Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 41/2017 | Lue selaimessa: bit.ly/2yCkBEx

Opiskelun supersankarit: Strategista päätöksentekoa yliopiston hallituksessa

Nyt on aika ryhtyä opiskelun supersankariksi ja hakea hallopediksi. Turun yliopiston hallituksen opiskelijaedustajat Lotta Aarikka ja Jesse Huovinen kertovat, mihin hallituksessa pääsee vaikuttamaan ja mitä hyötyä hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta on heille ollut. Samalla he paljastavat supervoimansa hallinnon opiskelijaedustajina.

>> Lue Lotan ja Jessen haastattelu

Oletko sinä opiskelun supersankari?

Halloped-haku on auki 23.10.2017 saakka!

Tutustu hakukuulutuksiin ja löydä paikkasi:

Ehdota ansioituneita toimijoita TYYlle!

Turun yliopiston ylioppilaskunta myöntää vuosipäivänään 9.11.2017 huomionosoituksia ja tunnustuksia. TYYn ansiolautakunta toivoo järjestöiltä ehdotuksia henkilöistä, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet ylioppilaskunnan tai sen järjestöjen toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ehdotukset tulee jättää 8.10. klo 23.59 mennessä.

>> Lomake ehdotuksille

Vastaa Tylkkärin lukijakyselyyn 15.10. mennessä ja voita 300 euroa!

Haluamme tietää, mitä ajattelet Tylkkäristä. Mikä Tylkkärissä ihastuttaa? Entä vihastuttaa? Mitkä aiheet ovat sinulle tärkeitä? Haluaisitko lukea niistä paperilta vai somesta? Ensi vuonna selvitetään, millaisena julkaisuna Turun ylioppilaslehti on parhaimmillaan. Lukijakyselyn tuloksia käytetään työn apuna. Vastanneiden kesken arvomme 300 euron rahapalkinnon.

>> Vastaa lukijakyselyyn

TYYn blogissa Matias Virta

Järjestötoiminta - miksi ihmeessä lähtisin mukaan?

"Järjestötoimintaan mukaan lähteminen oli parhaimpia päätöksiä, mitä olen elämässäni tehnyt. Toiminnassa olen tutustunut valtavaan määrään mahtavia ihmisiä niin oman ainejärjestöni ja yliopiston sisällä kuin valtakunnallisestikin, enkä voi liikaa tämän merkitystä opiskeluaikaani korostaa."

Edunvalvonnan arki

Viime viikolla TYY teki töitä muun muassa monipuolisempien tenttimiskäytänteiden, kestävän kehityksen ja kuntapoliittisen vaikuttamisen parissa.

Fölin opiskelijakortin osto-oikeus pitää päivittää uudelle lukuvuodelle

Fölin opiskelijakortin osto-oikeus on voimassa pääsääntöisesti oppilaitoksen syyslukukauden alusta seuraavan vuoden syyskuun loppuun. Korttiin tallennetaan opiskelijakohtainen osto-oikeusaika. Osto-oikeusajan päätyttyä opiskelijakorteista veloitetaan aikuisten mukainen maksu. Kortti latauksineen on jälleen käytettävissä, kun se on käyty päivittämässä Fölin palvelupisteessä uudelle lukuvuodelle tai opiskelun päätyttyä aikuisten kortiksi.

Opiskelijoiden yrittäjyyskysely

Vastaa yrittäjyys- ja innovaatio-opintoja koskevaan opiskelijakyselyyn ja vaikuta oman korkeakoulusi kehittämiseen! Kysely on osa kansallista Yrtti-hanketta, jonka tulokset julkistetaan vuonna 2018. Hankkeen toteuttaa Kansallinen koulutuksen arviointikeskus.

>> Lue lisää

Joko sinulla on e-laskusopimus YTHS:lle?

Tiedäthän, että voit tehdä e-laskusopimuksen YTHS:lle omassa verkkopankissasi. Sopimuksen voit tehdä sen jälkeen, kun olet ensin saanut YTHS:ltä yhden paperilaskun. Ekologisena ja kestävään kehitykseen panostavana Green Office -organisaationa YTHS liputtaa vahvasti paperittomien laskujen puolesta.

