blombergin "Valkoinen peura" (Suomi 1952).

Turun ylioppilasteatteri debytoi kesäteatteriesityksellä Liedon Vanhalinnassa

Turun ylioppilasteatteri ja Liedon Vanhalinna yhdistivät ensi kertaa voimansa, kun yhteisproduktio PELOTON sai ensi-iltansa Vanhalinnassa heinäkuussa. Tarinallista teatteria, musiikkia ja tanssillisuutta yhdistelevä sekä huumoria, kaihoisia lauluja ja leikkisiä hetkiä tarjoileva esitys ammentaa inspiraationsa Bertolt Brechtin klassikkonäytelmästä Äiti Peloton ja hänen lapsensa. Esityksen on ohjannut ja käsikirjoittanut Tarja Sahlstedt ja esityksiä on 31.8. asti.

>> Miten opiskelujakso ulkomailla vaikuttaa opintotukeesi?  

>> Ehdota nimeä uudelle opiskelijakeskukselle

>> TYS jakaa uusille asukkailleen tuparikassit

>> Jatkohaku kestävän kehityksen sivuaineopintoihin on avoinna 20.8. asti

>> Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen (ent. kielikeskuksen) opinto-opas päivitetty lukuvuodelle 2017-2018

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15