Olet täällä

Linjoilla Soihdunkantajat: Uudella kokoonpanolla kohti uutta edustajistokautta

Soihdunkantajat | 12.02.2020

Uusi edustajistokausi on polkaistu käyntiin vauhdilla, ja pääsemmekin jo tämän kuun aikana tutustumaan legendaarisen poliittisen linjapaperin työstämisen saloihin. Me soihdunkantajien kaikki kolme varsinaista edaattoria olemme edustajistossa mukana ensimmäistä kertaa, mikä tekee kaudesta osaltamme erittäin mielenkiintoisen ja jännittävän.

Odotamme innolla yhdessä tekemistä ja vaikuttamista niin soihdunkantajien kuin koko edustajiston voimin. Tavoitteenamme on ajaa mahdollisimman laajasti opiskelijoiden etua ”soihtarihengessä” puoluepoliittisesti sitoutumattomina ja jatkaa edeltäjiemme laadukasta työskentelyä.

Koemme tärkeäksi, että kampus on viihtyisä ja että yliopistolla on tiloja, jotka vastaavat kaikkien opiskelijoiden tarpeita. Viihtyvyyttä voi ylläpitää ja kehittää esimerkiksi kevyen ja julkisen liikenteen tehostamisella. Tilojen kannalta pidämme tärkeänä opiskelijoiden oleskelu- ja kokoustilojen säilyttämistä. Myös esimerkiksi Q-taloa voisi tuoda entistä lähemmäs opiskelijakulttuuria.

Painotamme tekemisessä myös opiskelijoiden tasavertaisuutta. Kannatamme joustavia etäopiskelumahdollisuuksia ja opiskelua tukevien digitaalisten palveluiden kehittämistä kuitenkin laadukkaasta lähiopetuksesta tinkimättä. Pidämme tärkeänä myös erilaisten ja eri taustoista tulevien opiskelijoiden mahdollisuutta osallistua opiskelijatapahtumiin. Myös tasa-arvoinen ja erilaiset taustat huomioonottava opiskelijavalinta on meille tärkeää.

Opiskelijoiden jaksaminen ja hyvinvointi on noussut esiin mediassa jatkuvasti enemmän. Jaksamisen ja hyvinvoinnin tukeminen onkin yksi tärkeimmistä tavoitteistamme päätöksenteossa. Erityisesti mielenterveysongelmat ovat suuri jaksamista ja hyvinvointia heikentävä tekijä opiskelijoiden keskuudessa. Mielestämme on tärkeää taata ja parantaa entisestään YTHS:n palveluita, mutta myös ottaa kantaa Turun kaupungin mielenterveyspalveluiden rooliin opiskelijoiden mielenterveyspalveluiden järjestämisessä.

Soihdunkantajien edustajistoryhmä

Tänä keväänä TYYn blogissa kuullaan TYYn edustajistoryhmien ajatuksia poliittisen linjapaperin päivityksestä ja edustajistotyöskentelystä. Poliittisessa linjapaperissa määritellään TYYn poliittiset kannat koulutus- ja sosiaalipolitiikkaan, opiskelijayhteisöön sekä yhteiskuntavaikuttamiseen liittyvissä asioissa. Edustajisto on ylioppilaskunnassa korkeinta päätäntävaltaa käyttävä elin, jonka 10 vaaleilla valittua edustajistoryhmää 41 edustajan voimin päättävät yhdessä demokraattisesti esimerkiksi ylioppilaskunnan taloudesta ja luottamustoimijoista. Siksi haluamme, että opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua myös edustajistoryhmiin ja heidän ajatuksiinsa. Tekstit edustavat yksittäisten edustajistoryhmien näkemyksiä, eivät TYYn yleistä linjaa, ja niiden asiasisällöstä vastaavat kirjoittajat.

Lue tarkemmin, mistä poliittisessa linjapaperissa on kysymys.

TYYn edustajistoryhmä
Soihdunkantajat