Olet täällä

Vappuviestintää 2.0

Frida Pessi | 28.04.2020

(In English below)

Vappu 2020 on meille kaikille poikkeuksellinen kokemus. Se on ensimmäinen etävappu ja osui saumaan, jolloin pöydällä oli myös sosiaalisen median kehittäminen. Me olemme tehneet ihan hyvää somea jo pitkään. Asiallista, kädenlämpöistä ja varovaista. Olemme pohtineet pitkään, että olisi kiva tehdä jotain räväkämpää ja antaa näkyvyyttä myös opiskelijoille, järjestöille ja yhteistyökumppaneillemme.

Koronaviruksen tuoma poikkeustila antoi meille mahdollisuuden repäistä ja tehdä somea uudella tavalla. Pari viime kuukautta homma on toiminut hyvin. Olemme olleet innoissamme ja palaute on ollut hyvää. Mutta sitten kohtasimme suurimman haasteen. Miten teemme TYYlikkään vapun Turkuun, jos emme voi kokoontua booleille, lakitukseen tai piknikille?

Sosiaalinen media on ollut poikkeusaikana yhteisöllisyyden koti ja tuntui luontevalta ja oikealta viedä myös vappu sinne. Aikaa oli vähän ja jännitti. Saisimmeko vappuhengen valettua, vappupuheen esitettyä ja opiskelijakulttuurin näkymään myös tilanteessa, jossa se ei perinteiseen tapaan katukuvassa näkyisi.

Olemme tehneet hurjan määrän sisältöä. Ehkä jopa liikaa. Tiedämme, että yleensä vähemmän on enemmän, mutta joskus sekin viisaus unohtuu kiireessä. Kun tekijöitä ja ideoita on paljon, tulee ylilyöntejä. Tulee vähän enemmän vappua kuin oli tarkoitus. Tulee huteja ja roiskintaa. Niin kävi myös meille. Visuaalinen ilme katosi matkan varrella ja teksteihin ilmestyi kirjoitus- ja tyylivirheitä. Olemme siitä aidosti pahoillamme.

Kiitos kaikille niille, jotka antoivat meille palautetta ja ohjasivat oikeaan suuntaan. Tämä on ollut oppimiskokemus ja palautteenne on tärkeää. Pohdimme vappuviestintää uusiksi ja teimme muutoksia. Meille on tärkeää, että myös etävappu tuntuu hyvältä ja sen viestintä on laadukasta. Toivottavasti huomaatte eron ja annatte meille uuden mahdollisuuden tehdä yhdessä kanssanne tästäkin poikkeuksellisesta vapusta TYYlikkään.  

Iloista vappua, toivottavat TYYn kulttuuri- ja viestintäsektorit.

Vapun aikataulun ja ohjelman löydät täältä.  

In English

Vappu communication 2.0

May Day (Vappu) 2020 is an exceptional experience for all of us. This is the first time ever we are celebrating Vappu remotely due to social gathering restrictions caused by pandemic. Interestingly, this happened the same time we were developing our communication in social media. For a long time now, our social media strategy has been quite successful: reasonable and careful. Lately, we have also wanted to create something brand new together with our students, organisations and partners. The exceptional situation caused by the coronavirus allowed us to do try out something new in social media. Hard work paid off, as we have received a good feedback about our job during the last couple of months.

Next thing on our agenda was to brainstorm about how to make remote Vappu feel like Vappu, just like all the previous years. How to celebrate this holiday when you cannot get together for a picnic outdoors? In exceptional times, social media has made us all feel like part of community and it seemed natural and right to move Vappu online as well. We did not have a lot of time to make the necessary change but it definietly was exciting. Would we be able to get everything done and make the student culture visible remotely? We have created a wild amount of content. Maybe even too much. As the saying goes usually less is more, but in the middle of Vappu rush we forgot that wisdom.

When there are a lot of people and ideas involved, it is sometimes easy to go overboard. That happened with our communication in social media, too. The visual design, grammar and style guidelines did not always met our high standards. We are genuinely sorry about that. This has been a learning experience for all of us. We want to thank you for all the feedback you gave us. This will help us to improve and strive for excellence. As of today, we have decided to make some changes to our Vappu communication. Vappu, especially when held remotely, is an extremely important tradition to all of us, and thus we will pay extra attention to our social media postings. High quality is what our members deserve, and that is something we can surely provide. We sincerely hope you will be able to notice the difference and give us a new opportunity to make this Vappu the best remote Vappu ever.

Read more about Vappu

Viestintäasiantuntija
Frida Pessi