Olet täällä

Miika Tiainen valittiin TYYn hallituksen puheenjohtajaksi

Jaa +

Turun yliopiston ylioppilaskunta | Uutiskirje 50/2016 | Lue selaimessa: bit.ly/2gDSpbz

Miika Tiainen valittiin TYYn hallituksen puheenjohtajaksi

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajisto valitsi uuden hallituksen vuodelle 2017. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Miika Tiainen. Tiainen on neljännen vuoden tietojärjestelmätieteen pääaineopiskelija ja järjestöaktiivi. 

TYYn hallituksen 2017 jäseniksi valittiin
Ali Benkherouf, Inari Harjuniemi, Saana Kallio, Laura-Maria Poikela, Janne Salakka ja Matias Virta.

Kannanotto: YTHS:n ja korkeakoulujen yhteistyöllä huolehditaan koko opiskeluyhteisön terveydestä

Ylioppilaskunnat vetoavat sen puolesta, että opiskeluterveydenhuolto säilytetään yhtenäisenä ja laadukkaana kokonaisuutena. Tämä onnistuu parhaiten turvaamalla YTHS:n toimintaedellytykset sote-uudistuksessa ja laajentamalla palvelu ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Akateeminen vapaus tarkoittaa myös oikeutta opiskella rauhassa

Yliopistossa jokaisella on akateemisen vapauden tuoma oikeus opettaa, opiskella ja tutkia haluamiaan aiheita. Yliopiston on oltava ympäristönä turvallinen, jotta kaikki pystyvät osallistumaan luennoille ja opiskelemaan. Yliopistoyhteisön jäsentä ei voi leimata jonkin aatteen kannattajaksi sillä perusteella, että hän osallistuu opetukseen ymmärtääkseen erilaisia ilmiötä. Luennoille osallistumista ei voi käyttää päätelmien tekemiseen henkilön arvomaailmasta.

>> Lue myös: Vararehtori Pyykkö: Tieteelliseen ajatteluun sisältyy erilaisiin näkökulmiin perehtyminen

TYYn juhlavuosi

95. juhlavuositoimikunta on suunnitellut kevään ja syksyn aikana miten TYYn juhlavuosi saadaan parhaiten näkyviin jäsenistöllemme. Olemme halunneet tuoda ylioppilaskunnan lähemmäksi kaikkia aina järjestöjämme myöten. Toivonkin, että suunnitelmamme tulevat miellyttämään mahdollisimman suurta osaa jäsenistöstämme.

Järjestö, muista järjestöilmoitus!

TYYn piirissä toimiven järjestöjen vuosittain TYYlle tehtävän järjestöilmoituksen hetki on koittanut. Lomaketta täyttämään pääsee TYYn nettisivuilta http://www.tyy.fi/jarjestoilmoitus. Mikäli järjestönne tunnukset TYYn nettisivuille ovat hävinneet tai kaipaatte muuten neuvoja lomakkeen täyttämiseen, ottakaa yhteyttä TYYn järjestö- ja hallintoasiantuntijaan (tyy-jarjestosihteeri@utu.fi).

ÅAS hakee Kunnallisvaalikoordinaattoria Ryhmä 40 000:n vuoden 2017 kunnallisvaalikampanjaan

Ryhmä 40 000 on Turun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteistyöelin. Koordinaattorin tehtäviin kuuluu muun muassa erilaisten vaalitempausten ja tapaamisten organisointi ja käytännön järjestelyt sekä kampanjaviestintä ja taustamateriaalin tuottaminen yhteistyössä opiskelija- ja ylioppilaskuntien kanssa. Koordinaattorille maksetaan palkkio.

>> Hae 15.12. mennessä

Mitä haluat oppia vuonna 2017? – hae avustusta ja toteuta toiveesi

Turun yliopisto tukee opintoja ja akateemisuutta edistävää opiskelijatoimintaan ensi vuonna 15 000 eurolla. Jaettavat avustukset ovat osa yliopiston ja ylioppilaskunnan yhteistä Universitas Turku -hanketta.

Ideoita Universitas Turun -tukemalle toiminnalle voit löytää myös yhteistyössä yliopiston kirjaston tai Rekryn kanssa. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy mahdollisuuksista. 

Tervetuloa TYYn Jouluglögeille Turku-saliin perjantaina 16.12. klo 12-14

Suomen ylioppilaiden taideyhdistys perustettiin

Joukko entisiä Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry:n aktiiveja on perustanut Suomen ylioppilaiden taideyhdistyksen. Taideyhdistyksen tehtävänä on edistää sivistystä ja suomalaisen nykytaiteen tunnettuutta, harrastaa taidekasvatusta sekä lisätä Suomen ylioppilaskuntien liiton toimitilojen viihtyisyyttä ja arvokkuutta.