Kela: Joka viides asumistukea saava opiskelija asuu kimppakämpässä

Opiskelijoiden siirtyminen asumistuen piiriin on kaksinkertaistanut kimppa-asujien osuuden tuensaajista. Opiskelijoiden keskimääräinen asumistuki on 310 e/kk. Tällä hetkellä yleistä asumistukea saa noin 129 000 opiskelijaruokakuntaa eli sellaista ruokakuntaa, jossa hakija, puoliso tai molemmat ovat opiskelijoita. Viime vuonna samaan aikaan määrä oli vajaa 19 900. Kela odottaa asumistukihakemusta edelleen noin 25 000 opiskelijaruokakunnalta.

TYY hakee järjestöä vuosijuhlien tarjoilutehtävään 11.11.-12.11.

Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää 95-vuotisvuosijuhlat lauantaina 11.11.2017. TYY hakee järjestöä/järjestöjä tarjoilutehtäviin sekä lauantaina 11.11. järjestettävään cocktail-tilaisuuteen että sunnuntaina järjestettävälle silliaamiaiselle 12.11. Järjestö voi hakea tehtävään yksin tai yhdessä toisen järjestön kanssa 22.10. mennessä.

TYY hakee järjestöä lipunmyyntitehtävään Meidän bileisiin 8.11.

TYY järjestää Meidän bileet vuosijuhlaviikon keskiviikkona 8.11.2017 klo 22-04 Nightclub Marilynissä. TYY hakee järjestöä/järjestöjä myymään lippuja Marilynin ovelle 22-02 välisenä aikana. Haku päättyy 22.10.

>> Mentoroinnista varmuutta työelämään siirtymiseen

>> Kampuksen kasvot: Hyvinvointia koko yhteisölle

>> Opiskelijoiden hyvinvointiohjelma käynnistyy ‒ kommentoi luonnosta verkkokyselyssä 18.10. mennessä

>> Päärakennuksen ovet lukittu, kulku Discoon Naturan kautta

>> Opiskelijoiden tulostussaldojen korjaus 

>> Vastaa kirjaston kyselyyn info-TV:istä – voita kirjapalkinto!

>> Etsitkö kansainvälisiä lehtiä? Tutustu PressReaderiin!

>> Tutustu vanhoihin karttoihin lokakuun Feeniks-kierroksella 25.10

 

Edaattorit kertovat, miksi kannattaa lähteä ehdolle edustajistovaaleissa

"Ehdolle kannattaa lähteä sekä halusta vaikuttaa että halusta oppia uutta ja ymmärtää paremmin ympäröiviä yhteisöjään." Paavo Palanterä

"Se kaikki, mitä olen oppinut ylioppilaskunnassa, on ollut paljon enemmän kuin millään luennolla tai missään pienryhmäopetuksessa voi saada." Lassi Laine 

"Pääset tutustumaan monipuolisesti erilaisiin opiskelijoihin aidosti tiedekuntarajat rikkovassa edustajistossa." Pekka Rantala

>> Lue lisää Edaattorien ajatuksia ja kokemuksia TYYn verkkosivuilta.

Vielä ehdit asettua edustajistovaaliehdokkaaksi 11.10.2017 mennessä

Ehdokkaaksi asetutaan toimittamalla oikeilla tiedoilla varustettu ja allekirjoitettu keskusvaalilautakunnan vahvistama ehdokasilmoitus TYYn kansliaan keskiviikkoon 11.10.2017 klo 12.00 mennessä.

