Olet täällä

Uutisarkisto

Jaa +

Uutinen | 7.4.2020

Opintopsykologeihin voi olla nyt yhteydessä puhelimitse keskiviikkoisin klo 14-15. Puhelinnumero on: 050 5020 749. Silloin tällöin voi olla nopeampaa tai mukavampaa kysyä jotain asiaa puhelimitse kuin kirjoittaa s-posti tai täyttää yhteydenottolomake. Puhelinsoitolla voit myös selvittää, onko opintopsykologin vastaanotto sinulle sopiva paikka vai olisiko jotain sopivampaa palvelua olemassa.

Uutinen | 3.4.2020

Tänä vuonna järjestämme vapun etänä. Myös järjestöjä kehotetaan noudattamaan ohjeita ja rajoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään fyysisiä tapahtumia ei järjestetä eikä opiskelijoita kannusteta yhteisiin kokoontumiin.

Etävapun lisäksi päätimme järjestää syksyllä kaikille jäsenille yhteisen vuoden aloituksen, 240 päivää vappuun -tapahtuman, joka tuo syksyyn vapputunnelmaa!  Toivomme järjestöjä siirtämään sopivia vapputapahtumiaan syksyn tapahtuman yhteyteen. Tästä lisää tietoa uutisen lopussa.

Aikataulu vapulle

TYYn etävappu 2020:

Uutinen | 3.4.2020

Edustajiston maaliskuun kokous (18.3.) peruttiin koronavirustilanteen vuoksi. Edustajiston kokouksiin osallistuu yhteensä noin 50 henkilöä, joten voimassa olevan kokoontumisrajoituksen vuoksi kokouksia ei voida järjestää sääntömääräisellä tavalla.

Uutinen | 1.4.2020

Opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen edellyttämien aineistojen lainaaminen Turun yliopiston kirjastosta turvataan poikkeusjärjestelyn avulla. 

Uutinen | 31.3.2020

Maaliskuun aikana maksetut liikunta- ja vakiovuoromaksut palautetaan. Lisäksi palautetaan kurssimaksut niistä kursseista, jotka eivät ehtineet alkaa tai kokoontuivat vain kerran. Maksut niistä maaliskuuhun ajoittuvista yksittäisistä tilavarauksista, joita ei ole ollut mahdollista käyttää, palautetaan myös. Asiakkailta, jotka eivät ole vielä maksaneet sulkapallon vakiovuoroa ei peritä maksua.

Uutinen | 25.3.2020

Turun kaupungin psykososiaaliset palvelut tarjoavat puhelimitse psyykkistä tukea koronaan liittyvissä huolissa ja ahdistuksessa.

Uutinen | 24.3.2020

Osa Turun yliopiston avoimista yliopisto-opinnoista on nyt maksutta tarjolla tutkinto-opiskelijoille ympäri Suomen. Avoimet yliopistot avaavat etäyhteyksin opiskeltavaa avointa tarjontaansa väliaikaisesti maksuttomaksi. Näin tarjotaan tutkinto-opiskelijoille tukea poikkeustilanteessa, jossa yliopistojen lähiopetus on keskeytetty.

Uutinen | 23.3.2020

Hyvä, ravitseva ruoka on tärkeää myös poikkeustilanteessa. Kelan mukaan korkeakouluopiskelijoiden ateriatuettuja aterioita on mahdollisuus nyt toimittaa opiskelijoille myös lähemmäs asuinaluetta.

Macciavelli tuo ruoan opiskelijoiden luokse tällä viikolla tiistaista perjantaihin 24.3.-27.3. Ylioppilaskylään. Hintaan ei tule erillistä kuljetusmaksua, vaan ruuan voi noutaa opiskelijahintaan jakelupaikala (YO-kylä 7, parkkipaikka).

Uutinen | 22.3.2020
Hankkeessa rakennettaisiin kuivakäymälöitä Sambiaan ja levitettäisiin tietoutta kuukautishygieniasta.
Uutinen | 19.3.2020

Yliopiston hallitukselle on esitetty teknillisen tiedekunnan perustamista vuoden 2021 alusta. TYY ilmaisi yliopiston hallitukselle ja johdolle pettymyksensä asian tähänastisesta valmistelusta ja asian turhasta kiirehtimisestä. Lisäksi TYY ehdotti tekniikan laajennuksen palauttamista osaksi normaalia toiminnan kehittämistä, jotta syksyllä 2020 alkavien koulutusten laatu pystytään varmistamaan. Ylioppilaskunta esitti omat ajatuksensa siitä, miten tämä onnistuisi ja mitä asioita prosessissa tulisi huomioida.