Erik Bryggmanin arkkitehtuuri – kirjaesittely

Bryggman-instituutin asiamies Mikko Laaksonen esittelee Erik Bryggmanin arkkitehtuuri – kirjaansa, painottaen kirjaa tehdessä esille tulleita uusia puolia Bryggmanin tuotannosta; löydettyjä huviloita, Bryggmanin muualle Suomeen suunnittelemia kohteita ja viimeisiä töitä torstaina 15.12 klo 18-20, Argentina-sali, Kåren, Hämeenkatu 22.

 

TYYn kanslia on suljettu 19.12.2016–1.1.2017

Lakimiespäivystys ja oikeusaputoimikunta tauolla 19.12.2016-9.1.2017

Tapahtumat

TULEVIA TAPAHTUMIA

Viikko 50

15.12. Nyytin jouluchat 15.12.

16.12. TYYn jouluglögit

16.12. Turun ylioppilasteatterin TYY-ilmaislippujen jako: Himanen, Himanen ja muutama avaruuspimppi

16.12. Adventtikonsertti

17.12. Sulkapalloa opiskelijoille

Viikko 52

31.12. Illallinen yhdelle -sitsit

Haluaisitko järjestösi tapahtuman kalenteriin?
Ota yhteyttä: tyy-tiedottaja@utu.fi 

Adventtikonsertti 16.12. kello 18

Turun yliopiston kuoron ja Collegium Musicum Turku -orkesterin Adventtikonsertissa Mikaelinkirkossa sukelletaan tänä vuonna iki-ihanan Lumiukko-elokuvan musiikin tunnelmiin. Monen suomalaisen jouluun kuuluvan elokuvan musiikin on säveltänyt brittiläinen Howard Blake. Elokuvan tunnetuin kappale on Walking in the Air.

Frank App valittiin Suomen parhaaksi mobiilipalveluksi ja uusia ominaisuuksia pukkaa apin täydeltä! Oletko jo hankkinut omasi?

Mikä Frank? Frank kokoaa hyödylliset opiskelija-alennukset yhdelle sivustolle, juuri sinua varten.

>> Lue lisää

Opiskelijakortti tarjotaan jatkossa ilmaiseksi kaikille toisen ja korkea-asteen opiskelijoille

Valtakunnallisten opiskelijaliittojen SAMOK, SAKKI, SLL ja SYL enemmistöomistama opiskelijatunnistepalveluita ja opiskelijaetuja tuottava Frank avaa opiskelijakortin käytettäväksi kaikille toisen ja korkea-asteen opiskelijoille ilmaiseksi lähitulevaisuudessa.

Vastaa Nyytin kyselyyn ja voita leffalippuja

Nyyti ry kehittää parhaillaan opiskelijoiden osallistumista toimintaamme vapaaehtoisina. Vastaamalla kyselyyn voit kertoa omia ajatuksiasi ja toiveitasi vertais-ja vapaaehtoistoiminnasta. Vastaamalla 18.12. mennessä olet mukana leffalippujen arvonnassa. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin ja tulokset käsitellään luottamuksellisesti. 

>> Vastaa kyselyyn 

Asuinpaikkakysely 

Ryhmä kauppakorkeakoulun opiskelijoita tutkii asuinpaikan viihtyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Vastaaminen kyselyyn vie aikaa noin kolme minuuttia ja vastaajien kesken arvotaan kaksi VIP-lippua Saaristo Open -festivaaleille.

>> Vastaa kyselyyn

Pylly ylös -esittelyvideo etsii esiintyjiä

Pylly ylös -hanke on ehdolla Health Awards- kilpailun Vuoden Terveysteoksi. Kilpailun järjestäjä tekee kaikista finalisteista esittelyvideon. Pylly ylös -hankkeen esittelyvideoon etsitään vapaaehtoisia opiskelijoita torstaina 15.12 klo 10.30 alkaen Medisiinan Seisomo -pienryhmätilaan. Kuvauksiin voi ilmoittautua osoitteeseen teija.hakala@utu.fi.

Osallistu Rajala Ambassador -haasteeseen

Rajala Ambassador -haasteessa etsitään monipuolisia, eri taustoilta tulevia persoonallisia tekijöitä nostamaan luovat sisällöt uudelle tasolle. Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan Rajalan Ambassador 2017 -kilpailuun. Pääpalkintona on 3 000 euron arvoinen Rajala Pro Shopin lahjakortti.

>> IT-palvelupisteet päivystävät 19.12.–8.1. klo 10–14 

>> Oletko tyytyväinen IT:n asiakaspalveluun (Helpdesk)?

>> Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat kirjastoissa

>> Turkuun halutaan lisää tekniikan koulutusta 

>> Yliopiston hallitus hyväksyi alijäämäisen budjetin ensi vuodelle 

>> Kasvitieteellinen puutarha, luonnontieteelliset museot, aerobiologia ja kenttäasemat yhdistyvät

Seuraa meitä:

Facebook Twitter Instagram

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

 

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Kanslia suljettu
19.12.2016-1.1.2017

 
Viimeksi päivitetty: 13.12.2016 klo 19:05