>> Lisätiedot: tyy.fi/vaalit

Tapahtumat

TULEVAA OHJELMAA

Viikko 41

10.10. Uskalla tutustua! Intro uusille opiskelijoille

11.10. Edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy

11.10. How to start a business in Finland

11.10. Pori o parast paika pääl!

11.10. LOIKKA-liikuntapäivä 2017 Porissa

12.10. TUUKS TÖIHIN -rekrytointitapahtuma Satakunnan TE-toimistossa

12.10. Fiesta Latina

12.10. Jonnebileet

14.10. Academic Nintendo Clubin 10-vuotisjuhlat

14.10. ChTR:n 50. vuosijuhla

15.10. Kinokoplan syyssarja 2017: Isäni Toni Erdmann

Viikko 42

16.10. Riittävän hyvä - vanhemmuuden voimavararyhmä

18.10. Osakuntien Beaani-iltamat

19.10. 90s vs. 00s -bileet

19.10. Teinibileet

19.10. OKLive!

20.10. Torwisitsit

22.10. Kinokoplan syyssarja 2017: Toivon tuolla puolen

 

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Ilmoittaudu TYYn 95. vuosijuhlille!

Marraskuussa ylioppilaskunta juhlistaa perustamisensa vuosipäivää näyttävästi, kun täytämme huikeat 95 vuotta. Lauantaina 11.11. vuosijuhlaillallinen ja sitä edeltävä cocktail-tilaisuus muodostavat TYYn vuoden juhlavimman illan Turun historiallisella VPK -talolla. Silliaamiaista nautitaan Q-talolla sunnuntaina 12.11. klo 12.00 alkaen. Vuosijuhlaviikolla treenaillaan vuosijuhlien tansseja, lauletaan vuosijuhlien lauluja, järjestetään Meidän Bileet, juhlistetaan Porthanin päivää sekä järjestetään perinteinen alumni-ilta.

>> Ilmoittaudu vuosijuhlille!

Riittävän hyvä - vanhemmuuden voimavararyhmä 

Riittävän hyvä - vanhemmuuden voimavararyhmä kokoontuu joka maanantai joulukuun alkuun asti klo 13-15 Kampuskappelilla. Ryhmä on tarkoitettu perheellisille opiskelijoille ja paikan päälle saa tulla ilman ennakkoilmoittautumisia.

>> Tiedot ryhmästä löydät myös TYYn kalenterista

Rekry: Työssä media-alalla 17.10.

Minkälaisia tehtäviä media- ja viestintäalalta löytyy? Mitä opintoja ja valmiuksia eri tehtävissä vaaditaan? Mitä kuuluu alan työmarkkinoille? Paikalla kolme asiantuntijaa antamassa alasta kiinnostuneille opiskelijoille vinkkejä ja kertomassa työstään sekä urapolustaan.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

CampusSport avasi uuden kuntosalin läntiseen keskustaan

CampusSport on avannut uuden kuntosalin läntiseen keskustaan osoitteeseen Ajurinkatu 2, Turku. Formis-nimeä kantava sali on auki ma-su klo 7-23. Kaikki CampusSportin liikuntapalvelut saat käyttöösi edullisella lukuvuosimaksulla 66 / 88 euroa (opiskelijat / henkilökunta). Liikuntamaksu maksetaan verkkokaupassa osoitteessa www.campussport.fi.

Dash - the largest hackathon for design thinkers in Europe!

Dash is a design-hackathon like no other! This weekend-long gathering of the brightest young talents is the largest design thinking hackathon ever organized in Europe. At Dash, we will focus on the design process at its purest, and pay extra attention to the research needed to create innovative and working solutions to the problems of today. Behind Dash is Aaltoes, the biggest and best known student organization for entrepreneurship (whose handywork also Slush and Junction initially are) together with Nuoret Designerit ry, the subject association of the department of design.

The event is 3rd to 5th November, and we’re taking applications until 15th October. Hop on board to find out what design thinking has to offer!

Viikon Frank-vinkki

Shoppaa Zalandon verkkokaupassa, saat ostoksistasi -10 % alennuksen!

Alennuksen saat kaikista normaalihintaisista tuotteista, kun ostoskorisi summa ylittää 50 €. Alennuksen aktivoit syöttämällä student.frank.fi-sivulta löytyvän etukoodin sille varattuun kenttään Zalandon verkkokaupassa ennen tilauksen vahvistamista.

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia avoinna:
ma–ke ja pe klo 10–11 ja 12–14
to klo 12–15