Olet täällä

Muistokirjoitus: Kari Rahiala 1936–2018

Rauli Elenius | 25.09.2018

Kari Rahiala, Turun yliopiston alumni, joka toimi 1960-luvulla ensin Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja sitten Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteerinä, on kuollut heinäkuussa 2018. TYYn edustajisto kunnioittaa Rahialaa juhlakokouksessaan 9.11. pitämällä hiljaisen hetken hänen muistolleen.

Vaikka Kari siirtyi opiskelijajärjestöistä työuralle pankkimaailmaan, ylioppilaskuntatoiminta oli aina sen jälkeenkin lähellä hänen sydäntään. Hän osallistui aktiivisesti ylioppilaskunnan alumnitoimintaan ja kuuli mielellään ajankohtaisia asioita opiskelijamaailmasta – totta kai kertoen runsaasti juttuja omilta vuosiltaan ja kaskuja kaikilta elämänaloilta. Viimeisen kerran puhuin Karin kanssaan viime marraskuussa, kun hän soitti pahoillaan siitä, että joutui perumaan osallistumisensa alumnitapaamiseen.

TYY ei missään vaiheessa menettänyt sidettään Kariin, vaan yhteys vain vahvistui, kun alumnitoimintaa alettiin muutama vuosi sitten järjestää säännöllisemmin. Kari teki vaikutuksen aina uusiin sukupolviin. Ylioppilaskunnan toimiston remontin yhteydessä uusi neuvottelutila nimettiin hänen mukaansa, kunnioittaen hänen aktiivista ja puheliasta luonnettaan. Karissa oli jopa yleisneron kaltaisia piirteitä: hän oli opiskellut luonnontieteiden lisäksi paljon muutakin, teki uraa järjestöissä ja pankeissa ja luennoi kulttuurihistoriasta. Vaikkei Karin viisaus kokoustilan nimeämisellä siirrykään meidän sukupolvellemme, se toimikoon muistutuksena aktiivisen keskustelun ja maailman loputtoman tutkimisen tärkeydestä.

Kiitos Kari kaikesta työstäsi opiskelijoiden hyväksi. Sinuun oli hienoa tutustua ja törmätä useissa yhteyksissä Turussa ja Helsingissä. Opetit minulle ja levitit ympärillesi halua oppia aina lisää, tutkia, osallistua ja vaikuttaa. Maailma on menettänyt paljon. Lepää rauhassa.

Rauli Elenius
TYYn pääsihteeri

Pääsihteeri
Rauli Elenius